Szegasztok!

Véget ért negyedik nyereményjátékunk, s utolsó két versenyzőnkből itt is az egyik, Lavirintos, aki a Noragami című animéről ír nektek!

Jó szórakozást!

"

Noragami - anime

Emberek ne tagadjuk, mindnyájunkat igen is szokta foglalkoztatni mi éppen a mainstream, éppen mit tartanak a legjobbnak, és ezzel így vagyok én is, így hát mikor is Fullmoon elkészítette a felmérést arról, hogy a magyar nézőközönség mely animéket gondolja a legjobbnak, abba én is belekukkantottam. Természetesen a lista nem volt meglepő, az előre megjósolt eredmény várt, SAO2, Tokyo Ghoul, és Akagame Kill, a Top 5-ben mindkét listán, viszont egy okos kommentelő az AA-n, azt is megkérdezte, mi lenne a Top 5, ha a pozitív szavazatokból kivonnánk a negatívakat, amely lista így az én érdeklődésemet is felkeltette.

 

1. Tokyo Ghoul: 622 - 173 = 449 fő
2. No Game No Life: 467 - 38 = 429 fő
3. Barakamon: 319 - 20 = 299 fő
4. Parasyte: 306 - 22 = 284 fő
5. Noragami: 279 - 34 = 245 fő

 

A Tokyo Ghoult (a 2. évad után) majd lehet, valamikor megnézem, a NGNL meg a Barakamon, meg igen is kellemes sorozat volt (számomra), a Parasyte meg el lesz raktározva éhínséges időkre, mikor elvesztem a hitem az iparban (megint). Így tehát az egyetlen, ami felkeltette az érdeklődésemet a Noragami, ami nem is lepett volna meg, ha tetszett volna, hisz eme lista igen is szimpatikus volt számomora.

noragami_ed_romaji_by_insaneelectro-d72xhdw.jpg

Főszereplőnk Yato, lecsúszott isten, aki emberek kérését teljesíti pénzért, ami általában egy romlott lélek felvágásával végződik (vagy a fürdő takarításával), ezt mind regáliákkal, akik igazából emberi lelkek, akik át tudnak változni fegyverré, és ezt mind a BONES stúdió hozza el nekünk, a sorozat egy alternatív befejezésével együtt! Picit Deja Vu érzésem van, de mindegy.

 

Sima Shounennek, néz ki? Mert bizony az, így tehát nem is vártam tőle túl sokat, csupán annyit, legyen egy picit izgalmas, keltsen feszültséget, legyen egy hangulata, meg minimálisan szerethető szereplőgárdája, de a Noragami ennél bizony több akart lenni, mert voltak bizony az átlagos Shouneneknél nem megszokott, picit elgondolkodtatóbb mondatok is (kb. egy darab az egész animében, úgy 4 másodperc erejéig -.-).

 

Az egész animeről ezt lehet a legbiztosabban elmondani, így tehát 3 részre is lehet osztani:

 

Hülyéskedés együtt:

3 főszereplők cseppet sem meglepő, szerencsének, és véletlennek köszönhetően egymásra talál, és közösen kisebb problémákat oldanak meg epizodikus formában, eközben a néző szépen megismerkedik a világgal, megszeretheti a karaktereket a vicces helyzeteken keresztül, amiben néha egy kis irónia és paródia is feltűnik.

 

Hiszti, dráma, akció, hiszti:

Meglepő módon a 14 éves Yukine, akiről az első részekben Yato azt mondta, hogy lelkileg instabil, lelkileg instabil :O !

noragami-yukine.jpg

Természetesen nem kell félni, cuki kis hópelyhünket nem fogja beszippantani a sötét oldal és az örök elkárhozottság, a néző nagy bánatára. Mivel nem éppen az iránt a kölyök iránt lehet szimpátiát érezni, akit az elmúlt részek alapján mindenki a sarokba küldene halat pucolni. Természetesen a barátság, összetartás, és a Talk no Jutsu triumvirátus megmenti szereplőinket, minket pedig még 4 résznyi elkárhozottságra ígér.

Anime stúdió mondá: Mi jobbat tudunk!:

Természetesen mivel a pénzből már csak négy részre futja, ezért teljesen logikus hogy kell még egy arc az animében egy értelmezhetetlen főgonosszal, aki senkit nem érdekel, mert előbb tűnik el a képernyőről, minthogy kimondanád, hogy: Ez meg ki a franc?

2071ebf0-s.jpg

Ordít, mert megtudta, soha többé nem látják viszont.

 

Legalább ez ment volna:

Jól van, jól van Shounen ha már értelmes szereplők helyett csak egy birkózó lány macskára, egy hajléktalanra, és egy hisztisákból tökéletességgé avanzsáló kisbábára tellett, akkor a pénz a technikába ment, ugye. Hát persze egy darab technikába, azon az egyen kívül többre ne is számíts, jól van utolsó epic harcra kapunk mást is (Sasuke vs Killer Bee szintre saccolom), a zenéből meg pedig még az egyetlen halható számnak is megkapjuk a teljes 4 perces változatát, midőn ajándék!

 

Most komolyan:

A legnagyobb a hiba szerintem az animevel az hogy lusta és amatőr, hisz a rendezői székben egy (még neve nincs alak van), míg a zenéket a Tengen Zonpa Gurren Lagann zenéjét is szerző aki nagy eséllyel, érdekes kísérlet képen a mikrójával végeztette a munkát. Bár legalább a karakterdesignőr jól végezte a munkáját és jól átvert (miért tetszettek a képkockák, why?), na meg az OP és az ED is igencsak jól működik hangulathevítéshez és levezetéshez. Mindezek után mégis egy közepes anime, a szememben, hisz sok kicsi szálka van, és egyik sem eget rengető, ezek mellett volt néha (igen megint egyszer) egy kis hangulata, (bár az miért volt inkább horrorisztikus nem vágom), így hát 5,5 pont a tízből, mert legalább nem vágtak el mindent egy jó folytatáshoz. Na, meg legalább nem volt benne fanservi..

noragami-6-3.png

Kidding me?!

"

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr27382168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UzMona 2015.04.21. 00:00:01

Na azért ez a kritika azért egy kicsit sok(kkk)

Tekintsünk el attól, hogy nem szeretted az animét, de a megfogalmazásodon és a stílusodon csiszolhatnál azért.

Eléggé felhúztál, így ha értékelhetném az írásod, te sem kapnál 5-nél többet 10ből.
süti beállítások módosítása