6. AMP Skype Podcast

2016.07.24. 14:26

Szegasztok!

Íme legújabb animés AMP Skype Podcast-ünk, melyben én, Mangekyo022, xx18Rolandxx és vendégünk, FullMoon88 beszélgetünk!

A témák:

1.Miket nézzünk a 2016-os Nyári Anime Szezonból (külön kiemelve: Orange, D.Gray-Man Hallow és 91 Days)

2.Vélemények 2016-os Tavaszi Animékről

- Terra Formars Revenge (+ Terra Formars)

- Boku No Hero Academia (My Hero Academy)

- Sailor Moon Crystal Season III

- Netoge No Yome

- Joker Game

3.A Magyar Mozik és az Anime Filmek

4.Vélemények animék alapján készült Live-Action filmekről

- Dragon Ball Evolution (2009)

- Death Note filmek

- Fist Of The North Star (1995)

5.Mely animéket várjuk a 2016-os Őszi Szezonból

Jó szórakozást! ;)

 

Szegasztok!

Ha meg kell valakit nevezzek a japán animációs filmiparban, aki Hayao Miyazaki-val és Satoshi Kon-al egy kalap alá lehetne venni, az Mamoru Hosoda, aki olyan filmekkel ajándékozott meg minket, mint a 2006-os "The Girl Who Leapt Through Time", a 2009-es "Summer Wars" vagy a 2012-es "Wolf Children".

2015-ben jelent meg legújabb filmje, mely nem volt jelölve Oscar-ra, noha volt majdnem olyan jó, mint a When Marnie Was There, még ha nem is volt annyira drámai. Arról nem beszélve, hogy érdekes, hogy egy 2014-es anime filmet vittek ki, nem pedig egy "aktuálisat".

No de lássuk magát az anime filmet, mely csodák csodájára nálunk is megjelent DVD-én (Media Markt stb), s melynek címe a "The Boy And The Beast".

80063800.jpg

Sziasztok!

Hűha már nagyon régen volt manga kritika az oldalon ezért hát gondoltam ideje bepótolni ezt a hiányt de valahogy egyetlen olyan műhöz sem volt szerencsém amit 2-3 fejezet után ne dobtam volna. Aztán a nagy keresgélés között rátaláltam az Otouto no Otto című komédia-slice-of life mangára ami ráadásul egy díjnyertes komédia-slice-of life manga szóval eléggé kíváncsivá tett, hogy mitől is olyan jó ez a manga, hogy díjjat nyert vele. És amit kaptam..... na arra nem számítottam.

otouto-no-otto-7264555.jpg

Sziasztok!

Épp, hogy csak lecsitultak a rajongók a Ghost in the Schell + Scarlett Johannson téma kapcsán amit a Death Note live cast újra beindított és erre a felhördülésre csak rátettek még egy lapáttal. A mostani téma amin felhördült az egész animeközösség és hallom ahogyan sorban verik a fejüket az asztalba vagy a falba nem más mint, hogy hamarosan a képünkbe tolhatják a POKÉMON ÉLŐSZEREPLŐS FILMET!

pokemon-4-1200x0.jpg

Szegasztok!

1997-ben láttam életem első olyan sci-fi filmjét, melyben óriás rovar szörnyek ellen kellett megküzdenie az egész emberiségnek a túlélésért! Izgalmas volt, félelmetes is volt és persze tele volt igen erős társadalmi kritikákkal és szatírákkal, ahol egy olyan Földet ismerhettünk meg, melyben már nem katona/militarista országok voltak, hanem az egész emberiség egy militarista állam lett, hogy feltudja venni a harcot az óriási és ijesztő mutánst űrlény rovarok ellen! Igen, ez a film nem más, mint a Csillagközi Invázió, avagy angol címén a Starship Troopers. Egy igazi kult film, melyet minden sci-fi rajongónak kötelező!

Hogy hogyan jön ide egy anime kritikába azon kívül, hogy 1988-ban készült a Sunrise jóvoltából egy Starship Troopers anime?

Nos, amikor megtudtam, hogy 2011-ben megjelent egy seinen manga, melyben hasonló a szituáció és szintén "óriás, félelmetes rovar szörnyek" ellen kell harcolnia az emberiségnek, felcsillant a szemem, főleg, hogy régen a japánok igencsak tudtak félelmetes szörnyeket kreálni, főleg az 1980-1990-es években!

Amikor viszont elkezdtem olvasni a mangát.... jaj.... s miután megjelent 2014-ben az első anime feldolgozása.... ajajajaj....

No de lássuk is eme csodát, mely a Terra Formars névre hallgat!

67117l.jpg

Szegasztok!

Íme L.Mole legújabb videója, melyben az 1986-os Batman játékról beszél nektek!

Jó szórakozást!

 

5. AMP Skype Podcast

2016.06.27. 20:53

Szegasztok!

Íme legújabb AMP Skype Podcast-ünk, melyben én, Mangekyo022, xx18Rolandxx és vendégünk Blacksheep a Baaad Movies-tól filmekről beszélgetünk!

Jó szórakozást!

 

Bejelentés

2016.06.25. 10:00

Szegasztok!

Minden a videóban!

 

Szegasztok!

Eljött, aminek már el kellett jönnie!

Eme videóval, melyben Miyazaki 1979-es Lupin III The Castle Of Cagliostro animéjéről beszélek nektek, végleg visszavonulok az "aktív" videózástól, vagyis ezzel vége az Anime Bemutatók Sorozatnak.

Nem semmiből jött a dolog, már régóta terveztem megtenni ezt rengeteg okból (idő, munka stb).

Lehet, hogy majd egyszer újra folytatom, de eme videóval most lezárom eme kis sorozatot.

Illetve xx18Rolandxx kollégám lehet, hogy folytatni fogja vagy ugyanezzel a névvel, vagy egy másik névvel az anime kritika videókat, melyben természetesen segíteni fogok, de max mint "producet" vagy "szinkron vendég".

S nem, nem fogok eltűnni sem, mivel helyette a havonta vagy két havonta megjelenő AMP Skype Podcast sorozatot fogom készíteni, s gyakran fogok írni itt az Anime Manga Palota blogon is!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, a dicséretet, a kritikákat, a támogatást.

Nagyon jó szórakozást az utolsó videóhoz is, Szegasztok! ;)

 

 Anime Bemutatók Sorozat, 2009-2016

Szegasztok!

Íme legújabb anime bemutató videóm, amiben az 1994-es Street Fighter II The Movie és az 1995-ös Street Fighter II V animékról fogok beszélni nektek!

Jó szórakozást!

 

Sziasztok!

Nos ez a szezon is végéhez közeledik szóval itt az ideje, hogy kiértékeljünk párat azok közül amiket egyáltalán végig lehetett nézni agybaj nélkül ( Big Order btw) . Az első ilyen sorozat a Joker Game című lesz.

joker-game-anime-key.jpg

Sziasztok!

Blacksheep a Baaad Movies egyik atyja elkészítette ezt a nagyon jó és nagyon érdekes videót amelyben az animevilág egyik nagy embere Miyaza Hayao és az ő munkássága a központi elem. Jó Szórakozást!