Sziasztok!

Tudom , hogy azt ígértem hogy írásban mutatom be nektek 2014 TOP 3 legrosszabb animéját csak hát közben kissé előre kellet hoznunk a karácsonyi készülődést éppen ezért csak most erre a listára futja az időmből.Remélem még azért tetszeni fog. Következzék tehát 2014 TOP 5 LEGROSSZABB ANIMÉJA!

 

A LISTA MINT MINDEN ESETBEN MOST IS TELJESEN SZUBJEKTIV, HA VALAKINEK MÁS A VÉLEMÉNYE AZT KÉRETIK NORMÁLIS HANGNEMBEN ÉS STÍLUSBAN KÖZÖLNI! KÖSZÖNÖM!

top-5.jpg

V. Helyezett: Gokukoku no Brynhildr

56657l.jpg

Avagy Elfen Lied 2.0. A Történet  főszereplője egy űrmániás srác Ryouta akinek az osztályába egy nap új lány érkezik aki megszólalásig hasonlít a srác gyerekkori barátjára Neko-ra aki meghalt, ám amikor ezt szóvá teszi neki a lány semmire sem emlékszik vele kapcsolatban akiről azonban nemsokára kiderül hogy mágikus képességekkel rendelkezik és egy laboratóriumból szökött meg több tucat másik társával együtt akiknek szintén különleges képességeik vannak , ám napjaik meg vannak számlálva ugyanis ha nem kapnak naponta gyógyszert akkor elolvadnak mint a boszorkány az Óz-ban. Küldetés: Gyógyszert kell szerezni Ryouta részenként növekvő bosziháremének és megvédeni őket a laboratórium embereitől. Nagyvonalakban ennyi a történet, fölösleges ecsetelnem mert úgyis mindenki látta, hónapokig ettől volt hangos minden animés fórum aztán a vége után olyan szinten lehúzták ezt az egészet a WC-n mint a huzat. Az EL-es hasonlóság sem véletlen:

- Amnéziás Főszereplő: Pipa

- Különleges képességes lányok akik egy laborban nevelkedtek: Pipa

-A Labor vadászik rájuk: Pipa

-A Két főszereplő gyerekkori barátok: Pipa

- Van egy ultimate evil csaj aki imád gyilkolni: Pipa

Az eredeti szerző is azonos, a gyártó stúdió is. Azért a mentségére legyen szólva , hogy nem olvasom a mangát ami még most is fut szóval nincs összehasonlítási alapom bár Peter szerint az is egy határ szemét.  De amivel igazán fel tudja húzni az embert az az hogy össze van csapva az egész. Az össz-vissz 13 rész arról szól a főszereplő minden szembe jövő csajt megtérít a háremébe, akit meg nem azt elteszik láb alól 1-2 részen belül. Ennyi , slussz-passz, kész ,vége. Semmi érdemleges nem történik, alig vannak a dolgok megmagyarázva benne, a befejezést meg elintézték az Elfen Lied manga befejezésének átültetésével. Karakterek nincsenek, senkivel nem lehet szimpatizálni, a látvány iszonyat gyenge és tele van klisékkel az egész. Viszont amiért hatalmas piros pontot érdemel az az 1. Opening zene ami fantasztikus lett. Deamiért csak az 5. helyet kapta meg az az hogy bár maga a sorozat rossz egy kisebb hányingernél nagyobb kárt nem okoz az embernek. Nem úgy mint a lista többi tagja.

IV. Helyezett: Soul Eater NOT!

61889.jpg

Avagy a tökéletes példa arra hogy hogyan kell egy alapjaiban élvezhető mangának és animének egy istentelenül elb@ott spin-off mangát és sorozatot csinálni. Maga a Soul Eater sem tökéletes de egy élvezhető, helyenként nagyon is szórakoztató manga és anime, erre a mangakája fogja az egészet és csinál neki egy moe-loli spin-off műsort kizárólag a pénz és az moe-otakuk kedvéért. Többet felesleges mondanom róla hiszen Mangekyo kolléga már készített róla egy nagyon is átfogó videót, tessék megnézni.

III. Helyezett: Blade & Soul

61885_1.jpg

Videójátékokból animét csinálni mindig necces dolog. Egy Koreai videójátékból meg aztán pláne. A főszereplő egy Alka nevű bérgyilkoslány aki minden áron végezni akar egy másik lányt Valel-t aki végzett a saját mesterével és nem mellesleg félig démon is nehogy könnyű dolga legyen a főszereplőnek. Utazása közben mellészegődik még 3 másik csaj is akik szintén bérgyilkosnak szegődtek. A történet le se tagadhatja a szerepjáték alapot de ez a történet még ahhoz képest is iszonyat gyenge. Mert tényleg ennyi az egész. Semmi súlya az egésznek, a szereplők csak úgy vannak de karakterük az nincs, a főgonosz is teljesen egysíkú. A stúdió pedig az évek óta vegetáló Gonzo akik ha ezzel akartak visszatérni akkor nagyon ráb@tak mert ez még egy kezdő stúdiótól is szégyen lenne.Ezek után nem csodálnám ha be is zárnák a kaput.Azt javaslom ha erre adjátok a fejetek akkor készítsetek hozzá megfelelő mennyiségű alkoholos alapot mert ezt csak azzal lehet elviselni.

II.Helyezett: Mahou Sensou

58103l_1.jpg

Avagy a legbénább iskolai-mágikus romantikus anime 4EVER! A történet főszereplője egy Takeshi nevű sráca ki egy nap megment egy lányt akiről kiderül hogy MÁGUS és hamarosan a srác is az lesz mert (kapaszkodjatok meg ) látta a csajt varázsolni és ettől ő is super awsome powerre tesz szert és később 2 másik társa is ezért beiratkoznak egy iskolába ahol a képességeiket gyakorolhatják ám nem tart sokáig az idill mert ( mikor máskor) fel akar ébredni egy gonosz mágus aki újra akarja teremteni az egész világot de persze ezt nem szabad ezért hőseink szembeszállnak vele és a szektájával persze minden múltbéli titokra fény derül de Takeshinek még az öccsével is meg kell küzdenie.

148-what-the-hell-is-this-crap.jpg

Megmondom mi ez: Az Arata Kangatari iskolai shounen átirata. Az egész anime úszik a klisétóban, eredetiség szinten egy nagy semmi az egész, de még a kliséket sem tudja jól felhasználni. A Látvány valami elképesztően pocsék, az hogy a Madhouse kiad egy ilyet az már emberiség ellen elkövetett bűnnek számít. Karakterek nincsenek, karakterfejlődés sincs, a zenék valamennyire értékelhetőek de amivel iszonyatosan fel tudja húzni az embert az a Takeshi és az öccse közt lévő konfliktus. Gyakorlatilag elintézték annyival hogy az öcsike féltékeny rá egy csaj miatt és ezért megy az egész hisztiparádé. Azok a jelenetek iszonyatosak amikor a két testér beszél egymással és senkinek nincs annyi esze hogy pofán csapja az öcsikét aki részenként eljátssza hogy megjavul aztán mégsem. A befejezés meg.... arra szavak nincsenek, gyakorlatilag befejezés sincs, lóg a levegőben az egész. Semmi nincs megmagyarázva, az meg külön röhej számba megy hogy az anime szerint mindenki automatiche varázsló lesz aki varázslatot lát. Ez az anime úgy szar ahogy van de nemcsak simán rossz. Úgy értem, ez az anime még 10 évvel ezelőtt is rossznak számított volna 2014-ben meg pláne amikor már annyi ilyen anime van hogy tele velük a padlás.De hogy akkor miért csak a 2.? Azért mert ebben legalább történik valami, nem úgy mint az 1. helyezett esetében ami több mint 30 részes és 20 részen keresztül semmi nem történik benne.

I.Helyezett: Cardfight!! Vanguard-Legion Mate ARC

64773l.jpg

Igen, a Vanguard 4.évada amit a Vangaurd játékosok 80% utál. A történet  hónapokkal a 3.évad után játszódik, és itt Aichi-val ellentétben Kai lesz a főszereplő mert Aichi titokzatos módon eltűnt és senkii sem emlékszik rá rajta kívül ám mikor egy titokzatos pakli hozzákerül és a többiek szép lassan visszaemlékeznek rá feltűnik egy csapat a 4 Lovag akiknek a feladata Aichi őrzése és a vele kapcsolatos titok őrzése. Legalábbis ennek kéne történnie. A Történet 80%-ban ugyanis NEM TÖRTÉNIK SEMMI. Ezt vegyétek halál komolyan, a Legion Arc olyan szinten dögunalom hogy hozzá képest  az Exodus egy Oscar esélyes alkotás. Bár nagyon lerí róla hogy az alkotóknak halvány lila gőze nem volt róla hogy mit kéne csinálniuk ezzel az évaddal, a szereplőkkel úgyszintén, a főszereplőket pakolják egyik oldalról a másikra mint a kocsmáros lányát, az utolsó részeket meg úgy széttrollkodták a hülyeségeikkel és olyan kártyahúzásokkal amitől a magam fajta játékosoknak a pofája leszakadt. A látvány ugyan már nem annyira rossz de elrajzolások itt is vannak viszont a karakterek..... Te Jézusatyaúristen.Nem túlzok hogy ha azt mondom hogy ez a 4 Lovag az animetörténelem legirritálóbb álgonoszai. Annyira egysíkúak és jellemtelenek mint egy meszelt fal és olyan háttérsztorikat kreáltak hozzájuk hogy azt Kishimoto vagy Kubo megirigyelhetné, itt egyébként a kiscsaj viszi a pálmát.A zenék továbbra is hullámzanak a jó és közepes között bár az 1. ED iszonyatos lett. De mégis a legnagyobb hibája az egésznek h unalmas és semmilyen de közben mégis iszonyat epic akar lenni. Ezért lett nálam ez 2014 legrosszabb animéje nem pedig a Tokyo Ghoul vagy a Mahou Sensou. Azokban legalább történik valami.

Ennyi voltam mára, remélem tetszett a lista. És egy kis meglepetés a végére! Íme Matten mester legújabb szinkronparódiája egy vendéggel!

 

SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr917002089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása