Sziasztok!

Közeleg  a tél. Hideg, borongós idő, mindenki meg akar fagyni, hófúvás és még sorolhatnám. Persze a télnek is meg vannak a maga szépségei de ez tipikusan az az időszak ami több rosszat láttat mint jót. Pedig a téli esték nagyon is jók arra, hogy csináljunk egy kis Baileys-es forró csokit vagy forralt bort és paplanban burkolózva megnézzünk valamit. Erre van itt ez a lista is ami a téli szezon aktualitásait tartalmazza az ilyen esetekre. Nézzünk is meg belőle néhányat.

neregate_com-winter-2015-2016-anime-chart-v1.jpg

 

Ajin

-Stúdió: Polygon Pictures

-Rendező: Hiroyuki Seshita, Andou Hiroaki

A Sidonia no Kishi alkotóinak újabb műve. A történet szerint megjelentek az úgynevezett "hallhatatlanok " vagyis olyan emberek akik képtelenek meghalni. Ám mivel nagyon ritkák ezért az emberek szinte semmit sem tudnak róluk ezért démoni lényeknek titulálják őket és üldözik őket. Főszereplő srácunk éppen nyári vakációját tölti mikor is egy közlekedési baleset áldozata lesz és meghal ám nemsokára feltámad és kiderül, hogy ő maga is egy hallhatatlan. A srácnak ezután menekülnie kell a fejvadászok és a rendőrök elől. És persze a többi ilyen lénnyel is meggyűlik majd a baja. A történet maga nagyon jól hangzik, beleolvasgattam a mangába is és tényleg nagyon érdekes a cucc bár a Tokyo Ghoul után azért egy kis félelemérzet van bennem mert nagyon hasonló a sztori. Mégis nagyon várom ezt a sorozatot, a trailer legalábbis meggyőző volt. Nálam mindenképpen várós a cucc.

Musaigen no Phantom World

- Stúdió: KyoAni

- Rendező: Tatsuya Ishihara

A történet világa egy olyan hely amit az emberek képzelete irányít. Ebben a világban vannak szellemek, szörnyek és egyéb lények is akiket Fantomoknak neveznek és rendesen írtják is őket. Főszereplőnk egy kezdő fantomvadász Ichijou akihez hozzácsapódik másik 3 Fantomvadász csajszi is akikkel el is kezdik a melót ám szép lassan kiderül, hogy valami nagyon stimmel a világukkal! Hogy mi nem stimmel? Úgy kb ez az egész sztori. Ez már most olyan unalmasan hangzik mint ahogy le is írtam és van egy olyan érzésem, hogy nem a fantomok lesznek a középpontban hanem a csajhárem és a srác. És persze iskolába fognak járni közben. Felejtős. De nagyon.

Dagashi Kashi

- Stúdió: Feel

- Rendező: Takayanagi Shigehito

Főszereplőnk Kokonotsu minden álma,hogy mangaka lehessen ám az apja állandóan a családi vállalkozás átvételével gyötri. A vállalkozás azonban csak egy kis édességbolt valahol Picsaröcsögén éppen ezért a fiú kitart az álma mellett. Egy nap azonban betoppan a boltba egy furcsa és különc leányzó Hotaru aki egy híres édességgyártó cég tulajának leányzója aki elsőre megkedveli a srácot és az apját akit be akar vonni a vállalkozásba aki viszont csak akkor áll kötélnek ha a lány ráveszi a fiút az üzlet átvételére. Ezzel megkezdődik a 3 főbb szereplő veszekedésekkel teli története. Egyszerű kis slice of life sztorinak hat ám mégis roppant érdekesen hangzik az anime.Ha a főbb potencilját vagyis a humort képes lesz jól felhasználni akkor egy jó kis animében lehet majd része annak aki megnézi. Részemről egy megtekintést mindenképpen megérdemel.

Boku deka ga Inai Machi

-Stúdió: A-1 Pictures

- Rendező: Tomohiko Itou

Fujinouma Satouru egy frusztrált mangaka akinek azonban van egy különleges képessége: Képes visszaforgatni az időt és megakadályozni az emberek halálát. Így amikor az anyját megölik visszaforgatja az időt és visszatér régi általános iskolájába pontosan akkorra mikor az egyik osztálytársa eltűnt.Vajon, hogy futnak össze a szálak? Oké ha ez most nem a Tru Calling című sorozatnak az animés verziója akkor nem tudom mi lehet. De pont ezért mivel én szerettem azt a sorozatot ezért ebbe is bele fogok nézni. Ha a rejtély jól lesz kidolgozva akkor már nem lesz idővesztés az egész. Ja és a stábban ott van Kajiura Yuki is szal a zenékre nem lehet majd panaszunk és éppen ezért  az OP -et vagy az ED-et valszeg a  Kalafina fogja előadni (legalábbis remélem).

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

- Stúdió: Studio Deen

- Rendező: Omata Shinishi

A történet 1960-ban játszódik. Főszereplőnk Yotarou egy frissen szabadult rab aki elhatározza, hogy megváltoztatja az életét és ehhez felhasználja régi rajongását egy tradicionális rakugo előadóművész Yuurakutei Yakumo iránt aki anno nagy hatást gyakorolt rá. Fel is keresi és nemsokára a rab a művész úr tanítványa lesz és végre új életet kezdhet. Na most akinek ez nem keltette fel az érdeklődését az pislantsa meg a PV-ét. Iszonyat jó az egész. Nagyon hangulatos, a látvány is szépnek néz ki és maga a történet sem rossz szóval ha nem szúrják el akkor ez lehet a Deen nagy visszatérő animéje a normális sorozatok világába. Ja és ha minden igaz az OP-ot Hayashibara Megumi énekli majd aki szintén főbb szerepet kapott a sorozatban.

Active Raid

- Stúdió: Production IMS

- Rendező: Taniguchi Gorou

A történet szerint távoli jövőben Tokió egy része nagyon elmocsarasodott és süllyedni kezdett. A mocsaras helyszínek közelében aztán elszaporodtak a bűncselekmények ezért a rendőrség létrehozott egy speciális alakulatot, hogy visszaszorítsák a bűnözést harci mecháik segítségével.  Jézusom de unalmas ez a sztori de nem csak, hogy unalmas hanem annyira lapos mint egy palacsinta. Hát , hogy ezen sem agyalhattak 5 percnél többet az biztos.Igazából a trailer se túl meggyőző és így szerintem nem fogok időt fecsérelni rá.

Saijuku Muhai no Bahamut

- Stúdió: Lerche

- Rendező: Ando Masaomi

Főszereplőnk Lux egykor egy királyság hercege volt ám egy lázadás során megfosztották címétől. Ezek után véletlenül egy női fürdőházba kerül ahol meglátja a birodalom új hercegnőjét meztelenül mire az kihívja egy párbajra ami után Lux egy csajoknak fenntartott harci iskolába kerül. Asszem ezzel el is mondtam mindent. Felejtős.

Kono Subarashi Sekai ni Shukufuku wo!

- Stúdió: Studio Deen

- Rendező: Kanasaka Takaomi

Főszereplőnk Kazuma egy hardcore hikkikomori akit egy nap elüt egy autó és meghal. Ha csak ennyi lenne a sztori akkor örülnék neki de megjelenik előtte egy magát istennőnek mondó leányzó aki átviszi őt egy másik , varázslatos világba ahol viszont a Démon Király szemet vet a srácra. Pedig már kezdtem reménykedni a Deen-ben de úgy látszik hiába. Felejtős!

Sekkou Boys

- Stúdió: LIDENFILMS

- Rendező: Takuno Seiki

Szent György, Mars, Medici és Hermes gipszszobrai életre kelnek, hogy japán fiúzenekarként csináljanak karriert egy kezdő menedzserlány segítségével. NEM LEHET EKKORA FASZSÁGOT KITALÁLNI! De úgy látszik mégis. De éppen ezért mert a sztori egy ekkora baromság mégis felkeltette az érdeklődésemet.  Ha jókat lehet majd rajta röhögni akkor meg leszek vele elégedve.

Prince of Stride: Alternative

- Stúdió: Madhouse

- Rendező: Ishizuka Atsuko

Az anime maga egy sportág a Stride körül játszódik ami annyibó láll, hogy 6 fős csapatok vesznek részt egy egész városon átvezető futóversenyen. Főszereplőink is nagy rajongói a sportnak ám a sulijukban működő klubbot bezárták de ők mindent megtesznek, hogy újraindítsák a klubot de ehhez persze tagokra van szükségük. A csapat lassan összeáll és közösen megcélozzák a legnagyobb Stride bajnokságon való részvételt is. Oké, tisztázzunk egy valamit: Ez egy otome game alapján készült sorozat és mint olyan ez is főképp a női nézőket célozza meg. Bár futásról még nem készült anime sport témában . Ennek ellenére nem igazán az én műfajom ez az egész de aki szereti a sport animéket bájos srácokkal azok mindenképpen nézzenek bele.

Schwarzesmarken

- Stúdió: Liden Films

- Rendező: Watanabe Tetsuya

A Muv-Luv Alternative : Total Eclipse sorozatnak a spinn-off-ja. Ennyi elég is volt,hogy elmenjen tőle a kedvem.

Divine Gate

- Stúdió: Pierott ( ezzel vége is van )

- Rendező: Noriyuki Abe

 A Pierott egy android  játékból készít animét! Lehet ennél még lejjebb süllyedni? A történet egy csapat fiatalról szól akik különböző feladatokba csöppenek és képességeik segítségével kell azokat megoldaniuk miközben kincseket keresnek. Eleve nem túl érdekes a történet de az igazi sokk akkor jön ha az ember megnézi a trailert. Gyerekek a látvány iszonyatos. Gyakorlatilag szemrákot okoz. Asszem ezzel sem próbálkozom.

Hai to Gensour no Grimgar

- Stúdió: A-1 Pictures

- Rendező: Nakamura Ryosuke

Főszereplőnk Haruhiro egy sötét pincében tér magához több másik társával együtt és fogalmuk sincs róla hogyan kerültek oda. Később persze kiderül, hogy őket elrabolták és most egy Grimgar nevá fantasy világban vannak ahol nemsokára be is sorozzák őket a haderőbe ahol majd szörnyekre kell vadászniuk. Igen ám de a bökkenő ott kezdődik, hogy a srácok a modern korból lettek átteleportálva így szinte semmit sem tudnak a fegyverekről így először azokat meg megtanulniuk használni. Ez az utolsó olyan sorozat ami képes volt még érdekelni a szezonból. Érdekes történet, egész jó a látványa is de nagyon elronthatják ha beleteszik a szokványos kliséket amik valszeg benne lesznek, De én mégis várom, max egyszer megnézem de elég is lesz belőle.

Nos ezek voltak a címek amiket érdemesebbnek gondoltam megemlíteni, ha a többire is kíváncsiak vagytok akkor nézzetek utánuk. Videó készülget addig is SZIASZTOK!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr998118746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunterbey 2017.12.11. 21:30:00

Divine Gate nekem pont a grafikája tetszik, mert én szeretem a kontrasztokat. Viszont első öt részét megnéztem... Első kettő nem olyan gáz, harmadik olyan unalmas volt, hogy a Bleach Karakura városi fillereivel volt egyenlő, vagyis aludtam egy órát minimum tőle, a negyedikben valami yaoi szálat akartak beerőszakolni, az ötödik pedig elárulta magát, hogy a Pierott készítette, pláne a láma-kentaúr asszonnyal(mintha a Shippuudenben a ninja struccot látnám emberibb alakban). Nagyot csalódtam, mert szerintem pont jól kezdődött az egész, aztán nem kezdtek el semmit vele, a történet nem akar beindulni, mint egy elcseszett slice of life lenne. Karakterek személytelen és klisések. Néhány ost, opening meg a grafikája volt nálam egyedül pozitíum, meg ugye az 1-2.rész.
süti beállítások módosítása