Sziasztok. Mielőtt elkezdeném, feltennék egy kérdést: Ismeri bárki is a Phoenix Wright játékokat? Valaki? Bárki?Hát persze..hogy nem. Pedig a Capcom egyik legnagyobb húzócíme 2001 óta. Kezdeti problémája, hogy only Japánban jelent meg, de amikor a Nintendo DS piacra dobták Amerikában és Európában instant kedvenc lett a Visual Novel-point and click kalandjáték kedvelőknek. És igen, itt a másik oka, hogy a legtöbben nem ismerik, mert rétegjáték és a Nintendoról mindenkinek csak a régi, sárga kazettás Mario és hasonló 8-bites társai jutnak eszébe. Hogy rossz lenne? NEM! Szórakoztató, izgalmas, fordulatos és legnagyobb piros pontja: az ikonkus 3 szó. Objection, Holdi It és Take That.

De térjünk át a más médiumokra. Az alap trilógia kapott eddig pár mangát, 2009-ben egy közepes live action mozifilmet és a rajongók nagy örömére animét is 2016 tavaszán. Lássuk, milyen is lett.

 phoenix-wright-ace-attorney-anime.png

A sztori főhőse Phoneix Wright (Tudom a japán nevét, de az agyam mindig is a lefordított nevekre asszociál. ), aki frissen elvégezte az Ügyvédi akadémiát. És már az első ügyével mélyvízbe kerül, amikoris barátja, Larry Butz nevű jóbarátját gyiloksággal vádolják. Sikerre viszi ügyvéd barátunk az egészet, ám nem sok ideje van örülni. Sajnos, a főnökét, Mia Fey-t megölik és húgára, Maya Feyre húzzák a vizes lepedőt. Ezt az ügyet is nagy nehezen megoldja és innentől fogva Maya Fey is segít Phoenix munkájában. Egyre másabbra oldják meg a nehezebbnél nehezebb eseteket, míg az utolsó eset egy végső kérdés elé állítja Phoenixet: A karrier vagy az igazság a fontosabb?

 

Kezdem a pozitívumokkal. A zenék nagyon jól lettek átemelve az első két játékból. Igen, jól olvassátok. Az Ace Attorney és a Justice For All történetét dolgozták fel. Érdekes módon, mindkét játék kb. 10-14 órás végigjátszási idővel bír és mindezt 24 rész alatt hozták össze úgy, hogy csak a lényeget hagyták meg. Ez kifejezetten üdítő színfolt az olyan pocsék játékadaptációk mellet, mint a Corpse Party: Tortured Souls vagy a School Days. És a hangulatot is remekül hozták át a játékból. Ellenben, aki elakadt valamelyik részben, az ne feltétlen az anime megnézésétől várjon 100%-os végigjátszást. További pozitívumok a szereplők. Mindegyik szereplőt kiválóan átemeltek a játékból és már-már szinte emberi viselkedést produkálnak.

 mayapw_png.jpg

És itt térek ki a negatívumokra. Kevés van belőlük, de azok sajnos nyomnak a latba, nem is keveset. A látványvilágba egyetlen hülye ötlet miatt egységtelen. A tárgyalóterem CGI grafikával van megoldva. Ez teljesen idegenné tette saját magát az eredetileg nagyon jó rajzolással. További problémám azok az epizódok elosztása körül volt. Ahogy írtam: 24 részes az anime. 12 részt kapott az Ace Attorney sztorija és 11 részt a Justice For All sztorija. Joggal jön a kérdés: És mi lett azzal az egy epizóddal? A válasz: Filler. Mi a búbánatos hóhérnak, azt ne kérdezzétek, mert semmi szükség nem volt rá. És a tempóval is problémáim voltak. Az epizódok száma ellenére próbálták a tempót kiegyensúlyozni. Ennek végeredménye az lett, hogy egyik pillanatban nyugodtabb tempója, aztán annyira veszettül felpörög, hogy csak kapkodjuk a fejünket.

 1280x720-3ag.jpg

Értékelés:

Látvány: 7/10

Zene: 10/10

Történet: 9/10

Hangulat: 8/10

Végeredmény: 34/40

Ez egy igazán jó játékadaptáció, amit simán letehetünk a Devil May Cry mellé. Zárásképpen, tudjátok, hogy csak egy multiplatformos játékban van vendégszereplése. Az Ultimate Marvel vs Capcom 3-ban választható karakter. Nehéz vele játszani, de ha vele vered le Galatcust, akkor egy nagyon poénos endinget kapunk. Ezzel el is köszönök a kedves olvasóktól. Sziasztok!

3225940-4277112338-phoen.png

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr5612379199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása