Szegasztok!

Ismét itt van Tomlion, aki újra egy Detective Conan filmről fog beszámolni nekünk.

Jó szórakozást! ;)

"

Conan a detektív - Visszaszámlálás a mennyországba
 
Angol cím: Detective Conan - Countdown to Heaven
Német cím: Detektiv Conan - Countdown zum Himmel
 
Köszöntök minden kedves olvasót, én TomLion vagyok. Most az ötödik Detective Conan Animefilmről készítettem egy írásos véleményt, aminek a címe "Visszaszámlálás a mennyországba". A film 2001 április 21-én jelent meg a Japán mozikban, amit ismét a Tokyo Movie Shinsha stúdió készített. A 4. film után HATALMAS elvárásokkal ültem le megnézni a filmet! Vajon sikerült az 5. filmnek előzőnek a színvonalát megtartania? A válaszom az, hogy: "IGEN!!!" Egyébként ez a film Aoyama Gosho kedvenc filmje az összes eddigi Conan film közül és sokak szerint is ez lett a legjobb. Ezt már biztató előjelnek is nevezhetjük.

 

Film_05-Cover.jpg

A film középpontjában a Detektív Banda és Ai áll. Fontosabb szerepet játszik még a Fuji hegy, néhány összetört szaké-pohár és természetesen a visszaszámlálás.

Film_05-6.jpg

A történet arról szól, hogy a Detektív Banda tagjai Agasa professzorral kirándulni mennek. Út közben meglátják a Nishitamashi ikertornyokat, amelyek Japán legmagasabb tornyai és azt tervezik, hogy másnap meglátogatják. Az este folyamán láthatjuk, hogy Ai valakivel telefonál. Vajon kit hívott fel? Másnap elmennek megnézni a tornyokat és ott összefutnak Ranékkal, akik azért jöttek el, mert Kogoro volt egyetemi társa Tokiwa Mio, az épület tulajdonosa meghívta őket. Eközben a Fekete Szervezet tagjai Gin és Vodka (!) ki akar végezni valakit, aki átverte a szervezetet, és a Nishitamashi ikertoronyban dolgozik. Vajon Ai hívta fel őket titkokban? Vagy valaki másnak telefonálgat? 

Film_05-5.jpg

Nemsokára azonban gyilkosságok történnek, s olyan emberek halnak meg, akik szorosan köthetők az ikertornyokhoz. A rendőrség és a Detektív Banda teljes gőzzel nyomoznak az ügyön. Eközben az ifjú nyomozók tanácsra szorulnak szerelmi problémáikkal kapcsolatban. Hamarosan partit rendeznek az ikertoronyban, ahol újabb gyilkosság történik, de Conan-nek és a rendőrségnek nem csak nyomozniuk kell, hanem menekülniük is, hiszen az épületben többször is robbantás történik. Vajon mindenkinek sikerül épségben kijutnia az épületből? Mi lehet a Szervezet célja?

Film_05-24.jpg

Erre a filmre is csak azt tudom mondani, hogy zseniálisra sikerült. A film legnagyobb erőssége, mint a sorozatban egyértelműen Ai karaktere. A sorozatban a személyisége kellően titokzatos és érdekes ahhoz, hogy egy nagyon jó filmet készítsenek, ami róla és a Fekete Szervezetről szól. Mivel Ai a kedvenc karakterem a sorozatban örültem, hogy ebben a filmben sokkal fontosabb szereplő volt, mint az előző két filmben. Az is nagyon tetszett, hogy most a Detektív Bandán van a hangsúly, nem pedig Ran és Shinichi kapcsolatán. Itt az Ifi detektívek már egyáltalán nem fölöslegesek és idegesítőek, hanem nagyon szerethetőek és szórakoztatóak. Az összes Detective Conan film közül ebben a filmben sikerült a legjobban belerakni őket. Egy percig sem éreztem fölöslegesnek, vagy idegesítőnek őket.

Film_05-7.jpg

Nekem például kifejezetten tetszett az a része a filmnek, hogy a gyerekek szerelmi tanácsokat kértek Ran-tól. Együtt tudtam érezni velük, hogy miken mennek keresztül, szóval nagyon aranyosra sikerült ez a rész. A film végén lévő visszaszámlálós jelenet is nagyszerű lett. Egyébként ez volt az első alkalom nálam, hogy egy filmben én is visszaszámoltam. Akkora volt bennem már a feszültség, hogy nem tudtam nyugton ülni a helyemen, ezért nekem is csinálnom kellett valamit.
 
Az animáció röviden, tömören: Hozta az előző filmnek a színvonalát és egy kicsit fejlődött. 
 
Negatívumot őszintén szólva megint nem tudok mondani. A történetre és a bűnügyre most sem lehet panaszunk. A vége felé van kellő akció, és a krimi részét is nagyon élveztem a filmnek. Humor szempontjából is jeleskedett a film, ami nem hiányozhat egyik filmből sem. A színvonal az előző filmhez képest egyáltalán nem csökkent, sőt egy szinten van a két film. Mély nyomot hagyott bennem ez a film is, és nem egy helyen meg is érintett engemet, pedig én nem vagyok annyira érzelgős fajta. Amúgy a film vége engemet kísértetiesen emlékeztet a Die Hard című filmre, SŐT az egyik jelenet teljesen ugyan az, mint a filmben és utalnak is rá! A betétdal (Mai Kuraki: Always) egy kellemes, nagyon jó hangzású zene, ami illik a film stílusához.
 
Összességében:
Egy nagyon jól sikerült Conan filmről van szó, ami hozta az előző színvonalát. A tény, hogy a Detektív Banda a film főszereplői és, hogy egyáltalán nem idegesítőek benne, hanem viccesek az egyik legnagyobb pozitívuma a filmnek. Végre volt értelme szerepeltetni őket. Mint az előző film ez is mély nyomot hagyott bennem. Ai engemet itt is nagyon megérintett, mint a sorozatban. Mindenkinek csak ajánlani tudom a filmet. Főleg azoknak akik szeretik Ai-t, és akik látni szeretnék Gint és Vodkát a filmben. Minden Conan rajongónak egy kötelező darab! Többszöri megtekintésre is alkalmas!
Ez a film is megérdemli a 10/10-et.
 
 
Detective Conan - Captured in her Eyes:
 
- Idő: 2001 április 21.
 
- Rendező: Kodama Kenji
 
- Műfaja: Romantikus, Krimi, Dráma, Vígjáték
 
- Stúdió: Tokyo Movie Shinsha 
 
- Hossz: 100 perc
 
Ami tetszett:
 
- A film története.
 
- Ai karakterét jól kihasználták.
 
- Gin és Vodka szerepeltetése.
 
- A Detektív Banda tagjai itt nagyon szerethetőek, szórakoztatóak és nem fölöslegesek.
 
- Nem veszített az előző filmnek a színvonalából. 
 
- A finálé.
 
Ami nem tetszett:
 
(Nincsen olyan része a filmnek, ami nekem nem tetszett volna!)
 
Értékelés:
 
- Rajzolás: 4/5 
 
- Karakterek: 5/5
 
- Egyediség: 5/5 
 
- Humor: 4/5
 
- Mondanivaló: 5/5
 
- Hangulat: 5/5 
 
- Történet: 5/5
 
- Karakter fejlődés: 4/5 
 
Pontban: 37/40 = Király 
 
(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)
 
Köszönöm, hogy elolvastátok a kritikámat, remélem tetszett. Tartsatok velem a következő Detective Conan Animefilm kritikámnál is. Köszönöm a figyelmet! Sziasztok!
 
TomLion"

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr806504213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása