Üdvözlök mindenkit. Ez az anime, amit bemutatok számomra örök favorit. Egy 2008-as produktum, ami egy 2004-es azonos nevű mangának a feldolgozása. És azt kell mondjam: Eddig nem halottam olyat, hogy utálják. Lássuk, hogy miért ilyen népszerű.

e4a6338e34235eb1605e7c915a6debad.jpg

Ami először feltűnik az az opening, ami nagyon aranyos. A sztori egy Chi nevű 2-3 hónapos macskáról szól, aki eltéved a mamájától. Már éppen veszve volt minden remény, amikor a Yamada család megtalálja és magához veszi. Kezdetben Chi ódzkodik a családtól, de hamar elfogadja a tényt. Ekkor kezdődnek el a kalandok igazából. Elvégre egy cicáról gondoskodni nem egyszerű munka. És ha ez nem lenne elég, a Yamada család ráadásul a tűzzel játszik. Ugyanis, a panel, ahol laknak, ott tilos az háziállatok tartása.

Először beszélek a látványvilágról. Egyszerű, de annyira hozzá lehet szokni és illik a sztorihoz. A szereplők alapok, de nagyon életszerűek. A humor mindent visz, aminek a  forrása Chi reakciói és a narratíva teszi zseniálissá. Végig hallani fogjuk Chi gondolatmenetét, ami plusz pont. És itt gratulálnék Chi szinkronhangjához. Koorogi Satomi zseniális választás volt. Kiválóan adja az imádnivaló szőrpamacs hangját. De rossz szó nem érheti a többi karakter szinkronhangját, ugyanis azok is kifogástalanok lettek. Továbbá nemcsak humor, hanem dráma is van bőven. Nem spoilerezek, de a végén egy nagyobb csavar lesz, ami normál embernek ha nem is könnyfakasztó, azért torok nem marad szárazon. Nem hosszú mű,  108 részből áll. Mind 3 perces szösszenet, kivéve a belőle készülő Ova-t, ami 10 perces.

images_6.jpg

Egyszóval: Kötelező darab az állatbarátoknak, főképp a humoros animék rajongóinak. Köszönöm figyelmetek, további szép napot.

tumblr_n44yw1nu6o1ru2hafo1_500.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8511788953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kossza 2016.10.11. 19:43:19

Régebben láttam belőle néhány részt, tényleg aranyos kis rajzfilm.
Sajnos az új sorozatban már megváltoztatták a rajz stílusát.

Ja, és üdv a Palotában.

Ragnafan1992 2016.10.13. 23:54:39

@kossza: Köszönöm szépen. Láttam a trailert és szabályosan nem hittem a szememnek. CGI grafika nem illik az egészbe.
süti beállítások módosítása