Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szegasztok!

Itt az Újév a nyakunkon, szóval úgy döntöttem, hogy összefoglalom, mely 5-5 anime sorozatok voltak 2015 legjobbjai, illetve legrosszabbjai!

Egyet spoiler-ként elmondok: ez az év a Madhouse éve volt!

1338475641_masolata_2.jpg

2015 Top 5 Legjobb anime sorozatai

V.Helyezett = My Love Story (Oremonogatari!!)

69455l_1.jpg

Nem vagyok túlzottan oda a romantikus animékért, de amikor megtudtam, hogy Morio Asaka, a Nana anime rendezője a Madhouse stúdióval készített egy romantikus animét, tudtam, hogy meg kell néznem! S nem is csalódtam! Nagyon szép látvány világ, kellemes zenék, szerethető karakterek és szórakoztató poénok. Ha nem lenne a Lovely Complex, akkor ez lenne nekem a No.01 romantikus animém.

Akik szeretik a romantikus animéket azoknak szívből ajánlom!

 

 IV.Helyezett = Overlord

74462l_1.jpg

 Megannyi gagyi, ízléstelen kamu MMORPG és RPG anime kudarc - köztük a Sword Art Online és a "Bikini Warriors" (lásd lejjebb) - végre egy JÓ MMORPG/RPG anime! Ráadásul ezt is a Madhouse készítette, szóval a nagyszerű látványvilág és az odavágó zenék biztosítva! Egyetlen nagy problémája, hogy mivel egy japán regény alapján készült, ezért természetesen nem volt elég a 13 rész, de ennek ellenére is - főleg "azok" után - is az eddigi legkirályabb témájába tartozó anime a HACK animék után (persze kizárólag a jobbakról beszélek)!

Szóval akinek elege van a SAO-ból, annak nagyon, NAGYON ajánlom!

 

 III.Helyezett = One-Punch Man

 72533l.jpg

 Tudom, ez már a HARMADIK Madhouse anime a listán, de akik tudnak, azok tudnak!

Főleg, hogy a One-Punch Man manga már önmagában is mindenidők legviccesebb, legszórakoztatóbb szuperhős-shonen paródiája, főszerepben a Son Goku gyilkos és Superman alázó Saitama-val! Gondolom mondanom sem kell, hogy egy Madhouse kaliberű anime mire képes egy ilyen mű adaptálásánál!

Aki szereti a szürreális, vicces paródia animéket, azoknak kötelező! De igazából ezt az animét mindenkinek csak ajánlani tudom!

 

 II.Helyezett = Death Parade

68237l.jpg

 Egészen őszig ez volt az az anime, ami a legesélyesebb volt a 2015-ös anime sorozatok királyának, s igen, még egy Madhouse anime, de talán a 2015-ös év a bizonyíték arra, hogy miért a Madhouse a legjobb anime stúdió.

Elképesztően jól felépített karakterek, valós drámák és problémák, nagyszerű megvalósítás s persze megfelelő audio-vizualitás. A vége pedig egyszerűen..... zseniális!

Mindenkinek tiszta szívből ajánlom!

 

 I.Helyezett = Young Jack Black

76125l.jpg

 Osamu Tezuka legendás karakterének, Jack Black-nek az előzmény története! Miután nagy rajongója vagyok a filmnek és az eredeti animének, ezért nem is lehetett kérdéses, hogy megnézem! Amit pedig kaptam.... messze tökéletes! Az animét a Tezuka Productions készítette!

Mi fogott meg benne a zseniális látványvilág és tökéletes zenék mellett? Nos, pontosan az, ami anno a Monster-ben is: a valósághűség és a valós történelmi háttér! Ugyanis Young Jack Black kalandjai valós történelmi eseményeket is feldolgoz, mint az 1968-as világméretű diáklázadások, a Tet-offenzíva által újrafellángolt vietnami háború, Martin Luther King meggyilkolása és még sorolhatnám! Főhősünk, Jack orvoshallgatóként kezd bele kalandjaiba, hogy megismerhessük, hogyan vált azzá a legendás karakterré, akit minden anime-manga rajongó a mai napig szeret és imád!

Kötelező minden anime és manga rajongónak, s kijelenthettem, hogy a Young Jack Black 2015 legjobb anime sorozata!

 

 Nos, ezek voltak 2015 legjobb anime sorozatai, akkor jöjjenek 2015 legrosszabbjai!

2015 Top 5 Legrosszabb anime sorozatai

 V.Helyezett = Bikini Warriors

 75103l_1.jpg

 Van lejjebb a SAO-nál? Már hogyne lenne, úgy hívják, hogy Bikini Warriors, mely amellett, hogy egyáltalán nem vicces, még Ecchi anime-ként is szörnyű, főleg a túlzások miatt. Mondhatom, nagyon jó, amikor valami érdekesnek mondható történik (ezt nem tudtam röhögés nélkül leírni), akkor is a seggekre, mellekre és "lágyabb" részekre zoom-ol a kamera!

Nem vicces, nem szórakoztató, s még a perverzeknek sem ajánlott! Egyedüli mentőöve, hogy csak 5 perc egy epizód (4, ha nem számoljuk az ending-et, mert csak az van neki).

IV.Helyezett = Aldnoah.Zero 2nd Season

71297l.jpg

Az A-1 Mecha animéjének folytatása, mely annyira hiányzott, mint leprásnak az AIDS.

Nem elég, hogy a folytatás már az első epizódban mindenből viccet csinál (Inaho és a hercegnő simán túlélik a fejbelövéseket, Inaho Level Up-ol Chuck Norris Terminátor módba stb), de később csak még jobban hülyítik a nézőket az anime maradék logikájának belerúgásával (pl a hercegnőt egész idő alatt a felmosórongyok és a Domestos mellett tartják hibernálva, Slain miután bosszút ált Saazbamun-on gondol egyet és minden ok nélkül vagy felvezetés nélkül átmegy fő gonoszba Just For Fun még annak ellenére is miután a szeretett Princess-e felébredett, a Vers Birodalmiak még mindig nem tudnak csatát nyerni és felnőtt koruk ellenére egy 15-16 éves szerelmi fogyatékos gyereknek kell megtanítania őket  csapatmunkára, a gyerekek még mindig 20-sával aprítják az ellenfeleket míg a felnőttek még mindig semmire sem jók stb). A látvány világ 70%-a tré és egyedül a zenék jók, de ez nem mentesíti fel az anime hülyeségei és hibái alól - s akkor még a logikátlan és unszimpatikus szereplőgárdáról még csak nem is beszéltem! Arról nem beszélve, hogy a jó fiúk oldaláról senki nem döglik meg a fontos karakterek közül, még az sem, akinek már a lépe is kint van.

S megtudunk valamit-e végre a Holdbéli civilizációról, ahonnan az Aldnoah-k származtak? Troll-lo-lo-lo-lo-lo, troll-lolololooooo.... nem!

Ha Mecha animét akartok, akkor SEM ajánlom! A zenék miatt nem érdemes megnézni, inkább töltsétek le Youtube-ról!

 

 III.Helyezett = Charlotte

 72941l.jpg

 Pofátlanul ötlettelen, pofátlanul silány megvalósítás, pofátlanul unalmas! Több szót nem is érdemel!

Messze kerülni!

 

II.Helyezett = Hidan No Aria AA

75170l.jpg

 Már csak a hír, hogy EZ AZ ANIME folytatást kapott is sikeresen rávett engem egy reggeli rókázásra!

Vajon hogy lehetne rosszabb, mint az "eredeti" széria? Nos, adjuk a folytatást egy még gyengébb stúdiónak... rakjunk bele még idegesítőbb és ötlettelenebb karaktereket.... adjunk a semmit mondó történethez még több semmit mondó történetszálat.... legyen a logika még idiótább.... legyen még unalmasabb, s persze tegyük a harcokat még rosszabbá! A zenékről csak annyit, hogy míg az eredeti széria openingje jóra sikerült, addig itt már az opening SEM jó!

Szóval fogták az eredeti moslékot, s még rosszabbá tették! Köszönjük Doga Kobo, hogy bebizonyítottátok, hogy mindig lehet egy rossz animének MÉG rosszabb folytatást adni!

Messze kerülni!

 

 I.Helyezett = School Prison

75714l.jpg

 S íme 2015 (s egyben a Coppelion-ig visszamenőleg) trágyakupaca, az anime ürülékek koronázatlan királya, a School Prison, mely újabb bizonyíték, hogy rengeteg felszínes álfilozófiával és ecchi-vel gyorsabban kap valami anime adaptációt, mint valós tartalommal és mondanivalóval rendelkező művek, mangák közül akármi!

Ennél álszentebb és visszataszító animét nagyon, nagyon ritkán láttam! Fogjátok a ValóVilág vagy más ZS-kategóriás valóságshow-okat, öntsétek össze a Total Drama rajzfilmekkel, majd adjatok hozzá gusztustalan mennyiségű fanservice-t, s íme a School Prison! Fontos, hogy a logikát még véletlenül se rakjuk bele - pl hol vannak a szülők s mi az hogy csak úgy engedik hogy néhány másik diák csak úgy bezárják több hétre egy gyorsan összedobott hideg börtönszerűségbe és naponta halálra dolgoztassák őket + hol vannak az iskola ellenőrök akik nagy valószínűleg miután szív- és agybajt kaptak egyből bezárnák az egész iskolát, s akkor az emberi jogi aktivistákról nem is beszélve -, valamint ha lehet semmilyen komoly filozófiai dolgot ne vigyünk bele, max álfilozófikus marhaságokat, amiket mindig nyomjunk el valamilyen már a jó ízlést sértő ecchi-vel.

Technikai problémák? Nos, hiába kapott valóban meseszép látványvilágot, nem tudták titkolni a szinte követhetetlen gyors tempót, mely annak köszönhető, hogy 81 fejezetet akartak 12 részbe sűríteni (már megint).

Anime sztereotípiák? Lássuk:

- Rengeteg vér és ecchi? Pipa!

- Indokalatlan fanservice? Pipa!

- Idegesítő sztereotíp karakterek akikkel nem lehet azonosulni? Pipa!

- Szükségtelen műdrámák? Pipa!

- Hányingert keltő ötletek (egymásra hugyozós történetszál)? Pipa!

- Cliffhanger vég? Pipa!

Szóval a School Prison tökéletes példa, hoyg hiába a gyönyörű látvány, ha maga az ötlet és a megvalósítás kudarcra van ítélve!

S vajon a mangában megtörténik a nagy "összepisálás"? Íme a válasz:

cprisonschool_c177_p016-017_utopia.jpg

k007.jpg

- Saccra a 178-180-ik fejezet környékéig kell erre várni azoknak, akiket ez érdekel -

Aki ezek után azzal vádol meg engem, hogy egy felszínes barom vagyok, akik csak ezt látja, s nem tudok eggyé válni eme "zsenialitással", annak csak annyit, hogy köszönöm, de én inkább Death Parade-ot és Young Jack Black-et nézek, mint ezt!

Ezek voltak hát nekem a 2015-ös év legjobbjai és legrosszabbjai! S nektek? ;)                 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr778216196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása