Sziasztok. Lassan vége a Naruto Shippuden anime szériának és a Naruto fanok lassan rákaphatnak a Boruto anime sorozatra. Viszont, sokan nem értik, hogy az Anime Manga Palota tagjai miért rühellik eme összelopkodott anime szériát. Az ő nevükben nem tudok beszélni, viszont a saját nevemben igen. Íme top 10 oka annak, hogy a befejezte előtt jóval befejeztem az anime sorozatot.

10: Látványvilág

Ezt Mangekyo022 kritikájában is el lehet olvasni, hogy miért ilyen egységtelen a látvány, de elmondom röviden. A Pierott stúdió 14 stúdiót bízott meg a látványvilággal. A problémák ott kezdődtek, hogy abból 5 vagy szart bele a munkálatokba vagy nagyon bénák voltak. Ezzel sikerrel érték el azt, hogy a mangához képest rosszabb látványt kapunk.

9: Fillerek.

Ezen lovagolnék a legkevésbé, ha a minősége közepes lenne. Sajnos a legtöbb fillert mintha a rajongók írták volna. És még azt is társíthatnánk ide, hogy volt olyan év, amibe csak 8 cannon epizód jelent meg. Szép munka!

8: Plagizálások és azok használatai

Kishimoto annyi mangakától lopkodott az animéjéhez, amennyit nem szégyellt. Hogy csak példákat említsek: Kinikuman, Hokuto No Ken, One Piece, Yu Yu Hakusho, Dragon Ball Z. Nem is lenne ezzel gond, ha jól használta volna fel őket. Sajnos nem ez a helyzet.

7: Flashbackek

Kishimoto egyik leghülyébb húzása olyan új karaktereket behozni, akik elméletben ott voltak az eredeti sorozatban. Ezt viszont annyira rosszul oldotta meg, hogy ha újra nézed az eredeti Narutot, ott az aktuális karakterről egy büdös mukkot se hallunk.

6: Harcok

A Naruto Shippudenre szépen lassan elhanyagolták a taktikus harcot és helyettük a "melyik tud nagyobb erőgömböt kihúzni a seggéből" féle harcmodor vette át. Nem arról van szó, hogy a simában ne lettek volna efféle küzdelmek, de nem az összes volt olyan.

5: Halálok

Egy Shonen mangában a halál természetes. Hiszen a halál bármelyik csatában jelen lehet. Sajnos, itt nem ez a helyzet. Az ismertebb szereplők közül sokakat nem mert a mangaka kinyírni, ezért alig hallnak meg a jók közül néhányan. Csak ismeretlenek, vagy akiket már nem vett körül akkora rajongótábor.

4: Történet:

És itt kezdünk el jól beletúrni a szarba. A Pein elleni küzdelemig még éppenhogy jó, de utána nagyon érződik a kapkodás és a sebtében kitalált marhaságok szépen lassan cseszték szét az egész szériát. És a kapkodásnak mi lett az ára: A sztoriban akkora logikai marhaságok vannak, hogy arra szavak nincsenek. 

3: Mellékszereplők:

Az egyik legérthetetlenebb húzása Kishimotonak, hogy annyi mellékszereplőt hozott be ebbe az animébe, amennyit nem sajnált. Sajnos, ezzel ellentétben nem tudott mit kezdeni velük. Inkább azzal volt elfoglalva a kedves magaka, hogy a női karakterek ideális hentai alapanyagok legyenek.

2: Jellemfejlődések:

Istenigazából a legnagyobb koporsószöge a Narutonak, hogy azon kevés karakterek, akiknek hajlandó jellemfejlődést adni, teljes kapufát kaptak. Egyik legészrevehetőbb példa, Haruno Sakura. A sima szériában tiszteltem, mert tényleges jellemfejlődése volt. Kakashi megjegyezte, hogy genjutsut jól tud használni. Ehhez képest egy tsundere ütök-vágok-vinnyogok-hisztizek típusú karakter lett, akinek hihetetlen képessége, hogy nem csinál az esetek 90%-ban mást csak hisztizik. Másik kedvenc példám, hogy Sasuke Itachi halála után csak lefejezett csirkeként rohangál fel és alá.

1: Fanservice és Shippingelés halálig

Ez nyírta ki a szememben az egész szériát. Kishimoto a történet mélyítése helyett azzal foglalkozott, hogy létrehozzon szerelmi szálakat. Ettől a rajongótábor csak csorgatta a nyálát. Addig, amíg nem tudtuk a befejezést. Erre az elégedetlen rajongók akkora hisztit levágtak, hogy fórumokon verték a nyálukat ezerrel. Erre alakult ki a "Hall of Anal Devestation" nevű fogalom.

Így végezetül várom-e a Borutot. Meglepő, de várom. Mások írják a sztorit és eddigi trailerek alapján eléggé ígéretes mű lesz. Ennyi volt ezen félév utolsó toplistája. Sziasztok.

 

Jah és várok minden ellenvéleményeket, ha az normálisan meg van fogalmazva és nem az ősi foglalkozást űző édes női felmenőm emlegetését tartalmazza. Azokat helyből törölni fogom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2412340557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inzon 2017.03.19. 00:45:51

Én viszont nem várom a Borutot.
Akkor logikai f@szságok voltak a Shippuudenben, hogy nem szennyezem az agyamat a Borutoval.
Nekem ott rohadt szét az agyam, amikor Orcsimarcsit visszahozták egy seggből előhúzott technikával, majd kiderült, hogy Tobi=Obito. Holott korábban minden jel arra utalt, hogy Shisui, vagy legalábbis Madara fia/klónja.
Nem, nem. Tegyük fel, hogy értelmesen és civilizáltan kezdik ezt az új sorozatot. Akkoris ugyanúgy szét fogják cseszni, mert miért ne?

És az a röhej, hogy a Tobi=Obito után csak még leljebb csúszott a színvonal. Pdg akkor már csak mangát olvastam. Ez volt az első valódi animém. Látni akartam legalább a manga végkifejletét. Az animét 2012 óta nem nézem. Túl sok nekem.
Most őszintén: ti láttatok már ennyire NYÁLAS ninjaháborút?

Mangekyon22 jószándékú kritikát írt, de tele volt tévedésekkel. Ezeket anno le is írtam az ottani kritika alá.
Erről jut eszembe: a plagizálásnál kihagytatok egy nagyon fontos animét: BLEACH!!!

Még egy megjegyzés: nem a halálokkal volt a baj, hanem azokkal, akik meghaltak. Nevetséges.
1. Nehogy már ne legyen evakuációs jutsu egy olyan bázisnál? Ez túlságosan erőletett.
2. Neji megfogadta, hogy nem hal meg csicskalooserként, aki nem veszi észre kik az ellnségei. Ahogy az apja. Aztán mégis rabszolgakánt fejezte be az életét. Akkor lett volna értelme, ha Hiashi magába száll, és leszedi a srácról az átokjelet. Vagy Hinata is ugyanúgy rabszolga lett volna (hiszen Hanabi lett az örökös), akkor csakugyan egy nagyon értelmes történetszál lett volna Neji kinyírása. De így??? Még az sem lehet mondani, hogy a pina befolyása alá került. Hiszen a fillerekben is ok nélküli megbánást tanúsított, és ezzel tömték szét a sztoriját.
Ez (is) méltóságon aluli történetszál.
Ellenben Shino, Kiba-Akamaru, Sai, vagy az idősebbek közül Gai simán megfelelt volna kinyírandó karakternek

Viszont ezt a fanservice dolgot én nem éreztem át. Valahogy nem jött le Sakura vallomásától eltekintve.

Az igaz, hogy Sasuke Ita halála után úgy rohangált, mint a lefejezett csirke, de számomra az volt a legszánalmasabb ebben a történetszálban, hogy ki$hi minél inkább fehéríteni próbálta, annál nagyobb patkányt csinált belőle.

A jellemfejlődéseknél a legviccesebbek a jellemvisszafejlődések. Először csak nevettem azon, hogy Anime Naruto mennyire hülye maradt, míg Manga Narutonál azért beindult valami fejlődésszerűség. Aztán ki$hi amikor látta mi lett Anime Narutoból elővette az "ottb@sszamegaholvan"-attitüdőt.

Viszont ami a legnagyobb hátránya volt az az, hogy míg a part1-ben kidolgozottak voltak a karakterek, a Shippuudenben csak töltelékszereplők voltak. Csak statisztának kellettek.

Erről jut eszembe: valaki magyarázza már el, hogy Kakashiból miért lett Hokage, amíg Tsunade élt? Rajongói ökörködés miatt?

Ezek után mit vártok ettől a Bortuo-sz@rtólű Hogy pár évig komolyan veszik, aztán ezt is jól szemétre vágják?
Nem, nem. Ha akkor logikai baromságokat tudtak beletenni a Shippudenben amit, akkor ti tényleg azt hiszitek, hogy minőséget fogtok kapni?

Kaguya 2017.03.19. 15:40:57

@Inzon:

Nem szeretném kommentálni, de nagyon nem értek veled egyet!
Egy kérdésre válaszolok, hogy Kakashi mért nem lett hokage!
Több ok is van pl. a hokega le is mondhat a címéről,ha elég idős és szeretné a fiatalabbra hárítani a címet.Az 5. nem fiatal és szerintem biztos őrült,hogy lepasszolta neki.Obito mondta Kakashi-nak hogy te legyél az új hokega,ameddig naruto nem lesz elég érett hozzá.Meg aztán így még Sasuke is örülhetett.
Meg azt mondod 2012 óta nem nézed az animét, de állítód,hogy naruto sík hülye maradt a végére. Sajnálom,hogy most lemaradsz az esküvőről.

Ragnafan1992 2017.03.19. 16:08:27

@Kaguya: Amire aztán Naruto újfent egy ordas nagy hülyeséget tesz a Boruto movie-ban. Hogy a saját fiával akar kib***ni a chunin vizsgán.

Ragnafan1992 2017.03.19. 16:17:46

@Inzon: Jó, hogy a fanservicve dolgot kérdezted és Obitot is megemlítetted. Hogy miért Obito lett a nagy gonosz? Egyszerű: Kishimoto anno megkérdezte a rajongóktól, hogy ki van a maszk alatt és amelyik lehetőségre a legtöbb válasz jött, az lett a győztes. Az olyan érdekességek meg ki a fenét érdekelnek, hogy akkor Minato miért nem ismerte fel a hangja alapján azt ki nem szarja le. Ami a ninjaháborút illeti: Ennél pontosabban nem fogalmazhattad volna. Alapból ne nevezzük háborúnak, hogy hátbatámadásokról szó nem volt. Kérdés: Kabutonak vagy Obitonak miért nem jutott eszébe, hogy a falvakba Zetsu hadsereget küldjön, ezzel téve igazán nagy dilemma elé az ellent, hogy mit kezdjenek. Nekem a halálokkal az volt a főbb bajom, hogy nem akart olyat megölni, akinek még volt hova fejlődnie. Ez nem volt szokatlan dolog. A sima Narutoban sem értettem, hogy miért nem halt meg Chochi a Jirobo küzdelem után, vagy Neji a Kidomaru elleni küzdelemben? Talán mert ott a haláluk logikus volt ugyan, de fájó is egyben? Azért, mert Kishimoto ténylegesen félt a rajongók hisztijétől.

Inzon 2017.03.19. 17:14:54

Kaguya: Nem. Tsunade - főleg a mesteréhez képest - még fiatal volt, és az ereje csúcsán járt. Kakashi azért lett Hokage, mert a nyomi rajongók hisztizték össze, és ki$hi nem akarta a 3. sorozat végére Hokaget csinálni belőle. Ugyanezért nem ölte meg Madara a Kagékat: Gaara is köztük volt, és a rajongókat felidegelte volna. (Mivel bénaságból a Shippuuden elején lett Kazekage. A végén kellett volna.)

Ragnafan1992 2017.03.19. 17:32:56

@Inzon: Aztán tedd hozzá Might Guy-t, aki szembeszállt szimpla taijutsut használva Madara ellen. A végén meg se sebezte Madarát, viszont elismerte, hogy tényleg a taijutsu mestere. Erre Kishi mit csinált??? Feltámasztotta. Bár, Sasukét elnézve, a kedves mangaka szépen osztotta a Plot Shield-et bőkezűen.

Inzon 2017.03.19. 17:34:59

@Ragnafan1992: Erről van szó. Mindkettő egy kapkodó, béna ötlet volt.
Igazából csak azért kellettek elve azért kellett ez béna Zetsu-hadsereg, mert az egész sorozat egy béna béééékeee kialakítására épült, de vérfürdő nélkül, mert abból újabb háborúk lesznek. Ezért kellettek
Kik lettek volna kinyírandó ellenfelek? Esőfalu. Na igen, de ők már eleget szenvedtek.
Aztán amikor ott volt a Tobi=Mizukage szál, akkor kiirthatták volna Ködfalut. Elég félreeső hely, és a part1 alapján nem valami normálisnak lettek ábrázolva a karakterek.
Na jó, de hát ott is családok élnek...
Úgyhogy a végén kaptunk egy béna növényhadsereg, mesterségesen létrehozott lényekkel. Az nem annyira vééérreeesss...
Ráadásul kezdettől fogva nem lehetett komolyan venni, hogy 100 ezer Zetsu le tudjon győzni 80 ezer ninját.

"hogy nem akart olyat megölni, akinek még volt hova fejlődnie"
Nejivel pont olyat ölt meg, akinek még lett volna hova fejlődnie. A bázis elpusztítása pedig teljesen komolytalan volt.
Obito halála pedig egyszerűen szánalmas volt. Eleve egy gyerekes, komolytalan motivációjú karaktert kaptunk. Aztán pedig meghalt az ellenségeiért. Miért is?

Azt pedig nem tudom megérteni Kaguyát meg miért kellett berakni? Túlnyújtott, Bleach-koppintás volt ahelyett, hogy inkább a karakterek fejlődésére pazarolta volna a fejezeteket.

Ragnafan1992 2017.03.19. 18:34:15

@Inzon: Bleach egy dolog. De Kishi arra se vette a fáradtságot, hogy háttérsztorit adjon. Itt kivételesen jól jött filler, mert az legalább magyarázatot adott. Tévedsz. Nejinek sehová nem volt fejlődnie, mert már annyira erőltetették ezt a megbánós marhaságot, hogy elég volt. Akkor meg mi a faszért csináltak háborút? Nem lett volna akkor egész egyszerűen egy afféle bajnokságot létrehoznia vagy megírnia? Frászt. Azzal unalmas szar lenne az egész. DE!!! Ha háború, akkor azon emberek is visszaszokjanak, akik megutálták a sorozatot. Csakhogy a háború egy marha nagy kapufa volt.

Inzon 2017.03.21. 21:26:29

A Blechnál jött jól fillerek, mert ott a szereplőket "élettel" töltötték fel. Sokkal hétköznapibbnak lettek ábrázolva a karakterek, és nem csak agyatlan bunyóspityuknak. Jóllehet, hogy én utoljára 4 Kage debütálás utáni fillereket láttam (de már azt sem végig), és azóta is kb 3 részt láttam az animéból (egyszerűen nem vagyok hajlandó egy olyan neveredinget nézni, amit a készítők nem vesznek komolyan), de amit leszűrtem: nagyon NYÁLAS és túldramatizált volt. Béna. Már azt kérdeztem magamtól: ezek tényleg ninják? A harci jeleneteknek nem volt értelmük, se kidolgozottságuk. Sőt, más helyeken az ok ostoba fillerkészítők többször is átírták az eredeti történetet. Lásd Hayate halála esetén. Ahelyett, hogy Hayate inkább zomibként menőzött volna, de ott leadtak egy nyomi kis melodrámát.
A 4 Kage debütálásakor pedig a Pierrot fogta magát, és egyszerűen kiparodizálta a mangát.
Egyszerűen képtelenek voltak véres jeleneteket kitalálni. Vagy a meglévőket komolyan megcsinálni
Arról mát nem is beszélve, hogy le kellett volna szakadniuk a part 1-ről. Felejtések el! Shippuuden fillereket kell rakni a Shippuudenbe, és nem part1 korúakat.

Arról már nem is beszélve, hogy a legtöbb fillerbe Narutot nem is kellett volna beletenni. A szereplők nélküle is elboldogultak volna, vagy az egyrészes stuffokban másokat is belel lehetett volna rakni, és akkor még karakterre is ügyelhettek volna.
A Bleach fillerekben képesek voltak elszakadni Ichigótól.

Qtya von Disznósajt 2017.03.22. 00:40:11

Ilyenkor kezdem igazán megérteni, hogy miért szakadtam le a neverendingekről.
Nekem annó a Naruto az első komolyabb animém volt, amit képes voltam felirattal is nézni. Elég fájó hogy idáig süllyedt vissza és talán csak jobban örülök, hogy az első anime végén befejeztem a sorozatot és bele sem kezdtem a Shitpúderbe.
Megmaradt kellemes gyermekkori emléknek.

Ragnafan1992 2017.03.23. 00:09:06

@Inzon: Ennek oka egyszerű. A Bleach filler epizódoknál maga a mangaka is részt vett a munkálatokban. A Naruto Shippudennél abszolút nem ez volt a helyzet. Kishimotonak semmi köze nem volt a fillerekhez.

Inzon 2017.03.25. 16:28:22

@Ragnafan1992: Attól még meg lehet csinálni színvonalasan. Csak el kéne olvasni a mangát, hogy egyáltalán tudják miről van szó, és milyen hangulatot és hátteret kell festeni. Legyen az
A Guren-fillerben jelent meg először az a motívum, hogy a készítők egyszerűen nem veszik komolyan saját magukat. Aztán előbb kisebb ellentmondásokat, majd nagyobb logikai baromságokat raktak a fillerekben. Ezt követte a sorozat NYÁLAS melodrámává korcsulása.
Ami a színvonal legagyisításával folytatódott, mely végül kihatott a manga színvonalára

Nem vagyok az össszesküvés-elméletek, de mindigis kíváncsi voltam, hogy ki$himoney vajon mikor és min balhézott össze azzal a söpredékkel, hogy így elqrták a mangáját. Mert ha jobban vizsgáljuk az animét, ordít róla, hogy a mangát akarták széjjel elázni.
Én csak személyes ellentétekre tudok gondolni, mert jóllehet 2012 óta 4 részt láttam: 2 movie előzeteseét, Madara debütálását és TobiNaru harc első két epizódját (annyi elég is volt), de az feltűnt, hogy a készítők egyszerűen gyűlölik a művet.

Inzon 2017.03.25. 16:53:45

Apropó kimaradt:

Neji: a megbánós marhaságot a fillerekben erőltették. Én sokáig azt hittem - és feltehetően ki$hi is egy ideig erre épített - hogy Hinata azért hordja úgy a haját, mert átokjel van alatta. Ez valljuk be őszintén: logikus is lett volna, mivel Hiashi Hanabit tette meg örökösévé.
Az pedig megmagyarázta volna Neji bűntudatát. Hiszen egy sorstársával genyázott. Azon pedig, hogy az alkotó ezt is széttrollkodta, igazából meg kéne lepődni?
Nem. Lásd a fő történetszálban való deformációk: a képtelen Uchiha-puccs, amivel elég erőltetetten alakította ki a további NaruSasu ellentéteket. Tobi kiléte és nevetségesen gyerekes motivációja, vagy a teljesen felesleges Kaguya-szál, aminek már csak az volt az értelem, hogy elnyújtsa a 700. fejezetig. Vagy az, hogy Madara megkegyelmezett az 5 Kagénak, hogy szegééény Gaara ne halljon meg, mert ki$hi béna volt ahhoz, hogy egy töltelékszereplőt tegyen meg Kazekagénak, és csak későn jött rá, hogy hoppácska!
Stb.

Szóval nem azzal volt a baj, hogy karakterek haltak meg, hanem, hogy AZOK ÉS ÚGY, AKIK ÉS AHOGY.
A konohaiak közül Shino, Kiba-Akamaru, Ten Ten, Kakashi, Sai ők teljességgel alkalmasak lettek volna, hogy meghaljanak, mert befejezett karakterek, akiknek már nincs több potenciáljuk, és nincs hová fejlődniük.

"Itt kivételesen jól jött filler, mert az legalább magyarázatot adott."
Mire? Hogy kell egy véres háborúval NYÁLAS melodrámát csinálni, majd nyíltan átírni az eredeti történetet, és a saját fillerostobaságaikat?
A harcok színpadiasak voltak, túldramatizáltak. Tele fölösleges, életképtelen jelenetekkel.

Való igaz, hogy ki$hi sokszor nem adott hátteret, és ez zavaró volt. Amit a Pierror csinált az rosszabb volt, mint a valódi probléma.

"Ha háború, akkor azon emberek is visszaszokjanak, akik megutálták a sorozatot."
Én a háborús részekig épp hogy szerettem a sorozatot, és pont akkor utáltam meg. Habár Pein szánalmas halála, és Kakashi teljesen képtelen feltámasztás a(olyan karakter kapta vissza a lelkét, akiét el sem lopta), elég nagy szálka volt a szememben, de alapvetően értelmes és szerethető történet volt.
Aztán amikor láttam, hogy előbb a Pierrot, majd maga mangaka az, aki nem veszi komolyan... nos már csak a manga befejezésére vártam. De szerencsére más alasan annak is három éve.

Ragnafan1992 2017.03.29. 15:52:12

@Inzon: A filler kiegészítő résznél én arra utaltam, hogy Kaguya háttérsztoriját csinálták meg. Erre Kishikurva nem akart erőt befektetni. Ott van és kész. Ő a főboss, gyakjátok le. Az még egy dolog, hogy a ninja háborúk alatt a csaták annyira megjátszottak és gagyik voltak, de nem is próbálták leplezni. Ehhez képest az Ultimate Ninja Storm 3 SOKKAL jobban áthozta a csatákat és szebben is. Belegondolva, kicsit röhejes, hogy egy adaptáció 1000-szer jobb, mint a mű, amiből csinálták.

Ragnafan1992 2017.03.29. 15:52:12

@Inzon: A filler kiegészítő résznél én arra utaltam, hogy Kaguya háttérsztoriját csinálták meg. Erre Kishikurva nem akart erőt befektetni. Ott van és kész. Ő a főboss, gyakjátok le. Az még egy dolog, hogy a ninja háborúk alatt a csaták annyira megjátszottak és gagyik voltak, de nem is próbálták leplezni. Ehhez képest az Ultimate Ninja Storm 3 SOKKAL jobban áthozta a csatákat és szebben is. Belegondolva, kicsit röhejes, hogy egy adaptáció 1000-szer jobb, mint a mű, amiből csinálták.

Inzon 2017.04.01. 13:29:00

@Ragnafan1992: Én addigra már nem szennyeztem az agyamat ezzel a baromsággal. Hallomásból tudom, hogy Ridokou történetet feldolgozták a háborús részek kellős közepén,. De hogy miért nem tudtak volna belőle egy előtörténetet csinálni külön sorozatban. Azt fel nem fogom...
Mert agyhalottak?

Ragnafan1992 2017.04.02. 16:34:46

@Inzon: Vagy mert akkor jutott eszükbe.

Inzon 2017.04.08. 13:09:51

Ezért kellett volna lezárnia háborút, s a Boruto-szemét előtt csinálni egy elősztorit.
Bár kétlem, hogy így ez a fillerszál megütötte volna a minőségi minimumot.
süti beállítások módosítása