Szegasztok!

Gondoltam így eme nem kicsit felhős vasárnap, hogy írok nektek egy olyan animéről, melyben gyakorlatilag semmi eredeti nincs benne, mégis valamennyire fogyasztható stuff.

Ma a Freezing című animéről fogok írni nektek!

Freezing.jpg

A Freezing egy romantikus, akció, sci-fi fantasy manga, melyet Lim Dall-young ír és Kim Kwang-Hyun rajzol a Comic Valkyrie magazin oldalain 2007 óta.

2011-ben úgy döntött az "A.C.G.T." stúdió (Koi Kaze, Seven of Seven és Wangan Midnight), hogy Takashi Watanabe rendezésével (Slayers animék, Hidan No Aria, Ikkitousen), hogy egy 12 részes anime adaptációt készít a sorozat első 37 fejezetéből! Mondanom sem kell, hogy mivel eme anime 2000 után született, ami ugye Takashi Watanabe tehetségének elvesztésének időszámítása, igen kevés remént lehetett adni a Freezing-nek (főleg a 37 fejezet 12 részbe sűrítése miatt is).

Az eredmény? Nos.... mondjuk azt, hogy ha csak ezt adta volna ki 2011-ben, akkor talán még megmenekülhetett volna a Hidan No Aria által hazavágott jó hírneve.

Freezing_1._rész__Az_Érinthetetlen_Királynő_Whine_Subs_Freezing___01_960x720_x264_AACC23D808A.360_0001.jpg

A történet röviden, de részletesen: jönnek az ufók a másik dimenzióból, s mivel a NATO és a világ nagy országainak a hadserege potenciálisan impotens, ezért inkább "stigmákkal" (az ufokból lopott, majd később klónozott cuccosok) felszerelt gimnazista lányokat vetnek be a 20-30 méter magas ufók ellen, akiket amúgy Nova-knak hívnak, a feltúrbózott gimis lányokat meg Pandora-knak nevezik el.

Főhősünk Kazuya egy ilyen "legendás" Pandora-nak a kisöccse is belép eme isko- akarom mondani "szervezetbe", hogy mint "Limiter" segítsen az ufók elleni harcban. Közben meg találkozik a főhősnővel, a fél-mostoha tesója által szexuálosan zaklatott Sattelizer el Bridget-el, aki ugye amellett, hogy egy kuudere (hűvösebb tsundere), természetesen nem venné zaklatásnak, ha Kazuya lenne a társa.

Ééééés, ennyi. Igen, ennyi volt. Ja, nem, elfelejtettem írni, hogy közben meg megye a fanservice, robbanak a ruhák (és a semmitől a végtagok), szóval akinek Ikkitousen függősége van, az itt kiélheti.

Amúgy a manga adaptálása annyira nem lett vészes a sztori szempontjából, mert még exra flash back-ekre is futotta (első epizód konkrétan egy anime only flash back maraton), és azért volt egy pár változtatás a történet szempontjából, amit jobban bírtam a mangához képest.

Freezing_7.rész_7.360_0001.jpg

A karakterek... na velük már nagyobb probléma van. Kazuya a tipikus balfarok főhős, akibe persze minden második leányzó beleszeret, majd átmegy support terminátorba, de amúgy kb úgy viselkedik, mint egy hárem főszereplő.

A lányok, jaj, Bridget unalmas még annak ellenére is, hogy mindent megpróbáltak a múljtába tömöríteni (mostoha tesó általi szexuális erőszak és kínzás, anyuci halála stb) és ez mindenki másra elmondható Chiffon kivételével, aki az egyetlen érdekes és komplex női karakter, aki már lassan az ezredik Xellos/Ichimaru Gin klón, akit láttam.

Akik szót érdemelnek, azok a Nova-k, akikről elszórtan tudunk csak meg dolgokat, de legalább kinéznek valahogyan.

Szóval a szereplő gárda minden, csak nem színes és nem érdekes, egyedül Chiffon meg nem tudja elvinni a bandát (még).

Freezing_5.rész_5.360_0003.jpg

A vizualitás nem rossz, de nem is éppne a legjobb, mondjuk, hogy a kornak pont megfelel. Ellenben a zenék.... na ha valamiben nagyon jól teljesített a Freezing, az akkor pont a zenevilág, mivel nagyon szép dallamok és ütős számok váltogatják egymást pont úgy és akkor, ahogyan azt a helyzet és az idő megkívánja.

A Seiyuu-k többsége is iparos munkát végzett annak ellenére, hogy Chiffon-on kívül nem igazán volt senki, akinek érdemes lett volna megszólalnia.

A harcok elmennek, vannak ütősek, de vannak olyanok, amiket elront az Ikkitousen-es ruci robbantós fanservice.

Hangulat? Na igen, habár a zenék igen szépek lettek és van néhány igen jóra mondható, megható pillanat, sajnos ugyanannyi rossz és röhejes pillanat is van (köztük a fináléban lévő végső harc, ahol a női karakterek szenvednek, majd miután Kazuya telepatikusan orgazmust vált ki belőlük nagyob OP-k lesznek, mint bármelyik neverending shonen fight főgonosz). A szerelmi szálak még úgy ahogy emészthetőek, de mivel sablon tömegre épülnek, ezért senki ne várjon meglepetést.

Freezing_12.rész__VÉGE_12.360_0001.jpg

Kihagytam még valamit? Nem nagyon, még talán beleköthetnék pár dologba, mint hogy miért jó az egy szervezetnek, ha a legerősebb katonájukkal kinyíratnak 1000 ugyan gyengébb, de a későbbi harcokban hasznosnak jöhető katonát, amikor semmivel nem lesz erősebb az aprításuk után, vagy hogy miért ennyire impotens a NATO meg amúgy bármelyik nagyobb ország hadserege, de ezekbe már kár belemenni.

Freezing_DVD_Cover.jpg

Összefoglalva a Freezing nem több, mint egy Ikkitousen klón, néhány jó jelenettel, egy kiváló zenei soundtrack albummal, ahol egyedül egy karakter van, aki fenn tudja tartani a nézők érdeklődését, kivéve, ha nem szereti a "szépet", mert azoknak a többi női szereplő sorsa is érdekelni fogja.

Egyszeri megézés ajánlott, de ne várjatok tőle sokat!

Freezing

- Idő: 2011

- Rendező: Takashi Watanabe

- Stúdió: A.C.G.T.

- Műfaj: Akció, Romantika, Sci-Fi, Fantasy

- Hossz: 12 rész + 6 OVA                                                                                        

Ami Tetszett:        

- Chiffon.

- A látvány nem rossz.

- Nagyon jók a zenék.

- 1-2 poén.

Ami nem tetszett:

- Chiffon-on kívül a többi karakter unalmas vagy sablon tömeg.

- Meglátszik, hogy 37 fejezetet akartak 12 részbe sűríteni (a fanservice OVA-k nem számítanak).

- Már maga a történet ZS-kategóriás szagot áraszt.

- Annyira nyúlja az Ikkitousen-t, hogy szerencsétlenen már gatya sem maradt.

Értékelés:              

Százalék szerint: 60% 

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 6/10 = Közepes

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr696905561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zriff 2014.11.17. 21:26:28

Helló, gondoltam írok mert nem rég olvastam a vinland saga mangáról. Vikinges, kalandozós (egy fejezetben még artúr király is szóba kerül-artorius), de realisztikus beütésű és jól megrajzolt. Ha szeretted a green bloodot akkor ez is lehet tetszeni fog, nekem bejött.

Mangekyo22 2014.11.17. 22:35:34

@zriff: Köszönöm az ajánlást! Érdekesen néz ki már most az első fejezetek után! ;)

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2015.04.11. 18:20:56

Nekem ettől az animétől spec minden bajom volt.

Az első rész után pont elegem lett belőle, és lelkiismeret furdalás nélkül kivágtam. Igazából már csak a Brain szót kéne odabiggyeszteni, az anime címe elé, akkor tökéletesen összefoglalná, kábé mit éreztem, miközben néztem. =D

Az még hagyján, hogy azt a pofába nyomós, minden érzék nélküli csöcsös tehén fanservicet használja ez is, mint a hasonlóan gyér Ikkitousen, de mellette valami olyan görcsösen komoly akarta venni saját magát, hogy inkább csak röhejes lett, mintsem érdekes.
süti beállítások módosítása