Sziasztok!

Nos nemsokára itt az év vége szóval ideje összegzést csinálnom arról, hogy melyik volt az a 5 film ami számomra a legjobban tetszett illetve azaz 5 amelyik után legszívesebben visszaköveteltem volna a pénzemet annyira pocsék volt.

Jöjjenek hát 2017 számomra legjobb és legrosszabb filmjei!

A LISTA TERMÉSZETESEN MOST IS SZEMÉLYES ALAPÚ SEMMILYEN MÁS VONATKOZÁSA NINCS!

maxresdefault_16.jpg

Kezdjük akkor talán a legrosszabbakkal. Jobb túlesni az ilyeneken minél előbb.

5. Helyezett: Körök

unnamed_15.jpg

Nem tudom mit gondoltak a készítők amikor kitalálták ezt a marhaságot. Anno a Kör 1. része engem is levett a lábamról míg a 2. része már annyira nem jött be de szódával az is elmegy. A 3.rész azonban egy nevetséges, túlgondolt és alapjaiban halott rókabőr lehúzás Samara kalandjairól. A film tobzódik a hülyeségekben, a sztori hullaunalmas ( Samara a neten gyilkol bazmeg), a szereplők agyi kapacitása valahol a talaj és a béka alsó fele között helyezkedik el és úgy unblokk semmi értelme az egésznek. Ócska időpazarlás az egész.

4.Helyezett: Bye-Bye Man

image_2.jpg

A Bye-Bye Man azért került egyel feljebb Samaránál mert míg az előzőnél már a trailerek sem kecsegtettek semmi jóval addig azok kifejezetten jók voltak. Aztán az ember beült a moziba és kapott egy ezerszer látott, dögunalmas klisékre és jump scare-re építkező tucathorrort amin ráadásul még megijedni sem lehet. A rém teljesen gagyi ( Freddy  Krueger szarrá röhögné magát ezen), a színészek valami felfoghatatlanul ripacs módon játszanak, Carrie-Ann Moss ismét bebizonyította, hogy a Mátrix után neki leáldozott és Faye Dunaway cameojának is csak annyi értelme volt, hogy a pénzből ki tudja fizetni a gázszámlát semmi több. És ezt a vacakot állítólag 3 évig csinálták ( pfahhhh meg a l@szt mama az ilyeneket 3-4 hónap alatt dobják össze ) és minden ócskasága ellenére nem bukott meg de elég beszédes, hogy a filmről mindenhol csak negatív jelzőkben beszélnek.

3.Helyezett: Az Emoji Film

 

1_4.jpg

Nem volt elég az Angry Birds tavaly? Nos akkor itt vannak az Emojik kalandjai középpontjában egy Emojival aki ki van rekesztve mert túl sok érzelmet képes megjeleníteni 1 helyett így elindul, hogy barátai segítségével egy rakás kalandon át vegyen részt és megtalálhassa módot arra, hogy hogyan váljon ő is fájdalmasan átlagossá és megmentse a mobilvilágot a letörlés veszélyétől. Ebben a filmben minden rossz. Az alapsztori még egy délutáni Disney sorozatba is ciki lenne de ezen kívül is a film egy olyan idegbajt képes okozni amit még egy kamionnyi saridon sem képes eltüntetni. A szereplők egytől-egyig vagy idegesítőek vagy nevetségesek, a fő konfliktus a " kit érdekel" szintet verdesi de ami a legrosszabb az az, hogy ez a film egy pofátlan marketing dobás és pénzlehúzás az Emoji kulcstartók és párnák mellett. Mi jön ezek után? az APP-ok kalandjai? Inkább nem is adok tippeket!

2.Helyezett: Pappa Pia

280118_1503012436_4745.jpg

Avagy Andy Vajna esti kulázásának újabb méretes terméke ami egyenesen az egyre jobban felívelő magyar filmgyártás közepébe esett bele jó alaposan. Ez a film katasztrófálisan rossz. A főkonfliktusnak semmi értelme és megint csak a " ki a f@t érdekel" szintet verdesi, a szereplők mind túlsztereotipizált sablonkaraktereket akiket a színészek a lehető legborzalmasabb módon keltenek életre ( szegény Nagy Feró ő valaha egy név volt de mára csak egy vásári bohóc) a dalok iszonyatosak és röhejesek de őszintén ezek meglepnek bárkit is aki tudja, hogy Vajna kábé annyit ért a filmekhez mint Berki Krisztián az atomfizikához? Na ugye! Ezt a filmet nézni felér egy öngyilkossággal. De valahogy az se lep meg, hogy voltak akik csak azért is dicsőítik csak mert magyar film és " kapcsold ki  az agyad rajta és élvezni fogod" sablon dumákkal jönnek. Persze vannak ilyen filmek amik rosszak de mégis lehet élvezni őket ( Az 5. Elem , Avengers Grimm, stb......) de nem akkor ha véresen komolyan gondolták az egészet. Kukába ezzel a szeméttel.

És akkor jöjjön az 1. helyezett avagy 2017 Legrosszabb filmje!

1.Helyezett: Death Note ( 2017)

mv5bmtuwotgzmteyof5bml5banbnxkftztgwntk3mtm5mji_v1_uy1200_cr85_0_630_1200_al.jpg

xx18Rolandxx gondolata a film nézése alatt:

" Hmmmmm nekem is kéne egy halállista, hogy jó alaposan beleírhassam azoknak a nevét akiket ezt a disznómocskot összelapátolták"

Komolyan én felkészültem rá, hogy rossz lesz de , hogy  a film majdhogynem a nézhetetlenség határát súrolja na az felháborító. Itt még csak nem is azzal van baj, hogy áttették a sztorit mert a Death Note sztoriját simán át lehet ültetni bármelyik már országéba. A gond ott kezdődik, hogy az alkotóknak fingjuk nem volt róla, hogy mi is az a Death Note. A történet ugyanaz de minden elemét ami az animét és az eredeti Live filmeket izgalmassá tette úgy öltek ki belőle ahogyan az meg van írva. A színészek borzalmasak, a Light-ot játszó srác egy hülye kis hisztifasz semmi több , a motivációja meg annyira kínos, hogy az ember rögtön maga alá szarik amint meghallja. Mia legalább kapott valamiféle személyiséget de ő meg egy Harley Quinn lett oszt csókolom, L meg??? Pfahhhhh L egy nagy francot az akit itt L néven prezentálnak köze sincs hozzá. Light apja pedig annyira felesleges, hogy a film felénél már könyörögtem, hogy valaki hívja fel Liam Neeson-t, hogy ugorjon be mert ez még viccnek is rossz. A filmet tényleg csak Willian Defoe Ryuk-ja menti meg az abszolút csődtől de önmagában is a Death Note film egy olyan döfést visz be a nézőnek, hogy attól garantáltan elvérzik.

Nos ezek voltak a legrosszabbak jöjjenek a legjobbak!

5. Helyezett: Annabelle 2- A Teremtés

979.jpg

A 2014-es Annabelle olyan retekszar volt, hogy arra szavak nincsenek éppen ezért meglehetősen szkeptikusan fogadtam, hogy a démoni Rozen Maiden baba 2. részt kap. És gyerekek olyan dolog történt ami a horror műfajban olyan ritka mint a fehér holló. Az Annabelle 2 milliószor jobb lett az elődjénél. Persze nem tökéletes de ez végre egy nagybetűs horror. A történet rengeteg merít de az Annabelle baba eredeti sztorijából és mégis jól van átírva, a helyszín kellően borzongató, a szereplők remekelnek mind a felnőtt mind a gyerekszínészek és habár ez sem mentes a műfaj butaságaitól de a para faktora olyan magas, hogy mindez nem fogja zavarni a nézőt. Nem hittem volna, hogy pont 2017-ben fognak olyan horrort csinálni ami jobb az elődjénél. Mindenképpen nézzétek meg és nagyon remélem, hogy a jövőre érkező a The Nun is hasonló alapokon fog majd készülni.

4.Helyezett: John Wick 2.

273518_1476085123_1041.jpg

A John Wick üde színfolt volt az akció-thriller műfajban. Ütős, pörgős sztorival és akciójelenetekkel teletűzdelt igazi oldschool akciómozi Keanu Reeves a világ egyik legrosszabb színészének a főszereplésével aki tényleg rossz színész de ide pont beleillett az a semmit sem kifejező baltaarca. És hála istennek a 2. része is hasonló szellemben készült el. A film tudja magáról , hogy pontosan micsoda és ezért nem akar semmilyen mély benyomást tenni az emberre csak azt adja nekik amire vágynak és számítanak: Töménytelen akciójeleneteket és zúzásokat! Aki vevő az ilyesmire az bátran nekiállat ezeknek a filmeknek.

3.Helyezett: A Viszkis

1341-a-viszkis_21088.jpg

Ha a John Wick az a mozi amire az akcióműfajnak rég szüksége volt akkor a Viszkis az amire a magyar akciófilmgyártásnak volt már régóta szüksége. A film Ambrus Attila életútját követi végig nehéz romániai gyerekkorától kezdve viharos Pesti évein át egészen a legendás bankrablásokig és a letartóztatásáig. És mindezt teszi a lehető legprofibb módon bár Antall Nimród-tól azért elvár egy bizonyos minőséget az ember. Nem dicshimnusz Ambrus felé a film hanem szépen bemutatja életének fontosabb állomásait és eseményeit mindezt karöltve a kiváló operatőri munkával és Szalay Bence egészen rendkívüli alakításával karöltve és olyan akciójelenetekkel amik kiválóan megállnák a helyüket akár egy amcsi filmben is.Persze nem hibátlan hiszen akkor vége amikor éppen jobban beindulna az egész és egy rá is nyomja a bélyeget a filmre de ennek ellenére a film az utóbbi évek egyik legjobb magyar filmje.

2.Helyezett: Wonder Woman

91i2jspdfll_ri.jpg

És ha a Viszkis az amire a magyar akciófilmeknek régóta szükségük volt akkor a Wonder Woman az a film amire a DC rajongók vártak évek óta. Mert azért szögezzük le, hogy a DC Nolan óta egyetlen jó filmet sem csinált. A BvS hatalmas kritikai bukás lett így ennek fényében 120 milkót eltapsolni egy sidekick karakter önálló bevezető filmjéré egy szinte teljesen ismeretlen színésznővel a főszerepben nem kis rizikó volt a fejesek mégis azt mondták, hogy " Leszarjuk megcsináljuk kit érdekel mi lesz! " És milyen rohadt jól tették. A Wonder Woman a Dark Knight széria óta a legjobb DC film ami készült. A története önmagában elég sovány de a helyszín és idősíkválasztás remekül ellensúlyozza ezt, a harcok ismételten rohadt látványosak mind a fegyveres mind a kézi harcok amiket még Xéna is megirigyelne, a karakterszálak remekül vannak egyensúlyozva nincs az a " csajok előre pasik hátra" érzete a filmnek. Gal Gadot remekül játszik akárcsak Chris Pine és Danny Huston is de a többiekre sem lehet panasz. Ugyanakkor sajnos a hibái is eléggé szemet szúróak a főellenség például teljesen sótlan és a vége is olyan giccses amilyet Snyder-től várni lehet de a rendezőnő Patty Jenkins remekül helyt ált mellette. Ezek fényében nagyon várom a 2. részt.

És akkor jöjjön az 1.helyezett azaz 2017 számomra legjobb filmje!

1. Helyezett: AZ!

1218-az_19884.jpg

És ha a Wonder Woman az amire a DC rajongók vártak évek óta az az AZ az a film amire a Stephen King fanok vártak évtizedek óta. A könyvet olvastam mert magam is nagy SK fan vagyok és láttam is az eredeti 1990-es filmet de az annyira kaotikus volt főleg azért mert prémről prémre le akarta követni a könyvet és így egy hatalmas katyvasz lett belőle amit tényleg csak Tim Curry Pennywise-a mentett meg. Aztán ahogyan a könyben itt is eltelt 27 év és Pennywise ismét életre kelt ezúttal azonban milliószor jobb formában. A film itt még csak a gyerekszereplőkkel foglalkozik és ez milyen rohadt jó döntés volt mert ezáltal jobban meg lehet ismerni őket és a cselekményt jobban fel lehet vezetni . A rendezés és a forgatókönyv is profi munka eredménye, a gyerekszínészek egytől-egyig kiválóan alakítanak főleg a Bev-et játszó Sophia Lillis de az abszolút királyság mégiscsak Bill Skarsgard mint Pennywise aki olyat alakít amitől mindenkinek lúdbőrözni kezd a háta nem mintha az ijesztegetésektől nem lenne olyan hiszen eszméletlenül kreatívak és hatásosak. Hihetetlen módon várom a 2. felét aminek kapcsán olyan színészek kerültek eddig képbe mint Jessica Chastain, Amy Adams, Jake Gyllenhaal illetve Chadwik Boseman is.  Számomra tehát ez a film volt a legjobb 2017-ben és nagyon remélem, hogy a 100 éves vén trottyok az Oscar bizottságban nem feledkeznek meg erről  a filmről hamár a GG -nál kihagyták mindenből csakmert horrorfilm.

Nos ennyi voltam mára előre is Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6913531959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása