Szegasztok. Itt Ragnafan1992! A mai napon kielemzem a Naruto széria legutóbbi spinoff darabját, a Revolutiont, aminél eléggé zavarban voltam. A Bandai Namco ugyanis teljes áron adta, de a játéka a Generations-höz képest több tartalmat adott, de el is vett belőle. Ráadásképp elkövettek benne pár baklövést is, ami miatt én értetlenül álltam.

naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-revolution-pc-cover.jpg

 

Sztori szempontjából bővítettek. Alapból van a Ninja World Championship, ami egy új játékmódot takar (erről majd később). A lényege, hogy ezt a bajnokságot a Ninja nemzetek egyesítésére találták ki. Ide viszont biggyesztettek egy extra sztorit, amit az első bajnokság megnyerése után kapunk kézhez. A Mecha Naruto Story Naruto és Hinata különálló kalandja arról, amikor megtalálják Mecha Naruto-t és milyen problémákkal kell szembesülnie a triónak. Ez a sztoriszál kifejezetten szórakoztató volt. Ám van még! Egy extra sztori módban három mini sztorit kapunk. Az első az Akatsuki megalapulásáról szól, a második Uchiha Shusui meséje, a harmadik egy átvezető mozi, hogy Kushina mennyire szerette Obitot. És bizony ennél a menüpontnál látszik a hanyagság. Az Akatsuki megalapulása harcokkal teli volt, a Shusui csak két csatát tartalmazott, végül a harmadik csak arra volt jó, hogy multiban választható legyen Kushina. Kérdem én: Miért kellet ennyire leredukálni a vége fele a csaták számát?

maxresdefault_4_1.jpg

Technikai téren nem igazán lehet panasz. A grafikából mindent kisajtoltak, amit a Ps3, Xbox360 generációból ki lehetett passzírozni. Az átvezetők is eléggé jók lettek, a zenékhez hasonlóan. Az irányítás is kézhez áll. Az más kérdés, hogy a Pc tulajok mennyit bíbelődtek a beálításokkal (Én kontrollert használtam, szóval nekem semmi bajom nem volt).

 

Viszont a játéknak 2 negatívuma van, ami részemről rendre elcseszte a játékélményt. Az első az új harci mód, a NWC. A lényege, hogy pontokat kell gyűjteni úgy, hogy az ellenfeleinket verjük szét négyfős mindenki vs mindenki ellen gyepában. Az arénákban különböző akadályok vannak, amik vagy megsebezhetnek, ezzel bukva pontokat, vagy extra támadást ad neked, mint például a rámpák, extra Ultimate Jutsu gömbök stb. Élvezetes, de kérdem én: Miért nincs ehhez többjátékos mód? Ez igazán jó lenne multiplayerben, ha más nem online változatot igazán adhattak volna. Helyette marad a multi terén a megszokott bunyók? Háááát……NEM! És itt a második bajom. Nem tudom, hogy miért, de a játékot rendesen hazavágta egyetlen hülye ötlet. Szétszedték az összetett játékmenetet. Lényegében, a harc előtt eldönthetjük, hogy mit akarunk használni. Ultimate Justsut, Awekening módot vagy Drive módot. Tömören: Ezek az elöző részben szerves részeit képezték a harcoknak, most úgy gondolták, hogy bonyolult volt a játékmenet, ezért szétszedték. Talán más ezt jónak véli, de én nem. Viszont azért van egy újítás, hogy védekezés közben lehet oldalra ugrálni. Továbbá, megjelentek közös Jutsuk is. Bizonyos karakter párosok vagy triók képesek közös Ultimate Jutsura. Ilyen például: Naruto Kurama módban és Hinata, Hidan és Kakuzu, vagy Gaara-Temari-Kankuro trió támadása. Summa summarum: Ha az összetett játékot nem szedték ki, akkor határozott fejlődésnek könyvelhetjük el a Revolutiont.

naruto-storm-revolution-324-03.jpg

Értékelés:

Grafika: 8/10

Zene: 9/10

Történet: 7/10 (Extrában nem kellet volna hanyagolni a harcokat)

Játékmenet: 6/10 (Csak ne lenne ez a hülye ötlet benne és megkapná legalább a 8 pontot)

Végeredmény: 30/40

Ez egy jó játék, csak marhaság volt a játékmenetbe ekkora sebet ejteni. Szerencsére a negyedik részből kihagyták ezt a marhaságot. Ennyi voltam mára. Szegasztok!

rlasjhv.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1412044479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása