Movie Review-Annabelle

2014.10.19. 18:48

Sziasztok!

A szombati ledolgozás ellenére sikerült egy kis mozizásra is időt és energiát szakítanom így sikerült megtekintenem az Annabelle című horrorfilmet.

annabelle_ver2.jpg

Sziasztok!

Ma nem szimplán egy sima animefilmről írok nektek hanem rögtön egy egész franchise-ról, ennek persze megvan az oka, Lényegében az hogy nincs kedvem kb nyolcszor leírni ugyanazt ezért egyben fogom őket prezentálni.Igen ma nem másról fogok írni mint az animések körében igencsak népszerű Kara No Kyoukai franchise-ról.

Mirai_fukuin_kara_no_kyoukai.jpg

Szegasztok!

Bevallom, ahogyan idősödik az ember, úgy változik meg az ízlése is. Míg régen éltem a horror cuccokért, ma már maximum a fekete humorral megáldott cuccokat veszem szívesen. Talán azért, mert egyre kevesebb bennük az újdonság, s inkább a gusztustalanság és a fölösleges gyomorforgatás játszik bennük szerepet, mintsem a csontig és vérrig hatoló félelem és horror.

Eme jelenség nem csak filmek terén van így, hanem videojátékok és képregények terén is. Ma például egy olyan "horror mangáról" fogok írni nektek, ami már a műfaj kiherélése. Pedig a mangaka pont arról volt régen híres, hogy jó horror mangákat írt. Ebből is látszik, hogy múlik az idő az ember feje felett.

Mai alanyom nem más, mint a Gyo.

Gyo-2375417.jpg

"A borítón látható karakterek feje figyelmeztetés mindazoknak, akik valamilyen igényes mangát akarnának olvasni."

 

Szegasztok!

Elnézést kérek mindenkitől, amiért eddig nem voltam, de sajnos nagyon sok minden közbekött (egyetem, család, munka stb). De elég a kifogásokból és beszéljünk egy kicsit a sci-fi és fantasy elemekkel operáló történetekkel.

Mint tudjuk a sci-fi és a fantasy nem sokban térnek el egymástól azt leszámítva, hogy az egyik az űrt, a jövőt és a technilógiát használja, a másik pedig a mágiát, a középkort és a természetet. De mi van akkor, ha valaki, mondjuk egy mangaka mindkét műfajjal operálni szeretne? Nos, akkor megkapjuk a Manabe Jouji féle sci-fi fantasy mangákat, melyekben mindkét műfaj elemei megtalálhatóak.

Manabe Jouji neve nem ismeretlen a blogon, hiszen írtunk egyik "művéről", valamint számtalan említést is tettünk róla. Ma viszont egy olyan, még a "hentai karrierje" előtt készült művéről írok nektek, mely végül anime adaptációt is kapott.

Ma az Outlanders nevű animéről fogok írni nektek.

Outlanders-ld.jpg

"Fütyfürütty, vajon napi hány Kinniku Buster féle seggre pacsi kellett a csajnak eme formás segg kialakításához? ;) "

Most már tényleg vége.....

2014.10.06. 12:09

Sziasztok!

A MAL kiposztolt bejelentése alapján nem kevesebb, mint 5 hét múlva befejeződik a Naruto manga.

Nartuo-Images-Manga-Volume-08.jpg

Sziasztok!

Bocsánat amiért majdnem 2 hétig nem volt bejegyzés, ennek egyik oka az hogy a több mint 10 éves laptopom végleg megadta magát és már Szent Péter használja. Így viszont ezt a bejegyzést már a vadonatúj gépemről írom.Alanyomnak pedig egy olyan animét választottam amit már nem egyszer kértek tőlünk hogy mutassunk be vagy írjunk róla, na most ez bepótlásra kerül. Ez pedig a Strike Witches!

17635l.jpg

Jó Reggelt Mindenkinek!

A Mai ínyencfalatot veterán33 nevű olvasónk ajánlotta a figyelmünkbe, köszönjük szépen,elmondása szerint ez az anime olyan rossz hogy 2-3 résznél tovább nem lehet elviselni, de mi már azért vagyunk olyan edzettek hogy kibírjuk az ilyennek mondott animéket is. Következzék tehát a Hagure Yuusha No Estetica.

Hagure Yuusha no Estetica cover.jpg

Sziasztok!

Szégyenlem bevallani de van egy mangaka akinek a műveivel szinte egyáltalán nem foglalkoztunk még itt a blogon, ő pedig nem más mint Osamu Tezuka, minden magakák ősatyja. Hogy bepótoljuk ezt a gigászi méretű hiányt a mai alkalommal az ő egyik mangájából készült művet fogom megismertetni veletek, ez pedig nem más mint a Metropolis című animefilm.

tumblr_m7bmpfl69z1qbs6i5o1_1280.jpg

Sziasztok!

Sherlock Holmes,Miss Marple,Hercule Poirot,Columbo,Kojak és még sorolhatnám a híresebbnél híresebb detektíveket a klasszikus irodalom,a krimik és a TV Sorozatok világából.A Detektív történeteknek nagy kultusza van a szórakoztatás világában,rajongóik világszerte veszik és olvassák a főszereplésükkel készült regényeket és a TV sorozatok majdnem olyan híresek mint a szappanoperák. Sajnos jómagam nem tartozom a rajongók táborába,ezek a történetek számomra eléggé egyhangúak és könnyen kitalálhatóak hiszen mint tudjuk mindig az inas vagy valamelyik közeli rokon a tettes.

Animés körökben leginkább a Detektív Conan című fillerhalom az ami nagy népszerűségnek örvend de ott a Gosick is ami eddig az egyetlen olyan detektíves történet volt ami elnyerte a tetszésemet.Aztán ráakadtam mai alanyomra a Shinrei Tantei Yakumo című animére és első blikkre ez sem érdekelt különösebben csak miután elolvastam a tartalmát döntöttem el hogy mégis megnézem. A Véleményemet pedig megtudjátok ha a tovább-ra kattintotok.

PDY_573x300.jpg

Véget Ért A Kenichi!

2014.09.13. 15:24

Szegasztok!

Hatalmas eseménnyel szolgálhatunk, méghozzá azzal, hogy ma, több mint 12 év után hivatalosan is véget ért a History's Strongest Discipline Kenichi című manga sorozat nem kevesebb, mint 583 fejezettel!

historys-strongest-disciple-kenichi-5190969.jpg

historys-strongest-disciple-kenichi-5190971.jpg

 

Kritikát már írtam róla, s nagyon sokat nem változott a véleményem, továbbra is jobbnak tartom a Ryozanpaku-s elődjét, de egy biztos: ez a lezárás nem lett éppen a legjobb. Mintha a mangaka mindenáron leakarta már tudni a mangát, hogy újba foghasson bele.

Mindenesetre köszönjük Syun Matsuena-nak eme mangát, mely 12 évig szórakoztatta olvasóit!

Kíváncsi vagyok, mi lesz az új mangája! És ti? ;)

Sziasztok!

Ugyan ezt a bemutatót az előző évadra ígértem de hát valahogy úgy alakult hogy csak most volt alkalmam megcsinálni. Lényeg a lényeg,itt a Btooom! bemutatóvideója. Jó Szórakozást!

 

 

 

Szegasztok!

Mível úgy is nagyon benne vagyok a listáim újításában, ezért úgy döntöttem, hogy a legjobb animék lista után frissítem a legrosszabbakat is!

Jó szórakozást!

Figyelem: Ahogyan minden Top lista bárhol, eme lista is erősen szubjektív, mely ugyan tartalmaz objektív elemeket is, de természetesen mindenkinek más az ízlése. Vagyis ha valakinek tetszik valamelyik anime, akkor azt elfogadom, de kérem, kultúráltan írja meg véleményét.

prod_toilet-fantasy-football-trophy.jpg