Sziasztok!

Ha túltettétek magatokat előző poszt okozta sokkon akkor most jöjjön egy jóval derűsebb téma, a romantikus iskola animék világa. Bár bevallom, hogy nagyon távol áll tőlem ez a téma és a School Rumble-n kívül még nem akadtam össze egyetlen értékelhető sorozattal sem ezért a Baka To  Test To Shoukanjuu-t is csak nagy unszolásra kezdtem el nézni.

50389l.jpg

A Baka to Test először light novel formában jelent meg 2007-ben és egészen 2013-ig futott  majd 2009-től manga  formában is kapható volt és ezeket Haga Yui, Inuoe Kenji és Mattako Musuke követték el. Az anime első évada pedig 2010-ben készült a Silver Link gondozásában kiknek olyan animéket köszönhetünk mint a borzalmas C3, az egész jó kis Kokoro Connect és a Strike The Blood illetve a Watamote. A rendezője pedig Oonuma Shin volt aki a korábban említett animéket is rendezte.

A történet egy teljesen  hierchius iskolában a Fumizuki Akadémián játszódik ahol a diákokat a felvételi vizsgán elért pontszámaik alapján osztályozzák be a 6 osztály egyikébe. Az A osztályba a legjobb tanulók kerülnek full luxusba míg a F-be a legidiótább és különcebb diákok mennek és nekik még padjaik sincsenek.

the_idiot_the_test_and_summoned_creatures_042.jpg

Főhősünk Akihisia Yooshi is ebbe az osztályba kerül mivel meg van bélyegezve mint a legidiótább tanuló.

the_idiot_the_test_and_summoned_creatures_025.jpg

Persze nincs minden veszve az osztály számára hiszen a tanulás mellet egy másik lehetőség is a rendelkezésükre áll a fejlődéshez, ami nem más minthogy az osztályoknak virtuális hologrammjaik segítségével kell legyőzniük a többi osztályt a tanulmányi pontszámaik alapján és ha ez sikerül akkor osztálycsere történik.

the_idiot_the_test_and_summoned_creatures_058.jpg

Az F osztály tehát sorban kihívja a többi osztályt és ezzel megkezdődnek a háborúk az osztályok között. Persze ezenkívül van egy romantikus szál is ami Yooshi és a véletlenül az F osztályba került zsenilány Himeji között " zajlik" .

the_idiot_the_test_and_summoned_creatures_003.jpg

A történet nagyjából ennyi lenne és meg kell mondjam hogy ez történetnek nagyon is jó.Má rcsak azért is mert az anime nem nagyon veszi komolyan magát és egy ilyen sztoriból egy vicces kis animét simán ki lehet hozni ami pedig meg is történt.Számomra ez amolyan pozitív csalódás lett mert ugyan ez sem mentes a kliséktől de egy jól összerakott és nagyon szórakoztató animét kaptam ami kicsit túl is teljesített azon amit vártam tőle.

Grafikai szempontból nem rossz az anime ugyan a karakterdizájn elég változatos színvonalú.A főbb karakterek ugyan nem néznek ki rosszul viszont amik engem egy picit zavartak azok a kissé kifejezéstelen szemek. Persze nem ezeken van a hangsúly hanem a hologrammokon és harcokon. A karakterek chibi kinézete egyszerűen haláli. Persze látszik rajtuk hogy nem gondolták komolyan őket hanem inkább a vicces kinézetre mentek rá.

the_idiot_the_test_and_summoned_creatures_052.jpg

A csaták meg annyira bugyuták és bárgyúak hogy azt öröm nézni, nagyon sokat lehet rajtuk nevetni, igaz ezek a közepe felé eléggé elmaradnak és ekkor kapjuk meg a szokásos romantikus félreértés megy egyéb poénokat. Ha már itt tartunk a poénok elég változó tendenciát mutatnak. Vannak iszonyat jó poénok de sajnos itt is kapunk tsundere meg kukkolós poénokat mondjuk ezek nem annyira rosszak de minden részben megkapjuk őket szinte ugyanolyan tálalásban és így 20x-ra megnézve ugyanazt a poént már egyáltalán nem vicces hanem inkább fárasztó és semmilyen. Mintha az alkotóknak nem lett volna több ötletük ezeken kívül de Yooshi szegénységi poénjai meg inkább eltúlzottak.

Baka to Test to Shoukanjuu (2010) 004.jpg

És persze nem maradhatnak ki a cicis poénok sem......

i_want_to_be_with_you______by_moluscum-d36rvo5.jpg

meg párszor a yaoi jelenetekkel is borzolják az embereket, szerencsére nem sok ilyen van benne ezért ez most kivételesen elnézem. Meg azért egy pár utalást is sikerült belerakniuk...

sfb6et.jpg

Viszont amikben nagyon alulteljesít az anime azok  a karakterek. Nem arról van szó hogy idegesítőek mert 1-2 ember kivételével mindenki elég debil módon de megkedvelhető. Arról van szó hogy itt is mindenki tök sablon.Ugyebár itt van Yooshi a balfarok főhős, Minami a tsundere csaj,  Himeji a kedves de teljesen egysíkú csaj,Yuuji a klánvezér bár pont  ő az aki a legszerethetőbb az egész sorozatban, Hideyoshi a tranvesztita és most bocsánat de ezzel a poénnal is kissé túlzásba estek a készítők, Kouta a perverz kukkoló stb...... Ééééééés van még itt agybajos leszbicsaj, Incesztmániás nővérke (akinek egyáltalán nem értem hogy miért  Inoue Kikuko adja a hangját amikor ő ennél sokkal többre is képes), van szerelmes yandere is meg próbálkoznak főgonosz behozatallal is de aztán szerencsére rájöttek hogy ő ide k@ra nem kell ezért 2 rész után meg is feledkeznek róla hál istennek. Meg persze ott van Vasember Souichi bár ő is inkább fárasztó lesz a végére az unalomig ismert poénjával.

the_idiot_the_test_and_summoned_creatures_072.jpg

És sajnos a sablonos karakterek még annak ellenére sem megbocsájthatóak hogy nem veszi komolyan magát az anime. A romantikus szál meg hál istennek nem csöpög mint más hasonló animében, és ezekből is sikerült 1-2 jobb poént kihozni. Ja és majdnem elfelejtettem megemlíteni  a sorozat talán legjobban kitalált szereplőit, őket...

the_idiot_the_test_and_summoned_creatures_087.jpg

Nem magyarázzák meg pontosan hogy mik is ők meg nem is szerepelnek sokat de amikor szerepelnek az mindig röhögést okoz a nézőnél.

Végül értékeljük a zenéket is.A háttárzenék nem rosszak csak szimplán semmilyenek. Az openinget az akkor pályakezdő Asou Natsuko adja elő és első próbálkozásra egy ilyen dal nem is rossz még ha valljuk be elég bárgyú is a dal de illik a sorozathoz.

 

Az ending viszont háááát szerintem nem illik az animéhez,legalábbis választhattak volna egy kevésbé rockosabb dalt mert ez tényleg nem illik az animéhez.

A sablonos karaktereket leszámítva a Baka to Test egy nagyon vicces anime, ami ugyan tartalmaz ecchi jeleneteket de mellettük tartalmaz minőségi humort is.Emellett nem veszi magát komolyan, csak szórakoztatni akar amit szépen teljesít is. Ajánlom egy megnézésre, aki belekezd az biztosan jól fog szórakozni rajta.

Baka to Test to Shoukanjuu

-Idő: 2010

- Stúdió: Silver Link

-Rendező: Oounam Shin

-Műfaj: Romantikus-Komédia

- Opening: Perfect-area-complete by Asou Natsuko

- Ending:  Baka Go Home by milktub

-Hossz: 13 rész

Tetszett:

-Marhajó és nagyon debil a történet

- Nem veszi magát komolyan

- Kedvelhetőek a főszereplők

- Egész jó a grafika

-Aranyosan bárgyúak a harcosak

-Nagyon jók a poénok

-Zenék

-Opening

Nem Tetszett:

-Némelyik poén a végére már unalmas vagy önismétlődő

-Sablonos karakterek

-Ending

Értékelés:

-Százalékban: 85%-Jó

-Pontban: 8/10

Remélem a 2.évad sem lesz rosszabb . Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1006945917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veterán33 2014.12.02. 16:18:20

Jó sorozatnak néz ki.(megy a listába) :)
De ha nagyon őrült animéről van szó akkor a Kill me baby! és a Yuyushiki lenne amit most említenék. Az első az az anime aminek ha túl éled az openingjét (de illik hozzá) akkor 3 rendkívül pihent és szórakoztató történettel mely kiválóan erősíti a rekesz izmokat. A másodikhoz azt tudom tanácsolni hogy előtte le kell menni alfába mert amiket mond az a három lány a beszélgetésük alatt mondanak (nem nem olyan témákról beszélgetnek mint a
Seitokai Yakuindomo-ban annál azért ártatlanabb bár ez is megér egy misét a nem hétköznapi hozzá állásuk miatt[kulcsszó: direkt félreértés] XD) az egyszerre extrém fárasztó és szórakoztató bár egy olyan se füle se farka történet mesélésnek tűnik.

veterán33 2014.12.02. 16:23:06

@veterán33: Javítás:történettel jutalmaz.

Celandine 2015.01.05. 17:27:19

Ha az tetszett ebben az, hogy nincs benne sok románc akkor alig várom, hogy megnézd a 2. évadot ahol (főleg az utolsó részekben) a románcot helyezik előtérbe. :) Meg még több lesz a háttérsztori, de azok (is) valamennyire élvezhetők. o3o

Amúgy az azért tetszett, hogy Minami szerintem egy egész szerethető tsundere lett. Ő nem az az ütni valóan idegesítő mint jó pár animében..... Meg még én az ending-et nem soroltam volna a negatívumokhoz. Szerintem jó szám habár tényleg nem illik az anime hangulatához. Habár én lehet, hogy egy kissé elfogult vagyok a zenét illetően hiszen az egyik kedvenc animém opening-jét is ők éneklik. (ez az Uchouten Kazoku, egyszer igazán érdemes megnézni, ajánlom ;) )

xx18Rolandxx 2015.01.06. 11:13:01

@Celandine:

Nem igazán azzal van bajom ha egy animében van romantika hiszen abban a kategóriában is vannak jó sorozatok mint a Love Hina, a School Rumble vagy a Midori Days na jó a Nisekoi sem volt vészes. Akkor van bajom vele ha eltúlozzák az egészet és romantika terén csöcs-meg iszonyat kínos félreértés poénokat tolnak a képünkbe és elvárják hogy azon röhögj mint a például a Noucome esetében amitől 2-3 rész után vért hányik az ember sugárban. A Tsundere poénokat meg inkább meg sem említem.

Az Uchouten Kazoku-val szemezek egy ideje de valahogy még nem vitt rá a lélek hogy megnézzem, lehet hogy most teszek vele egy próbát.

Celandine 2015.01.07. 15:12:41

@xx18Rolandxx: Pont az a baj a 2. évaddal, hogy szerintem túlzottan a románcra hajtanak, (de ez csak egy bizonyos pont után érezhető) és megy a dráma meg a hiszti, a poénok pedig eltűnnek. Persze még van benne egy-két rész ahol egy jót kuncog az ember, de nem az igazi. Meg egy kicsivel talán több lesz az echi poén is, de lehet, hogy ezeket a dolgokat az én rossz memóriám mondatja velem, mivel az animét én még akkor néztem meg amikor kijött....

Az Uchouten Kazoku-val kapcsolatban meg még csak annyi, hogy egy aranyos kis történet, egy jó tanulsággal a végén, kedvelhető karakterekkel, kisebb hibákkal. Egyszer nézős, jó anime. :)

Hunterbey 2017.09.08. 17:59:20

Őszintét megvalva én RÜHELLEM ezt az animét... Nem a viccekkel van a probléma, hanem hogy kivesz random animékből jeleneteket, átrajzolják és ezen hadd röhögjenek mint a fakutya és kész. Van jó pár sok jó poén, csak ez a szétlopás kb. Nartot is lekörözi. Nálam semmivel sem különebb, mint egy Keijo, csak ott fanservice is van. De ha adnának poénokat, mint a Nichijouban a "paródiákhoz", akkor semmi baj nincs vele. 10/3 Lopott szar, ami unalmas is, saját vélemény. Pár poén és a kreativitás mentette a menthetőt. :D

Hunterbey 2017.09.08. 17:59:20

Őszintét megvalva én RÜHELLEM ezt az animét... Nem a viccekkel van a probléma, hanem hogy kivesz random animékből jeleneteket, átrajzolják és ezen hadd röhögjenek mint a fakutya és kész. Van jó pár sok jó poén, csak ez a szétlopás kb. Nartot is lekörözi. Nálam semmivel sem különebb, mint egy Keijo, csak ott fanservice is van. De ha adnának poénokat, mint a Nichijouban a "paródiákhoz", akkor semmi baj nincs vele. 10/3 Lopott szar, ami unalmas is, saját vélemény. Pár poén és a kreativitás mentette a menthetőt. :D
süti beállítások módosítása