Üdvözlök mindenkit ott, ahol minden félelmünk valóra válhat! Ahol a valóság egybemosódik a képzelettel! Üdv Haloween éjszakájánának kezdetén. Most felteszek egy igencsak egyszerű, mégis fogós kérdést? Hány horror animét ismerünk?
Szerintem nem sokat. Pontosabban, animék szempontjából eléggé tággá vált a fogalom. Persze, ott van a Pokoli Lány első és második évada, vagy a Corpse Party: Tortured Souls. De vannak itt olyan hajmeresztő abszurdítások, mint a Tokyo Ghoult jelölni horrornak (A Micimackóban több horrort találok, mint ebben az overhypeolt shounen katyvaszban.). De azért örvendetes, hogy jönnek ki még vegytiszta horror animék. 2017 Februárjában kijött az Ao Oni egész estés animéje, de a látottak teljes mértékben elborzasztottak és kificamítják a jó ízlés fogalmát. Lássuk is, miért.

 81440l.jpg

Kezdem a látványvilággal, ami botrányosra sikeredett. Hogy a jó büdös picsába engedte ki a TV Tokyo sugározni ezt a szart bármiféle ellenőrzés nélkül?! Hagyján, hogy a CGI által generált hátterek élettelenek és semmi fantáziát nem láttak volna, még a karakterek és az arcaik is nagyon el lettek kefélve. De mégse ez a baj vele, hanem az, hogy AKAD! Igen, jól olvastátok, AKAD! És nem csak egy-egy jelenetben, nem! AZ EGÉSZ FILM AKAD! Oké, hogy egyszer megnézem, de a szemeim meg kifolynak a helyükről. Igaz, van egy kisebb jelenet, ahol nem akad és megy flottul, de akkor joggal jönne a kérdés, hogy miért nem oldották meg valahogy azzal a módszerrel az egész filmet? Az ocsmány látványvilág még a horror hangulatot is taccsra vágja. Így sajnos 1 pontnál nem adhatok többet rá.

 maxresdefault_15.jpg

Zenei téren viszont próbált menteni, de hatalmas kapufát lő. Tény, hogy a játékból (az eredeti forrásból) merítettek ihletet, de azon felül a nagy büdös semmit kapjuk. Nincs opening, ending, csak címképernyő és stáblista alatt megszólaló unalmas zene. És az a kevés zene, ami van, azzal meg ugyan próbálják az adrenalint pumpálni beléd, de nem megy, mert amikor csönd van, akkor meg szabályosan elveszi a hangulatot. A karakterek részéről piszok sablonos. Nem is tudunk meg sokat róluk, és amit 3-4 szereplőről megtudunk, az meg nagyon rosszul van felépítve. Pontosabban a köréjük épült csavarok annyira össze vissza vannak dobálva, hogy már az is rendre belerondít a hangulatba. És most jön a kérdés: Miért hagyom utoljára a történetet, holott az mindig az első nálam kritika szempontjából? A válaszom pedig az: Mert itt kezdődik az elb***ódás csúcsa.

 c3ah4g3xuaa1jem.jpg

A sztori ugyanis két részre tehető. A nyomozós szál, ami a film első felét teszi ki, az meglepően jóra sikeredett. A sztori végig egy legendás paranormális jelenségekben gazdag hegy, a Bellflower hegy melletti suliban játszódik végig. A suli egyik klubbja az Ao Oni játék valóságtartalmát vizsgálja. Ez tetszett, hogy a játékot abszolút tiszteletben tartotta a játékot+nem akart foggal, körömmel a játékhoz ragaszkodni. Megbeszélnek a játék készítőjével egy találkozót másnapra Tokyoban. Ám a beszélgetés után nem sokkal a játék kreátora meghal rejtélyes körülmények között. Más ötlet hiányában az egyik túlélőt kérdezik ki, aki nem emlékszik tisztán a részletekre. Viszont kapnak tőle néhány felvételt, amit a suliban meg is hallgatnak. Estig próbálnak rájönni a hunyóra, ám ekkor beüt a krak. Egy vihar+rájuk zárják az egész sulit kombója tökéletes alkalom, hogy az Ao Oni-k (fordításban kék démonok.) szépek lemészárolják a szereplőket. Eddig van annyira feszült a történet és fenntartja bennünk a kérdéseket, hogy mindent elnézünk még az ocsmány látványt is.

 anime_land_ao_oni_the_animation_movie_webrip_720p_hi10p_aac_raw_bff755e1_mp4_20170224_172727_827.jpg

Ám a második fele, amit hívhatunk, mészárlási szállnak, annyira összecsapott és annyira blőd, hogy az már inkább komédiába illik. Mi volt itt a gebasz? A játékidő. Egy ilyen lassú, nyomozássál és horrorral egybeszőtt történet minimum két órásnak kell lennie. Ehhez képest egy órás és a film háromnegyedénél rájöttek a forgatókönyv írok, hogy kezdenek kicsúszni az időből. Az utolsó negyedre lényegében lemészárolnak az démonok majdnem mindenkit és ekkor hányja ki magából az anime a fordulatokat. Ez a húzás bőven tesz magasról a nézőre, a gondolkodó emberre és nem utolsósorban magára a játékon is okozott egy szép nagy sebet. És a végső csavar meg hab a tortán. Innentől spoiler veszély következik. Aki meg akarja nézni vagy csak szimplán érzékeny rá, akkor nyugodt szívvel ugorjon a végére!

 spoiler-alert-dw.jpg

A végén a nővér és az örült csávó marad életben és jut ki a lezárt iskolából. Kiderül, hogy az Onik egy kék növénytől származnak, ami nem földi eredetű. És a főhős és barátnője kísérlete által kiderül, ha a virágot el is pusztítják, attól az Onik nem fognak elpusztulni, mert a nővér irányítja őket. Ő a vezetője ezeknek a rémségeknek. Ő ölte meg a játék készítőjét és intézte úgy, hogy az előző klubtagok, akik ennek a legendának jártak utána ne is emlékezzenek semmire a történtekkel kapcsolatban. Ez eddig oké, de ezután jön egy olyan fordulat, amitől nekem azt kellet volna mondanom, hogy húb+. Viszont nálam egyből a nab+et váltotta ki. A nővér elmondja, hogy a jóképű srácról, aki minden lányt megtömött, végig fertőzött volt. Úgy, hogy a virág lepippantotta és a teljes farkát spórával lepte be. Ezekután a nővér kinyírja az örültet és stáblista. Egy kérdés: Erre mi a jó büdös életnek volt szükség?! Semmit nem ad a sztorihoz, hanem inkább azt mutatja, hogy a készítők hentai változaton gondolkodtak, nem pedig egy amúgy nagyon jó játék méltó animéjéhez!

Értékelés:

Látvány: 1/10

Zene: 4/10

Történet: 4/10

Hangulat:2/10

Értékelés: 11/40

Hogy milyen is az Ao Oni röviden? A Studio Deen legnagyobb szégyenfoltja látvány terén, egy jól induló történet látványos kiherélése és a néző teljes becsapása, hogy ebben a szutyokban bármi jót lehet találni. Ezt a rettenetet mindenképp kerüljétek jó messziről. Köszönöm a figyelmet. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1813121088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása