Sziasztok. Bevallom őszintén, ha éppen animézni van kedvem, szeretek az ismeretlen címek között bolyongani. És Mangekyo éppen említett nekem egy Űramazonok című anime szériát, aminek első része 1986 Júliusában készült el. Megnéztem és azt kell, mondjam, nagyon csalódott lettem ezzel a reményteljes darabbal szemben.

 gall_force_soundtracks.jpg

A sztori szerint két faj, az emberek és a Paranoidok vívják végtelen háborújukat. Ám mindkét fél megelégelte az egészet és nem békekötésen agyalnak, hanem egy új faj létrejöttére. A Solonoid hajó új feladatot kap időközben: Menniük kell egy teljesen terraformált bolygóra, a Chaosra. Ám az nem lesz könnyű. A hősnőink sorban halnak meg és arról sincs fogalmuk, hogy mi a valódi céljuk a két faj szempontjából.

 slide-gallforce2.jpg

Kezdem a pozitívumokkal: Nagyon szépen néz ki még az anime mostani szemmel nézve. Több mint 30 év és nincs belekötnivalóm. A zenék is nagyon jók lettek. A betétdalok is zseniálisan működnek. És a hangulat is egész kellemesen megdobogtatta a szívem. A szinkronszínészi gárda is tette a dolgát, főleg a Paranoid vezető oldalon. Egy szó, mint száz: Audiovizuális élményekben gazdagabbak leszünk.

 anime-gallforceeternal.jpg

És sajnos a szívem szakad meg, hogy negatívumot kell írjak róla, de kénytelen vagyok megtenni. A negatívumok csorbítják az élményt. A történet alapjai jók, de nagyon sz**ul lettek kivietelezve. A csavarok annyira ki lehet számolni, hogy az már vonja le az élményt. Az meg slusszpoén, hogy a Star Wars és Alien utalások sem mentették az egészet. De ami a legfájóbb, hogy a hősnőink annyira buták és sablonosak, hogy attól a fejemet fogtam.

 letoltes_3.jpg

Kezdjük ott, hogy ez a csapat elméletileg profikból áll, de még egy űrsétát se tudnak megtenni. A főhősnőt, Rabbyt próbálták beállítani egy profi vezetőnek, de minden kicsúszik az irányítása alól. Lufy, a lázadó punk pedig már az elején belehajt Rabby hajójába és folyton felesel. A többiek meg csak szimplán semmitmondó szerepet kapnak. A halálok eléggé gyorsan lefolynak, így együttérezni sem tudunk Rabby bűntudatával (amit a vécén csinál. Talán így próbál a hascsikarás ellen fellépni?).

Értékelés:

Látvány: 9/10

Történet: 4/10

Zenék: 9/10

Hangulat: 2/10

Összesen: 24/40

Eléggé csalódott lettem az anime végeztével és egyáltalán nem fogom megnézni újra. Inkoherens és rosszul megírt sztori, ostoba szereplők és a logikai bukfencek rendre csorbítottak a hangulaton. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr5412544975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kossza 2017.05.29. 18:55:28

Nemrég láttam ezt az animét, nem voltak nagy elvárásaim, szóval nekem végül pozitív csalódás volt a film.
Egyébként még 2 filmmel és 3 OVA sorozattal folytatódik a történet. Az első OVA (Rhea) még egész jó volt, a második (New Era) már kevésbé, a harmadik (Revolution) szerintem még azt is alulmúlta, főleg a befejezése.
süti beállítások módosítása