Szegasztok!

Soha sem volt titok, hogy a kedvenc Disney karakterem mindig is Donald Kacsa volt, melyhez sokszor hozzájárult a régen itthon is futott Donald Kacsa Magazin. A karakterhez készült játékokat sajnos csak utólag volt esélyem játszani, de megérte.

Ma egyik kedvenc Donald Kacsás játékomról, a QuackShot-ról írok nektek!

quackshot_starring_donald_duck.jpg

Donald Kacsa a Walt Disney egyik legnagyobb zászlóshajója Miki Egér után, akit leginkább vicces kirohanásairól ismernek a legtöbben. Rengeteg magazin, újság, rajzfilm és videojáték köthető hozzá. A QuackShot Starring Donald Duck 1991-ben jelent meg a SEGA Megadrive konzolra, de japánban 1998-ban SEGA Saturn-ra is megjelent. Természetesen most kizárólag a Megadrive-os játékról írok.

A történet hasonlít a NES-es DuckTales-re, avagy Donald talál egy térképet és egy üzenetet egy régi uralkodó kincséhez, amit el is megy megkeresni, de persze Pete és bandája a nyomában. A történet abszolút egyszerű, de egy kincskeresős platform játékhoz nem is kell több.

4324321_masolata_2.png

A játék egy 2D-és platform-akció-kaland játék, melyben Donald-ot irányítva kell ellenfeleket ártalmatlanítva nyomokat keresni a kincshez. Az ellenfeleket vagy ártalmatlanítjuk pár másodpercre a borítóképen is látható "fegyverünkkel", vagy meg pattogatott kukoricával szabadulunk meg tőlük végül. "Fő fegyverünkkel" később falakat és képesek leszünk "megmászni".

Három fontosabb gomb van: lövés gomb, gyorsító gomb és ugrás gomb. A gyorsító gomb lényege, hogy gyorsabban mozogjon karakterünk. A fegyverek közül a start gomb menüben tudunk cserélni, ahogyan fontos tárgyakat is használni. Illetve mivel sokszor kell egyik pályáról a másikra menni, ezért ha van zászló a közelünkben, akkor ott a start gomb menüben "hívhatjuk" a három unokatesót, hogy vigyenek el a géppel.

A látvány nagyon jó, szépen kihasználja a 16 bites gép lehetőségeit, illetve habár nincs túl sok zene, azok egész jók. A játékmenet szórakoztató, egyedüli problémám kizárólag a szokásos platform "gyermekbetegség" volt, vagyis hogy a karakterünk hajlamos "megcsúszni" megállás előtt. Nem nagyon, de érezhető.

A játék hangulata kellemes, jól visszaadja a Donald Kacsa rajzfilmek és képregények hangulatát, főleg, hogy van benne jó pár cameo is, mint Goofy vagy a Dzsungel Könyvének ikonikus tigrise.

4324321_masolata.png

Mint írtam, a játék lényege a kincskeresés, s ennek köszönhetően rengeteg helyszínen, azaz pályán leszünk. Lesz kezdetben Duckburg, Transylvania meg Mexikó, majd jön Egyiptom, a déli-sark, egy viking hajó és sorolhatnám. Érdekes, s talán sokaknak zavaró is lehet, hogy bizonyos pályák bizonyos részein egy másik pályán lévő tárggyal tudunk csak tovább menni, vagy gyakran kell pályát cserélnünk menet közben is. De nem probléma, mivel ha elérünk egy ilyen szakaszt egy pályán, akkor Donald kirak egy zöld zászlót, amivel nem csak hívhatja unokatesóit, de egy fajta állandó checkpoint-ként is szolgál.

A játék maga nem nehéz, viszont nincs mentési rendszer, ami sokakat elbátortalaníthat.

4324321.png

Összefoglalva egy jó játék a QuackShot, amit szeretettel ajánlok mindenkinek, főleg azoknak, akik szeretik a kincskeresős játékokat, vagy Donald Kacsát.

QuackShot Starring Donald Duck

Megjelenési Év = 1991

Fejlesztő = SEGA

Kiadó = SEGA

7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8413751066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása