Sziasztok! Boldog Új Évet! Az első posztom erre az évre valami nagy animének kell lennie a 2017-es évből. Viszont, ahogy kinézek bármilyen anime oldalra valamilyen tesztalanyért, a legújabb SAO movieról olvasom a csupa jót és szépet. Őszintén megmondom, a SAO első évadát végig se néztem, mert a negyedik résztől teljes vakvágányra futott. Viszont a movie trailere kicsit bíztató volt, úgyhogy gondoltam, hogy ha legalább akció dús lesz, akkor elkönyvelem egy nézhető animének. Háááát….. Hatalmas csattanás lett a vége. Lássuk is, miért.

 thumb-1920-800256.png

A sztori a második évad után veszi fel a fonalat. Egy új eszköz van divatban, ami AR (Alternatív valóság) technológián alapul, amit Augmának neveznek. Ám a film eleji boss eventnél feltűnik a SAO egyik bossa, akit nem más, mint Asuna győz le. Később egyre több boss bukkan fel és nem véletlenekről van szó. Valaki a volt SAO játékosok emlékeire pályázza. Kirito kezdetben nem akar játszani komolyabban, de Asuna emlékének elvesztésétől új erőre kapva szentül elhatározza, hogy a végére jár a dolgoknak. Ahogy közeledik a sikeres énekesnő, Yuna koncertje, egyre nyilvánvalóbbá válik a fő gonosz terve, akit egy számukra ismeretlen Eiji nevű játékost irányít.

 maxresdefault_17.jpg

Hol is kezdjem? A látvány igazságszerint szódával elmegy, amit néha megdobják néhány igazán jó effektussal, mint a virtuális valóságba való belépés. A Zenék ellenben kitűnőek. Yuna számai egyszerűen epikusak, és feldobják az akció részek hangulatát. A többi zene sajnos emellet elég gyengén csiripel. Az utolsó csata pedig igazán kielégítőre sikeredet. Ezt vártam ettől a movie-tól. Jól megkomponált akciót, mégha tudom a végét, hogy Kirito minden ellenfelét lekaszál a fenébe, mert egy cheater noob és soha nem veszíthet.

 maxresdefault_1_5.jpg

És most jön a feketeleves. Bizony, tele van hibával. Túl sok negatívum, amit számomra már a hype se tud elnyomni. Az egyik legnagyobb szembetűnőbb, Eiji belemagyarázása a múltba. Most jönnétek azzal, hogy „mit kötözködsz, nem is nézted végig!”. Jogos, de nehogy azt higgyétek, hogy tudatlanul ültem le az anime elé. Utána olvastam az egésznek, hogy felvegyem a fonalat, de a SAO történetébe egy büdös szó nincs erről a tagról! És ez még a legkisebb negatívum, szemet tudok hunyni felette. Azon már végképp nem, hogy a csaták legtöbbje nagyon antiklimatikus volt. Az egy dolog, hogy MMORPG-vel köszönőviszonyba sincsen. Más inkább, hogy addig tart, amíg Kirito vagy Asuna nem csapja le a bosst EGY ütésből! Ez már kicsit béna, ha engem kérdeztek. Az utolsó csatánál meg a régi ruházatukat visszanyert hőseink is csak fanservice célból lett kitalálva, mert amint visszatérnek a való világba, megint az új ruhákat viselik.

 screen_image_1.jpg

Karakterek terén sem kapunk semmi egyedit! Kirito hozza a szokásos formáját, Asuna is hozza, ahogy mindenki más. Eiji viszont új szintet ütött meg az érdektelen karakterek szempontjából. Annyira felszínes, semmitmondó, bábként mozgó karakter, amit még egy középszerű shonennél még elfogadok, de ez egy ilyen agyonhypeolt animénél azért elvárja az ember, hogy érdekfeszítő gonoszt kapjunk! És még a legszebbet nem mondtam, a főgonosz professzor motivációja. Ugyanis a célja, hogy Yunát emberré változtassa, mert Yuna egy AI, aki hasonlít a lányára. Az oké, hogy emlékekből akarja felépíteni a lányát.... DE OLYAN EMBEREK EMLÉKEIBŐL, AKIK MÉG CSAK NEM IS TALÁLKOZTAK A LÁNYÁVAL? Ezt a " ötletet" már számtalan antagonista eljátszotta, de ő az első, akik a lánya barátai és szerettei helyet vadidegen emberek emlékeiből akarja újjáéleszteni elhunyt lányát. HOGY NÉZHETIK ENNYIRE HÜLYÉNEK A NÉZŐT?! Ez a legnagyobb hibája, gondoljátok. Tévedtek. A játékidő elnyújtása az, ami beleadta az utolsó koporsószöget! Két órás, aminek jelentős részében a nagy büdös semmi nem történik. Asunak és Kirito randija, felesleges párbeszédek, amivel nem kerülünk előrébb a történet szempontjából, mert a történetmozgató rugóit csak úgy beledobálták. Komolyan, ez a legkiakasztóbb hibája, hogy UNALMAS!!

 

Értékelés:

Látvány: 7/10

Zene: 5/10

Történet: 3/10

Hangulat: 2/10

Végeredmény: 17/40

Ez az egész hóbelebanc két órát vett el az életemből. Viszont egy külön röhejt szeretnék elmesélni. Kicsit spoileres, azért írtam bele utólag. Szerintetek mi lett a főgonosszal, aki elméletben a SAO egyik fejlesztője is volt? Az eset után lemondott a munkahelyén. Ezen mondjuk már csak röhögni tudtam, mert a való életben a SAO fejlesztői régen a rácsok mögé kerültek volna, vagy a minimum, hogy az egészet jogi útra terelve, régen lehúzhatták volna a rolót.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3213553891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xx18Rolandxx 2018.01.06. 15:42:33

Ez a film két órába belesűrített mindent amiért utálni lehet a SAO-t. A látvány hozza az 1.évad színtjét de legalább az a kevés csata ami van az tényleg jól sikerült az más kérdés, hogy annyira nincsenek megkoreografálva, hogy azt csak a vak nem veszi észre. Jön a szörny-mellékszereplők bohóckodnak vele pár percet majd Kirito/ Asuna lecsapja és kész ennyi meg egy bambi.

A maradék időt pedig kitöltötték olyan idegtépő és nyálas romantikus jelenetekkel amik a Klónok Támadásába is kínosak lennének. A többi szereplő totál érdektelen Eiji és a doki egy kész vicc mint főgonosz és új karakter is. Az pedig, hogy a készítők totál hülyének nézik a nézőt konkrétan meg se lep mert már az 1.évad is azt csinálta. Nem vagyok gamer de azért annyit én is tudok, hogy egy harcolós fantasy játék úgy jó ha nem csak kardcsapkodás van hanem varázslatok meg különböző speciális skillek. És a motivációk! Komolyan 2017-ben még ezt dobják be amit ezek betettek mert ez még talán elment a 90-es években de 2017-ben csak röhögni lehet az egészen.

És ezt akarják Oscarra jelölni! Miért? A Silent Voice jobban megérdemelné!

AnimeKritikus 2018.01.07. 01:57:30

@xx18Rolandxx: Egyet értek veled maradhatnának az .évad gyártásnál de még is hogyan tovább már szerintem nem lehetne eszt hova fokozni , Jön egy erősebb boss valaki legyőzi jön egy anális erősebb boss aszt is legyőzi valaki Nincs értelme csak talán az epicus harcok jelenetek Bár ( személy szerint nem kedvelem Kiritot) ezzel szerintem igazán el temethetnék és évad be zárónak simán elment volna de igy kevés.
süti beállítások módosítása