Keijo anime kritika.

2017.04.17. 15:22

Sziasztok. Őszinte legyek ebbe a sorozatba úgy kezdtem bele, hogy végigszenvedem ezt a 12 részt és talán arra se méltatom, hogy kritikát véssek belőle. Viszont, szégyen vagy nem szégyen, magam lepődtem meg, hogy egy igazán kellemes animét kap az ember az idejéért cserébe. Ez az anime a 2016-os Xebec által kiadott Keijo!!!!.

 81906l_2.jpg

A sztori igazság szerint egy hatalmas Kaleido Star kópia. Csak itt akrobatika helyett egy spéci sport, a Keijo kap szerepet. Egy arénaharc, aminek a lényege, hogy csajok vesznek részt rajta és a seggükkel és csöcseikkel támadhatnak. A főhősnő, Kamahashi Nozomi pedig a legjobb és leghíresebb Keijo játékos akar lenni. Ez viszont 12 részen keresztül sok csöcs és segg által elszenvedett csapáson és a saját testi korlátain való áthidaláson megy keresztül.

 keijo-ep-12-pic-29.jpg

Kezdem a negatívumokkal. A fanservice. Hát igen, ebből nem lesz hiány, annyi szent. Egy epizódon belül annyi csöcs és segg van a középpontba, hogy hetero fiúk azon csodálkozhatnak, hogy miért nem mentek el az anime nézése közben (You know what i mean!). De tegyük félre ezt a pontot és tegyük fel azt a kérdést, hogy vannak-e más problémái is ennek a Keijonak. Van, attól tartok. Túl van drámázva. Pontosabban, próbálnak a karaktereknek motivációt és célokat adni. Sajnos ehhez 12 rész kevés hozzá és meglátszik a végeredményen. Egy karakterrel se tudunk együttérzést produkálni. És a jellemek is annyira fapadosak, mint a Naruto Shippuden mellékszereplőié. Kapunk itt szájhőst, ügyifogyit, aki a véletlennek köszönhetően nyerhet, csendes csajt, szűkszavút és a lista csak folytatódik az összes jellemnél. További problémáim a zenékkel voltak. Míg az opening jó és az ending is egész korrekt, a többi zene annyira semmitmondó, hogy nem is emlékszek már rájuk.

 keijo-is-mindfully-dumb-3.png

Eddig úgy tűnik, hogy ez egy szar anime, igaz? Pedig erről nincs szó. Miért is, jönne a jogos kérdés? A válasz az, hogy sikerült valamiért a Keijo 12 részében remekül vegyíteni a shonent és a fanservicet olyan módon, hogy fogyasztható legyen. A csaták pörgősek és taktikusak egyben. Már azt éreztem, hogy én is ott ülök a nézőtéren és együtt szurkolok a hősnőnek. És néhány technika eléggé visszaköszön más animékből. Legyen szó Luffy sorozatos csapásairól vagy a Dragon Ball Z Kaiosenjéről, de a Nozomi vákuum segg csapásáról lefogadom, hogy a Yu Yu Hakushoból ismerős Reigun technika adta az ihletet. De vannak itt más pozitívumok is. A lányok testalkata sem feltétlenül egy kaptafás. A testalkatok tökéletesen változatosak. Találunk itt a nagydarab drabális nőtől egészen a kis testalkatú, piszok fürge nőig bármilyen testalkatot. Továbbá, belefűszereztek egy minimális humort is. Néhány helyen kifejezetten vicces pillanatokkal ajándékoz meg. A látvány is egész korrekt, arra nem volt panaszom.

 keijo-is-mindfully-dumb-1.png

Összesítés:

Zene: 4/10

Látvány: 6/10

Hangulat: 8/10

Történet: 7/10

Végeredmény:25/40

Közepes animét kapunk, se többet, se kevesebbet. Egyszer nézhető és az is csak szünetet tartva. Ezzel a kritikával kívánok minden kedves olvasónak Kellemes Húsvétot. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4612432249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uniqua 2017.04.18. 03:17:38

Azta, ha még itt is jó kritikát olvasok róla, akkor lehet, hogy én is már megnézem.

Qtya von Disznósajt 2017.04.18. 03:17:47

A fanservice része elég gyenge, holott a mangának ez volt a legnagyobb erőssége. A stúdiónak sikerült alaposan szétcenzúráznia az alapanyagot, így nem is csodálom hogy egy kalap szar lett a végeredmény.
A befejezés pedig... Látszik csak időben le akartak szállni a szopórollerről, amíg bevétel volt belőle és úgy elvágni, hogy ne lehessen rajtuk leverni még egy évadot.

Ragnafan1992 2017.04.18. 10:54:22

@Qtya von Disznósajt: Attól függetlenül élveztem és ha másik stúdió felfogadja, akkor ki tudja? Talán jobb eredményt is ki lehetne hozni belőle. Így csak közepes lett, se több, se kevesebb.

Ragnafan1992 2017.04.18. 10:54:55

@Uniqua: MyAnimelisten 7 pont fölött van. Jó szórakozást hozzá :D
süti beállítások módosítása