Szegasztok!

Elnézést megint a késésért, de a fene egye már meg a múlt hetet!

Bevallom, soha nem voltam nagy Godzilla fan, de fontosabb filmeket, illetve az 1998-as és a 2014-es filmeket láttam. Az előbbin még úgy ahogyan elszórakoztam (ahogyan annak rajzfilm sorozat adaptációján is), viszont a 2014-es szutykot már az én gyomrom sem bírta. Oké, hogy emberek mindig is voltak a Godzilla filmekben, meg hogy a nem-Godzilla fanok a színészekért mennének be a filmre, de hogy a főcímben szereplő dög alig kapjon kb 5-8 percet a saját filmjében... nem kicsit megtudom érteni azokat, akik annyira csalódottak voltak benne, mint a Batman és Harley Quinn filmben.

De nem kell ám félni, a Polygon Pictures, akik szent céljukként tűzték ki a CGI animék futószalagon gyártását, elhatározták, hogy "na majd mi megmutatjuk, hogy kell csinálni", s 2017-ben kiadták a Godzilla Plant Of The Monsters CGI anime filmet.

A végeredmény? A kritikában!

godzilla_anime_design_reveal.jpg

A Godzilla egy hatalmas giga-franchise, amihez rengeteg elészereplős film és rajzilm is készült. A Godzilla egy Kaiju, avagy "óriás szörny", aki történetenként különböző életcélokkal rendelkezik, van amikor az emberiséget akarja kiirtani, valamikor meg azt akarja megmenteni egy másik óriás szörnytől. Japánban hatalmas kultusza van, de Amerikában is hatalmas népszerűségnek örvend. 2017-ben a főleg Ajin nevű CGI animéről elhíresült Polygon Pictures elkészített egy teljesen CGI filmet Kobun Shizuno és Hiroyuki Seshita rendezésével.

A film eleje még ígéretes is lenne: a történet szerint az emberiség nem tudta legyőzni Godzilla-t, így végül el kellett menekülniük a Földről, s több évtized óta keresnek egy új, élhető bolygót sikertelenül. Az űrhajón teljes a reménytelenség, az idősebb emberektől még az ellenzők felszólalásai ellenére is "megszabadulni". Végül a sok sikertelen próbálkozás után arra a következtetésre jutnak, hogy az lesz a legjobb, ha visszatérnek a Földre és bátorságot véve magukon újra szembeszállnak Godzilla-val.

Ez eddig jól hangzik mi? Sajnos a történet eme szakasza után - avagy a visszatérés után, ami a film első egynegyede -, egyenes lejtmenetbe ment a film. Jönnek a kiszámítható "fordulatok" olyan rossz tálalásban, hogy azt már nem nagyon tudja az ember megemészteni.

Az első problémám mégsem ez volt, hanem a karakterek! Ugyanis a főhősön kívül, Haruo-on, nincsenek karakterek! Illetve vannak, de személyiségük kb annyi, mint egy kanél gyík ürülékben. Nem az, hogy sablonosak lennének, hanem hogy egyáltalán nem érdekesek, nincs semmilyen jellemzőjük ami alapján emlékezetesek lennének és a többségük a semmiből jön. Haruo volt az egyetlen, akit megtudtam jegyezni, mivel ő volt az egyetlen karakter, akinek volt személyisége.

"Biztos azért van ez, mert Godzilla a főszereplő", gondolnánk, ugye? Na akkor most mindenki kapaszkodjon meg: Godzilla, a 88 perces játékidőben, mindent (visszaemlékezést, háttérben állást stb) egybevéve nem szerepel többet a filmben.... 3 percnél. Igen. A címszereplő ismét alig szerepel néhány percet... a saját filmjében! Lehet nekem nagyok az elvárásaim, de ha már az "ő" filmje lett volna, akkor nem kellett volna több játékidőt adni neki? Elvégre egy Godzilla filmre mégis csak Godzilla miatt ülnek be az emberek! Ráadásul mivel ez egy anime, itt még a "színészek ellopják a show-t" mantrával sem védekezhetnek az alkotók!

watch_godzilla_kaijuu_wakusei_episode_1_english_subbedat_gog_0003.jpg

A zenék nagyon semmilyenek lettek, utólag kellett újra meghallgatnom külön a film OST számait, hogy biztos legyek benne, hogy voltak-e benne zenék.

A látványt szándékosan kerültem eddig. Köztudott, hogy nem szeretem a CGI animéket. Nem baj, ha 1-2 CGI van benne elvétve (bár a rosszakat így is utálom), de nem igazán értem, miért kell erőltetni ezt a Pixar CGI mániát itt is! Gyakorlatilag pont azért kezdtem el animéket nézni, mert már elegem volt a CGI rondaságokból. "Ugyan, annyira nem lehet rossz, hiszen még is csak az Ajin alkotói készítették", na akkor vegyetek egy mély levegőt és csodáljátok meg a címszereplő szörnyet, ahogyan kinéz a filmben...

watch_godzilla_kaijuu_wakusei_episode_1_english_subbedat_gog_0002.jpg

Mint.... egy.... rántott sz*r! Egy rántott sz*r, amit megrágtak és addig hányták egymás szájába az alkotók, amíg nem találták elég rondának! S most nagyon örülhettek, hogy csak állóképet tudtam ide belinkelni, mert mozgás közben MÉG RONDÁBB! Ez volna az animék jövője? És akkor majd kicsit lejjebb láthatjátok a "röpködő ganajtúrókat" is!

A film legnagyobb bűnei mégsem ezek, hanem az, hogy az első negyed óra után annyira unalmas lesz a film, hogy az ember kínjában kezdi nézni az időt hogy mikor van vége, illetve kezd el azon gondolkodni, hogy miért nem inkább a Godzilla Mecha-Godzilla Ellen filmet nézi ehelyett.

watch_godzilla_kaijuu_wakusei_episode_1_english_subbedat_gog_0001.jpg

Összefoglalva ez a film egy hatalmas nagy csalódás volt! Megint elkövették ugyanazokat a hibákat, amiket a 2014-es Godzilla filmnél, valamint újra bebizonyították, hogy a CGI animék max a készítők pénztárcájának kedveznek.

Senkinek nem tudom ajánlani, Godzilla rajongóknak meg pláne nem! Késül ugyan már a folytatás, de ezek után már nem nagyon tudok adni neki sok esélyt.

Godzilla Planet Of The Monsters

- Idő: 2017

- Rendező: Kobun Shizuno és Hiroyuki Seshita

- Műfaj: Akció

- Hossz: 88 perc                                                                                         

Ami Tetszett:        

- Haruo.

- A film első 1/4-e.

 

Ami nem tetszett:

- A film maradék 3/4-e.

- Semmilyen karakterek.

- Unalmas.

- Godzilla alig szerepel a saját filmjében 3 percet.

- Ronda CGI látvány, ami főleg a szörnyeken látszódik meg.

- Béna zenék.

- Gyatra történet vezetés.

- A finálé.

Értékelés:              

Százalék szerint: 23% 

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 2/10 = Nagyon Rossz

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr9913660028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása