Sziasztok!

A Clockwork Planet után jöjjön egy újabb tavaszi szezonos anime a Zero kara Hajimeru Mahou no Sho!

85224l_1.jpg

A Zero kara először light novelként jelent meg 2014-ben Yoshinori Shizuma és Kobashiri Kakeru keze által és mind a mai napig fut majd később manga formában is megjelent a Dengeki Maoh magazinban.Az animét pedig a White Fox stúdió készítette 2017-ben Hirakawa Tetsuo rendezésében.

A történet egy olyan fantasy világban játszódik ahol kíméletlenül irtják és üldözik a boszorkányokat akik válaszcsapásként elátkozott félig ember félig vadállat gyermekeket azaz úgynevezett Beastfalleneket alkottak meg akiket azonban azonban mind az emberek mind a boszorkányok üldöznek szóval ők még ebben a világban is kitaszítottnak számítanak. Főszereplőnk Youhei is egy ilyen boszorkányvadász  vadállat zsoldos akinek a legnagyobb vágya, hogy emberré válhasson.

grimoire_of_zero_044.jpg

Egy boszorkány elől való menekülés közepette összefut a másik főszereplővel egy fiatal boszorkánylánnyal Zero-val aki egy nagyhatalmú varázskönyvet keres éppen amit az otthonából loptak és ami rossz kezekbe kerülve elképesztő pusztítást képes okozni.

grimoire_of_zero_031.jpg

A fura duó így már együtt folytatja az utat a könyv után melyben Youhei is megtalálhatja a gyógyírt a bajára közben hozzájuk csapódik még egy fiatal boszorkánytanonc Albus ( nem Dumbledore) is így már hárman mendegélnek tovább azonban kisvártatva belekeverednek az emberek és a boszorkányok háborújába illetve feltűnik még a sorozat főgonosza 13-as is aki nagyon jól ismeri Zero múltját és feltett szándéka, hogy végleg megszüntesse a háborút az emberek és a boszorkányok között igaz a saját módszereivel amit Youhei és a többiek sem néznek jó szemmel így jó kis kalamajka keveredik az egészből.

2017_05_30_00_44_51.jpg

Igazából a sztori egy standard kis fantasy sztori semmi olyan nincs benne amit ne láttunk volna már máshol azonban aggodalomra semmi ok a sorozat ugyanis elegánsan és tisztelettel használja fel a sablonokat és épít belőlük egy Slayers Reincarnation szerű animét. De tényleg a sorozat kvázi ugyanaz mint a Slayers. Van egy fiatal zabagép, pukkancs varázslócsaj aki egy zsoldossal és fiatal boszorkánnyal keres egy könyvet miközben le kell győzni a gonosz varázslót akinek itt jelenesetben Xellos haja van. Igen ez egy az egyben a Slayers 1.és 2. évada egybegyúrva de pont, hogy ettől lesz a sorozat igazán szerethető az elején mert nem is akar többnek látszani hanem szimplán csak a szórakoztatásra megy rá ami egy becsülendő dolog.És ez működik is az elején és még a közepén is igaz a sorozat nagyon lassan indul be és a közepén eléggé le is ül a sorozat viszont a probléma megint csak a sorozatszámnál kezdődik. A sorozat 12 részes így valahol várható volt, hogy a végén indulnak be a dolgok viszont a végét iszonyatosan összecsapták kvázi annyi anyagot dobtak bele 2 részbe amennyiből még 2-3 részt simán ki lehetett volna még hozni és higgyétek el ez nagyon lerombolja az összképet ami amúgy egészen addig egész jól működött. Igazából ez a stúdió hibája ugyanis mindössze csak 1 kötetet dolgozott fel a novelből amiből amúgy eddig 9 van szóval lehetett volna neki csinálni egy szép befejezést de nem sikerült.  Szóval össz-vissz maga a történet megfelelő minőségű csak a történetvezetés nagyon lagymatag a vége pedig kiábrándító.

Azonban az kétségtelen, hogy a White Fox ismét szép munkát végzett a látvánnyal. A háttérdizájn nagyon tetszett, az effektek sem voltak rosszak és a csatajelenetek is nagyon szórakoztatóak voltak akár mágikus akár pusztakezes harcokról volt szó.

grimoire_of_zero_019.jpg

A karakterdizájn viszont eléggé felemás érzéseket váltott ki bennem. Youhei és úgy unblokk a beastmanek rohadt jól néztek ki, 13-as mint mér mondtam akár Xellos apja is lehetne ezzel a hajjal viszont a többiek kinézete valami fájdalmasan átlagos. Nem azt mondom, hogy valami nagy volumenü cuccot vártam ilyen téren csak egy picivel több kreativitást. Ugyanakkor sajnos amennyire jók a standard csaták a főcsata valami eszméletlen, hogy mennyire kiábrándító lett.

Ennyit a látványról nézzük a karaktereket. A főszereplő Youhei-Zero páros egymaga elvitte a hátán a sorozatot. Zero egy hűvös, mindenkit lenéző ugyanakkor pukkancs és zabagép varázslócsaj ugyanakkor sajnos közel sem annyira szórakoztató így egymagában a karaktere mint amilyen Lina volt . Youhei egy folyton morgó, zsémbes ugyanakkor hatalmas szívű harcos aki csuklóból elviszi a sorozat legszórakoztatóbb karaktere díját. Zero-val remekül kiegészítik egymást és hozzájuk köthető 2 db már-már a Gintamába is beillő szexuális poén amik kvázi  a sorozat legjobbjai közé tartoznak.

horriblesubs_zero_kara_hajimeru_mahou_no_sho_04_720p_mkv_snapshot_04_29_2017_05_01_16_49_34-thumbnail-750x540-90.jpg

Albus maga nem rossz karakter viszont eléggé felületesen van kidolgozva a jelleme ,a háttérsztoriját meg 5 perc után kitalálja az ember de mégis úgy van előadva mintha az lenne a sorozat legnagyobb fordulata. De nem is ő az akin ki lehet akadni hanem 13-as.Na most én szerintem ő nem volt rossz karakter ( habár az egész sorozatot ugyanazzal az 1 arccal játssza végig ) a gond az volt,hogy a terve istentelenül túl volt bonyolítva és a végére én már annyira elveszettem a fonalat ezzel kapcsolatban, hogy csak kapkodtam a fejemet de úgy unblokk szerintem a készítők sem nagyon tudták, hogy mihez is kezdjenek vele mert a vége felé össze-vissza pakolják a karakterét egyik oldalról a másikra. Takehito Koyasu meg kvázi ugyanazt a teljesítményt  hozza mint Rezo kapcsán de legalább magabiztosan hozza. Meg most komolyan ez a " meg fogok ölni mindenkit azért, hogy 1 embernek jó legyen " klisét nem is tudom hányszor lőtték el már el de akárhányszor látom mindig csak a fejemet fogom tőle annyira nincs értelme bár azt meg kell hagyni, hogy itt közel sem annyira vészes mint mondjuk a Valvrave-ben. Ja és amúgy csatlakozik hozzájuk később egy másik beastman  Holdem aki csak a comic relief karakter szerepét hivatott betölteni de nem lettünk volna szegényebbek ha nem hozzák be.

zero_kara_hajimeru_mahou_no_sho_08_large_09.jpg

 

A zenék nem voltak rosszak de nagyon felejthetőek voltak ahogyan az OP és az ED is. Összegezve és amikor elkezdtem nézni ezt a sorozat akkor imádtam és ha a készítők nem cseszték volna el a végét és 13-ast akkor akár még kedvenc is lehetett volna belőle de így csak egy az átlagosnál egy fokkal értékelhetőbb de kétségkívül szórakoztató kis fantasy anime lett. Érdemes lehet megnézni mert így is a szezon egyik kellemes csalódása de lehetett ez volna sokkal jobb is mert sok lehetőség volt még benne így viszont csak egy erős közepesen jó értékelést tudok adni neki.

Zero jara Hajimeru Mahou no Sho

- Idő: 2017

- Stúdió: White Fox ( Katanagatari, Stein's Gate, Jourmungand)

- Rendező: Hirakawa Tetsuo

- Műfaj: Fantasy

- Opening: Hakkensha wa Watashi by Tapimiru

- Ending: Hajimari no Shirushi by Chima

- Hossz: 12 rész

Tetszett:

- Standard de jól felhasznált története van

- A főszereplő páros jól működik egymással

- Youhei

- Nagyon szép a látvány

- Jók a csatajelenetek

- Zenék

- Opening és Ending

Nem Tetszett:

- A végét iszonyatosan összecsapták

- 13-as kihasználatlan és sehova sem haladó karaktere

- Sok benne a kihasználatlan lehetőség

- A mellékszereplők vagy feleslegesek vagy unalmasak

Értékelés:

-Százalékban: 77%- Közepes

- Pontban: 7.5/10

Tényleg sajnálom ezt az animét mert tényleg sokkal jobb is lehetett volna. Nos ennyi voltam mára Sziasztok!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr7512630513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása