Vége A Naruto-nak! Tényleg?

2014.11.15. 15:53

Szegasztok!

Gondolom már egyáltalán nem új hír, hogy bizony, november 10-én véget ért a Naruto manga, mely több, mint 15 évig futott a Weekly Shonen Jump magazin oldalain, több, mint 700 fejezetet produkálva!

Bevallom, én még mindig tartom magam ahhoz, hogy Pain legyőzése után bekellett volna fejezeni, valamint, hogy Pain leverése óta csak romlott a színvonal, de szerencsére az utolsó 5 fejezet megmentette a teljes bukástól! Illetve a "befejezést" illetőleg.... nos, MÉG NINCS VÉGE! Ugyanis Kishimoto elmondta, hogy az utolsó fejezet, a 700-ik fejezet csak epilógus, ugyanis lesz egy film, amit a Road To Ninja-val ellentétben nem csupán írt és rajzolt, hanem "mellék-rendezőként" felügyeli a film készülését és ami a legfontosabb, megerősítette, hogy teljesen canon, vagy hivatalos lesz a Naruto történetében. A film amúgy a 699-ik és a 700-ik fejezetek között fog játszódni. A film címe "The Last" lesz, s Kishimoto elmondása szerint a "szerelemről" fog szólni.... jaaaaaaj....

 Ami az "epilógust" illeti, nos, kb a jó régi 10-15 év time skip + full happy mindenki lett, mindenki összejött mindenkivel, lett gyereke, stb. Semmi extra, de bevallom, így is jobbra sikerült, mint a többi, amúgy jobban kedvelt neverending shonen manga vége (köztük is a legrosszabbra a Hokuto No Ken vége volt a legrosszabb, hiába szerettem azt a legjobban). Persze hasra esni nem fog senki sem, mert még mindig ugye a Naruto-ról van szó.

Néhányan azt mondják, hogy ellett kapkodva a "befejezés", de aki figyelte a híreket, az tudja, hogy az utolsó fejezet csak epilógus, a filmmel együtt fog csak teljes lezárást adni a történetnek. Érdekes megoldás, de nem egyedi.

Chapter699.5.jpg

Viszont ami meglepett, az a Naruto fandom-ja! Bevallom, soha még nem találkoztam annyira vérpistikés társasággal, mint a Narutotardok - kivéve ugye Rie Kugimiya Tsundere és a Key Animation fanboy-jait, ugye -! Ugyanis sikerült nekik még mélyebbre esniük! Kiderült ugyanis, hogy kb a 70%-uk már tényleg csak a shipping miatt olvasták, s ezt nem egy közülük ismerte el, ami azért vicces, mert pont azokról derült ki eme igazság, akik mindig is arról beszéltek, hogy mekkora értékeket képvisel a Naruto manga, meg hogy mennyire zseniális Kishimoto... erre meg most pont ők támadnak neki, hogy egy tehetségtelen író. ;P

De ami a koronát teszi a "barna macira", hogy "egyes" shippinger-ek olyan messzire mentek el kedvenc shipping párosukért, hogy már halálos fenyegetséeket küldenek nem csak Kishimoto-nak, de már az asszisztenseinek is! Emellett zaklatják twitter-en és facebook-on, s akinek ez még nem lett volna elég, még egy petíciót is készítettek, hogy tiltsák be a Naruto-t az USA-ban, amíg Kishimoto nem írja át úgy a történetet, ahogyan ők akarják! O_O

Hűha, csak nekem ugrik be most Stephen King "Misery" (Tortúra) című munkásága? ;P

 

 

Nos, habár soha nem volt a kedvencem és igen sokszor támadtam - nem, nem azért, mert népszerű volt, hanem mert nem megérdemelten lett népszerű -, azért el kell ismernem, hogy 15 évig folyamatosan megjelenni hétről hétre nem volt semmi.

naruto-5284479.jpg

 naruto-5284481.jpg

 Na akkor már csak egy canon film maradt, aztán már csak a One Piece és Bleach van hátra! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr846899831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.11.25. 00:08:29

Hmm szerintem is a pein harcnál kellett volna lezárni az egész sorozatot. Gondolom maga az író is úgy tervezte, de ugye a pénz nagy úr. Mi sem mutatja jobban ezt a megállapítást mint az "új" mozi film amit készítenek. Még egy kevés zsetont leakarnak akasztani utoljára a sorozatról . A pein harc után kidolgozatlan volt a naruto manga végig, sőt annyira ötlettelen és semmilyen volt a vége, hogy már maga a manga filler epizódokba csapott át. A befejezés pedig nevetséges, mintha csak saját magukat klónozták volna a szereplők.

Én egy tökéletes befejezést tudtam volna elképzelni, amely minden narutardot és fant kielégített volna. Valljuk be, ez a sors illett volna a két főszereplőhöz a legjobban.
Nyissátok meg a videót :)
www.youtube.com/watch?v=3nFM4wDeXco

Inzon 2015.01.23. 14:26:32

@Palacsintaxx: Nem egészen. A Tobi=Madara (aztán mégsem!) szálból már teljesen egyértelmű volt, hogy nem lesz vége a NaruPein harccal.
Kellett még Tobinak is egy balhé, NaruSaku balhé. meh aztán Kisaménak és Zetusnak is kellett valamiféle halál. nem is beszélve az elarrataln (de aztán emgint elvarratlan!) Kabuchmaru résszel.
Ott hogy a Pein harccal vége van kb. akkora szánalmas, mint... mint ami végülis ígyis lett belőle.

Nem volt teljesen kidolgozatlan, csak folyamatosan hanyatló. Bár a 600. részig csak hullámvölgyekkel. Utána már csak mélyen zuhant lefelé. Ekkor én már 10 fejezetenként néztem, és valahogy a650. résznál állapítottam meg, hogy a Tobi=obito a legkisebb baj! Tehát még mélyebbre zuhatn a történet, és még a legkisebb próbálkozást sem tette a mangaka, hogy javítson rajta. Sőt, amit lehetett még azt is elrontotta.

Ráadásul igaz, hogy vége lett, de számos kérdésre megint nem kaptuk váalsz, stőt úja kkeletkeztek. Szerinem ez a troll mangaka újra akarja kezdeni a törénetet pár év múlva. Bár én azt már nem nézem meg.
süti beállítások módosítása