Arashi no Yoru ni kritika

2018.03.06. 18:06

Sziasztok. Ahogyan az előző posztomban írtam, ma egy igazán családbarát animét mutatok be. Egy 1994-ben publikált novella alapján készült, 2005-ben pedig a Group TAC pedig elkészítette a 104 perces animációs film formájában. Lássuk is, milyen lehet egy kecske és egy farkas barátsága, ami a természet ellen szól.

 mv5bmmyyzdi5owmtn2fmmc00zwu5lwjhotatn2u5nwjmndi2mjzhxkeyxkfqcgdeqxvyndazmzgymti_v1_uy268_cr3_0_182_268_al.jpg

A sztori egy Mei nevű kecskéről szól, aki egy viharos napon egy ólban talált menedéket. Ott összeismerkedett Gabuval, akiről később derül ki, hogy egy farkas (nem látják egymást és a szaglásuk se működik rendesen). Másnapra megbeszélnek egy találkozót, ahol Mei rádöbben, hogy a barátja egy farkas. Ám ez egyiküket sem zavarja, és szépen megerősödik a barátságuk. Ám egyik oldalnak sem tetszik. Viszont, mindekét oldalnak előnyös infóforrásként tudja be ezt a barátságot. Ám mindketten ügyesnek nevezhető szökés során megpattannak. Ekkor határozzák el, hogy a hegyeken túlra mennek, ahol az ígéret földje várja őket. Közben Gabu természetes ösztöne ellen küzd, hogy ne egye meg Meit, aki a legjobban megérti.

 8ca1dda550ee0d3c3f8965033805d677.jpg

Már így is sokat mondhattam el a sztoriból, elismerem. Viszont a történet van annyira megfűszerezve csavarral, hogy a nézőt magába szippantja. A látvány is hozzásegít valamennyit a történethez. 2005-höz képest nagyon jó és ez főképp a karakterek dizájnjára érvényes. Ugyanis, most először lehet szőrt látni a karaktereken, ami életszerűbbé teszi őket. A zenék szó szerint pontosan az eseményekre vannak szabva. Mintha, egy karmester vezényelné élőben a zenei aláfestést. Ám, a hangulat az, ami viszi a prímet. Ugyanis, érezhető Mei és Gabu között a szikra. Nem, nem a szokásos szerelmi szikrára gondolok, hanem a testvéri kötelékre. Mei tudja, hogy az élete veszélyben van, mégis bízik Gabuban, hiszen ő érti meg egyedül a világban. Gabu még többet tesz: Egy dolog, hogy a saját éhségével és elemi ösztönével, de még a fajtársaival is felveszi a kesztyűt. És akkor se hajlandó megenni az egyetlen igaz barátját, amikor csak egyetlenegy lehetősége van a túlélésre. Ez az igazi üzenete az animének: Barátság tűzön-vízen át.

 maxresdefault_21.jpg

Ha negatívumot kéne mondanom, akkor a sztori alapjaiban keresendők. Mintha a Disney írta volna le az alapokat. Ez nem lenne akkora hátrány, mert remekül hozták össze. A sztori a csavarjain kívül ismert klisékből építkezik és csak az menti meg, hogy jól építették fel. Ezek viszont minimális dolgok egy negatívum miatt. Noha a történet lezárul, mégis többet akarunk látni. Így van. Ennek a történetnek bizony van folytatása, ami sajnos azt jelenti, hogyha meg akarjuk tudni a folytatást, akkor bizony meg kell vennünk a könyvet.

Értékelés:

Látvány: 8/10

Zene: 10/10

Történet: 7/10

Hangulat: 9/10

Végeredmény: 34/40

Ez egy kiváló anime, ami nam kapott folytatást, hanem sokkal rosszabbat sorsra jutott. 2011-ben ugyanis egy szingapúri nevenincs stúdió csinált egy 26 részes animációs sorozatot. Hogy milyen lett? Hát, fogalmazzunk úgy, hogy álmomban nem hittem, hogy létezik a Kis Vukknál rosszabb CGI. És a karakterek. Elég annyi, hogy Mei immár női karakter, tehát a legvalószínűbb, hogy abból szerelmi történetet csináltak. Valószínű, mert én az első rész után kukáztam. Ennyi volt a bemutatóm. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2613720240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása