Sziasztok!

Nem titok, hogy nagyon szeretem a horrorműfajt legyen az akár film, könyv vagy tv sorozat viszont a műfaj az utóbbi években nem igazán mutatott semmi újdonságot de ha egy rendező vagy író biztos kézzel nyúl a műfajhoz akkor nagyon jó dolgok születhetnek belőle mint például a Démonok Között vagy az idei év egyik legjobb horrorsorozata ami nem más mint az 1973-as Ördögűző-nek a tv sorozat változata. Anime fronton sajnos nem túl biztató a helyzet ugyanis legtöbbször inkább csak ráakasztják a horror jelzőt egy teljesen félelemmentes sorozatra vagy mangára, persze azért akadnak kivételek mint például az Uzumaki ami talán az egyik legjobb horrormanga a világon.

Ma is egy horrormangát hoztam nektek amit Mangekyo már nagyon régen dobott nekem , hogy olvassam el. Ez a Hideout!

 

hideout-l0.jpg

A Hideout egy 2010-es alig 9 fejezetes kis horror manga amit Kakizaki Masasumi írt és rajzolt és aki többek közt a Green Blood , a Rainbow és az X-Gene mangákat is készítette.

Tényleg nem egy hosszú manga szóval vágjunk is bele.

A történet főszereplői egy házaspár Seichi és Miki akik éppen vakációjukat töltik egy paradicsomi szigeten, hogy fiúk halála után rendbehozzák a házasságukat és az életüket azonban a dolog nem halad igazán fényesen a feleség részéről.

hideout_011.jpg

 

Azonban a fiúk halála miatt a férfi agya teljesen elborult és miután megpróbál végezni a feleségével mindketten betérnek egy barlangba ahol a nő látszólag meghal de váratlanul egy különös rém kezdi el őt üldözni és miután elkapta egy székhez kötözve ébred miközben a többi szobából  vérfagyasztó sikolyokat hall és egy különös zombiszerű kisfiú is az anyjáért könyörög.

hideout_056-057.jpg

A kérdés tehát adott: Vajon sikerül elmenekülniük vagy a szörny végez velük?

Dióhéjban ennyi a történet és tény, hogy nem igazán eredeti a sztori de mindezt ellesúlyozza,hogy iszonyatosan nyomasztó, sokkoló és brutális az egész. Eleve már maga az alapszitu is képes libabőrt csalni az ember hátára de a szörny megjelenésével kezdetét veszi a horrorsztori ami tényleg valami elképesztően bestiális de vannak benne ugyanakkor elég groteszk részek is.

hideout_148.jpg

Szóval a horrorszál remekül működik de a dráma mellet sem mehetünk el ugyanis a flashback jelenetekből derül ki, hogy mi is vezetett Seiichi mentális begőzöléséhez és csillagos 5-ös a mangakának mert tényleg egy olyan szitut kreált ami bárkit teljesen kikészítene lelkileg.

hideout_144.jpg

Illetve a folyamat is nagyon jól le van vezetve és a végére a férfi elméje már teljesen megbomlik. Egy jól felépített pszichológiai folyamat az egész ami párosul egy vérfagyasztó helyzettel  és a végeredmény egy totálisan elborult és brutális horrorsztori lett

A rajzolás maga szintén kifogástalanul néz ki. Mind a hátterek nagyon jól meg vannak csinálva, az emberi szereplők sem néznek ki rosszul de a csúcspont egyértelműen a szörnyek kinézete és a harcok ellenük.

hideout_187.jpg

Szerintem nem túlzok ha azt mondom, hogy ez brutálisan állat, a férfi Bruce Campbell-t  megszégyenítve trancsírozza szét a dögöt. Plusz van 1-2 emberi halál is a mangában és azok se sokkal maradnak el ezek mellet.

hideout_194-195.jpg

A szereplők nagyon jól ki vannak dolgozva. Miki egy lelketlen, pénzéhes ribanc és ez nagyon jól van ábrázolva és úgy, hogy végig hiteles is marad.

hideout_165.jpg

( Úgy van, a gyerek most halt meg, nincs munkája de azért rúgjunk bele még egyet a lelki világába)

Seiichi elborulása mint mondtam nagyon jól van felvezetve és a végére már ő maga is egy teljes személyiségváltozáson megy keresztül ami egy egészen durva végkifejlethez vezet ami nem spoilerezek el mert azt látni kell, elég ha csak ennyit mutatok.

hideout_205.jpg

Negatívumként nem is nagyon tudok mit felhozni. Talán tényleg csak azt, hogy egyrészt nagyon rövid illetve, hogy a végén kezdődő történetszálat szerintem még lehetett volna folytatni.

Többet nem is tudok mondani erről az alkotásról. Aki szereti a horromangákat azoknak mindenképpen ajánlom,hogy olvassák el mert tényleg nem túl hosszú és eredeti de piszkosul brutális.

Hideout

-Idő: 2010

- Író és Rajzoló: Kakizaki Masasumi

- Magazin: Big Comic Spirits

- Műfaj: Pszichológiai-Horror

- Hossz: 1 kötet ( 9 fejezet)

Tetszett:

- Nagyon brutális és sokkoló vagyis igazi horror

- Mind a horror és a drámai szál is nagyon jól működik

- Seiichi személyiségváltozása jól van bemutatva

- Nagyon szép a látvány

Nem Tetszett:

- Nagyon rövid

- A cliffhengeres befejezés

Értékelés:

- Rajzolás: 5/5

- Karakterek: 5/5

- Egyediség: 3/5

- Humor: 0/5

- Mondanivaló : 2/5

- Hangulat: 5/5

- Történet: 4/5

- Karakter Fejlődés: 4/5

Értékelés:

-Százalékban:  88%- Jó

- Pontban: 8/10

Nos ennyi voltam mára, remélem kedvet kaptatok ehhez a mangához. Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1312138447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása