Szegasztok!

Eljött az évenként megrendezésre kerülő hatalmas "Tezuka Osamu Cultural Prize", melyen a világ a legjobb mangáit díjazzák, avagy a "mangák Oscar Gálája" - annyi különbséggel, hogy azzal ellentétben ennek még van hitele. ;)

Eme verseny mindegyik japánban lévő anime és manga verseny közül a legkiemelkedőbb és legtekintélyesebb, nem csak azért, mert a legendás Tezuka Osamu nevét birtokolja, hanem azért, mert mindig a legjobb mangák indulhattak csak rajta, s kizárólag a legjobbak nyerhettek!

Eme manga díjátadón olyan mangák kapták meg e legfelsőbb, legnagyobb díjat, a "Grand Prize Award"-ot, mint Naoki Urasawa Monster és Pluto mangái (a Monster 1999-ben, a Pluto 2005-ben kapta meg), Takehiko Inoue Vagabond mangája (2002-ben), Hitoshi Iwaaki Historie mangája (2012-ben) és még sorolhatnám!

Természetesen vannak más díjak is, mint például a "New Artist Prize Award" (2011-ben eme díjat kapta meg Hiromu Arakawa is a Fullmetal Alchemist-el), a "Special Award", a "Reader's Award" és hasonló más díjak.

Nos, most 1 évvel az legutóbbi díjátadó után ismét megrendezésre kerül és már meg is vannak a szerencsés jelöltek is, akik indulhatnak a díjakért!!

Nem fogom az összes jelöltett bemutatni, csak néhányat!

1.Aoi Hono by Kazuhiko Shimamoto

tez2.jpg

"Honō is a first-year student in a certain major university of the fine arts in Osaka. Full of passion and ambition, he vows to become a manga creator while also being interested in becoming an animator. The coming-of-age drama is based on Shimamoto's own college years in the early 1980s."

Nem rossz manga, de kicsit sem tartom elég jónak. Talán egy "Special Award" díjra elég lesz.

2.Assassination Classroom by Yusei Matsui

tez3.jpg

"The story begins after 70 percent of the moon is destroyed by a strange tentacled creature that can slink around at Mach 20 speeds. For some reason, this creature ends up teaching a middle school class at the beginning of the school year. The students have until graduation to assassinate the teacher, or it will destroy Earth as well. "

Egy igazán jó manga, mely az egyik legesélyesebb az összes induló közül!

3.Silver Spoon by Hiromu Arakawa

tez4.jpg

"The manga follows Yūgo Hachiken and his classmates at an agricultural high school in Hokkaido. Many of Hachiken's classmates are from farming families, but Hachiken is from the city and is not used to farm life."

Szívem szerint a legesélyesebb az összes közül, s nem, nem csak azért, mert a Fullmetal Alchemost mangakája írta és rajzolta, hanem mert tényleg egy kiváló manga, mégha a témája kicsit szokatlan is.

4.A Silent Voice by Yoshitoki Ooima

tez5.jpg

"Young boy Jōya Ishida has the motto of "Bright! Fun! Adventures!" He meets a deaf girl named Shōko Nishimiya. Their meeting changes the classroom, the school, and Jōya's entire life."

Nem ismerem, állítólag nem rossz darab, de nem hiszem, hogy nyerni fog, de egy "Special Award" vagy egy "Reader's Award"-ot talán bezsebelhet.

5.Chaser by Jokura Koji

tez8.jpg

"The story takes place in the first half of 1955, when a manga artist named Kōichi Umitoku is trying to challenge Osamu Tezuka, the God of Manga. He is the same age as Tezuka, and has three reasonably popular monthly serialized manga under his belt. He outwardly criticizes Tezuka's work as boring, but secretly collects Tezuka manga."

Aranyos manga, egy "Special Award" vagy "Reader's Award" díjat nem sajnálnék tőle. ;)

6.Heisei Uro Oboe Zoshi by Hajime Toda

tez7.jpg

"A (fictional) account from an Edo-era painter who visited the modern era and returned. The ukiyo-e he drew tell stories of mascot character, A*B48, the Sky Tree, and more."

Nem olvastam, de a kerettörténet alapján nem hiszem, hogy nyerne.

7.Naruto by Masashi Kishimoto

tez9.jpg

"The long-running series about Naruto, a boy born the spirit of an evil nine-tailed fox imprisoned within him, and his quest to become Hokage, the strongest ninja in his village, ended in 2014 after 15 years."

Na MOST feldugnék egy Oscar Díjat annak a japánnak az ánuszába, aki EZT megengedte, hogy a Naruto résztvehessen, mint jelölt a Tezuka Osamu Cultural Prize-on!!! NAGYON, ismétlem NAGYON remélem, hogy nem fog nyerni semmilyen díjat, mert azzal elvesztené a Tezuka Osamu Cultural Prize a jó hírét és egy anime-manga Oscar Gálává siványulna, aminek nagyon nem örülnék! Igen, tudom, hogy a Bleach nyert egy Shogakukan Award-it, de az összes létező japán anime-manga díjátadó közül mindig is a Tezuka Osamu volt a legjelentősebb, ahol már a jelöltek is csak SSS kategóriás mangák lehettek!

Szerencsére nem kell félni - remélhetőleg -, mivel biztosan nem fogja megnyerni a "Grand Prize" díjat, a "Reader's Award" díjtól meg a shipping miatt megfeleződött tábor miatt meg már alapból búcsút mondhat. Egyedül a "Special Award" díjat nyerheti meg, de remélem nem fogja, mert már az szentség töré volt, hogy egyáltalán jelölni merték a "Tezuka Osamu Cultural Prize"-ra!

Szerintete ki fog nyerni? Ki lesz a tuti befutó? Az Anime Manga Palota stábja figyelni fogja az eseményeket, hogy megtudjátok, mely manga lesz az új legek! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr507219565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása