Sziasztok!

Iskolai-Romatikus Animék. Mind fel tudunk csípőből legalább 5-öt ami nem is csoda hiszen már annyi ilyen animével van tele a padlás, hogy a sonkák és a  kolbászok már fel se férnek de szinte mindegyik ugyanazzal az alapszituval dolgozik  plusz ehhez a szituhoz összecsapnak egy kutyulmányt amit felcímkéznek keretsztorinak és csak az utolsó 3 részben foglalkoznak vele a többi 10 rész pedig arra megy ki a 4-5 csajszi közül melyik tudja először ágyba vinni a főhős srácot miközben próbálják elhitetni velünk, hogy a szereplők romantikáznak ( meg a nagy francokat ) de az esetek 90%-ban még a csókig sem jutnak el vagy ha mégis akkor az nincs mutatva nem úgy mint a lányok segge és csöcsei. Persze azért ebben a műfajban is lehet jót alkotni , jó példa erre a Lovely Complex vagy pedig a School Rumble.

Mai alanyom a Seitokai Yakuindomo című anime is hasonló elemekkel operál de mégis másabb mint az átlag romantikus animék.

ce0b94c4f3c371439f15783bb837575f1388521216_full.jpg

A Seitokai Yakuindomo az azonos című manga alapján készült ami 2007 óta jelenik meg a Weekly Shounen Magazinban, irója és rajzolója pedig Ujiie Tozen. Az első animesorozat pedig 2010-ben került a képernyőre és amit a GoHands stúdió készített akik többek közt a kiábrándító K, a borzalmas Coppelion és a nem tudom milyen Princess Lover animéket is megalkották a rendező pedig Kanazawa Hiromichi volt akinek ez volt a legjelentősebb rendezése.

Maga az anime az Ousai Akadémia berkein belül játszódik. Ez az iskola eddig lányiskolaként működött ám nemrég megnyitotta kapuit a fiúk előtt is aminek a lányok egyik fele örül a másik fele nem igazán lelkesedik az ötlettől. Ide iratkozik be főszereplő srácunk Tsuda aki viszont már az első napon szembesül pár apró tényezővel az új iskolája kapcsán.

seitokai_yakuindomo_010.jpg

Ugyanis már a legelső napján összetalálkozik az iskolai diáktanács tagjaival akik úgy kezdik el méregetni őt mintha még életükben nem láttak volna pasit ám nem sokkal ezután beválasztják a srácot a diáktanácsba mint a férfi tanulók képviselőjét.

seitokai_yakuindomo_042.jpg

Innentől kezdve további 12 részen keresztül követhetjük nyomón ennek a négyes fogatnak illetve a később képbe kerülő emberek kalandjait az iskola berkein belül. Ennyi volna a történet igazából semmi extra, átlagos iskolás sztori az egész annak minden velejárójával vagyis vannak tengerpartos részek, fesztiválos részek, tanulós részek, utazgatós részek stb..... De komolyan tényleg semmi extra az egész bár a műfaját tekintve nem is kell nagy dolgokra számítani de a Seitokai már abban különbözik a többi hasonló animétől, hogy egyáltalán nem veszi komolyan magát és láthatóan a készítők sem fáradtak el túlságosan a készítése közben és ami a pláne: a sorozat nem akar mindenáron többnek látszani mint ami. A készítők pontosan tudták, hogy mit adaptálnak mozgóképre és a műfajból szinte mindent kihoztak amit csak lehetett még ha azok 90%-a ezerszer látott sablon is.

Maga a látvány nagyon szép. A Hátterek szépen vannak kidolgozva bár néha kicsit szemvakítóak a színek, a karakterdizájn sem rossz csak éppen az is átlagosnak minősíthető . Igazából a látványról ennyit lehet elmondani mert nincsenek benne csaták meg ilyenek szal térjünk ki a poénokra. Na ez az amiben a sorozat mert újítani még ha csak kis mértékben is.

seitokai_yakuindomo_002.jpg

Ugyan ebben is megtalálhatóak a tipikus ecchi poénok mint a például a "melles" poénok és a "srácverős trundere " poénok viszont meglepően kevés van belőlük. Ez pedig azért van mert a sorozat nem a mellpoénokra vagy más ilyenekre épít hanem a perverz humorra. A sorozat ugyanis annyira szókimondó és perverz amilyet animében még nem láttam. Most sajnálom, hogy nem videót csináltam ebből mert akkor be tudtam volna mutatni pár poént De azért, hogy éreztessem elmondom, hogy van az animében egy közel fél perces mondat konkrétan a LESZOPÁSRÓL. Mikor azt megláttam visítva röhögtem de van még benne szado-mazo poén, alacsony lányos poén, szóval az animének olyan beteg humora van amilyet már rég nem láttam. Már magában az openingben is van egy ilyen....

seitokai_yakuindomo_017.jpg

Plusz van még egy poén amitől leszakadt a pofám, az pedig ez.....

seitokai_yakuindomo_190.jpg

Jó persze azért néha befigyel egy-egy erőltetett poén plusz néhány kisebb paródiát is tartalmaz az anime. Nem rosszak de azért több is lehetett volna belőlük.

seitokai_yakuindomo_087.jpg

Aztán jöjjenek a szereplők. Igazából ők is mind sablon karakterek , Tsuda annyira átlagos hogy ha még átlagosabb lenne akkor észre se vennénk viszont a 3 grácia kis megéri a pénzét. Először is ott van Shino azaz " miss tökéletes csaj " aki valójában egy perverz nőszemély és állandóan perverz dolgokra gondol, aztán ott van Aria hercegnő aki a kedves gazdag lány szerepet játsza de ugyanakkora perverz mint elődje de ő olyan halál lazán közli a perverz dolgokat, hogy azt tanítani kéne. Végül ott van Suzu a tsundere-loli aki az elején valami iszonyat mód idegesítő de a végére őt is meg lehet kedvelni. Aztán a mellékszereplők.

seitokai_yakuindomo_004.jpg

Ranko az érzelemmentes újságíró csaj és ezzel nagy baj nincs is de a hangja... Jézusmária az a monoton robothang egyszerűen gyilkol amire még rátesz egy lapáttal, hogy ugyanaz volt neki a seiyuu-a mint Kuroko-nak a Railgun-ban.

Van persze szexmániás tancsinéni is aki a sorozat legirritálóbb karaktere.....

seitokai_yakuindomo_421.jpg

 

Meg ott van a srác húga is aki állandóan viccesnek szánt szexbaromságokat ad elő de Shino-val ellentétben az ő karaktere egyáltalán nem vicces hanem inkább erőltetett  sőt úgy éreztem, hogy ő egyáltalán nem is kell ide. Tehát a karakterekről lényegében annyit kell tudni hogy szinte mindenki nimfómániás de ez abszolút nem zavaró mert legalább nem izgulós moe csajokat kell bámulnunk akik még egy sziától is elpirulnak.

Végül a zenék. Háttérzenéből  sajnos nincs valami sok de amik vannak azok szépek , illenek a sorozathoz. Az openinget a 3 grácia seiyuu-i adják elő és ezen magam is meglepődtem de a dal ....... jó. Ritmusos, Pörgős , Vidám pont amilyennek lennie kell de az Ending még jobban meglepett. Inkább az előadója lepett meg ugyanis az angela adja elő akiket én imádok de ők inkább ilyen fantasy meg mechás animékhez szoktak dalokat előadni szóval fura volt itt hallani őket bár ez a daluk közel sem tetszett annyira mint a többi.

Így a végére érve remélem megjött a kedvetek ehhez a szériához mert tényleg kilométerekkel jobb mint a többi tucat romantikus-iskolás anime annak ellenére , hogy voltaképp ugyanazokat a sablonokat használja fel ez is.Ja és van 2. évada is. Akinek tetszett a Baka to Test annak is tetszeni fog.

Seitokai Yakuindomo

-Idő: 2010

-Stúdió:GoHands

-Rendező: Kanazawa Hiromichi

-Műfaj: Romantikus-Komédia

-Opening: Yamato Nadeshiko Education by Triple Booking

- Ending: Aoi Haru by angela

-Hossz: 13. rész (1.évad )

Tetszett:

- A szereplők többsége szerethető

- Szép a látvány

- Poénol

- Valami elképesztően perverz humora van a sorozatnak

-Abszolút nem veszi komolyan magát

- Nincs tele romantikus tocsogással

- Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:

-Nem a legeredetibb a történet

- Az a néhány erőltetett poén

Értékelés:

Százalékban: 84%-Jó

-Pontban : 8/10

Viszont most, hogy ezt letudtam következhet az az anime amire már isten tudja mióta várok magyar feliratot és végre lett hozzá így a legközelebbi kritika alanya nem más mint a..........

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr647278199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása