Szegasztok!

Sajnos volt egy pár fontos dolgom, ami miatt nem tudtam a blogon tevékenykedni, de szerencsére már megoldottam. Persze addig sem lustálkodtam animék terén, s el is mondom, miket néztem az utóbbi időkben!

1.Bikini Warriors

75103l.jpg

Aki azt gondolta, hogy a Sword Art Online-nál nem lesz rosszabb, az MMORPG-t vagy akár a rendes RPG-t megerőszakoló anime, akkor az tévedett!

Gondolom már a borító alapján látjátok, hogy ez egy nagyon ecchi-fanservice centrikus anime, viszont azt nem, hogy a rosszabbik fajtából, vagyis, amikor még akkor is a seggekre és cicikre zoom-olnak, amikor már a néző is csömörtöt kap a fanservice-től! A karakterek halálosan idegesítők, a "poénok" gyengék, az MMORPG/RPG műfajt meg totálisan felszínesen kezeli (igen, még felszínesebben, mint a SAO)!

S tudjátok mi a legrosszabb? Hogy úgy tudott kiborítani, hogy minden egyes része mindössze 4 perc!!!! Igen, alig 4 perces egy epizód, de többször éreztem agyf*sz közeli állapotot, mint pl az Eiken Club-nál!

Még csak 8 rész jelent meg, de már most 1/10-et adok neki, s biztos vagyok benne, hogy ennél jobb nem lesz!

Ami a legszomorúbb, hogy eme animével akár búcsút is inthetnénk az MMORPG6RPG animék jövőjének.... HA nem lenne "az a másik darab"!

2.Overlord

74462l.jpg

Az Overlord a Madhouse egyik legújabb animéje, mely jelenleg 8 epizódot számol. A történet szerint létezik egy MMORPG, mely szerverét lekapcsolják, viszont egy játékos bennragad s legnagyobb meglepetésre a játék "valóssá" válik, viszont semmi vész, mivel főhősünk elég jól viseli.... annyira, hogy elhatározza, hogy amíg nem tud kijutni, addig meghódítja a most már független új világot.

Habár ez az anime sem fogja megszerezni a "legjobb MMORPG/RPG anime" díjat, messze jobban kezeli a műfajt, mint a Sword Art Online, illetve a fentebb említett elefánthányás. A szereplők szerethetőek, a poénok jók, a látvány hozza, amit 2015-ben elvár az ember, a zenék is betalálnak, s habár itt is vannak ecchi poénok, szerencsére az egészséges szinten vannak kezelve.

Nem akarom pontozni, mivel ez az anime olyan, amit érdemes megvárni, mindenesetre én kevésnek érzem azt az állítólagos '12 részt".

3.School Prison

74231l.jpg

Ha kell egy anime, amivel végleg eláshatnánk az anime műfajt, akkor ez az anime tökéletes mind az újonnan ismerkedők elriasztására, mind pedig a műfaj sárba tiprására + újabb bizonyíték, hogy amíg a valódi értéket képviselő mangák jó, ha kb 20 év múlva készít belőlük valaki anime adaptációt, addig az ilyen szemetek kb 1-2 év után már futószalagon mennek le.

A School Prison-nél gusztustalanabb, álszentebb, álfilozófikusabb és fanservice orientáltabb animét messze nem lehet találni, mely előkelő helyezést érdemel a legrosszabb animék listáján!

Az egyetlen "vigasz", hogy elméletileg csak 12 rész hosszú lesz, viszont abba kb 80 fejezetet akarnak beleerőszakolni! A látványvilág ugyan nem rossz, de a 2013-as Attack On Titan messze leigázza, de még a régebbi Kuroko No Basuke anime is, szóval ez nem fogja megmenteni az animét!

Mivel olvastam a mangát, ezért tudom előre, mi lesz, s mivel az anime is mindössze "szép" látványvilággal tud kecsegtetni, ezért nyugodtan előre megadhatom neki a "2.5/10"-et, s akkor még jó szívű voltam! Csak emiatt + a legfentebb említett Bikini Warriors miatt frissítenem kell a listát!

4.Monster Musume

75104l.jpg

Egész jó anime a műfajához képest (hárem-ecchi), bár sokszor itt is eltúlozzák a fanservice-t.

Nem pontozom, majd később, mindenesetre ha választanom kéne eközött meg a School Prison között, még mindig ezt választanám, mert ez legalább nem álszenteskedik álfilozófiával. Persze műfaján kívül ez sem több egy közepes animénél.

5.Barakamon

59321l.jpg

Egyik videóalanyom, ami nagyon elnyerte a tetszésemet. Egy klisés művészről szól, aki miután nem viselt jól egy kritikát s behúzott egy öregembernek eldöntötte, hogy egy szigetre költözik annak reményében hogy ott kitisztul az elméje és képes lesz új stílust teremtenie. A helyiek persze szeretettel segítenek neki ebben, más kérdés, hogy mi sül ki belőle.

Nem egy hibátlan anime, de mindenképpen egy jó anime, de erről majd a videóban, ami kb októberben fog kijönni. ;)

6.Ys

23207l.jpg

Köztudott, hogy imádom a videojátékokat, s habár nem vagyok egy akkora retro játékos, mint Member vagy Éjjeli Vakond, szeretettel próbáltam ki őket, s ha időm is engedte, ki is játszottam őket!

Eme régi retro anime egyik régi kedves RPG játék sorozatom, az Ys legelső két játékát dolgozza fel, a rendezői székben a ma már elk*rvult Takashi Watanabe ült, aki utoljára a Slayers Try idejáben tudott jó animét rendezni. Szerencsére ez még a Slayers előtt készült, s hozza a rendező akkor tehetségét!

Ebből is lesz videó kritika, ott majd többet mondok el.

Szóval ez a helyzet anime frontról, hamarosan egy Movie Review-al jelentkezek! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr467744940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2015.09.17. 09:03:56

Overlord. Szerintem a látvány nem jó. Egyszerüen ahogy a hangulat ingadozik számomra nem felel meg ez az élénken színezett pokemon stílus. Egyik pillanatban még viccelődnek meg gagyi CGI sárkányokkal harcolnak a másikban meg már az egyik haláltusáját kell végig hallgatni hihetetlenül felkvavaró nyöszörgésekkel.
süti beállítások módosítása