Sziasztok!

Bocsánat amiért majdnem 2 hétig nem volt bejegyzés, ennek egyik oka az hogy a több mint 10 éves laptopom végleg megadta magát és már Szent Péter használja. Így viszont ezt a bejegyzést már a vadonatúj gépemről írom.Alanyomnak pedig egy olyan animét választottam amit már nem egyszer kértek tőlünk hogy mutassunk be vagy írjunk róla, na most ez bepótlásra kerül. Ez pedig a Strike Witches!

17635l.jpg

A Strike Witches először 2006-ban jelent meg novel formájában amiből készült egy pár perces OVA is majd 2008-ban kijött a rendes sorozat is amit a sajnos azóta már nagyon döglődő Gonzo stúdió készített, sokak szerint ez az anime mentette meg a stúdiót a teljes csődtől hiszen borzasztóan sikeres lett. A Siker hatására manga,még több Ova és Visual Novel feldolgozás is készült belőle. A Sorozatot Takamura Kazuhiko rendezte aki ezen kívül még a Vividred-et mondhatja magáénak, inkább háttérrendezőként ismert.Műfajilag Sci-Fi-Ecchi.

A Történet a 2. Világháború idején játszódik mikor is a Földet a Neuroid-nak nevezett idegen faj támadja meg és szép lassan szinte egész Európát elfoglalja, az emberiség egyetlen reménye egy lányokból álló csapat akik mágikus erőt képesek használni és különleges felszerelésekkel képesek repülni. Ők a Witchek.

Főhősünk Miyafuji Yoshika is egy Witch és aki édesanyjával és nagyanyjával él együtt mióta édesapja elment a háborúba és nagy valószínűséggel ott halt meg,

strike_witches_miyafuji_yoshika_desktop_1400x788_hd-wallpaper-780256.jpg

Különleges képessége révén bárkit képes meggyógyítani,erre figyel fel egy Witch Parancsnok Mio aki azonnal magával is viszi az egységbe hogy kiképezze és a sereg hasznos tagjává tegye.

strike_witches_tv_002.jpg

Yoshika el is kezdi a edzéseket közben megismerhetjük a többi csajt is akiknek szintén vannak speckó képességeik, a Neuroi-k is támadnak és a végén színre lép egy vezető is akinek nagyon nem tetszik hogy a csajok végzik az ő csapatának a munkáját ezért mindenáron ki akarja túrni őket.

strike_witches_tv_034.jpg

A Sztori nagyjából ennyiből áll, voltaképp ez is a tipikus csajos-mechás anime csak épp itt szinte mindenki loli vagy moe. Maga az alaptörténet vagyis hogy  lányok páncélba öltözve harcolnak idegen lények ellen az EVA óta nem újkeletű, születtek már jobb és rosszabb sorozatok is a témában mint ez. Ennek ellenére ez a sorozat egyáltalán nem a középútba tartozik. A Történet sablonossága ellenére ez még mindig lehetett volna egy jó sorozat is, naná hogy nem lett az. Félreértés ne essék,azért a nézhetetlen kategóriába se tartozik. Ez az anime simán csak rossz. Mindjárt el is mondom hogy miért.

A Gonzo látvány terén mindig is jó volt viszont itt valamivel gyengébb munkát végeztek mint általában. Habár a hátterek csodálatosak azért a korhűségre adhattak volna egy kicsit plusz állandóan ugyanazokkal a hátterekkel dolgoztak minden egyes alkalommal.A Karakterdizájn hótátlag viszont azt már az első résztől kezdve furcsálltam hogy a csajok nem hordanak nadrágot vagy legalább nadrágot,ennél képbevágósabb fanservice-t még nem láttam.

strike_witches_tv_037.jpg

"Barack van a lábad között vagy mi az ott ? "

A Csaták iszonyatosan unalmasak és egysíkúak, voltaképp annyi az egész hogy Idegen Robot Coming - Moe Csajok Coming és lelövik a dögöt és ennyi,lehet visszamenni fürdeni.Ekkor jöttem rá hogy a melleken, meztelenkedésen kívül semmivel nem foglalkoztak eleget. Addig nincs bajom az ecchi-vel amíg nem megy a történet rovására a meztelenkedés és az ilyenekkel való poénkodás, itt viszont a sorozat kb 70%-a erre megy rá, van 1 rész ami kompletten a bugyik körül forog.Látszik hogy kiknek készült.

Aztán ugye ott vannak a szereplők is.Yoshika annyira átlag hogyha klónoznák akkor még átlagabb lenne viszont van karakterfejlődése, Nem sok de itt már ez is eredmény. Ott van a 2 parancsnok Mio és Minna és itt kijelentem hogy ők a legszimpatikusabbak az egész animében. Kedvesek de ugyanakkor határozottak is a küldetésük iránt. A Többi csaj meg annyira sablon hogy azt már fáj nézni.

strike_witches_tv_026.jpg

Van itt érzelemmentes katonacsaj, sebességmániás csaj,2-3 nőszemély IQ szintje meg egy lábtörlőével vetekszik. De van 1 valaki aki annyira irrítáló hogy nincs az a fogalom ami körül írhatná....

strike_witches_tv_014.jpg

Bezony Perrine az. Az agybajos, féltékenykedő leszbi Himedere-Kawai-Desu csaj aki semmi más nem csinál csak féltékenykedik és sorra vágja a Himedere fejeket. És az a poén hogy nagyon fontosnak akarják beállítani a karakterét,én spec jobban örültem volna ha 2 rész után megölik. Azt meg hogy miért van minden csajnak állatfüle és farka harc közben mikor semmi jelentősége nincs nem is vita tárgya.

A Történetvezetés a tipikus 12 részes vonalon halad annyi különbséggel hogy itt még ez sem működik mert 8-9 rész alatt mondhatni a pucérkodáson kívül semmi érdemleges nem történik.Viszont az utolsó 3 rész az jól sikerült. Pörgősek, látványosak és nem mellesleg végre történik is valami bennük. Vagy talán csak azért jó az uccsó 3 rész mert az összes többi egy fabatkát sem ér? Ki tudja.....

A Sorozat mondhatni legjobb dolgai a zenék. Köztük is az Opening zene dominál amit Ishida Yoko ad elő aki olyan animéknek énekelt már dalokat mint a Sailor Moon, Az Ahh My Goddes és a Shakugan No Shana. Ugyan ez a dal is átlagos de jó hallgatni.Az Ending dal a seiyuu lányok variált előadásában hallható bár egyiket sem hallgattam végig mert nem különösebben érdekes egyik sem.

Ez volna a Strike Witches, egy újabb moe-loli fanservice show amit az arra gerjedőknek csináltak. Így már az is érthető hogy miért lett marhára sikeres. Ugyan nem nézhetetlen, egyszer végig lehet menni rajta. Részemről ennyi elég volt,egyáltalán nem érzek késztetést a 2.évad vagy a Mozi iránt.Ha valamiért érdemes megnézni akkor az a 2 parancsnok és az utolsó 3 rész.

Strike Witches

-Idő:2008

-Stúdió:Gonzo

-Rendező:Takamura Kazuhiko

-Műfaj: Sci-Fi,Ecchi

-Opening:STRIKE WITCHES-Watashi Ni Dekiru Koto by Ishida Yoko

-Ending: Bookmark A Head by Seiyuu Girls

-Hossz: 12 rész ( 1.évad)

Tetszett:

-Sablonos de érthető a történet

-Néhol egész jó a látvány

-Mio és Minna

-Az utolsó 3 rész

-Zenék

-Opening

Nem Tetszett

-A Többi szereplő sablonos és eseteként idegesítő

-A Csaták unalmasak

-Fanservice Orientáció

-Unalmas a történetvezetés

-Ending

Értékelés:.

-Százalékban: 47%-Rossz

-Pontban: 4.5/10

Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr236758977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása