Dante’s Inferno kritika

2017.07.23. 10:11

Szegasztok. Tudjátok, mi a legbosszantóbb a God Of War szériába? Playstation exkluzív. És aki anno bolond módon Xbox 360-at vett, az két dolgot tehetett. Vagy vár egy kicsit, aztán becseréli Playstation 3-ra, vagy keres egy God Of War klónt. És elég hamar arra a következtetésre jut, hogy a Dante’s Infernonál jobb klónt nem is talál Xboxra, mégha közel sem teljes hasonmás. De lássuk a medvét.

 baixar-dante-s-inferno-pc.jpg

A Dante’s Inferno egy 2010-ben megjelent játék az Xbox 360, Playstation 3 és a Psp-re. A sztori alapja az Isteni színjáték: Pokol volt és onnantól kezdett saját nem igazán új ötleteket belerakni az EA és a Viscreal Games. A sztori szerint a keresztes háborúk időszakában Dante meghal, de a halált legyőzve, elveszi annak kaszáját. Épp hazafele tartana kedvese, Beatrice házába, amikor látja, hogy a családját és kedvesét is durván lemészárolták. Beatrice lelkét látja a mennyek felé menni, ám Lucifer elragadja a lelkét, mondván: nyerte a fogadást Beatrice ellen. Dante elindul a pokolba, hogy szembeszálljon Luciferrel és saját bűneivel.

 dantes1.jpg

Erre a játékra lazán rá lehet kenni azt, hogy egy God Of War nyúlás. És van is benne racionalitás, hiszen egy Hack and Slash játékról beszélünk, aminek a játékmenetük megegyezik. Viszont, annyiban eltér Kratos istenmészárlási fesztiváljától, hogy e játék (és a belőle készült anime) tabukat dönget. Főképp a bűnről és bűnhődésről. Valljuk be, hogy a kereszténység nem egy erőszakot kerülő vallás, mégha a Biblia ezt mondja. A keresztes lovagok meg aztán ki tudja, miket műveltek. Dante sem kivétel. Átvezetőkben (és a mellkasára varrt vörös keresztből) megtudjuk. hogy elég sok szarságot követett el. Így, a vége fele már minden körben látni fog ismerős arcokat (a legtöbbel meg is küzd). Még azon csodálkozom, hogy a keresztények nem akarták beperelni az EA-t és követelni a játék betiltását.

 dante_flashback_sins.jpg

A játék látványára nincs egy rossz szavam sem. Jól csinálták meg a pokol köreit. A karakterek is jól ki lettek dolgozva. Zenék terén ellenben kérdéses. Jók, de önállóan sosem hallgatnám. Akkor és oda passzolnak, nem vetnek ki az élményből. Szinkronhangok terén viszont csak hozzák a kötelezőt (ebből kivétel Lucifer). Mondjuk érthető, mert a párbeszédek annyira egyértelműek, mint a God Of War akármelyik részében. Hogy példát mutassak, hogy az esetek 80%-ban miféle párbeszédek vannak:
- Nem vagyok bűnös! Bűnbocsánatot kaptam a püspöktől.
- És te hiszel egy vásári bohócnak? Te már a kezdetek óta a pokol része vagy! És a csajt is felejtsd el, mert ő is a pokol része!
- Majd meglátjuk, mocsok!

 alg-dante-jpg.jpg

Játékmenet terén azért próbáltak extrát behozni. A menny és a pokol fegyvereit fogjuk a csaták során használni. A pokol fegyvere, a halál kaszája, amivel a lelkeket nemcsak megsebezzük, hanem a pokolra is küldhetjük (mondjuk, a pokolban vagyunk, onnan meg nincs lefele.). Mennyország fegyvere egy kereszt, amibe Jézus koronatövise található. Ezzel távolsági harcot vívhatunk és szabadíthatjuk fel a lelkeket. A két fegyver különállóan fejlődik. Ezt nemcsak a szörnyek megfelelő kivégzésével lehet elérni, hanem körönként vannak kósza lelkek eldugva (vagy épp a szemünk előtt.). Ezek mind történelmi személyek, akik bűnöket követnek el. Felettük kell ítélkezni, a különbség csupán annyi, hogyha a mennyországba akarod küldeni, akkor egy mini játék keretein belül extra pontokat lehet szerezni. Továbbá 2 mennyországi és 2 pokolbeli képességgel is bővülni fog a lista. Erre még jönnek az extra gyűjtenivaló tárgyak, amik extra képességeket adnak. Ehhez még ráhelyezték a jó irányítást és kész egy tökéletes kaszabolós élmény. Néha sajnos kemény bugokba ütközik az ember, amik eléggé kiakasztóak. Továbbá, néhányszor a kamera sincs a helyzet magaslatán.

 640.jpg

Értékelés:

Látvány: 8/10

Zene: 6/10

Történet: 9/10

Hangulat: 9/10

Végeredmény: 32/40

Végül megemlíteném azt a gyalázatot, ahogyan az Otherworld „kritika” címszó alatt hat percen keresztül csak fikázta a játékot. A kritika készítőjének üzenném, hogy az nem kritika, hogy gyalázod és semmi igazságot nem mondasz el róla. Ennyi voltam mára. Szegasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1012682043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása