Sziasztok. A Dragon Ball sorozat eléggé döcögött a Z befejezése után. Hagyján a kritikai és népszerűségben bukó GT rontotta a levegőt, de Akira Toriyama sem akart útjára indítani egy újabb szériát. Elég volt számára évente kiadni egy egész estés anime filmet. Ám 2013-ban a rajongók olyan movie-t kaptak, amitől beindult a fantáziájuk és várták a következő Dragon Ball sorozatot. Ez nem volt más, mint a Battle of Gods.

dragon-ball-z-battle-of-gods-poster.jpg

A sztori szerint Beerus, a pusztítás istene felébred hosszas szendergéséből. Kiszemelt célpontja Freiza lenne, de mestere, Whis kijelenti, hogy egy Son Guko nevű Sayian már megölte. Beerus azért utazik a földre, hogy megkapja a hőn áhított „Super Sayian God” elleni küzdelmet. A Kai-ok (Istenek) tudomást szereznek ébredéséről és próbálják Gokut távol tartani a harctól. Sikertelenül. Abban reménykedve, hogy a többi még élő csillagharcos nyújt valami kihívás. És pont Bulma szülinapján összegyűlt az összes harcos az ünnep alkalmával. Vegita hiába próbálja a helyzetet menteni (gyakorlatilag bohócot csinál magából.), csak Goku érkezése menti meg a Földet. Egy kis fortéllyal, sikerrel történik meg az átalakulás „Super Sayian God”-á. Goku és Beerus megküzdenek. Csata vége utáni lezárást a stáblista követi. Ennyit lehet elmondani tőmondatokban a sztoriról.

 

Kezdjük a pozitívumokkal. A zenék nagyon jóra sikeredtek. Főképp a jól ismert Cha la head cha la című szám feldolgozása. További pozitívum maga Beerus karaktere. Vicces, laza, kinézete is nagyon tetszett. Ember nem gondolná róla, hogy ő a Pusztítás lenne. Azt is csodáltam, hogy nagyon lazára vették a tempót. Másfél óra alatt alig voltak benne üresjáratok és semmitmondó jelenetek.

 

Sajnos nem tökéletes mű. A látványvilága egyszerűen botrány. Nem tudom, hogy a Toeinél ki találta ki, hogy agyonszínezzük mindent. Mert a rajzolás jóra sikeredett, de ezt az LSD színparádét harmadik megnézésre se tudom megszokni. De itt nem álltak meg és hatás kedvéért CGI-t használtak. Ezzel sikerrel rontottak az összképen. A harcokból nagyon kevés van és a legtöbbjük az „1 ütéses győzelem” felállást képviseli. Vagyis, amíg Goku át nem változik, addig Beerus mindenkit lazán elintéz. És a végére hagytam az általam negatívnak tartott pontot. A Super Sayian God formát.

 super-saiyan-god-goku.jpg

Ne haragudjatok, de ez a kinézet egy vicc. Vörös haj és szem? Olyan, mintha a Kaio-Kent használná. Ennél még a Super Sayian 4 is jobban néz ki.

Értékelés:

Történet: 7/10

Látvány: 5/10

Zene: 9/10

Hangulat: 7/10

Összesítés: 28/40

Végeredményben egy közepes anime, ami szórakoztat és megnevettet minden hibája ellenére. Ám az elvakult rajongók már követelték az új szériát. Sajnos számomra itt ért véget a széria alakulásának helyzete. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2012299515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása