Sziasztok. Tudjuk nagyon jól, hogy a rendszerváltás után a magyar filmipar szépnek nem mondható halálrovást mutatott be. Ez egyrészileg az amcsi ötletek átmásolásától egyenesen Andy Vajnáig visszavezethető. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs jó magyar film 1989 után, de ismerjük be, hogy több szart kapunk, mint jót. Elő hát a 10 legrosszabb magyar filmmel, amit én valaha láttam. Megjegyzem, hogy ez egy személyes lista. Mindenki mást tart szar filmnek. További extra, hogy itt a 10-et szó szerint kell érteni (elnézhetőtől egyenesen a megbocsájthatatlanig).

 

  1. Macskafogó 2: A sátán macskája.

macskafogo2.jpg

Teljesen felesleges folytatás, ami rondább elődjénél és semmit semmit nem ad hozzá elődjéhez, inkább elvesz. Ami csak menteni tudja az Moloch karaktere. További hibája, hogy teljesen szembemegy elődjével, ergó ellentmondások lesznek benne dögivel.

  1. Üvegtigris 3

uvegtigris_3_poszter.jpg

Ugyanaz a hibája, mint Macskafogó 2 esetében. Teljesen gyenge eresztés, amivel a humort is tudnám jellemezni. Feledhető darab.

  1. Sorstalanság

c_morricone_sorstalansag.jpg

Na, kezdünk mélyebbre süllyedni. Holokausztos filmekből alig vannak értékelhetőbb darabok. A Sorstalanság hű példája, hogy milyen a rossz Holokausztos film egy Nobel díjas regényből. Átláthatatlan, egymáshoz nem köthető jelenetek és a hangulat teljes elvétele az, ami abszolút gallyra vágta a filmet. Unalmas darab, senkinek sem ajánlom.

  1. Hippolyt (1999)

covers_2999.jpg

Erős példa arra, hogy a magyar filmipar ötlethiányában elkezd remakelni. Egy baj van ezzel: Nem lehet áthozni azt a korszakot és viselkedési normát a modern időkbe. Pedig az eredeti Hippolytra mindig is úgy néztem, mint az 1900-as évekbeli gazdagok felé mutatott görbe tükörre. Ez a remake abszolút zsákutca, hasonlóan a Meseautóhoz.

 6. Szuperbojz.

szuperbojz_poszter.jpg

Atyám, borogass. Ez a film rosszabb volt, mint egy foghúzás egy Parkinson kóros fogorvostól. Pocsék sztori, béna casting és semmitérő humor. Mondjuk mentségére szóljon, ha van egy olyan haverod, akivel végig tudjátok röhögni és baromkodni, akkor jobb a film. De nagyjából ennyi.

 5: Pál utcai fiúk (2003)

pal-utcai-fiuk--dvd-296227.jpg

És most kezdünk belelépni a szar közepébe. Ez a 3 órás film mindenről szólt, csak nem arról, amiről kellet volna. Egy kérdés: Ki a frászkarikát érdekel az, hogy Nemecsek apja félrekefélt, vagy Boka anyja alkesz? A kutyát sem, mert az eredeti regény a Grund körüli bonyodalmakról szól. Ennyire tettek az eredeti filmre és a regényre.

 4: Kis Vuk

kis_vuk_cover_1.jpg

Jézusúristen!! Ez az egész estés rajzfilm egy rémálom! Én beültem premierkor a moziba, hogy ezt lássam. Gagyi animáció, ostoba történet, jellemfejlődést nem ismerő karakterek, zéró mondanivaló. A mozifilm megnézése volt életem egyik legrosszabb döntése. És innentől csak egyre lejjebb. Viszont kérdés: Mik lehetnek ennél rosszabbak?

  1. Coming Out.

523643_33.jpg

Andy Vajna egyik esti kulázásának eredménye. Honnét is kezdjem: Sértő, sztereotípiák melegekre nézve? Pipa! Ostoba sztori, ami Adam Sandler férj és férj filmjét kopizza? Pipa! Ostoba f@szság, hogy a homoszexualítás egy erős fejbevágástól tűnik el? Pipa! Vannak még hibái? IGEN! Sivár, ötlettelen, színészi játékot nem ismerő színészek és nem utolsósorban, Mucsi Zoltán alig kapott szerepet, pedig ő még menthette volna a filmet. Kerülendő darab!

  1. Elment az Öszöd.

hqdefault_6.jpg

MOST TISZTÁZZUK! Nem politizálok, csak kíváncsi voltam erre a propaganda filmre, mert szeretem a propaganda filmeket és rajzfilmeket elemezni magamban. Ez a film viszont a propaganda filmek legalja. Olcsó trükkök garmadája, béna színészi játék és ostobábbnál ostobább szövegek bőven kivágják a biztosítékot. Ez hűen mutatta, hogy a magyar filmipar utolsó utáni jelzését, amit a Saul fia írói tökéletesen felfigyeltek!

Mielőtt rátérnék az elsőre, van itt néhány film, amibe belekezdtem, de még nem néztem végig.
Álom.net: Annyira szar, hogy az első 20 perc után lekapcsoltam és nem éreztet késztetést, hogy végignézzem.
Honfoglalás: Az az unalmas vacakot 5 percnél tovább nem néztem.
Holnap történt: Dancsó videója után rá se néztem többet.
Szőke kóla: A két egyén promóján kívül másról nem szól ez az egész. Ebbe se kezdtem bele.

  1. Vespa.

vespa_poszter.jpg

Ha a Coming Out a melegekre sértő, akkor Groó Diána menszesz közbeni kitalációja nálam lecsapta a józanész biztosítékát és hosszú ideig azt kívántam, hogy ez a nőt egyszer erőszakolja halálra 3 nagyfarkú bantu néger egy sötét sikátorban. A magyarokat mind rasszisták! Ezt üzeni ez a road movienak álcázott köpedelem (Én elhiszem, hogy van rasszizmus, de nem minden magyar az!). Ám nem itt áll meg a durvulás. Itt már színészi játékról nem is lehet beszélni, a sztori egyszerű, kiszámítható és rettentően unalmas, és nincs élvezeti értéke sem! És mindennek tetejébe, ez az ágról szakadt r***** merte kivinni európai filmfesztiválokra, ezzel azt mutatva, hogy ilyenek a magyar emberek!

Ennyi volt az én toplistám. Ha bárki nem ért velem egyet, akkor kommentbe fejezze ki magát normálisan! Az illetlen, nyomdafestéket nem tűrő, személyeskedőeket meg törölni fogjuk! Haloweeni viszontlátásig búcsúzok. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3613068374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaiden94 2017.10.26. 16:08:33

Top 10 Legjobb Magyar film(ek) lista várható? Vagy létezik egyáltalán annyi h mégcsak 1 ilyen csekély listát is kitöltsön? :D

Hunterbey 2017.10.26. 18:02:28

Ha sima TOP 10 Legrosszabb dilm lenne, akkor a Kaliforniai Álom és a Felpörgetve benne lenne a Top 5-ben is, szerinted?

Ragnafan1992 2017.10.27. 13:00:27

@Kaiden94: Lesz majd Haloween után. Természetesen ott is ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek, mint itt. :)

Ragnafan1992 2017.10.27. 13:04:40

@Hunterbey: Efféle listát nem terveztem. Passz, romantikus filmeket nem szeretek nézni és alig van egy kettő, amit szívesen megnéztem. A felpörgetve viszont igen, mert az egy jó nagy szaftos kamu arról, hogy ez a versenyzésről szólna.
süti beállítások módosítása