Szegasztok!

Elnézést kérek mindenkitől, amiért eddig nem voltam, de sajnos nagyon sok minden közbekött (egyetem, család, munka stb). De elég a kifogásokból és beszéljünk egy kicsit a sci-fi és fantasy elemekkel operáló történetekkel.

Mint tudjuk a sci-fi és a fantasy nem sokban térnek el egymástól azt leszámítva, hogy az egyik az űrt, a jövőt és a technilógiát használja, a másik pedig a mágiát, a középkort és a természetet. De mi van akkor, ha valaki, mondjuk egy mangaka mindkét műfajjal operálni szeretne? Nos, akkor megkapjuk a Manabe Jouji féle sci-fi fantasy mangákat, melyekben mindkét műfaj elemei megtalálhatóak.

Manabe Jouji neve nem ismeretlen a blogon, hiszen írtunk egyik "művéről", valamint számtalan említést is tettünk róla. Ma viszont egy olyan, még a "hentai karrierje" előtt készült művéről írok nektek, mely végül anime adaptációt is kapott.

Ma az Outlanders nevű animéről fogok írni nektek.

Outlanders-ld.jpg

"Fütyfürütty, vajon napi hány Kinniku Buster féle seggre pacsi kellett a csajnak eme formás segg kialakításához? ;) "

Az Outlanders egy 1986 anime OVA, amit Katsushiha Yamada rendezett a nem túl híres AIC stúdióval. Eredetileg egy igen tisztességes sci-fi fantasy műfajú shonen manga volt, ami 1985 és 1987 között publikáltak a Comicomi magazinban. Eredeti írója és rajzolója Manabe Jouji volt.

Az évszámokat elnézve gondolom már sejthetitek, hogy bizony nem teljes manga-anime adaptációról van szó, viszont a befejezés nem sokban tér el.

Lássuk a történetet: a történet szerint a Földet megtámadja egy hercegnő Kahm, aki azt állítja, hogy a Földet eredetileg egy másik faj uralta, de bizonyos okok miatt elkellett hagyniuk a bolygót, így a "csúnya tolvaj emberek" elszaporodhattak (hűha, ismerős a sztori, nagyon ismerős), de Khama és apja úgy gondolták, hogy ideje lenne visszafoglalni a "majmócáktól" a sárgolyót. Aprítja is szépen a "majmócákat" harmincasával, amikor is Wakatsuki Tetsuya véletlenül belefut a hölgybe, miután a "nőnemű állat" letarolta fél japánt.

Outlanders-01gfd.jpg

"Gondolom már értitek, miért hívom eme jelenséget nőnemű állatnak... ugyanis normális emberi nőnek nincs ilyen hobbija."

Több se kellett a "nőnemű állatnak", máris rárontott Tetsuya-ra, akivel olyan szoros közelharcot vívott, hogy észrevette, hogy a srác lábai közt valami nagyon nincs rendben, de mivel ez a "nőnemű állatnak" elég "pozitív visszajelzés", ezért életben hagyja Tetsuya-t, majd megával viszi, hogy oltár elé vigye a szerencsétlen srácot. Persze aztán jön a politika, a kényszerházasság kontra igaz szerelem és sorolhatnám.

imagesdfg.jpg

"Nem tudom haver, de én nem nagyon csókolgatnék olyan nőnemű valamit, aminek a hobbija a lefejezés."

Szóval a történet nincs túlbonyolítva, de alapjából véve nem rossz, de a mangáé sokkal jobb, ugyanis ott jobban kitérnek mindenre és jobban is elvan magyarázva.

Apropó egyik negatívuma az animének, hogy alig 48 perc hosszú, így sejthető, hogy nincsenek kidolgozva rendesen a karakterek, akik amúgy - beleértve az amúgy szerencsére beidomítható és fejlődőképes nőnemű állat - egészen szerethetőek. Főleg Tetsuya, aki amúgy egész szimpatikus. Ott vannak még Battia és Geobaldi is.

A látványvilág a régi retro 1980-1990-es évekbeli látványt hozza, ami nem rossz, de ma már annyira nem állja meg a helyét. A zenék viszont egész jók lettek.

Outlanders-12fd.jpg

"Egy Manabe Jouji mű fajikeveredés nélkül?!? Na arról szó nem lehet!"

A hangulat is egész jó lett, bár nem fog senki szaltózni tőle. Mondjuk úgy, hogy szépen keverték a sci-fi és fantasy elemeket. Van persze fanservice is szép számmal, de szerencsére nem veszenk el sokat az anime hangulatából. Amik nagyon jóra sikerültek, azok a csata és harc jelenetek, már Kham ostroma és pusztítása a Földön is elég ütős lett!

images_4.jpg

"Huhú, catfight! Ötöt teszek a fekete cicusra! ;)"

Tehát mint láthatjátok nem rossz anime, de nem is kiváló darab, egy olyan egyszer nézendős darab. Nyugodtan nézd meg, ha szereted a sci-fi-t és a fantasy-t, de ne várj túl sokat tőle.

Outlanders

- Idő: 1986

- Rendező: Katsuhisa Yamada

- Műfaj: Akció, Sci-fi, Fantasy, Shonen

- Hossz: 48 perc                                                                                          

Ami Tetszett:        

- Egész jók a csata és harc jelenetek.

- Tisztességes sci-fi és fantasy anime.

- A szereplők többsége egész jók.

Ami nem tetszett:

- Alapjából véve nem valami nagy cucc.

- Rövid időtartalma miatt pár dolog nincs jól elmagyarázva.

- Sejthetően eme alkotás adott inspirációt "arra".

Értékelés:              

Százalék szerint: 55% 

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 5.5/10 = Közepes

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr206764217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása