A 2016-os nyári lista........

2016.05.25. 09:34

Sziasztok!

Nemsokára itt a nyár. Lehet izzadni a 40 fokban hiszen ezért rimánkodtunk a mínusz 40 fokos télben. De egyúttal ez azt is jelenti, hogy itt egy újabb nyári szezonos animekínálat szóval nézzünk is meg egy párat.

summer-2016-anime-chart.jpg

 

91 Days

-Stúdió: Shuka

-Rendező: Kaburaki Hiro

Történetünk az 1920-as évek Amerikájában a szesztilalom idején játszódik. Főszereplőnk Avolio csatlakozik a Vampiro nevű maffiacsaládba azzal a szándékkal, hogy bosszút álljon a családja gyilkosán aki nem más mint egykori barátja Nero aki egyszer a család feje lesz. Már maga a történet is nagyszerűen hangzik a számomra, egy jobb fajta maffiás-bosszú animét sejtet amiket én speciel nagyon bírok sóval bizakodom eme sorozatban.Ráadásul a rendezői székben a Kimi ni Todoke rendezője ül szóval újabb ok a bizakodásra. Nagyon várós.

Amanchu!

- Stúdió: J.C Staff

- Rendező: Sato Junichi

Újabb sport anime ami ezúttal a búvárkodásról szól. Főszereplőnk Hikari éli a gondtalan kis életét mígnem el nem kezdi a középiskolát ahol megismerkedik Mato-val aki a tanárnője lesz és szintén imád búvárkodni illetve a szégyenlős Futabával akikkel megalapítja a Búvár klubbot. Átlag slice-of-life iskolás cuccnak tűnik legalábbis ami a sztorileírást illeti de a trailerek sem kecsegtetnek mással. Van rá egy sanszos esély, hogy nem fog felkerülni a nézendők listájára.

Ange Vierge

- Stúdió: Silver Link

- Rendező: Tamura Masafumi

A népszerű kártyajáték animeadaptációja ugyanakkor nem magáról a kártyajátékról fog szólni hanem annak a világáról.  A történet szerint egy napon átjárók nyílnak a mi világunk és két másik között aminek következtében az emberek ( de főleg moe csajok) egy különleges képességre az úgynevezett Exceed-re tesznek szert és ezért létrehoznak nekik egy iskolát ahol csiszolhatják a képességeiket. Oké most verjem a fejem az asztalba ettől a sztoritól? Magát a játékot nem ismerem de ha megint kapunk egy Strike Witches szerű unalomtengert akkor már inkább szólna az egész egy csapat gyerekről akik a játékot játszák. Ennél már az is kevésbé lenne kínos. Egyenlőre felejtős.

Arslan Senki: Fuujin Ranbu

-Stúdió: LIDENFILMS

- Rendező: Abe Noriyuki

Az általam nagyon kedvelt Arslan Senki 2.évada. Ha egyáltalán 8 részt egy évadnak lehet felfogni és már önmagában a tény, hogy csak ennyi részes lesz már sejteti,hogy nem nagyon lesz jobban kibontva a történet vagy a történet. Ennek ellenére nézni fogom.

Battery

- Stúdió: Zero-G

-Rendező: Mochizuki Tomomi

Újabb baseball-zós -találd meg önmagad stílusú anime aminek főszereplője Takumi egy csendes hegyi városkába költözik az apja munkaváltása miatt és nem mellesleg imád baseballozni de elvesztette a hitét a költözés után ( oké ezt inkább el se kezdem körülírni). Új iskolájában azonban megismerkedik a helyi csapat egyik tagjával Kou-val aki mindenáron be akarja szervezni a csapatba.  Nem egy különösebben nagy sztori de a karakterdizájn szépnek mondható ráadásul az animét a Shouwa Rakugo rendezője készíti. Még vacilálok vele.

Berserk

- Stúdió: Millepensee

- Rendező: Itagaki Shin

Ezt se tudják már békén hagyni. A sztoriról annyit lehet tudni, hogy folytatás lesz és nem újrafeldolgozás.Személy szerint én az első szériát is inkább onnan szerettem volna nézni ahonnan véget ért szóval kíváncsi vagyok erre de sokan rinyálnak a karakterdizájn miatt már most. De én kíváncsi vagyok rá.

D.Gray-Man Hallow

- Stúdió: TMS Entertaiment

- Rendező: Ashino Yoshiharu

Na ez számomra az abszolút alfa és omega ebből a szezonból.Számomra a D.Gray-Man a valaha készített legjobb Fantasy anime így örömmel hallottam a folytatás hírét ami tényleg egy folytatás lesz és nem előről kezdik a manga feldolgozását. A katasztrofális szinkrongárda viszont eléggé nagy csapásként érte a legtöbb rajongót( jézusom Murase Ayumu) . A mangát viszont egy ideje már nem olvasom mert látszik rajta, hogy a mangaka már nagyon nem akarja írni de nem tudja abbahagyni. Mindezek ellenére a legjobban várt sorozat nálam a szezonból.

Days

- Stúdió: Mappa

- Rendező: Uda Kounusuke

 Még egy sport anime,ezúttal focizós. Főszereplőink a tehetségtelen Tsukushi és a sztárjátékos Jin egy azon csapatba kerülnek és kénytelenek lesznek együtt működni a középiskolai focicsapatban.Eléggé Haikyuus beütése van az egésznek de ezzel együtt sem tűnik vészesnek bár a foci sosem tudott különösebben  érdekelni de szerintem kapni fog egy esélyt.

Handa-kun

- Stúdió: TBS

- Rendező: ?

A Barakomon előzménysorozata ami a főszereplő Handa fiatal és iskolás éveit mutatja be. Bár személy szerint nem hiszem, hogy kellene neki előzmény anime de nem tűnik rossznak. Egy belenézést megér.

Hatsukoi Monster

- Stúdió:Studio Deen

- Rendező: Inagaki Tanayuki

Főszereplőnk a 15 éves, dúsgazdag Kaho aki teljesen életképtelen ezért majdnem el is gázolja egy teherautó ám az utolsó pillanatban megmenti egy Takeshi nevű srác akiben a lány azonnal bele is zúg ám a bonyodalmak ott kezdődnek, hogy a srác 11 éves ráadásul a lány főbérlőjének a fia ami ezek után újabb és újabb bonyodalmakat szül. Nézzétek ez egy shoujo manga adaptációja szóval nem kell várni tőle semmiféle mélyen szántó dolgot vagy ilyesmi dolgokat, ez csajoknak készült tisztán látszik rajta.

Mob Psycho

- Stúdió: Bones

- Rendező: Tachikawa Yuzuru

Főszereplőnk Shigeo különleges pszichológia erők birtokában van amiket megpróbál ugyan kordában tartani ám ha a srác erős érzelmek hatása alá kerül akkor az erői katasztrofális méreteket öltenek és elpusztítanak mindent a srác környezetében. A trailerek egy nagyon elborult vígjáték animére adnak okot bár a One Punch Man alkotójától mi mást is lehet elvárni. Nagyon város, remélem hozza azt amit várnak tőle.

Orange

- Stúdió: TMS Entartaiment

- Rendező: Hamasaki Hiroshi

A sokak szerint méltán népszerű orange című shoujo manga a nagy sikerű live film után végre megkapta az animeadaptációját is. Főszereplőnk Naho egy átlagos középiskolás lány aki egy nap levelet kap a saját jövőbeli énjétől amit persze először nem hisz el ám miután az új osztálytársa  Kakeru belép az életébe kezdi komolyan venni a levelet ami azt írja, hogy a lánynak kell megmenteni a fiút a haláltól. Bár nem vagyok oda a shoujo animékért ez kifejezetten érdekesnek hangzik hiszen mindannyian gondoltunk már arra, hogy mi lenne ha meg tudnánk változtatni a múltunkat. Egy érdekes téma megtoldva egy egész szép karakterdizájnnal és a Steins Gate rendezőjével. Nagyon várós.

Qualide Code

- Stúdió: A-1 Pictures

- Rendező: Kawamura Kenichi

A jövőben egy Ismeretlen kódnevű idegen lény támadja meg és igázza le a földet ám egy csapat természetfeletti erővel bíró tini képes lehet megállítani őket. MOST HOVA RAGOZZAM EZT MÉG? És most beleverem a fejem a falba. Felejtős.

Rewrite

- Stúdió: 8bit

- Rendező: Tensho

A legnépszerűbb Key VN adaptációja amiért már kismillióan hisztiztek már évek óta. A történet szerint a jövőben már nem sok park meg ilyen terület van a bolygón ezért az emberiség rohamosan füvesít azonban főszereplőnk Kotarou inkább barátokat szerezne. És mivel ugye ez egy Key VN anime ezért összeszed egy halom személységtelen csajt akiknek bemutatják majd a szomorú múltját miközben a srácot egy szellem is kísérteni kezdi. Atyaég! Nem csoda, hogy akik játszottak a VN-el már most leírták a sorozatot hiszen szerintük annyira összetett az egész, hogy nem lehet ebből jó sorozatot csinálni még egy minőségi stúdiónak sem , az 8bit meg egy kis stúdió szal nem kis fába vágták a fejszéjüket. Ha ezt meg 12 részbe akarják összebaszni akkor akkora katasztrófa lesz ebből amilyet csak ritkán látni. Szóval érdemes lesz ezt figyelemmel kísérni.

Servamp

- Stúdió: Brain Base

- Rendező: Nakano Hideaki

Főszereplőnk Shirota átlagos középiskolás srác akinek megváltozik az élete miután befogad egy fekete macskát akit elnevez Kuro-nak. Ugyanis a cicus valójában egy Servamp azaz egy vámpír szolga akivel a srác vérszerződést köt és ezáltal belekeveredik az emberek és a vámpírok ősi harcába. Nem tudom miért de tetszik ez az egész. Bishounen anime bishi szereplőkkel de mégis érdekel. Talán azért mert olyan az egész mintha a Durararának egy ilyen vámpíros változata lenne. Nem szeretem a bishi animéket de ezt nézni fogom.

Taboo Tattoo

- Stúdió: J.C Staff

-Rendező: Watanabe Takashi

Szívesen mondanám, hogy ez egy tetoválással foglalkozó anime Durararás környezetben de nem az. Főszereplőnk Seigi kíváló harcművész ami mindenkit meg akar védeni ( máris nem szimpatikus) és mikor egy nap egy pár hajléktalant ment meg az egyikük egy mágikus tetkót éget a karjára amit sokan meg akarnak szerezni. Ettől kezdve sokan meg akarják ölni a srácot aki azonban nem hagyja magát és felveszi a kesztyűt. Átlag történet átlagosan előadva. Még gondolkodom rajta.

Tales of Zestiria the X

- Stúdió: ufotable

- Rendező: Sotozaki Haruo

És csak,hogy a játékosok se maradjanak ki a szezonból íme a Zestiria című fantasy-RPG játék animáje is ami azonban nem a játék cselekményén fog alapulni hanem egy alternatív történeten ( ajjaj) . 

Nos ismertetőnek elég is ennyi, elég sok olyan széria fog a szezonban indulni ami jónak ígérkezik csak nehogy láma legyen a végük. Én visszatérek az Oscar videó gyártásához, SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr628745328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Qtya von Disznósajt 2016.06.22. 03:02:15

A Mob Psycho tűnik nekem az egyetlen értelmes címnek a szezonból. Nem sablon és nem egy korábbi sorozat újrakiadása, szóval szerintem csak arra csapok majd le.

Pszichológus is külön felírta, hogy próbáljam mellőzni egy ideig az animukat. Két nap alatt instant agyvérzések sorozatát éltem át a Big Order miatt...

xx18Rolandxx 2016.06.22. 14:57:28

@Qtya von Disznósajt:

Számomra a 91 days a legvárósabb a szezonból. Nem tudom miért de nagyon bírom a maffiás-alvilágos-bérgyilkosos cuccokat és épp ideje, hogy a Gangsta után végre csináljanak egy normálisat.De ha az tényleg 91 nap történéseit mutatja be akkor ahhoz 24 rész kell nem 13.

A Mob Psycho-t én is nagyon várom, annyira debilnek tűnik az egész, hogy szerintem nagyon szórakoztató lesz :)

Én nem kaptam agyvérzést a Big Order-től ugyanis 2 rész után dobtam az egészet a picsába, nem kell még egy Mirai Nikki abból 1 is bőven elég volt. De most komolyan az Order kvázi ugyanaz, a mangaka simán lekoppintotta saját magát.Ez azért valahol szánalmas nem?

Qtya von Disznósajt 2016.06.22. 15:53:42

@xx18Rolandxx:

91 days-t inkább el sem kezdem. A Kaiji miatt túlzottan magasak az elvárásaim a hasonló stílusú animékkel szemben.

Hidd el, 2 rész csak a felszín. Az alatt olyasmi rejtőzik, ami több agyvérzést tartogat, mint a Mirai Nikki. A mangaka egész egyszerűen nem tudja rendesen összeegyeztetni a történéseket. Sokkolónak szánt és vérkomoly jeleneteket szakít meg banális, gyermeteg humorral, aztán úgy folytatja, mintha semmi sem történt volna. A karakterek pedig... Mindfuck, nincs semmi karakterfejlődés, csak pálfordulások sorozata, amik fél perc alatt következnek be.

Ja és persze a főhős húga nem is vér szerinti, így amikor kiveszik a fagyásból, akkor dugnak egyet.

Mellesleg az is megér egy külön misét. Eiji főnöke kiengedi a hugát és elmondja, hogy van valaki, aki meg tudja gyógyítani, az meg ahelyett hogy rohanna a gyógyító Order után, elviszi a hugát és dugnak, majd másnap reggel a genya visszaveszi a csajt és azt mondja, hogy Eiji akkor visszakapja, ha meghódította Japánt...

És így tovább és így tovább.

xx18Rolandxx 2016.06.22. 16:30:52

@Qtya von Disznósajt:

Na akkor ezek után biztos nem fogom befejezni, agyfelkúrásnak elég a Kabaneri a szezonból, abból majd videót akarok csinálni mert az olyan hálás alany egy videónak, hogy az nem igaz :)

Amúgy kész a Joker Game kritikája,olvasd el :)

Qtya von Disznósajt 2016.06.22. 16:38:53

@xx18Rolandxx:

Az is egy fasza anime, majd be kell fejeznem... Előtte viszont valahogy ki kell tolnom a következő Metro Univerzum könyv kritikáját, mert a nyakamon van még két megjelenés és Evangelisti Inkvizítor sorozatáról is akartam írni legalább egy kritikát... Csak megint elhagytam a Teazsúr jelszavamat, a fenébe...
süti beállítások módosítása