Sziasztok!

Nos hamarosan ismét véget ér egy szezon és kezdődik a nyári sorozatok leadása szóval a következő pár kritika azon sorozatoké lesz amiket végig bírtunk nézni a szezonból. Lássuk is rögtön az 1. jelöltet ami a Clockwork Planet címre hallgat!

85227.jpg

A Clockwork Planet az azonos című light novel alapján készült ami 2013-óta fut és amit többek közt Kamiya Yuu a No Game no Life alkotója készít Shino ( Kamisama no Inao Nichiyobi) és Himana Tsubaki társaságában . A Novel amúgy elég régóta stagnál az eddigi utolsó 4. kötet az még 2015-ben jelent meg . Az animét pedig a Xebec stúdió (Love Hina, Shaman King, Mahou Sensei Negima, To Love-Ru) készítette 2017-ben Nagasawa Tsuyoshi készítette! Műfajilag Sci-fi-Fantasy-ról van szó szóval lássuk milyen lett!

A történet egy olyan jövőben játszódik ahol a földet szinte teljesen beborítják a mecha gépezetek illetve a fogaskerekek így szinte mindenki ért a mechanikához. Főhődünk Naoto egy fiatal szerelőfiú aki éli átlagosnak nevezhető életét mígnem egy nap egy fura fekete koporsóra emlékeztető doboz repül be csak úgy hozzá elég random módon.

clockwork_planet_047.jpg

A koporsóban egy alvó robotlány névszerint Ryuzu tartózkodik akit Naoto feléleszt mire a klisétárból ismert tényre hivatkozva a lány mestereként kezdi el tisztelni a fiút és hamarosan szerelmes lesz belé.

clockwork_planet_040.jpg

Naoto megtartja a robotlányt aki nemsokára be is iratkozik a suliba mit sem sejtve arról, hogy éppen nagy erőkkel keresi őt egy gazdag és zseninek kikiáltott kiscsaj Marie mivel nagy szüksége van a robotlányra a világ érdekében.

clockwork_planet_002.jpg

Azonban akkor basz be a gebasz igazán amikor megjelenik a porondon egy szakállas fazon aki megunva az emberi gonoszságot el akarja pusztítani a világot ám ezt persze hőseink nem hagyhatják annyiban és nekiállnak megmenti a világot kiegészülve egy másik robotlánnyal Anchorral.

Ez így vázlatosan leírva már önmagában is elég sablonnak hangzik de az a poén, hogy tényleg ennyi az egész sztori. Nincs több , kész , vége , ennyi!  De nem is az a baj a történettel, hogy sablonos hanem , hogy mennyire egy zavaros és értelmezhetetlen katyvaszt hoztak ki az egészből bár ez nem feltétlenül a stúdió hibája hanem az iróké mert az anime egész hűen követi az alapanyagát( ami szerintem egy Rozen Maiden x Saber Marionette crossover fanfictionnek indult btw) de még így is felfoghatatlan, hogy a No Game írója kiadott egy ilyen művet! És ha azt hittétek, hogy az értelmetlenség és a sablonosság a legrosszabb itt akkor közlöm, hogy rohadtul nem ugyanis az anime valami eszméletlen, hogy mennyire komolyan veszi magát holott minden eleme amiből építkezik egyszerűen komolyanvehetetlen. De még ez se a legnagyobb gond itt de azt majd csak akkor mondom el ha itt lesz az ideje. Oké a sztori nem működik, a történetvezetés iszonyat kaotikus , ez a fogaskerekekből álló világ iszonyat érdekesnek hat de a kutya se foglalkozik vele , a sztori tele van logikai bakikkal és ki nem használt lehetőségekkel. Ez az egész anime nem több mint egy újabb 20. rangú " mentsük meg a világot egy emós gyökér trollkodásától" sorozat de nem ám normális karakterek mentik meg a világot ááááááá nem hanem egy csapat 8 évesnek kinéző kölyök míg a felnőttek csak bámulnak mint Jenő a moziban. Ezt egyszerűen nem lehet komolyan venni de mégis a sorozat minden eszközt megragad, hogy lenyomja a torkunkon ezt.

Viszont ami feltétlenül a stúdió hibája az a látvány. Uramisten, hogy néz ez ki? Oké a Xebec sose volt egy Madhouse szinten de azért rossznak sem volt mondható de itt valami gyalázat amit látvány címszó alatt kapunk. Naoto úgy néz ki mintha Hatsune Miku kicsi öcsikéje lenne, Ryuzu és Anchor úgy néznek ki mint akik egy Rozen Maiden fanfiction-ből szabadultak volna, Marie meg úgy lett megalkotva, hogy passzoljon a karakteréhez de nagyjából ennyi. A háttérgrafikai ugyan néhol egész pofás és van 1-2 érdekesebb csata is de ennyitől még ha nem tapsoljak örömömben.

clockwork_planet_008.jpg

A fanservice beleerőltetése meg csak hab a tortán.

clockwork_planet_015.jpg

Humor szintén nem sok van benne, legalábbis én nem tudtam nevetni azon, hogy a loli veri a vocaloid gyereket.Egy poén volt amin viszonylag jót nevettem az pedig Ryuzu bemutatkozása volt a 2. részben.

Akkor karakterek. Nos öhmmmm voltak karakterek? Mert , hogy ezek nem azok az biztos. Naoto egy idegesítő kis retardált gyökér aki mint főszereplő teljesen inkompetens. Egy 20. rangú mellékszereplőnek bőven beleférne máshova de főszereplőnek totál bukta a srác. A vicceskedő jelenetei rémgázak de amikor meg elkezd drámázni meg a világ megmentéséről pofázni azok meg a röhej szó szótári megfelelői mert egy 8 évesnek kinéző gyerek szájából ezeket nem lehet komolyanvenni. Marie az idegesítő tsundere-loli aki össze-vissza pattog és veri magát a nagy egójára és veri a főhősünket is csakhogy meglegyen egy újabb ilyen páros de eddig messze ez a legrosszabb ilyen páros amit láttam. Az a szerencse,hogy nem Kugimiya Rie adta a hangját neki.

Anchor amilyen jól kezdte a sorozatot annyira feleslegessé vált és csak egy újabb moe-loli robot lett belőle.

clockwork_planet_052.jpg

A főgonosz meg! Most komolyan ezt főgonosznak lehet nevezni?

f2tvd4s.jpg

Nem ez nem főgonosz ez Télapó a Hayate no Gotoku-ból aki átment Uchiha Sasukéba de valami félelmetesen gáz az egész csávó de lemerném fogadni, hogy az alkotóknak sem volt halvány lila fingjuk sem arról, hogy mihez is kezdjenek vele. Két darab karakter volt aki tényleg jól sikerült az egyik az pont Ryuzu volt a maga Shinku x Sugintou féle lenéző stílusával a másik pedig Marie robot testőre Halter aki voltaképp a sorozat legbadassebb karaktere volt amit el nem sikerült cseszni őt is.

clockwork_planet_043.jpg

Viszont itt a karaktereknél ütközik ki a sorozat 2. legnagyobb hibája ami egyben az egyik legnagyobb pofátlanság amit anime elkövethet. Történetesen, hogy a készítők totál hülyének nézik a nézőiket. Komolyan minden felnőtt egy inkompetens segghülye vadbaromnak van beállítva, a politikusok tanácsa már-már felér egy csapat plázacica hisztijével a plázában ( biztosan a milyeinkről vettek példát) miközben a 8 évesnek kinéző főszereplő gyerekek robotokat építenek és olyan egyenleteket oldanak meg amiktől még Einstein és Stephen Hawking is dobna egy hátast. Ugyanezt játszották el a Hidan no Aria-ban is anno és ahogy ott úgy itt is ugyanolyan undorító húzás volt.

A zenék amolyan semmilyenek, az OST lista borzalmaan semmilyen ahogyan az ending is , az opening valamennyire menti a helyzetet ugyan de az se valami nagy szám.

Ennyi volna a Clockwork Planet egy majdhogynem nézhetetlen, minden téren csődöt mondó amatőr fércmunkának kinéző sorozat. Megnézésre semmiképpen sem ajánlom csak akkor ha nagyon hamar el akarsz aludni mert altatónak tökéletes.

Clockwork Planet

-Idő: 2017

- Rendező: Nagasawa Tsuyoshi

- Stúdió: Xebec

- Műfaj: Sci Fi, Fantasy

- Opening: clockwork planet by fripSide

- Ending: Anti Clockwise by After the Rain

- Hossz: 12 rész

Tetszett:

- Ryuzu és Halter

- 1-2 érdekesebb csatajelenet

- Zenék

- Opening

Nem Tetszett:

- A történet sablonos,értelmetlen és egy nagy katyvasz

- A karakterek vagy semmilyenek vagy idegesítőek

- A látvány gyalázatosan rossz

- A sorozat hülyének nézi a nézőit

- Tele van ki nem használt lehetőségekkel és bakikkal

- Totál komolyanvehetetlen az egész

- Ending

Értékelés:

- Százalékban: 32 % - Rossz

- Pontban: 3/10

Nos ennyi voltam mára legközelebb Mangi jön a Renai Boukon-al addig is Sziasztok!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr5212615955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása