Szegasztok. Egy héttel ezelőtt olvastam egy Naruto rajongó blogon, hogy melyik Narutos játékok a legrosszabbak. Az első hely eléggé fenntartásos volt a számomra. Naruto: Ninja Council 2 a Gameboy Advance-ra. Ez számomra érdekes, lévén én játszottam vele régebben és akkor azt mondtam, hogy egyszeri mókának alkalmas. Viszont megerősítést akartam magamban. Ezért leszedtem és végigjátszottam. Lássuk az eredményt.

 naruto-ninja-council-2-usa.png

De az első részről röviden: Egy platformer bunyós alapanyag, ahol egy afféle tesztpályát kell végigcsinálnia két (később három) hősünknek: Narutonak, Sasukenak és Kakashinak. Egy egész élvezetes játék, aminek újrajátszhatósági faktora abból származik, hogy Naruto és Sasuke után Kakashival is végigviheted a 2-3 órás kampányt. És ha Kakashival végigvitted a kampányt, akkor a nehezített mód megnyílt, amiben más bossok voltak a végén. És bossok minden pály végén várnak minket. Ha értékelnem kell, akkor egy 6/10, mert rövid és talán egy kicsit unalmas az elején.

 naruto-ninja-council-usa.png

A második rész a Chunin vizsga időszakát dolgozza fel, eléggé sajátos módon. Vagyis a két főbb vizsgarész közé, hogy tovább tartson a játék, filler epizódot kell letolnunk, ahol egy tekercset kell egy faluba vinni (aminek a vége, hogy a tekercs elpusztul és még ép bőrrel jutunk ki az omladozó épületből.). Sztoriról ennyit lehet csak elmondani, de ez még belefér.

 naruto-ninja-council-2-usa_1.png

Grafikai szempontból romlott az előző részhez képest. Míg az első részben a hátterek jól ki voltak dolgozva, addig itt egyhangú és gyéren kidolgozott. A mozgás is darabosabb lett, amit úgy próbáltak felgyorsítani, hogy a hátteret görgették. A zenék és hangeffektek már annál nagyobb fejvakarást okoztak. Az effektek még rendben voltak és két-három zene is jó hangulatfokozó volt. Viszont, a legtöbb zene finoman fogalmazva unalmas, helyenként fülsértő volt. Az utolsó kitárgyalandó szegmens a játékmenet maradt és okom is volt rá.

 maxresdefault_11.jpg

A játékmenet igencsak vegyes felvágott hatást kelt. Maradt akció platformer, ám a beat’em up elemeit hordozza magában. Néhol viszont csak miért ne, átvált Sonic stílusú gyors rohangálásba. Megértem, ha változatosságot akartak elérni, de ezt ne örült módjára tegyék, hanem szépen beleépítve a játékmenetbe. Cserébe az irányítást és a mozgáskultúrát bővítették. Lehetőségünk van az ellenfél mögé teleportálni, felfele teleportálni és a különböző Justukat is jobban ki lehet hozni. Ami fejlődés, hogy válthatunk karakterek között egyetlen gombnyomással. Kifejezetten jó húzás volt ezt behozni, mert egy istenverte csapatról beszélünk ugyebár. Viszont nem intéztek semmi kézzelfogható különbséget a karakterek váltása közt. Naruto és Sasuke minimálisan különbségeket hordoz magában. Ellenben Sakurán látszik, hogy túlságosan erős. Gyenge az ütése, de Justuk terén eléggé pofátlan sebzéseket oszt le. Továbbá, ha egyszer kijátszottad, akkor jön be egy extra karakter, Rock Lee, aki a játék legerősebb választható szereplője. Gyors és az alapütései is szépet sebeznek. Plusz, ha leveszi a nehezékeket a lábáról, akkor gyorssá válik (akárcsak a Gaara elleni harcban.).

 hqdefault_1.jpg

Sajnos a játék piszok egyhangú lesz a filler részeknél, ráadásul önismétlő. Leírom hogy néz ki, miután megvolt a vizsga második fordulója, avagy az első két pálya és az utolsó két pálya közötti rész:
3. Pálya: Végigrohanunk a pályán, végső Boss Kabuto. Oké.
4. Pálya: Pálya közepe táján Zakuval és Dosuval (Hang Geninek) kell megtanítanunk, hogy ki a fasza gyerek, pálya végén Kabuto vár ránk.
5: Pálya: Ismét a közepén Zaku és Dosu és utána nem sokkal Kabuto és utána Orochimaru. És utána kifutni a barlangból, mielőtt ránk omlik. Jól hangzik, ugye? Hát marhára nem!

Értékelés:

Grafika: 5/10

Zene: 6/10

Irányítás: 8/10 (Néha művel huncutságokat, de nem vészes).

Játékmenet: 6/10

Összesen: 25/40 (Közepes)

Végsősoron nem a legrosszabb játék a Ninja Council 2. Tény, hogy időhúzást alkalmaz, tény hogy rosszabb grafikával bír, de végig lehet játszani. Viszont, a cikk írója nagyon elfogult volt, mert én kapásból mondok 3 Narutos játékot, ami jobban kiérdemli a legrosszabb titulust: The New Era, Shippuden: Dragonblade Chronicles és a Powerfull Shippuden. Ennyi voltam mára. Szegasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr9512145403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása