Sziasztok!

A 2016-os év nem csak animékben bővelkedett természetesen hanem filmekben is és természetesen ezek között is akad minőségi darab és amiket Mordorban forgattak. Lássuk is, hogy szerintem melyek voltak 2016 legjobb illetve legrosszabb filmjei. Ez azonban 3-as helyett 5-ös lista lett.

trophy12.jpg

 

2016 Legjobb Filmjei

V.Helyezett: Deadpool

deadpool-thumbnail_1.jpg

Sose voltam olyan hű de nagy képregényfilm rajongó , hogy elájuljak a Bosszúállóktól vagy a többi ilyen filmtől így erre a filmre is úgy ültem be, hogy ez se lesz több és mekkorát csalódtam. Pozitívan.

A Deadpool egy elképesztően vicces már-már paródiája a Marvel filmeknek , sőt ki merem jelenteni, hogy ő a Marvel univerzum Harley Quinn-je. Ryan Reynolds elképesztően hozza a figurát, az akciójelenetek nagyon pofásak főleg ami az elején van és igen a sztori eléggé felejthető de a film van annyira jó, hogy ezt elfejtesse velünk. Várom a 2. részt. Ja és kíváncsi lennék a Bosszúállók és úgy unblokk a Marvelesek fejére amikor hallották, hogy ezt a filmet és Ryan-t jelölték Golden Globe-ra ( amit remélem meg is nyer ) XD .

IV.Helyezett: Kubó és a Varázshúrok / Zootopia

272435_1449871230_1401.jpgmovie_poster_zootopia_866a1bf2.jpeg

Igen sajnos az a helyzet állt elő, hogy bármennyire is próbálkoztam egyszerűen nem tudtam dönteni eme két film között így hát ez egy megosztott helyezés lett. A Zootopiáról szerintem nem kell sokat mondanom szerintem az utóbbi évek legjobb Disney filmje amin látszik, hogy a stúdió kezd kilépni a kis komfort zónájából és kezd egyre bevállalósabb lenni.

A Kubo bár nem lett annyira sikeres mint az előbbi de van annyira jó sőt animáció terén még sokkal jobb is hiszen stop-motionnel készült a film, a sztori remek, a zenék fülkényeztetőek, a szinkronhangok példátlanul jók főleg Rooney Mara a két nővér szerepében. Ha még nem láttátok akkor mindenképpen pótoljátok be mert egy élmény ezt nézni.

III.Helyezett: Vaksötét

273832_1470059648_1974.jpg

A kiábrándítóan semmilyen Light's Out és a kiábrándítóan béna A Zátony után már csak ebben a filmben bíztam, hogy megmenti a horrorfelhozatalt.

A Vaksötét nem operál szellemekkel, démonokkal és egyéb túlvilági dolgokkal helyette azonban egy olyan hátszőrborzongató suspense horrort kapunk amitől garantáltan leesik az álla annak aki megnézni. Én már csak tudom hiszen velem is ez történt. Az atmoszféra, a hangulat, a látvány mind csak fokozza ezt az erős és kényelmetlen érzést megfűszerezve ezt Stephen Lang elképesztően brutális alakításával. Egyszóval aki unja a szellemes vackokat annak igazi csemege lesz ez a film.

II.Helyezett: A Martfűi Rém

896036_33.jpg

Ha nekem valaki azt mondja, hogy magyar film akkor feláll a szőr a hátamon de az ipar az utóbbi 2-3 évben egyértelmű fejlődésnek indult és ennek a fejlődésnek igazi ékköve az 1. igazán magyar horror a Martfűi Rém. Egy remekbe szabott horror ami azonban társadalomkritika szintjén is remekül működik sőt sokkal jobban működik mint mondjuk a 44.Gyermek amit pont a nagyon túltolt korkép tett lapátra. A rendezés nagyon profi, a színészek remekelnek a szerepeikben, a hangulat nagyon jól megidézi az akkori nehéz időket.

Egyszóval ez a film egy igazi gyöngyszeme a hazai filmiparnak.

I.Helyezett: A Szoba

163323_1438270695_3187.jpg

 

Oké tudom, hogy Amerikában 2015-ben mutatták be de itthon 2016-os a film szal legyünk elnézőek. Főleg ha egy olyan filmmel van dolgunk mint a Szoba. Ez a film egyszerre nyomasztó és szívmelengető de egyúttal egy nagyon rétegelt film is a szabadságról egy 5 éves kisfiú szemszögén keresztül akinek ez az egy szoba jelenti a világot. A forgatókönyvírok remekül adaptálták a könyvet, a színészválasztás remek, Jacob Tremblay annyira aranyos, hogy az nem lehet megunni de a film egyértelmű sztárja Brie Larson aki félelmetesen hozza a megtört de odaadó anya szerepét szóval jobb helyre nem is mehetett volna az az Oscar.  Ha még nem láttátok akkor mindenképpen pótoljátok be.

Ezek voltak a legjobbak lássuk a legrosszabbakat.

 

V.Helyezett: A Főnök

20160411melissa-mccarthy-a-fonok-cimu.jpg

Avagy a film ami arra az egy ötletre épül és az az egyetlen poénalapjai is, hogy Melissa Mccarthy egy bunkó k@vát játszik és kész ennyi és nekünk ezt kellet néznünk másfél órán keresztül. Döbbenetesen gáz az egész film ráadásul sablonos, unalmas amiben egy épkézláb poén sincs. Messze kerüljétek el.

IV.Helyezett: Szellemírtók

poster.jpg

Oh hello megint Melissa Mccarthy úgy látszik ennek az évnek te vagy az Adam Sandler-je szóval ugorj bele egy mély és fekete gödörbe köszönöm!

Szögezzük le: Ez a film nem azért egy trágya mert női szereplői vannak. Elsülhetett volna ez jól is de persze ott szúrták el ahol lehetett. A rendezés borzasztóan amatőr, a forgatókönyv iszonyatosan béna,a színészek a szivárvány minden színében pocsékak. Melissa és Kate Mckinnanon olyan unalommal játszanak, hogy elalszik tőle az ember, Kristen Wiig baromi idegesítő és a karaktere is kimerül a " bármikor kiszámol egy egyenletet de képtelen kinyitni egy ajtót" jellemben a néger csaj meg szimplán csak azért van,hogy ott legyen és Thor... komolyan te mit keresel itt, húzzál vissza Loki-t szarrá verni!  Ami azonban végképp tönkreteszi az az eredeti film meggyalázása. Olyan fakezűen nyúl az egészhez, hogy elmondhatatlan és Bill Murray-ék cameója meg végkép az utolsó szög a koporsón. Az egyetlen ami menti az egészet az a látvány de még az is bőven kevés volt. Inkább maradjuk az eredeti filmeknél.

III.Helyezett: Bezárva

bezarva_poszter.jpg

Avagy a horror amin se félni sem megijedni nem lehet. Ha Light's out és A Zátony nem volt elég akkor a Bezárva szépen lezárta az év horrorbukásait. Nem elég , hogy a film egy nagy köteg sablonhalmaz de még azt se képes normálisan előadni pedig akadtak itt dolgok rendesen amikkel kezdeni lehetett volna valamit de a film nem foglalkozik semmivel. Naomi Watts pedig hiába alakít jól ha egyszer ezzel a filmmel még ő sem tudott mit kezdeni. Borzasztóan amatőr az egész.

II.Helyezett: Cop Mortem

14212648_960456724066768_8855492263748499863_n.jpg

Jó látni, hogy Magyar akciófilmgyártás még mindig nem vette észre, hogy a 90-es évek már 20 éve elmúlt. Minden amit a 90-es évek akciófilmjeitől megszokhattunk az itt van. Ez a film gyakorlatilag rosszabb mint az Európa Expressz ami már a 90-es években is gáz lehetett de amik itt vannak! Az akciók annyira bénák, hogy a pofám égett tőlük de a Japános harci rész....komolyan azon a belemet kiröhögtem annyira gáz. A színészi játék olyan mintha mindenki úgy forgatott volna, hogy teljesen be vannak állva, az egyetlen aki úgy ahogy elment az Anger Zsolt aki tök ugyanazt hozza mint az Aranyéletben de legalább magabiztosan hozza. És Kamarás Iván..... Atyaisten! Ez a fickó olyan mint egy nagyon béna James Bond + Archer keveréknek a nagyon túljátszott paródiája. Annyira olcsó és amatőr ez a film,hogy inkább érződik egy nagyon kínos amatőrszínháznak mint rendes filmnek. Blacksheep várjuk a bemutatódat róla.

I.Helyezett: Batman vs Superman

batmanvsuperman.jpg

Avagy a film ami úgy baszta át a nézőket ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Az egész nem több mint egy 2 órás rinyafesztivál hörgésekkel megszakítva. Szerintem nem mondok újat azzal,hogy ez a film minden képregényfilm legalja nem csoda, hogy még a Suicide Squad is jobb ennél. Állati gáz mert lehetett volna ez epic és szórakoztató de nem  legyen reális és sötét és komor mert a tizenévesek ezt szeretik ( egy nagy ló@t) . A színészi játék ritka pocsék az egyedüli kivétel az Jesse Eisenberg Lex Luthorja volt akin legalább lehetett nevetni. A nagy csatát meg a 2 hős között lerendezik 10 perc alatt. Hát kösz b@meg! Komolyan DC szedd össze magad mert így mindenki meg fog utálni titeket, könyörgöm a Justice League vagy a Wonder Woman legyen már jó ha már az Aquaman is egy hulladék lesz.

Nos ez volna az én személyes filmes listám.

Sziasztok!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6212101025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silly3200[Spyrofan] 2017.01.05. 22:05:30

Hát igen, a Szellemírtókról egy jó szót nem hallottam még, sajnos a legtöbb ilyen "reboot" általában rosszra sikerül, de vannak néha jók, csak nem ez! A Batman vs Superman-ről még csak most hallok elősször...megaztán hallottam, hogy Assassin's Creed film is lesz! Jó lista lett!

Qtya von Disznósajt 2017.01.06. 03:50:00

A BvS egyetlen nagy hibája az volt, hogy a producerek nagyon ráfüggtek a Marvel lázra és türelmetlenül akartak kiépíteni egy ugyanakkora erővel bíró franchise-t, amivel még Zack Snyder sem bírt, holott a Watchmen például egy borzasztóan jó filmje volt.

Nem lett volna baj, hogy nagyon komor, mert most komolyan, az alapját szolgáltató képregény se volt egy szivárványfesztivál, meg azért baszki ez mégis csak a kibaszott Batman!

Legalábbis szerintem a Marvel majmolás tette tönkre azt a filmet, de hogy még TOP 1-es szar is legyen? Hóhóhó! Azért annál sokkal jobb volt, hogy ilyen helyre legyen pakolva. Talán az év csalódása, de nem az év legszarabb filmje!

Egyébként a Suicide Squad-ot is az rontotta el nagyon, hogy a BvS bukása miatt beszart producerek telepakoltatták Marvel poénokkal, amik egyáltalán nem illenek a fekete humor mellé, töröltek egy csomó Joker jelenetet és cuki romkommá változtatták Harley és Joker kapcsolatát.
Meg persze kiollóztak egy csomó COOL jelenetet, mert ugye "ne legyen már olyan Nolan sötét! Hiszen mindenki a Marvel-t szereti!" Lófaszt, végre mutasson valami egyedit a DC! A Marvel filmek fele semmire sem vezető karakterbemutató és semmi több, éppen ebből kéne tanulni és ezt elkerülni.

xx18Rolandxx 2017.01.06. 06:56:43

@silly3200[Spyrofan]:

Már be is mutatták az AC filmet és habár azt is szarrá oltották véleményem szerint nem lett annyira rossz bár lehet azért vélem így mert soha egy percet se játszottam a játékokkal.

@Qtya von Disznósajt:

Azért azt szögezzük le, hogy a korábbi Batman filmeken még ha komorak is voltak de jól el lehetett szórakozni legyen szó akár a 90-es filmekről vagy a Nolan szériáról meg azért a rajzfilmek is képesek voltak megtartani a komor hangulatot de képesek voltak mellette viccesek is lenni..Elég csak Jack Nicholson Jokerére vagy Uma Thurman Poison Ivy-ra gondolni és hiába említették sokan, hogy Ben bácsi jó Batman számomra akkor sem illik a képbe na jó azért kilóméterekkel jobb volt min Clooney Batmanje. Ami számomra taccsra vágta, hogy a nagy harc a két szereplő között gyakorlatilag még 10 perc sem volt pedig kvázi arról kéne szólnia a filmnek. Viszont a Watchmen az tényleg jó film volt.

A Suicide Squad meg milliószor jobb lehetett volna ha a Warnernél a sok inkompetens baromállat befogja a nagy pofáját és hagyják, hogy a film 18-as karikával csapassa több Jokerrrel és több fekete humorral. Mert tény, hogy valszeg Joker lett volna az igazi főgonosz nem pedig Enchantress ( komolyan ő még viccnek is rossz volt). Ha valakit érdekel egy normális Suicide Squad akkor nézze meg az Assault on Arkham filmet. Ezért is remélem, hogy a DC végre tököt növeszt magának a közeljövőben mert őszintén megmondom, hogy sem a Marvel sem a DC táborába nem tartozom de szánalmas nézni amit ezek művelnek. Remélem, hogy a Justice League vagy a Wonder Woman végre olyan lesz mint amilyennek mindenki akarja és ugye Gotham City Sirens is készülőben van.

Ezzel Marvel karakterbemutató-val teljesen egyetértek. Nem értem, hogy miért kell minden egyes karakterüknek saját film, kvázi én már rettenetesen unom a Pókember-t viszont a Doctor Strange az nagyon király volt és talán Black Pantherből is kisülhet valami de nálam most a Galaxis Örzői 2 a legjobban várt film ilyen téren.

Mangekyo22 2017.01.11. 09:09:06

Szerintem a Suicide Squad és a női Szellemirtók rosszabbak voltak, de a lista többi részével egyetértek!

Frederick 2018.08.19. 07:49:04

Szerintem a Deadpool tipikusan az a film, ami tökéletes példája annak, mennyire nem merész a Marvel-filmeket gyártó Disney. „Hiába lett a Disney-é, a Deadpool felnőttfilm marad”. – és még számos ilyen címmel olvashatóak a hírek a neten. Miközben bizony, a Deadpool-film igenis visszafogott az eredeti képregényhez képest. Az eredeti képregényekben Deadpool egy igazi antiszociális figura, egy cinikus zsoldos, aki ha bekattan, egyaránt képes halomra ölni rendőrt és bűnözőt, jó mutánst és rossz mutánst, a Fény és a Sötétség harcosait. A képregényben olyan jól ismert szuperhősöket tesz hidegre, mint Pókember, Amerika Kapitány és Doctor Strange. A szó konkrét értelmében nincs tekintettel senkire. Két lábbal tipor a politikai korrektségen. Gyilkol és poénkodik, egyszerre félelmetes és vicces. Egy olyan punk, aki fenekestül felforgatja a Marvel-univerzumot. Persze, ő egy a Marvel által legyártott dekonstrukció, ami fityiszt mutat a Marvel-nek. A Marvel a Deadpool által visz be egy jobbegyenest a Marvel-nek – vagyis saját magának. De mint ilyen, roppant eredeti. Anti-hősünk egy beteg karakter, aki beteg dolgokat tesz. Egy ilyen beteg figura beteg filmet érdemel. Mérsékelt esetben is olyat, mint a Crank. Én, megmondom őszintén, egy olyan Deadpoolt láttam volna szívesen a filmvásznon, aki végiggyilkolja Asgardot, picsán rúgja Xavier professzor mutánsait, és lepofozza a SHIELD embereit. MINDEZEK HELYETT kaptunk egy vicces fiút, aki valahogy mindig besegít Xavier jólelkű mutánsainak a rend fenntartásában, s szigorúan csak bűnözőket gyilkol. Klassz!

Mondjuk én eleve nem vagyok barátja a DC- és Marvel-filmeknek.
cassetto-tiroir.blogspot.com/2018/08/marvel-szarok-dc-szarok.html
süti beállítások módosítása