Szegasztok. Az anime adaptációk teljesen az otaku rétegnek készült. És a Bandai Namco duó 2006 óta évente biztos kidob egy Naruto vagy Dragon Ball játékot. Tény, hogy van köztük zseniális játék, de kiadnak néha olyan szégyenteljes alkotásokat, mint a Generations-t. Ám az UNST3FB (továbbiakban így hívom) tökéletes alkotás lett a rajongók számára.

 header.jpg

Sziasztok!

Amennyire szeretem az animéket úgy annyira hadilábon állok a mangaolvasással. Ez főképp annak köszönhető, hogy a most futó mangák többsége nálam megér vagy 2-3 fejezet elolvasását aztán feléje se nézek többet, a hosszabb shounen mangákba bele se kezdek mert tudom, hogy sose fejezem be őket míg a régebbieknek a többsége a legígéretesebb de azokat meg nem szeretem a neten olvasni. Nem tudom én sose szerettem neten mangát vagy bármilyen más képregényt olvasni így annak a műnek amibe ha belekezdek nagyon jónak kell lennie, hogy rábírjon, hogy folytassam egészen a végéig.

Nos mint láthatjátok ma egy mangával a Battle Angel Alitával jövök nektek és mielőtt rám förmednétek tudom, hogy nem ez az igazi címe de az igazi nem tetszik szóval marad ez!

ba01-000a_cover.jpg

Szegasztok!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy D.Gray-man című shonen manga, mely ígéretest alkotás volt. Annyira, hogy 2006-ban kapott a TMS Entertainment anime stúdiótól egy szép 103 részes anime adaptációt, mely kb a manga 164-ik fejezetéig dolgozza fel a cselekményeket. Viszont 2009-től a manga sok mindenen átment, s egyre rosszabb sorsa miatt már sokan le is mondtak róla.

Viszont a TMS Entertainment, látva a jelenlegi "retro animék" visszajövetelének a sikereit (lásd Toei Dragon Ball Super és Digimon Adventures Tri), úgy döntött, hogy ad még egy esélyt a D.Gray-man-nek, s 2016-ban megajándékozott minket egy 13 részes folytatással, mely a D.Gray-man Hallow címet kapta. De vajon hogyan sikerült eme anime.....

Ma a D.Gray-man Hallow animéről írok nektek!

d_gray-man_hallow_2016.jpg

Szegasztok!

Blacksheep folytatja Satoshi Kon maratonját, melynek legújabb megállója a Paranoia Agent lesz!

Jó szórakozást!

Just for fun alapon itt van a mi Paranoia Agent bemutató videónk is. ;)

 

 

Sziasztok. Tudjátok mi a nehéz egy anime feldolgozásban? Meg kell felelnie a rajongók elvárásainak. Ezzel nem is lenne probléma, ha nem a minőség rovására megy. Ám ez cseppet se mondható el a Death Note élőszereplős tévésorozatról, amit 2015-ben adtak ki és sajnos cseppet sem lett jó. Helyette csak egy átlagos krimi sci-fi keverék lett, ahol itt-ott megtalálhatjuk a kötelező elemeket.

 maxresdefault_6.jpg

Szegasztok!

Aki jártas az animékben, annak nyilván feltűnhetett, hogy rengeteg "wars" anime van. Rail Wars, Jungle Wars, Venus Wars, Sakura Wars, s a mai alanyom, a Big Wars. Hogy mi ezekben az animékben a közön? Nos, hogy soha nem tudtak a közepesnél magasabb szintet megütni, ami nem jelenti azt, hogy kerülendőek, sőt, némelyiket érdemes legalább egyszer megnézni, sokkal  inkább az a probléma velük, hogy valahol elrontják az animét.

Mai alanyom a Big Wars a "szerencsésebbek" közül  való!

big_wars.jpg

Szegasztok!

Blacksheep a Baaad Movies-ból ezúttal Satoshi Kon Tokiói Keresztapákat mutatja be!

Jó szórakozást!

 

Chi’s Sweet Home elemzés.

2016.10.10. 21:05

Üdvözlök mindenkit. Ez az anime, amit bemutatok számomra örök favorit. Egy 2008-as produktum, ami egy 2004-es azonos nevű mangának a feldolgozása. És azt kell mondjam: Eddig nem halottam olyat, hogy utálják. Lássuk, hogy miért ilyen népszerű.

e4a6338e34235eb1605e7c915a6debad.jpg

Ami először feltűnik az az opening, ami nagyon aranyos. A sztori egy Chi nevű 2-3 hónapos macskáról szól, aki eltéved a mamájától. Már éppen veszve volt minden remény, amikor a Yamada család megtalálja és magához veszi. Kezdetben Chi ódzkodik a családtól, de hamar elfogadja a tényt. Ekkor kezdődnek el a kalandok igazából. Elvégre egy cicáról gondoskodni nem egyszerű munka. És ha ez nem lenne elég, a Yamada család ráadásul a tűzzel játszik. Ugyanis, a panel, ahol laknak, ott tilos az háziállatok tartása.

Először beszélek a látványvilágról. Egyszerű, de annyira hozzá lehet szokni és illik a sztorihoz. A szereplők alapok, de nagyon életszerűek. A humor mindent visz, aminek a  forrása Chi reakciói és a narratíva teszi zseniálissá. Végig hallani fogjuk Chi gondolatmenetét, ami plusz pont. És itt gratulálnék Chi szinkronhangjához. Koorogi Satomi zseniális választás volt. Kiválóan adja az imádnivaló szőrpamacs hangját. De rossz szó nem érheti a többi karakter szinkronhangját, ugyanis azok is kifogástalanok lettek. Továbbá nemcsak humor, hanem dráma is van bőven. Nem spoilerezek, de a végén egy nagyobb csavar lesz, ami normál embernek ha nem is könnyfakasztó, azért torok nem marad szárazon. Nem hosszú mű,  108 részből áll. Mind 3 perces szösszenet, kivéve a belőle készülő Ova-t, ami 10 perces.

images_6.jpg

Egyszóval: Kötelező darab az állatbarátoknak, főképp a humoros animék rajongóinak. Köszönöm figyelmetek, további szép napot.

tumblr_n44yw1nu6o1ru2hafo1_500.jpg

Sziasztok!

Nos íme a 6.évad legújabb videója amelyben a Big Order kerül terítékre. Jó Szórakozást!

Ragnafan Podcast 2016 Január

2016.10.07. 16:53

Sziasztok. Ez az első posztom, amit anno a régi blogomom elkövettem. Gondoltam, hogy mialatt az első bejegyzésemet írom, megosztom veletek. Sajnos nem olyan profi, mint az AMP podcast, de a mai napig meg vagyok vele elégedve. Remélem, hogy tetszeni fog nektek. :)

U.I. A hangminőségért bocsánatot kérek, de nem akartam zenét alá, nehogy a f***tube letiltsa.

Szegasztok!

Örömmel szolgálhatok a hírrel, hogy Ragnafan1992 mától az Anime Manga Palota egyik új szerkesztője lett!

Remélem sok szeretettel olvassátok kritikáit és írásait!

ragnafan1992.png

Szegasztok!

Itt van újra Blacksheep, hogy ezúttal Satoshi Kon Millenium Actress animéjéről beszéljen nektek!

Jó szórakozást!