Sziasztok!

Mivel már nem ma volt, hogy utoljára videójáték alapján készült animéról beszéltünk ezért most pótoljuk ezt a hiányt a méltán népszerű és közkedvelt Bayonetta című játék animefilm változatával ami a Bloody Fate  alcímet viseli.

147646_17.jpg

 

A Bayonetta játékot 2009-ben adta ki a Nintendo és a Sega PS3, Xbox és Wii platformokra és alapjaiban véve egy Hack & Slash játékról van szó( szóval a " megyünk előre és ész nélkül hentelünk" típus) és nagyon szívesen mondanám, hogy játszottam vele de sajnos nem így van ezért ismételten gamer ismerőseim segítségét kellet igénybe vennem mert úgy bemutatni egy játék alapú animét, hogy fingom sincs a játékról elég értelmetlen dolog. Magáról a játékról nagyon sok pozitív vélemény van,nagyon sokan szeretik és sokan a Devil May Cry női kiadásának mondják ami nem is nagyon áll távol a valóságtól. És persze mivel nagyon sikeres előbb-utóbb ez is a képernyőre került anime formában amit a Gonzo készített 2013-ban Fuminori Kizaki rendezésében akinek a Blue Gender, az X-men animét és az Afro Samurai-t is köszönhetjük.

A történet szerint 500 évvel ezelőtt a Bölcsek és a Boszorkányok voltak azok akik a világ egyensúlyát voltak hivatottak fent tartani ám nem bíztak egymásban és amikor egy boszi és egy bölcs egymásba szerettek és született egy gyerekük akkor háború tört ki a két fél között ami lassan a feledés homályába taszította őket. Ám a gyereket boszorkánynak nevelték és elzárták a világ elől ám ismét életre kel a mai modern világban , ő lesz ez a bizonyos Bayonetta nevű boszorkány aki rendesen el is kezdi irtani a bölcsek lényeit az angyalokat.

bayonetta_bloody_fate_016.jpg

Viszont a világban éppen forrongnak az indulatok ugyanis egy vallási szekta az istenük Jubileus visszatérése készül ám a vezetőjük Balder egész mást forgat a fejében amit viszont Bayonettának kell megakadályoznia különben az egész világ elpusztul.

Olyan pofon egyszerű sztorija van az animének, hogy ihajj és amennyire utánajártam elég jól követi is az első játék sztoriját de a leírások alapján abban sem nagyon a történeten van a hangsúly hanem a akciókon és a főszereplőnő idomain. De ennek ellenére ez a történet nem rossz, sőt kifejezetten érdekes hiszen egy olyan dologból csinálnak világot elpusztítani akaró ellenfelet amiről mindenkinek csupa jó véleménye van. Igaz, hogy már láttuk ezt a formulát például a Légió című baromságban vagy ott van a D.N Angel is. Igazából a történetről nem sokat lehet beszélni hiszen mint az lejött egy Hack @ Slash játékról van szó szóval a főbb hangsúly a látványon és az akciókon van.

És gyerekek a látvány valami frenetikusan jól néz ki. A Gonzo amúgy is jó látványvilággal rendelkezik de itt rendesen kitettek magukért, már már megütik a Madhouse színtjét.

bayonetta_bloody_fate_037.jpg

 

Ez nagyon pazar de nem csak a szörnyek elleni harc hanem az emberi csaták is bitang jól néznek ki és ott azért kapunk pár eléggé facepalm pillanatot is mint például a cipőre szerelt pisztolyok vagy amikor Bayonetta a semmiből előránt egy akkora láncfűrészt mint egy ház és azzal írtja az ellenfeleket. Egyedüli bajom talán a főhősnő karakterdizájnja volt mert dizájnra olyan mintha egy Clamp karakter lenne szóval indokolatlanul hosszú  végtagok, anorexiás hernyó testalkat két akkora csöccsel mint egy bowlinggolyó és egy 5 percenként mutatott formás segg. Persze ez nem a stúdió érdeme ugyanis a játék csatái is pont ilyen szexisre vannak véve. Illetve van egy hangulata a filmnek, nagyon jól eltalálták ezt a Fantasy-és egy kicsit Dark Fantasy hangulatot is.

bayonetta_bloody_fate_009.jpg

Igaz a cenzúra itt új értelmet nyer.

Viszont a karakterek olyan egysíkúak mint az Alföld. Bayonetta tökös meg badass meg minden ilyesmi de sokáig nem igazán van motivációja csak megy és ész nélkül hentel de ennek ellenére egy nagyon is szerethető főhősnő. Viszont a mellékkarakterek. Komolyan mondom jobb lett volna ha kihagyják az összeset. Iszonyat lapos az összes, némelyiknek nincs 5 perc szerepe mint például Rodin-nak  vagy teljesen kihasználatlanok mint például Jeanne.

bayonetta_bloody_fate_036.jpg

Mondjuk ezzel a Leia hercegnő hajjal egész jól néz ki de nem igazán lehet érteni, hogy most mit is akar. Aztán ott van a főgenya Balder aki a szokásos " Majd én megmentem a világot azzal, hogy elpusztítom" főgonosz annak minden idegesítő velejárójával. És a kinézete.

bayonetta_bloody_fate_026.jpg

 

Te jézusatyaúristen. Mi ez? Mintha Tilda Swinton animés dizájnját beleerőszakolták volna egy nagy adag giccsbe. A fordulata meg kb annyira egyszerű mint a faék. Luka meg minek van itt? Ja, hogy legyen egy férfi is a jó oldalon? Hát annak eléggé szar volt, a háttérsztorija meg mehet a kukába annyira felesleges.

bayonetta_bloody_fate_046.jpg

Viszont aki a legjobban kiakasztott az a kislány. (ohhh shit)

bayonetta_bloody_fate_003.jpg

 

Egyrészt a csaj úgy néz ki mint Karin a Naruto-ból csak fekete hajjal de semmi jelentősége sincs a jelenlétének, csak megállás nélkül visít, hogy ' Anyu, Anyu, Anyu" ! Sawashiro Miyuki adta a hangját aki amúgy egy klasszis seiyuu de pont ezért tőle hallgatni ezt a visítozást felér egy beutalóval a fülészetre. Mondjuk a film egyetlen érdekes fordulata is pont hozzáköthető.

A zenék elég átlagosak, sok zenét pont a játékból hoztak át. Az ending nem rossz de nem is különösebben kiemelkedő.

Ennyi lenne a Bayonetta ami őszintén szólva  egy agyatlan látványfilm semmi több.De annak viszont baromi szórakoztató. Üres és  tele van klisével de baromi szórakoztató így hát egyszer megéri megnézni főleg azoknak akik játszottak a játékkal de szerintem jobb lett volna egy rendes sorozatot csinálni belőle bár nagyon érződik a filmem, hogy csak azért csinálták meg,hogy a rajongók kedvére tegyenek bár azok meg erősen fanyalogtak rajta.

 

Bayonetta : Bloody Fate

-Idő: 2013

- Stúdió: Gonzo

- Rendező: Fuminori Kizaki

- Műfaj: Akció-Fantasy

- Ending: Night, I stand by mai

- Hossz: 90 perc

Tetszett:

- Klisés de nem rossz a történet

- Egész jól követi a játék sztoriját

- Bayonetta

- A látvány frenetikusan jól néz ki

- Zenék

Nem Tetszett:

-  A mellékszereplők sótlanok és feleslegesek

- Teljesen üres az egész

-Csak egy agyatlan látványfilm az egész

- Jobban is ki lehetett volna használni ezt

 

Értékelés:

- Százalékban: 68% - Közepes

- Pontban: 6.5/10

 

Ennyi voltam mára SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr368717640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása