Sziasztok. Tudjátok, hogy a Naruto szériát mi tartja még életben? A hype vonat. Anélkül már rég véget ért volna az anime sorozat, annyira tele van gyenge filerekkel, pocsék látványvilággal, jellemfejlődést hírből nem ismerő karakterekkel. Naruto története mangában nemsoká véget ér. Most viszont a belőlük készült filmekre fókuszálok. Azonbelül az általam egyik sarkalatos pontja a The Last nevet viseli. Kíváncsi voltam, hogy fog összejönni Naruto és Hinata. A végeredmény egy kellemes csalódással ért véget.

 naruto-the-movie-7-the-last.jpg

Történet szerint 2 évvel a Negyedik nagy Ninja Háború után járunk. Titokzatos körülmények közt tűnnek el a Hyuuga klán tagjai. Hinata kishúga, Hanabi eltűnésével viszont a problémák csak fokozódnak. Ugyanis, a Hold lassan be fog csapódni a földbe. Hinatát is tervezi elrabolni Toneri és az általa irányított bábúk. A feladat adva van: Meg kell menteni Hanabit, a földet és a két egymás szerelmi végzetét kerülgető pár egymásra találjon. Ám lesznek itt további meglepik is, de nem lövök le semmi poént.

 naruto_s_first_encounter_with_hinata.png

A sztori nem fog előre nem látható csavarokkal operálni. Aki már látta bármelyik Naruto Shippuden Saga-t, itt nem fogja meglepetés érni. Ráadásképp tele van unalmasabb üres járatokkal, aminél még a látvány és a rajzolás és pocsék volt. Ám az akciót megkövetelő jeleneteknél feltűnt, hogy ott nagyon szép a látványvilág (érthetetlen, hogy a fenébe nem tudták tartani a látvanybeli minőség vonalát). Zenék terén viszont nagyot alkotott a The Last. Mindenhol eltalálták a hangulatot, legyen szó üresjáratról vagy harcról. Naruto szerelmi vallomásnál szóló zene viszont egy általam imádott játék zenéjének átdolgozása, amit akkor észrevettem, de mivel zseniális időpontban használták fel, hálás voltam érte. A legjobb pontja viszont a kettejük menekülése közbeni emlékáradat volt. Az ott lévő zene, látvány és a kettejük kibontakozó szerelme igazán tökéletes lezárássá tette a történetet.

 naruto_and_hinata_kiss.png

Sajnos viszont nem tökéletes örömteli élmény a végignézése. A látványvilág a film bizonyos felein ritka borzalmasak, mintha a rajzolók egy részének nem mondták meg, hogy nem 1990-et írunk, hanem 2015-t. Karakterek esetében Naruton és Hinatán kívül senkin nem látszódnak meg. Apropó, Hinatát szegényt úgy dobálja a sztori össze vissza, mintha nem is ember, hanem egy istenverte teniszlabda lenne. A csaták az átlagos és a borzalmas között mozognak. Naruto ésToneri végső harca esetében annyira átjött az Asura’s Wrath egyik bossának harca, hogy csak nevettem az egészen. Nem azzal volt a baj, hogy átvitte ezt a csatát a játékból, de hogy ezt sikerült pocsékul megcsinálni, az volt itt a gáz.

 naruto_s_chakra_enhanced_punch.png

Véleményem szerint egész jó animét kaptunk, ami itt-ott megmutatja, hogy képes alkotni, de az esetek jó részében unalmas, vontatott, felemás látványvilágú sztorit kapunk. Számomra ez az anime: 7/10. Naruto fanoknak kötelező darab, a Laikus csak egy átlagos szerelmi sztorit kap, csatával keverve.

Ennyi voltam már, további kellemes napot.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8111921139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inzon 2016.11.06. 12:03:12

Engem nem érdekelt ez a szemét, de úgy hallottam, hogy Sasuke nem is szerepelt benne.

Ragnafan1992 2016.11.06. 12:23:57

@Inzon: És ez így van. Nincs benne. Bele akarták rakni, végül a készítűk dobták az ötletet a kukába.

Inzon 2016.11.12. 19:46:27

Önmagukat kellett volna kukába dobni még 2010-11-ben, Akkor talán megmenthető lett volna a sorozat.

Inzon 2016.11.12. 19:47:49

De attól még a plakátra kitették a képét. Ez sokat elárul arról, hogy mennyire vették komolyan a saját projektjüket.

Ragnafan1992 2016.11.12. 23:09:09

@Inzon: Ebben teljes mértékben igazad van. A movie-k totál haszontalanok voltak, ennek az egynek a kivételével.
süti beállítások módosítása