Sziasztok!

Eddigi tapasztalataim alapján a japán animeipar eléggé hadilábon áll az olyan témákkal amik nem a saját kultúrájukból származnak. A Vámpír illetve a Szellem témában már alkottak figyelemre méltó sorozatokat viszont a Zombi téma még mindig nem az erősségük sajnos.

Ma egy olyan anime van nálam terítéken ami nagyon jól tükrözi azt amit az előbb említettem. Ez a Sankarea.

34623l.jpg

Szegasztok!

Bevallom, szeretem, amikor néhány ember, mindenfajta forgatókönyv és egyéb nélkül leüll beszélgetni a mikrofon elé és végighallgathatom, mivel a sok vélemény mellett még érdekességekre is szert tehet az ember.

Egyik kedvenc podcast sorozatom a P.A.D., amit szerettel ajánlok nektek is!

Jó szórakozást!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sziasztok!

Member mester a sok politikai munkája mellet végre elkészült a Mirai Nikki bemutatójának 2. részével amit most nagy szeretettel prezentálunk is nektek.

 

 

Member-nek pedig ezúton kívánunk további sok sikert a politikai pályájához :) 

 

Szegasztok!

Gondoltam így eme nem kicsit felhős vasárnap, hogy írok nektek egy olyan animéről, melyben gyakorlatilag semmi eredeti nincs benne, mégis valamennyire fogyasztható stuff.

Ma a Freezing című animéről fogok írni nektek!

Freezing.jpg

Vége A Naruto-nak! Tényleg?

2014.11.15. 15:53

Szegasztok!

Gondolom már egyáltalán nem új hír, hogy bizony, november 10-én véget ért a Naruto manga, mely több, mint 15 évig futott a Weekly Shonen Jump magazin oldalain, több, mint 700 fejezetet produkálva!

Bevallom, én még mindig tartom magam ahhoz, hogy Pain legyőzése után bekellett volna fejezeni, valamint, hogy Pain leverése óta csak romlott a színvonal, de szerencsére az utolsó 5 fejezet megmentette a teljes bukástól! Illetve a "befejezést" illetőleg.... nos, MÉG NINCS VÉGE! Ugyanis Kishimoto elmondta, hogy az utolsó fejezet, a 700-ik fejezet csak epilógus, ugyanis lesz egy film, amit a Road To Ninja-val ellentétben nem csupán írt és rajzolt, hanem "mellék-rendezőként" felügyeli a film készülését és ami a legfontosabb, megerősítette, hogy teljesen canon, vagy hivatalos lesz a Naruto történetében. A film amúgy a 699-ik és a 700-ik fejezetek között fog játszódni. A film címe "The Last" lesz, s Kishimoto elmondása szerint a "szerelemről" fog szólni.... jaaaaaaj....

 Ami az "epilógust" illeti, nos, kb a jó régi 10-15 év time skip + full happy mindenki lett, mindenki összejött mindenkivel, lett gyereke, stb. Semmi extra, de bevallom, így is jobbra sikerült, mint a többi, amúgy jobban kedvelt neverending shonen manga vége (köztük is a legrosszabbra a Hokuto No Ken vége volt a legrosszabb, hiába szerettem azt a legjobban). Persze hasra esni nem fog senki sem, mert még mindig ugye a Naruto-ról van szó.

Néhányan azt mondják, hogy ellett kapkodva a "befejezés", de aki figyelte a híreket, az tudja, hogy az utolsó fejezet csak epilógus, a filmmel együtt fog csak teljes lezárást adni a történetnek. Érdekes megoldás, de nem egyedi.

Chapter699.5.jpg

Viszont ami meglepett, az a Naruto fandom-ja! Bevallom, soha még nem találkoztam annyira vérpistikés társasággal, mint a Narutotardok - kivéve ugye Rie Kugimiya Tsundere és a Key Animation fanboy-jait, ugye -! Ugyanis sikerült nekik még mélyebbre esniük! Kiderült ugyanis, hogy kb a 70%-uk már tényleg csak a shipping miatt olvasták, s ezt nem egy közülük ismerte el, ami azért vicces, mert pont azokról derült ki eme igazság, akik mindig is arról beszéltek, hogy mekkora értékeket képvisel a Naruto manga, meg hogy mennyire zseniális Kishimoto... erre meg most pont ők támadnak neki, hogy egy tehetségtelen író. ;P

De ami a koronát teszi a "barna macira", hogy "egyes" shippinger-ek olyan messzire mentek el kedvenc shipping párosukért, hogy már halálos fenyegetséeket küldenek nem csak Kishimoto-nak, de már az asszisztenseinek is! Emellett zaklatják twitter-en és facebook-on, s akinek ez még nem lett volna elég, még egy petíciót is készítettek, hogy tiltsák be a Naruto-t az USA-ban, amíg Kishimoto nem írja át úgy a történetet, ahogyan ők akarják! O_O

Hűha, csak nekem ugrik be most Stephen King "Misery" (Tortúra) című munkásága? ;P

 

 

Nos, habár soha nem volt a kedvencem és igen sokszor támadtam - nem, nem azért, mert népszerű volt, hanem mert nem megérdemelten lett népszerű -, azért el kell ismernem, hogy 15 évig folyamatosan megjelenni hétről hétre nem volt semmi.

naruto-5284479.jpg

 naruto-5284481.jpg

 Na akkor már csak egy canon film maradt, aztán már csak a One Piece és Bleach van hátra! ;)

Sziasztok!

Mivel nem tudtam kitalálni semmiféle bevezető szöveget ezért csak szimplán kijelentem hogy a mai alkalommal a Medaka Box sorozattal és annak folytatásával fogok foglalkozni. Csapjunk is bele!

Medaka-Box_1.jpg

Szegasztok!

Bütyökkapitány újabb remek videót készített, melyben egy kis anime és Dragon Ball történelem mellett részletesen bemutatja Dragon Ball The Magic Begins című "művet", amiről csak annyit, hogy nem mentség a kor!

Jó szórakozást! ;)

 

 

Sziasztok!

Már egy régebbi kritikámban is megírtam , hogy nem igazán rajongok a detektíves történetekért és a krimikért akármennyire népszerüek is viszont ha maga az alapötlet fel van dúsítva olyan elemekkel mint az olasz maffia vagy pedig nem teljesen 100-as szereplők akkor nyomban megnő bennem az érdeklődés az adott sorozat iránt. Na mai alanyom a Cuticle Tantei Inaba is pontosan ebbe a kategóriába tartozik.

Cuticle_Detective_Inaba.png

Szegasztok!

Itt a Halloween, avagy mindenszentek éjszakája, s arra gondoltam, hogy írhatnék nektek valami horror cuccról. "Horror" manga nem rég volt, horror videojáték meg nem nagyon jutott a kezembe mostanában, viszont horror anime könnyen szóba jöhet.

Viszont most szólok, hogy eme anime ama próbálkozások közé tartozik, ami ugyan jól használja fel a sablonokat, viszont a részletekben, majd később valami nagyobb baki miatt elbukja a végét.

Mai különleges alanyom nem más, mint a Shiki nevű anime!

caratulashiki2.jpg

Sziasztok!

Bocsi hogy már egy ideje nem volt bejegyzés csak az a helyzet hogy most egy nagy mangaolvasási láz lett úrrá rajtam  és már napok óta azt olvasom de hogy mi lesz az még meglepi. Viszont helyette egy olyan stúdióról fogok írni ami nem animéket gyárt hanem agyhalált. Ma tehát a Key stúdióval foglak megismertetni benneteket kicsit részletesebben.

key_logo_wallpaper__clouds__by_drew807-d64pabg.png.jpg

Movie Review-Annabelle

2014.10.19. 18:48

Sziasztok!

A szombati ledolgozás ellenére sikerült egy kis mozizásra is időt és energiát szakítanom így sikerült megtekintenem az Annabelle című horrorfilmet.

annabelle_ver2.jpg

Sziasztok!

Ma nem szimplán egy sima animefilmről írok nektek hanem rögtön egy egész franchise-ról, ennek persze megvan az oka, Lényegében az hogy nincs kedvem kb nyolcszor leírni ugyanazt ezért egyben fogom őket prezentálni.Igen ma nem másról fogok írni mint az animések körében igencsak népszerű Kara No Kyoukai franchise-ról.

Mirai_fukuin_kara_no_kyoukai.jpg