Őszi Animeszüret 2015

2015.08.28. 10:54

"Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem"

(Petőfi Sándor)

Sziasztok!

Hát igen , nem sokára vége a nyárnak és itt az ősz. Bár az ősznek is meg vannak a maga szépségei. A szép nagy szőlőfürtök , a Mindenszentek napja, a szép lehullott levelek stb.... És persze itt vannak a 2015-ös ősz animéi is amiket majd szépen leszüretelhetünk bár bort nem készíthetünk belőlük. Nézzünk is meg pár címet!

neregate_com-fall-2015-anime-chart-v1.jpg

Comet Lucifer

-Stúdió: 8bit

-Rendező: Kikushi Yasuhito

Az anime egy távoli bolygón játszódik aminek a felszíne alatt egy különleges ásvány az úgynevezett Giftjium nevű ásvány amit az emberek nagyon ki akarnak bányászni onnan. Főszereplőnk Amagi Sogo különleges ásványokat gyűjt ezért elindul egy kis magánakciózásra ám a barlangban eltéved ám kisvártatva összetalálkozik egy Felia nevű lánnyal és innentől kalandok egész sora veszi kezdetét.Maga az anime egy original alkotás és ez eléggé meg is látszódik rajta hiszen nem sokat agyalhattak ezen a sztorin.Maga a promóvideó sem valami meggyőző,látványilag nagyon kispóroltnak néz ki az egész.Nem igazán keltette fel az érdeklődésem szal nem hiszem, hogy belenézek.

Concrete Revolutio: Choujin Gensou

-Stúdió: Bones

-Rendező: Mizushima Seiji

A történet 20 évvel a nagy háború után játszódik mikor is Japán ugrásszerűen fejlődni kezdett ám a mindennapokban úgynevezett szuperemberek is helyet kaptak akik megvédik az embereket a különböző gonosz lényektől például titánoktól, goblinoktól , szellemektől stb... Ahogy ez előző ez is egy original anime de ez már valahogy jobban hangzik a fül számára mert egy jó kis akciódús szuperhősös animét sejtet bár a látványvilága erősen a No Game No Life-ra hajaz. Maga a rendező neve ugyan bizakodásra ad okot hiszen a Fullmetal Alchemist és a Shaman King alkotója vette kézbe a dolgokat. Erősen hajlok affelé, hogy belenézzek de a látványvilága erősen taszító.

Gakuen Toshi Asterisk

-Stúdió: A-1 Pictures

-  Rendező: Ono Manabu

Az anime helyszíne egy különleges úszó iskolaváros Asterisk ahol éveként kerül megrendezésre a Csillagok Háborúja (húha akkor Vader mégsem halt meg XD ) nevű rendezvény ahol különböző iskolák diákjai mérik össze erejüket. Főszereplőnk  Ayato véletlenül csöppen bele ebbe az egészbe amikor átiratkozik az egyik leghíresebb suliba ahol máris összetűzésbe kerül a kimondhatatlan nevű és híres főhősnővel Julius-Alexiával és kezdődnek a kalandok és .....áá felesleges ecsetelnem hisz mind tudjuk miről fog ez szólni. Kapunk egy  főhőst aki összekerül az elviselhetetlen tsunderével plusz 4 másik csajjal és jönnek az újabb szereplők majd 2-3 részenként összecsapnak és az utolsó 2-3 részben történik valami érdekesnek mondható. Kösz de annyi ilyet láttam már, hogy a padlás tele van velük.

Haikyuu !! 2.évad

-Stúdió: Production I.G

-Rendező : ?

Folytatódik a kis termetű röplabdabajnok Hinata és csapatának története. Az 1. széria véleményem szerint egész jó volt. Sokak szerint jobb mint a Kuroko no Basuke és habár én nem osztom ezt mert szerintem mindkettő jó volt . A Production I.G nagyon rákapott a sport animék készítésére mostanában és ez nem feltétlenül rossz elvégre nem sok ilyen van noha mostanában kijött ugye a Pedal, a Free, az Ace of Diamond meg az ilyenek de ez a téma sajnos még mindig az elhanyagoltak között van.Remélem a legjobbakat a szériával kapcsolatban.

Heavy Object

-Stúdió: J. C Staff

- Rendező: Watanabe Takashi

Főszereplőnk Quenser egy Alaszkai katonai bázis tanulója volt és megismerkedik az úgynevezett Object nevű fegyverekkel amik forradalmasították a háborút. A lány összeismerkedik egy Miranda nevű másik lánnyal akivel hamarosan edzésbe kezdenek,hogy jól tudják használni ezeket a fegyvereket ám eközben egyre közelebb jutnak az igazsághoz is ami a fegyverek mögött lapul. Nem hangzik rosszul ez a sztori bár elég nagy Muv-Luv beütése van (és mind tudjuk, hogy az mért lett egy totális katasztrófa ) de ha nem szúrják el akkor talán még megnézhető is lehet. Bár Takashi Watanabe már egyáltalán nem tud rendezni sajnos én mindenesetre reménykedem.

Hidan no Aria AA

-Stúdió: Doga Kobo

- Rendező: Kawabata Takashi

Kedvenc ki@ul irritáló , Kugimiya Rie hangú kiscsajunk visszatér aki ezúttal egy őt idolizáló kislányt képez ki, hogy hozzá hasonló bérgyilkos legyen. MOST KOMOLYAN HOVA RAGOZZAM EZT MÉG? Mind tudjuk, hogy ez a hányás miért kapott 2. évadot. Bár az furcsa, hogy ezt már nem a J.C Staff hanem a Doga Kobo csinálja akik igazából eddig ugyanilyen színvonalú animéket csináltak csak eddig.

Hokuto No Ken :Ichigo Aji

-Stúdió: ?

- Rendező: ?

A Hokuto no Ken spin-off mangájából készült gag comedy anime. Nos voltaképp ötletem nincs, hogy a világ egyik legjobb shounen animéjéből, hogy lehetett ezt kihozni de ha nem lesz olyan szánalmas mint a Soul Eater Not! akkor már az is eredménynek fog számítani. Csak ne legyen tele shounen-ai vagy yaoi poénokkal!

K : Return of the Kings

-Stúdió: GoHands

- Rendező: Suzuki Shingo

Egy újabb véleményem szerint felesleges folytatás. A K-ből már egy évad is bőven elég volt de persze a csajoknak kedvezni kell tehát jönnek az újabb szériák is ebből.

Kidou Senshi Gundam: Orphans

-Stúdió: Sunrise

-Rendező: Nagai Tatsuyuki

Na ez másik jómadár. A Sunrise már megint Gundam-ot csinál pusztán azért mert más elfoglaltságuk nincs. Más okot egyszerűen nem tudok erre kitalálni A történet a Calamity War után 300 évvel játszódik mikor is egy Cordelia nevű hölgy érkezik a földre , hogy a kormánnyal beszéljen a városa függetlenségéről. Társául  kap két biztonsági tagot Agus-t és Itsukát ám Cordelia velük együtt puccsot szervez a kormány ellen és ehhez használják fel a régi háborúból megmaradt Gundam robotokat. Bár így első hallásra nem hangzik rosszul ez a sztori de nagyon érződik rajta, hogy csak egy újabb rókabár lehúzás lesz az egész. Bár nem néz ki olyan halálgáznak mint a Gundam Age. Gundam fanoknak kötelező!

Komori-san wa Kotowarenai!

-Stúdió: Genco

- Rendező: Imaizumi Kenichi

Főszereplőnk Komori egy átlagos lány aki viszont senkinek nem tud nemet mondani ezért folyton kihasználják ám ő ennek ellenére megpróbál átlagos életet élni. Ha minden igaz ez lesz a szezon slice-of life comedy animéje egy 2 perc alatt kitalált sztorival ami igazából akkor lesz jó ha nem lesznek hosszúak a részek.Nichijou szintet nem várok el tőle de azért szerintem adok neki egy esélyt.

One Punch Man

- Stúdió: Madhouse

- Rendező: Natsume Shingo

A Legvárósabb anime számomra a szezonból. A főszereplőnk egy szuperhős Saitama aki addig edzette magát amíg egyetlen ütéssel ki nem tud mára ütni bármilyen ellenfelet ám ennek hatására elvesztette a harcok iránti érdeklődését és mára beleunt az egészbe. Így hát egy szép napon elindul,hogy megkeresse élete legnehezebb ellenfelét és közben csatlakozik, hozzá egy cyborg srác aki mindenáron a tanítványa akar lenni és még néhány vicces mellékszereplő is belekerül a sztoriba. Most erre mondja valaki, hogy nem hangzik istenien. Maga az alapszitu nagyon jól hangzik , a látvány is szépen néz ki , a karakterek is érdekesek , az OP pedig JAM Project.  Bár a rendező neve kis aggodalomra ad okot hiszen a Space Dandy című marhaság rendezője csinálja. Ennek ellenére nagyon város anime ez, nagyon remélem, hogy nem szúrják el szaros 13 részben az egészet. Ez annál többet érdemel.

Ore ga Oujo sama Gakkuo ni Shomin Sample Toshite Gets Sareta Ken

-Stúdió: Silver Link

- Rendező: Jinbo Masato

Avagy minél hosszabb a cím annál szarabb az anime.A történet helyszíne egy lányiskola ahol gazdag családok lányait tanítják meg mindenre amit egy úrihölgynek tudnia kell viszont ez azt eredményezi, hogy a csajok nem tudnak alkalmazkodni az élethez ezért elrabolnak egy srácot Kimitót, hogy a lányok rajta keresztül ismerkedjenek meg a külvilággal. Ezt tetézi, hogy a srácot melegnek tartják amit azonban nem árulhat el különben búcsút mondhat a férfiasságának.Ugyan már, akárcsak az Asteris esetében itt is könyvelhető, hogy miről fog ez szólni. Kösz inkább kihagyom.

Owari No Seraph 2.évad

-Stúdió: WiT

- Rendező: ?

Miért? Miért? Miért pont ennek a hányásnak kell 2.évad? Már az 1. széria is úgy szar ahogy van akkor minek erőltetni? Részletek az 1. szériáról hamarosan........

Rakudai Kishi no Eiyuutan

- Stúdió: Silver Link

-Rendező: Oonuma Shin

Még egy varázslatos , lovagos, harcolós iskolás izé. A történet főszereplői a Mágikus Lovagok (milyen eredeti)  akik a lelkükből képesek fegyvert csinálni és egy számukra fenttartott iskola tanulói. Főszereplőnk Kurogane Ikki egy bukott diák aki igencsak híján van a mágiának ám egy nap párbajozni hívja egy hercegnő Stella Vermillion egy olyan feltétellel, hogy a vesztesnek örökre a győztest kell szolgálnia. Na nem! Ezt nem ! Köszönöm de üzenem annak aki ezt kitalálta, hogy nyugodtan feldughatja a seggébe ezt az egészet.Egyedül az Ali Project által előadott ED érdekel az egészből , amúgy már most tudom, hogy egy kalap, szart sem fog érni az egész. Tudom láttatlanban nem ítélünk de akkor is.

Shingeky! Kyojin Chuugakou

-Stúdió: Production I.G

-Rendező: Ibata Yoshihide

A Shingeky iskolás gag comedy spin-off-ja. Hmmm rókabőr szagot érzek.Vagyis inkább rókabőrt Soul Eater NOT! stílusban.Minek kellenek az ilyenek? A Trailer meg....á inkább hagyjuk.

Subete ga F ni Naru

-Stúdió: A-1 Pictures

- Rendező: Kanbe Mamoru

A történet főszereplője egy kiváló tudós Saikawa Souhei akinek a főnöke vakációzni indul és erre az időre a lánya helyettesíti őt a laborban. A srác és a lány kezdenek kijönni egymással mígnem egy nap egy különös holttestet találnak és ennek hatására egyre jobban belekeverednek egy gyilkossági ügybe. Na ez már jól hangzik. Maga a poszter és a trailer is nagyon hangulatos és habár a szereplőket még nem fedték fel de nagyon is felkeltette az érdeklődésemet a széria. Remélem hozni fogja az elvárásaimat.

Young Black Jack

-Stúdió: Tezuka Productions

- Rendező: Kase Mitsuko

Tisztázzuk: A Black Jack a világ egyik legjobb animefilmje. Osamu Tezuka egyik leghíresebb alkotásáról van egyébként szó és most a film főszereplőjének az előéletét ismerhetjük meg ebben a szériában. A történet akkor játszódik mikor még Black Jack csak orvostanonc volt de már ekkor kezdenek kialakulni körülötte a furcsaságok. Nagyon is várós darab, ha jól csinálják akkor a szezon legjobbja is lehet.

Nos asszem ennyi cím elég is volt mézesmadzagnak , ha valaki a többi címre is kíváncsi akkor látogasson el a AniChart oldalára. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr987740166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása