Sziasztok!

Mivel a régi Openinges listám fölött már kissé eljárt az idő ezért ara gondoltam, hogy ideje frissíteni ezért tehát most prezentálom nektek a jelenlegi 15 kedvenc Openingemet . Kezdjünk is bele!

A LISTA MINT MINDEN ESETBEN MOST IS TELJESEN SZUBJEKTÍV!

15.jpeg

 

15.Helyezett: Shingeky No Kyojin OP 1 : Guren no Yumiya by Linked Horizon

 

 

A Titánok támadása kétségkívül az egyik legvitathatóbban túlhypeolt anime de ahhoz kétség sem férhet, hogy a zenéi egytől egyik fantasztikusak  és ez fokozottan igaz az 1. openingre ami valóságos mémmé nőtte ki magát már a sorozat kezdése előtt is. Lehet fanyalogni vagy veszekedni a sorozaton de ez az opening kiváló de amiért mégis csak az utolsó az tényleg a túl nagy hype-nak köszönhető. Meg vannak ennél jobb OP dalok is.

14.Helyezett: Watamote OP - Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui by Konomi Suzuki & Kiba of Akiba

Viszont ha epic OP-ról van szó akkor a Watamote-t semmi sem übereli. Egyszerűen fantasztikus mind az anime és az OP-ja is bár bevallom nekem a sima Konomi-s verzió jobban tetszik mint ez. Ezért is került csak a 14. helyre.

 

13. Helyezett: One Piece OP 9 : Jungle P by 5050

 

 

Ez szimplán az egyik legjobb One Piece Opening amit láttam. A One Piece Openingjei elég furcsák. Maguk a klippek sokszor túlspoilereztek bár ez a több száz részes shounenek esetében öreg hiba de sokszor a kliphez nem tudnak jó dalt választani és ezáltal a végeredmény nagyon kiábrándítónak tud hatni. A Jungle P esetében viszont sikerült megtalálni az összhangot klipp és zene mellet és ezáltal a végeredmény minden csak nem kiábrándító.Több ilyen kellene.

 

12.Helyezett: Cross Ange OP 1 : Kindan no Resistance by Mizuki Nana

 

 

 

 

Máig nem értem, hogy egy ilyen hulladékra hogyan pazarolhattak el egy ilyen jó openinget? Jó maga a klipp semmi extra sőt egy nagy adag Gundam copy az egész de a zene az pazar. Tényleg nem értem.

 

11.Helyezett: Rozen Maiden Traumend OP : Seishoujo Ryouiki by Ali Project

 

 

 

Abszolút megértem, hogy miért nem kedvelik sokan az Ali Project-et hiszen a hangzásviláguk sokszor már-már fülsértőnek hat , a legjobb példa erre a Kurogane OP-ja ami nem egy emberkénél csapta ki már a biztosítékot. Azonban többségében képesek nagyon is szép zenéket csinálni és a Rozen Maiden zenéi kiváló példák erre ezen belül is a 2. évad OP-ja az ami viszi a pálmát. Messze nem ez az együttes legjobb száma de mindenképp dicséretes hiszen képesek voltak még az 1. évadénál is jobbat alkotni.

10. Helyezett: Another OP: Kyoumo Densen by Ali Project

 

 

 

Nem a Rozen Maiden OP dalai a legjobbak amit az Ali Project valaha is készített hanem ez. Az Another OP-ja remekül illik az animéhez, nagyon jól sikerült eltalálniuk az animére is jellemző nagyon sötét és misztikus hangulatot. Ugyan maga az anime eléggé megosztó jellemmel bír de az Openingje fantasztikus.

9.Helyezett: Carnival Phantasm OP : Super Afflection by Kuribayashi Minami, Faylan, Hashimoto Miyuki, Misato Aki, yozuca, rino

 

A sok vérkomoly OP után jöjjön egy könnyedebb , viccesebb darab ami nem más mint a Carnival Phantasm OP-ja. Egyszerűen fergeteges  ahogyan a FSN és a Tsukihime (fúúúúúúj) szereplőit összehozták egy rövidke kis sorozat erejéig ami igazából a Type-Moon 10. évfordulójára lett elkészítve. Maga az anime is nagyon jó de sajnos a Tsukihimés részek itt is szarok. De az Opening az mindent visz. Ráadásul ennyi híres énekesnővel.....

8. Helyezett : Nichijou OP 1: Hyadain no Kakakata☆Kataomoi - C by Hyadain & Sasaki Sayaka

 

 

 

 

Szögezzük le: A Nichijou a Kyoani legjobb animéje. Ennél jobb nem volt, nincs  és nem is lesz. Nem hibátlan persze de a többi átlag Kyoani slife-of life cucc-hoz képest egy mérföldkő főképp azért mert egy másodpercre se veszi komolyan magát,egy igazi gag comedy anime. Ehhez mérten az Openingek is veszett jók főképp az 1. de a 2- sem marad sokkal el mögötte. Köszönöm Member-nek amiért rávett, hogy nézzem ezt meg :)

7.Helyezett: To Aru Kagaku no Railgun OP 1 : Only My Railgun by fripSide

 

 

 

Ahogy a legtöbb OP klipp ez sem a videója hanem inkább a zenéje miatt került be. Nem véletlenül hiszen a dalt a fripSide himnuszának tartják és nem alaptalanul hiszen ha ez nincs akkor a csapat eltűnt volna a süllyesztőben. Persze maga a klipp is jó de a zene az beleég az agyadba és nem szabadulsz a hatása alól.

6. Helyezett: Katanagatari OP 1 : Meiya Kadenrou by Kuribayashi Minami

 

Az anime már az egyedi látványával képes levenni az embert a lábáról és habár sokak nem értenek egyet az epizódok hosszával ahhoz nem fér kétség, hogy a Katanagatari egy jó anime. Sőt talán az egyetlen értékelhető " Gatari" anime ami ér is valamit. Az opening klipp veszett jó és a zene pedig..... hhát öszintén megmondom, hogy Kuribayashi Minami legjobb dala és azóta sem készített jobbat. Pörgös, hangulatos , fülbemászó. Kell ennél több?

5.Helyezett : Kakumeiki Valvrave OP 1 : Preserved Roses by T.M Revolution & Mizuki Nana

Fantörpikusan jó zene egy a még átlagot is alig teljesítő animéhez. Nana és T.M Revolution kettőse nagyon odatette magát és nagyon jó dalt hozott össze és végtére a klipp sem rosszabb bár ha azt láttad akkor az animét is láttad.

4.Helyezett: Dragon Ball Z OP 1 : Cha-la-head-cha-la by Kageyama Hironobu

 

Természetesen nem hiányozhat a Dragon Ball sem és habár az 1.évad OP-ja is nagyon jó mégis a Z 1. OP-ja került bele a listámba még pedig azért mert a dal és a klipp együtt képes érzelmileg hatni az emberre. Aki a 90-es években volt gyerek az tudja miről beszélek.

3.Helyezett: D.Gray-Man OP 3 : Doubt & Trust by acces

 

A D.Gray-man még mindig az abszulúte favorite anime és tartom is magam hozzá.Az Openingjei viszont elég vegyes reakciókat képesek kiváltani az emberből, nálam a 3. OP a legnagyobb kedvenc főképp ez sikerült a leghangulatosabbra és zeneileg is nagyon jó bár spoilerek terén ez is beleesik abba a bizonyos öreg hibába.

2.Helyezett: Ghost In The Schell SAC 2. GIG OP - Rise by

 

 

Szerintem erről sem kell sokat beszélnem hiszen a GINTS zenéi akár betét vagy OP dalok mind kifogástalanok és azok közül szerintem is a legjobb.

1.Helyezett: Slayers Next OP : Give a Reason by Hayashibara Megumi

 

 

 

 

 

Megumi örök klasszikusa valószínűleg soha nem fog lekerülni az 1. helyről nálam. A Slayers zenék közül kiemelkedik a Give a Reason amely mára már klasszikus és kúlt státuszt ért el mind kritikai mind animerajongói körökben. Számomra ez az abszolúte No 1. még ha ez sokaknak vita tárgya is lehet.

Ezek volnának a jelenlegi kedvenc openingjeim, ha valamivel nem értenétek egyet akkor írjátok le komment formában vagy azt is, hogy számotokra mik a kedvenc openingek.Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr727549064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

butyokkapitany 2015.06.17. 01:02:34

AoT és Watamote op-knek itt a helyük valóban :D Az Anotheré nekem annyira nem tetszett, egyébként szépen összeszedett lista :D
Amik nálam toplistásak a fentieken túl (nem sorrendben):
Death Parade OP:
Flyers by BRADIO
(Bár a DP ED-je megy már hetek óta éjjel nappal nálam :D)

Shingeki no Bahamut: Genesis OP:
EXiSTENCE by SiM

Gugure! Kokkurisan OP:
Welcome!! DISCOkemokemoke

Danshi Koukousei no Nichijou OP 1
(Ha a Nichijou tetszett, ezt is be lehet próbálni)

Shigatsu Wa Kimi No Uso OP 1
(Meg hát kb az egész OST :D)

Anohana OP:
Aoi Shiori by Galileo Galilei

Fate Zero OP

Remélem találsz innen még pár csemegét :D

xx18Rolandxx 2015.06.17. 06:57:49

@butyokkapitany:

A Fate Zero OP-ját sajnálom is, hogy kihagytam egyrészt mert szeretem a Kalafinát másrészt mert tényleg jó. Ahogy a Bahamuté is.

A Death Parade-ot és a Nichijou-t nemrég láttam és habár mindkettőt jónak tartom az OP-jai egyiknek sem tetszett.

A Shigatsu-val már nagyon régóta szemezek , talán ha befejezem a Magic Knight Rayerth szériákat akkor abba is belevágok.

Látod ez a baj ezekkel a listákkal, hogy az ember annyi mindent beléjük szeretne tenni de nem tud mert kevés a hely. Top 100-as listát megsem leeht írni :) Hamarosan az ED-es listát is frissíteni fogom egyébként.

butyokkapitany 2015.06.17. 11:15:04

@xx18Rolandxx: Hát ilyen ez az animevilág :D Vagy összeraksz egy top10-et, és nemsoká rájössz hogy legalább 10 címet még beleírhattál volna, vagy összeraksz egy top10-et, gondolkodsz, hozzáírsz, lesz top20, gondolkodsz, lesz top50 és végül inkább ráhagyod mert úgyse tudsz mindent beleírni xD
De amúgy nincs szégyenkezni valód, szépen összeszedett lista lett ez is :D
A Shigatsu-val meg megéri vigyázni :D Én egyszerre daráltam le, de másnap a szemem alig bírtam kinyitni :D Sok animén sírtam már de olyan kevés volt, amin az elejétől a végéig sikerült, na ez pont olyan volt :D

xx18Rolandxx 2015.06.17. 19:39:02

@butyokkapitany:

A több mint 20 részes animéket alapból nem szoktam egyszerre ledarálni főképp a munkám miatt ugyebár :) A hosszabbakat olyan 1-2 max 3 nap alatt nézem végig attól függően,hogy mennyire kötnek le :) A rekord amúgy ilyen téren nálam az Index 1.évada volt amit 1 hónap alatt néztem végig annyira nem érdekelt a 8.rész után de személyes szabályom,hogy ha már belekezdek egy animébe akkor végig is nézem mégha a végére harakirit is akarok elkövetni. Csak olyan esetekben dobok animét amikor már a popcorn-földimogyoró-cola trió sem elég , hogy folytassam. Ilyen szempontból a Seraph a csúcstartó a maga 2 részével amit végig bírtam nézni belőle :)

butyokkapitany 2015.06.17. 20:06:08

@xx18Rolandxx: Ó, én ha valami tetszik azt éjt nappallá téve tudom nézni :D A legdurvább maratonokat DB-DBZ és Naruto - Naruto Shippuudennel tartottam :D Bár a shippuudent a 13. évad körül meguntam, még tavaly nyáron, és azóta elő se vettem :D Amivel még komolyan leálltam az a Jigoku Shoujo 3. évad, egyszerűen az 1-2. évad után annyira felbosszantott hogy próbálták elpoénkodni, hogy menthetetlenül megharagudtam rá :D (Ettől függetlenül az 1-2. nagy kedvencem)
A Shinsekai Yori-ra 5 rész után mondtam rá az amen-t és nincs az az isten hogy folytassam :D A Lain is szünetel az évad felénél, pedig azt be akarom fejezni csak annyira nyomasztó és fárasztó, hogy nehéz rávenni magam, a Fate/sn Unlimited Bladeworks 4 rész után került parkolópályára, talán az volt a baj hogy F/Z, F/Sn, F/SnUB sorrendben akartam egyszerre megnézni :D De ezt is folytatni fogom.
A tizenpár részes animék általában egynapos programok, a huszonpár részesek meg 2-3. Nyilván ha ráérek nézni :D

kossza 2015.06.21. 17:28:15

A ShingekY No Kyojin, Watamote, Nichijou és a Ghost In The SChell OP nálam is kedvenc, a többit viszont a DBZ kivételével most láttam először.
Nem csak az SNK de a nichijou opening is mémmé vált és a feldolgozások közül az SNK sem maradt ki:
www.youtube.com/watch?v=qonD0LWykJY&list=FLgWm2CpefzlXtlYFB7D91Jg&index=46

A TOP10 többi tagja véletlen sorrendben:
Slayers 1.OP
Samurai Champloo
Steins;Gate
Soul Eater 1.OP
GunSmith Cats
Golden Boy

xx18Rolandxx 2015.06.21. 19:51:04

@kossza:

Igen már én is láttam azt a fan OP-ot és nekem is nagyon tetszett :) Mondjuk az ilyen SNK-s fan OP-ok közül nekem a pónis az abszolúte favoritom:

www.youtube.com/watch?v=3sj4yJ4MPYA

Amúgy hihetetlen, hogy egy OP zenére mennyi fan OP-ot lehet csinálni ha jó a dal.A 2.-ra amúgy egy Madokás videót sikerült nagyon jól összedobni:

www.youtube.com/watch?v=G58FRvYyuzA

A Slayers OP-ok egytől egyig nagyon jók illetve a Steins Gate és a Soul Eater OP-jai sem rosszak viszont a Samurai Champloo OP-ja számomra nagyon erotikus ugyanis BASSZA A FÜLEMET XD Akik ismernek tudják, hogy nem bírom az r'n'b stílusú zenét persze ízlések és pofonok ahogy mondani szokták.

kossza 2015.06.21. 22:20:35

@xx18Rolandxx: A pónis tényleg jó, azt még nem láttam
A Slayers és az SNK többi openingjét még nem ismerem, de a Madoka videó alapján az SNK zene jó lesz.
A Samurai Champloo (és a Golden Boy) nem a zene miatt van a lisán, inkább a látvány miatt.

Near93 2015.09.05. 00:08:14

A D.Gray man első három openingje közül mindegyik egyformán jó. A Negyedig hihetetlenül nagy mellé nyúlás lett.

Az Ali Project pedig hiába nyúl néha mellé, a legemlékezetesebb openingeket részben nekik köszönhetjük. :)

xx18Rolandxx 2015.09.05. 04:59:05

@Near93:

"A D.Gray man első három openingje közül mindegyik egyformán jó. A Negyedig hihetetlenül nagy mellé nyúlás lett."

A 4. azért is csalódás mert az Uverworld általában képes jó OP zenéket csinálni bár eddig nem sok animéhez csináltak zenéket de például a Blood+ vagy a Bleach zenéi nagyon jók.

"Az Ali Project pedig hiába nyúl néha mellé, a legemlékezetesebb openingeket részben nekik köszönhetjük."

Én alapjáraton szeretem az Ali Projectet. Akkor van velük a baj ha nagyon túlzásba viszik az elektronikus dallamokat mint például a Kurogane OP-ja esetében ami komolyan felér egy gyilkolással a fül ellen:

www.youtube.com/watch?v=ZXtnhumkKLk

Viszont ha képesek ráérezni az adott anime jellegére akkor nagyon jó munkát képesek végezni. Remek példa erre ugyebár a Rozen Maiden vagy az Another OP-ja de nyugodtan ide lehet sorolni még a Katanagatari 2. OP-ját is. Mondjuk annak meg az eredeti videóklippje figyelemreméltóbb mint maga az OP változat bár az Ali Project tudja, hogyan kell hatásos videóklippet forgatni az már szent :)

www.youtube.com/watch?v=o8LUD5CC44g
süti beállítások módosítása