7. AMP Skype Podcast

2016.08.26. 21:09

Szegasztok!

Íme hát legújabb AMP Skype Podcast adásunk, amelyben én (Mangekyo022), L.Mole (Éjjeli Vakond), Atarain/Member és Ragnafan1992 videojátékokról beszélgetünk!

Jó szórakozást!

Témák:

1.Vélemények az idei (2016) E3-ról!

2.Videojátékok és/kontra erőszak!

3.Konzolok kontra mobiljátékok!

4.Vélemények videojátékokról:

- Swordquest (Atari 2600, 1982-83)

- Adventure (Atari 2600, 1979)

- Project Firestart (Commodore 64, 1989)

- Sanitarium (PC, 1998)

- Mortal Kombat

- Nintendo World Championship (NES)

5.Horror filmek és horror videojátékok

 

Vége A Bleach Mangának!

2016.08.18. 20:50

Szegasztok!

Igen, újabb mérföldkő jött el az animék és a mangák világában, ugyanis habár hivatalosan csak jövő héten, de az internet áldásainak köszönhetően már ezen a héten vége lett a Bleach mangának!

hdf.jpg

A Bleach 2001-ben indult a Weekly Shonen Jump lapjain, melynek írója és rajzolója Tite Kubo. Habár népszerűsége  2008-tól megcsappant, még így is sikerült évi 2-3 millió eladott példányszámot felmutatni, ami azért még így is szép teljesítmény.

Anno még 2010-ben írtam kritikát a mangáról, amikor még aktívan jelent meg, s most, hogy vége (plusz eltelt kb 6 év s ugye ennyi idő alatt változik a minőség is), frissült a Bleach manga kritika.

Member-el lesz egy közös podcast-ünk eme franchise-ról, elöljáróban csak annyit, hogy:

1.Nagyon látszik, hogy valaki nagyon siettetni akarta a manga befejezését, s ez az utolsó 3 fejezeten nagyon meglátszódik!

2.A befejezés sablonos hosszú shonen harcos manga befejezés lett, de valamiért mégis jól működik - talán mert aranyos és könnyed lázárást kapott.

Volt egy bejelentés, hogy lesz 2018-ban egy élőszereplős Bleach Live-Action. Hogy milyen lesz, az már a jövő zenéje!

No, először az Assassination Classroom, aztán a Nisekoi, most meg a Bleach! Szerintetek lesz még WSJ manga, ami még idén befejeződik? Illetve hogy tetszett az utolsó fejezet nektek?

Sziasztok!

Record of Lodoss War, Magic Knight Reyarth, Slayers, Tales of Eternia, D.Gray-man. Ezek mind olyan fantasy animék amik tartalmazzák azokat az elemeket amiktől számomra egy fantasy mű igazán fantasy lesz. Nem titok,hogy nagyon szeretem ezt a műfajt hiszen lényegében ez az a műfaj ami a legnagyobb hatást gyakorol mind a film, mind a könyv illetve a képregény műfajra. Manapság azonban divat lett mindenre rásütni, hogy fantasy holott kb annyi köze van hozzá mint Győzikének a hitelességhez. Mai alanyom a Madan no Ou to Vanadis viszont egy 3. kategóriába tartozik: A fantasyk amik teljesen nélkülözik a fantasy-t!

64911l.jpg

Szegasztok!

Ma, vendégünkkel Ragnafan1992-vel, az 1995-ös Fist Of The North Star, magyar címén Pusztító Ököl című filmet fogjuk megnézni és kommentálni!

Jó szórakozást!

 

Sziasztok!

Aki látta a Shisha no Teikoku videómat az emlékezhet arra, hogy a Project Itoh sorozat keretein belül még 2 animefilm van a Harmony és a Gyakusatsu Kikan. Na most az utóbbi még mindig nagyon izgatja a fantáziámat holott a Manglobe csődje miatt egyenlőre nem tudni mikor fog kijönni viszont a Harmony már első ránézésre sem tudott megfogni. Aztán nemrég gondoltam üsse kő megnézem , legfeljebb ugyanolyan lesz mint a Shisha. Aztán megnéztem és eléggé megdöbbentett a film. Pedig a Shisha után nem igazán erre számítottam! Jöjjön tehát a Harmony!

harmony-2.jpg

Vége A Nisekoi Mangának!

2016.08.06. 18:00

Szegasztok!

Habár már online elolvasható, de hivatalosan csak jövő héten vége a Nisekoi mangának! Az utolsó fejezet eredetileg csak jövő héten jött volna ki, de hála az internetnek már eme héten elolvashattuk a 2011-ben indult szerelmi hárem mangát, melyet Naoshi Komi írt és rajzolt.

nend.jpg

 

Mivel már régóta megfogadtuk, hogy kritikát anime és manga sorozatokból csak és kizárólag akkor írunk, ha befejeződött, így hamarosan jönni fog egy Nisekoi manga kritika vagy tőlem, vagy xx18Rolandxx-től.

Én mindenesetre gyorsan vázolom rövid véleményemet: egy isszonyatosan gusztustalan Love Hina koppintás az egész manga, melyet előre kilehetett számolni már a leges legelejétől, DE a humor meg a rajzolás nagyon jó volt. S habár már az elejétől lehetett tudni, hogy kivel fog összejönni a főhős - mivel a Love Hina által meghatározott "szabály" szerint csak és kizárólag egy "bizonyos" karaktertípusnak szabad csak összejönnie a férfi főhőssel -, maga a manga nem is volt rossz.

Hogy a Shaft fog-e készíteni még több Nisekoi animét, azt nem tudom, mindenesetre reméljük a legjobbakat!

S nektek hogy tetszett a Nisekoi befejezése?

Sziasztok!

Hát végre! Végre megnézhettem azt a filmet ami mondhatni az év egyik legjobban várt képregényfilmje volt a Batman vs. Superman film mellett ez pedig az Öngyilkos Osztag! Bevallom én sose voltam és nem is vagyok egy nagy képregényfilm rajongó és nem is rajongok különösebben sem a Marvel sem a DC filmjeiért sőt a DC-t kifejezetten utálom kezdve a pózerkedő Supermannel és még sorolhatnám. A legutóbbi Batman Superman ellen film is kőkemény ostorozást kapott és teljesen jogosan hiszen kegyetlenül béna az egész és szerintem épp ezért volt nagyobb a lelkesedés a rosszfiúkból lett jófiúk kalandjai iránt. Na lássuk, hogy sikerült ez a film!

suicide_squad_film_poster.png

6. AMP Skype Podcast

2016.07.24. 14:26

Szegasztok!

Íme legújabb animés AMP Skype Podcast-ünk, melyben én, Mangekyo022, xx18Rolandxx és vendégünk, FullMoon88 beszélgetünk!

A témák:

1.Miket nézzünk a 2016-os Nyári Anime Szezonból (külön kiemelve: Orange, D.Gray-Man Hallow és 91 Days)

2.Vélemények 2016-os Tavaszi Animékről

- Terra Formars Revenge (+ Terra Formars)

- Boku No Hero Academia (My Hero Academy)

- Sailor Moon Crystal Season III

- Netoge No Yome

- Joker Game

3.A Magyar Mozik és az Anime Filmek

4.Vélemények animék alapján készült Live-Action filmekről

- Dragon Ball Evolution (2009)

- Death Note filmek

- Fist Of The North Star (1995)

5.Mely animéket várjuk a 2016-os Őszi Szezonból

Jó szórakozást! ;)

 

Szegasztok!

Ha meg kell valakit nevezzek a japán animációs filmiparban, aki Hayao Miyazaki-val és Satoshi Kon-al egy kalap alá lehetne venni, az Mamoru Hosoda, aki olyan filmekkel ajándékozott meg minket, mint a 2006-os "The Girl Who Leapt Through Time", a 2009-es "Summer Wars" vagy a 2012-es "Wolf Children".

2015-ben jelent meg legújabb filmje, mely nem volt jelölve Oscar-ra, noha volt majdnem olyan jó, mint a When Marnie Was There, még ha nem is volt annyira drámai. Arról nem beszélve, hogy érdekes, hogy egy 2014-es anime filmet vittek ki, nem pedig egy "aktuálisat".

No de lássuk magát az anime filmet, mely csodák csodájára nálunk is megjelent DVD-én (Media Markt stb), s melynek címe a "The Boy And The Beast".

80063800.jpg

Sziasztok!

Hűha már nagyon régen volt manga kritika az oldalon ezért hát gondoltam ideje bepótolni ezt a hiányt de valahogy egyetlen olyan műhöz sem volt szerencsém amit 2-3 fejezet után ne dobtam volna. Aztán a nagy keresgélés között rátaláltam az Otouto no Otto című komédia-slice-of life mangára ami ráadásul egy díjnyertes komédia-slice-of life manga szóval eléggé kíváncsivá tett, hogy mitől is olyan jó ez a manga, hogy díjjat nyert vele. És amit kaptam..... na arra nem számítottam.

otouto-no-otto-7264555.jpg

Sziasztok!

Épp, hogy csak lecsitultak a rajongók a Ghost in the Schell + Scarlett Johannson téma kapcsán amit a Death Note live cast újra beindított és erre a felhördülésre csak rátettek még egy lapáttal. A mostani téma amin felhördült az egész animeközösség és hallom ahogyan sorban verik a fejüket az asztalba vagy a falba nem más mint, hogy hamarosan a képünkbe tolhatják a POKÉMON ÉLŐSZEREPLŐS FILMET!

pokemon-4-1200x0.jpg

Szegasztok!

1997-ben láttam életem első olyan sci-fi filmjét, melyben óriás rovar szörnyek ellen kellett megküzdenie az egész emberiségnek a túlélésért! Izgalmas volt, félelmetes is volt és persze tele volt igen erős társadalmi kritikákkal és szatírákkal, ahol egy olyan Földet ismerhettünk meg, melyben már nem katona/militarista országok voltak, hanem az egész emberiség egy militarista állam lett, hogy feltudja venni a harcot az óriási és ijesztő mutánst űrlény rovarok ellen! Igen, ez a film nem más, mint a Csillagközi Invázió, avagy angol címén a Starship Troopers. Egy igazi kult film, melyet minden sci-fi rajongónak kötelező!

Hogy hogyan jön ide egy anime kritikába azon kívül, hogy 1988-ban készült a Sunrise jóvoltából egy Starship Troopers anime?

Nos, amikor megtudtam, hogy 2011-ben megjelent egy seinen manga, melyben hasonló a szituáció és szintén "óriás, félelmetes rovar szörnyek" ellen kell harcolnia az emberiségnek, felcsillant a szemem, főleg, hogy régen a japánok igencsak tudtak félelmetes szörnyeket kreálni, főleg az 1980-1990-es években!

Amikor viszont elkezdtem olvasni a mangát.... jaj.... s miután megjelent 2014-ben az első anime feldolgozása.... ajajajaj....

No de lássuk is eme csodát, mely a Terra Formars névre hallgat!

67117l.jpg