Movie Review-Annabelle

2014.10.19. 18:48

Sziasztok!

A szombati ledolgozás ellenére sikerült egy kis mozizásra is időt és energiát szakítanom így sikerült megtekintenem az Annabelle című horrorfilmet.

annabelle_ver2.jpg

Maga a film nem más a mint a 2013-as év egyik legnagyobb horrorsikerének, a Démonok Között-nek egy úgymond spin-off előzménye melyben az Annabelle baba története van feldolgozva és már láttam róla 1-2 trailert így már nagyon vártam ezt a filmet. Aztán amikor vége lett....... na de ne szaladjunk előre.

Maga a történet a szokásos horror alappal indít, a főszereplő egy friss házaspár ahol a nő éppen terhes ennek örömére a férj egy babával ajándékozza meg a nejét, ő lenne a címszereplő Annabelle is.Aztán egy éjszaka egy sátánista pár tör be a főszereplők házába akiket ugyan sikerül megölniük ám még utolsó tettükként ott hagynak egy kis plusz ajándékot, nevezetesen egy démont ami megszállja az Annabelle babát és elkezdődik az igazi pokoljárás.... legalábbis ennek kéne történnie.

A film korrektül van összerakva,ugyan a Démonok Között-höz hasonlóan hozza az összes olyan klisét amit csak el lehet sütni. Mégis úgy próbáltam nézni a filmet hogy nem akartam az előző részhez viszonyítani, ez mondjuk sikerült csak az a baj hogy az Annabelle még a Démonok-tól való eltekintés ellenére ,hacsak önmagában nézzük még úgy is dögunalmas és teljesen kiábrándító.A film első 10 perce annyira csöpög mint a csap ezzel az agyonidealizált házaspárral hogy azt rossz volt nézni de higgyétek el a pálfordulós gyilkolás jelenet után sem történik sokkal több. Merthogy az ijesztegetős részeknek a 90%-a vagy ezerszer látott és könnyed kitalálható esemény vagy pedig inkább csak semmilyenek , jó példa erre a varrógépes jelenet.A filmben van kb 2-3 tényleg olyan ijesztő rész amin felugrottam a székből, a plafonos jump scere az üt mint a kő és az ajtós-berohanós sem volt rossz. De ezekből 1-t már a trailerben ellőnek szal marad jó esetben 2 amin meg lehet ijedni azokat is a végére hagyták. A film nem képes teljesen fent tartani az érdeklődést és a feszültséget és ha egy horror erre nem képes az régen nagy baj.Pedig valljuk be, babákkal horrorfilmet készíteni egy nagyon jó alapötlet mert hát a babáknál ijesztőbb tárgyak aligha léteznek. Egyébként az Annabelle baba valóban létezik csak az közel sem annyira ijesztő ezért kissé felturbózták a 2 film kedvéért.

rlabl.jpg

A jobb oldali az eredeti baba ami most egy okkult múzeumban van kiállítva.

Azt tényleg a javára lehet írni a filmnek hogy az a kevés ijesztés ami benne van az tényleg hatásos és azért a baba is elég badass ahogy kinéz.

Sajnos más pozitívuma nagyon nincs a filmnek. A Forgatókönyv iszonyatosan gyenge, a cselekmény úszik a következetlenségekben és a pár másodperc szereplés után elfelejtett szereplőkben.Még a háttérzenék úgy ahogy elmennek de a legtöbb már hallható volt a Halálos Hallgatás című egyébként egész jó kis filmben amit szintén James Wan rendezett. Kár hogy ezt nem ő rendezte hanem csak a producere volt,a rendezést John R. Leonotti kapta akinek ez volt az első filmje mert ő inkább operatőr aki olyan filmeknél segédkezett mint a Honey, Az erdő, a Skorpiókirály és az összes Fűrész utáni James Wan film. Gondolom kihisztizte a rendezési jogot. Nem tudom hogyan csinálta a hisztit de hatásos lett, a rendezése viszont annyira harmatgyenge mint egy sokadik fillerszezon. Aztán lássuk a színészeket. Annabelle Wallis játssza a főhősnőt de az alakítása megegyezik Steven Seagal-éval mert állandóan ugyanolyan fapofával játssza végig a filmet, mintha ő maga se venné komolyan ezt az egészet. A férjet Eric Ladin alakítja az ő alakítása sem sokkal jobb,annyira tökéletesnek vannak ábrázolva hogy azt tényleg rossz nézni. A Démonok Között házaspárja jóval szimpatikusabban lett megírva,látszik rajtuk hogy meggyötörték őket a szellemek. Aztán van kötelező pap karakter, na ő volt az egyik aki tényleg egészen szimpatikus volt és a színésze is egész elfogadhatóan játszott illetve szerepel még a filmben Alfre Woodard is (gondolom kellet valami ismertebb húzónév) aki azért egy elismert színésznő, sok sorozatban és filmben játszott illetve 1984-ben Oscar-ra jelölték a Cross Creek-ben nyújtott alakításáért, az ő karaktere is meglepően szimpatikus bár ő is csak a végén kapott fontosabb szerepet.

Egy szó mint száz az Annabelle folytatáskánt de még spin-off-ként sem egy nagy eresztés de önálló filmként sem állja meg a helyét. Moziban egyáltalán nem érdemes megnézni,ha mindenáron kíváncsiak vagytok rá akkor vegyetek 100 ft-os tescós popcorn-t meg 100 ft-os tescós kólát és töltsétek le mert nagyon nem éri meg egy mozijegy árát.Nem nézhetetlen,inkább csak semmilyen és felesleges, kap tőlem egy 5/10-et.

Ennyi voltam mára SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr536808425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

butyokkapitany 2014.10.23. 12:19:46

No, én is egy 5-t adtam rá, bár szerintem még túl jószívű is voltam vele :D
SPOILER ALERT innentől :)
Elképesztően elcsépelt, és nem is az zavart hogy egy nagy klisétenger az egész, mert ha jól lenne előadva, (lásd a fent nevezett Conjuring vagy az Insidious [első fele]) semmi bajom nem lenne. De ami kiverte a biztosítékot, hogy mindig mindent lelőttek előre teljesen bagatell módon. Komolyan látszott, hogy csak azért mutatnak egy jelenetet hogy a pofádba nyomják, hogy igen, te ettől majd meg kellene hogy ijedjél. Hogy értsd is mire gondolok: berakja a székbe (nem értem miért nem vissza a helyére) a babát és megringatja a székben, csak hogy halld hogy milyen faszán nyikorog a szék, hogy aztán pár perccel később beszarj hogy wáá nyikorog a szék. Ugyanez a nevető babával, a popcornnal, a babakocsival, meg még lehetne sorolni. Egyszerűen a film nem hagyta, hogy megijedj rajta. Az a démon meg sztem elég béna volt. Az Insidious hasonló plafonos jelenetén legalább tényleg megugrottam.
A házaspár meg tényleg szivárványcukiságig volt idealizálva. "ó, szellemeket meg démonokat meg mozgó babákat látsz drágám? hát hogyne, hiszek neked, gyere vegyünk új házat." Meg a férj egyébként is szerintem tenyérbemászóan idegesítő volt, pedig alig volt bármi szerepe is azon kívül hogy sosem volt otthon mikor kellett volna.
A néger nő meg a pap voltak tényleg az egyetlen pozitívumok, bár itt is a legvégénél azért néztem hogy na erről eddig egyrészt nem esett szó, másrészt ne akarjanak már megetetni ekkora hülyeséggel :D
Ami még tetszett az a nem ijesztés volt benne, pl mikor látod folyamatosan a visszapillantót és várod hogy na, mikor ugrik bele valami, aztán bumm, semmi. Meg a záró jelenet mikor mutatják a babát meg már kb az orrlyukába zoomolnak és várod hogy na pislog, ott lesz a tükörben a nő, vagy valami és semmi :D
Na meg az szerintem elég nagy gáz, hogy tinisuncikkal teli moziban néztem, és még ők se sikoltottak fel komolyabban kb egyszer se :D

Near93 2014.10.26. 23:21:35

Az ajtós beszaladós rész egy nagyon szánalmas és ócska Mama copy volt, de annyira szánalmasan szarul nézett ki, hogy én eldöntöttem, ezt moziban nem fogom megnézni. 1500 forintért pláne nem!
süti beállítások módosítása