Szegasztok!

Ha jól emlékszem, akkor sokszor mondtam, hogy én egy igen nagy DuckTales rajongó vagyok.

Nos, a 2013-as DuckTales Remastered után arra gondoltam, hogy kicsikét vissza megyek az eredeti NES gyökerekhez, s kipróbálom az eredeti DuckTales-t, viszont menet közben megtudtam, hogy volt egy második része is a játéknak, szintén NES-re, ami viszont már nem lett annyira híres, mint elődje. Viszont hozzá kell tenni, ez nem a játék hibája volt, hanem ama szerencsétlen áldozatok egyike, akik sajnos éppen akkor jöttek ki egy gépre, amikor már javában az új generációs gépeket vették.

Na de lássuk, hogy mit kaptak azok, akik türelmesen vártak még az SNES megjelenéséig, illetve mit fognak kapni azok, akik belevetnék magukat Dagobert bácsi második nagy kincskeresős kalandjába!

Mai alanyom tehát a DuckTales 2!

Ducktales_2_cover.png

A DuckTales 2 egy 1993-as kaland-platform játék, amit a Capcom készített és forgalmazott NES-en (Nintendo Entertainment System), valamint Gameboy-on.

A DuckTales 2 története nagyon egyszerű: egy nap az unokaöccsök találnak egy térkép darabot, mely leírja, hogy hol található 5 legendás kincs, valamint a legendás Fergus McDuck titkos kincse - aki ráadásként Dagobart egyik őse. Nem is kell több, máris elindult Dagobert a kincsek után, azt viszont nem tudja, hogy eközben riválisa Glomgold - aki amúgy szintén a McDuck klán egyik tagja (lásd Donald Kacsa képregények) - szintén a kincsek után eredt.

A történet természetesen nem nagy szám, de ugye eme játék még abból a korból való, ahol a történet még csak egy kifogás volt arra, hogy miért üljünk le elé játszani.

A lényeg a játékmenetben rejlik, ami szerencsékre fejlódött az elődhöz képest. Először is it nem olyan nehéz Dagobert-tel pogózni, mint az elődben, valamint most már húzni is tudunk dolgokat és nem csak tolni/ütni. Szaki Dani (Gyro) segítségével tovább fejleszthetjük Dagobert botját, így később képesek leszünk például acélból készült köveket betörni a pogózással.

urlf.png

Egyéb változás a játékmenetben, hogy most már képesek vagyunk gyűrűkön kapaszkodni, hajókat a faltól ellökve tutajozni a vízen, ágyúkat ellőni, de a legérdemibb változás, hogy most már képesek vagyunk vissza menni a régebbi pályákra is!

Ismét újdonság, hogy a pályákon összegyűjtött pénz végre nem csak pontszámként van jelen, hanem tudunk belőle vásárolni sok finomságot, mint gyógyító süteményt, extra életet, folytatási lehetőséget, energia növelőket és sorolhatnám.

Ami a DuckTales legnagyobb újítása viszont az a hossz, ugyanis itt most sokkal hosszabb pályák vannak, igazi labirintusokat kell bejárnunk - hiszen most már ugye nem csak a kincseket kell keresnünk, hanem a térkép darabjait is.

Duck Tales 2 (E).png

Szóval tartalmilag jobb lett, de mi a helyzet a többivel?

Nos, a grafika talán egy picikét szebb lett, a zenék is nagyon jók, viszont be kell valljam, néhány számot hiányoltam az elsőből.

Persze vannak dolgok, amik nem igazán nyerték el a tetszésemet. Először is, az ellenségek nem valami sokszínűek, s ide tartoznak a fő ellenségek is, akik mind egytől egyig.... kacsák. "Duck Wizard", "Captain Duckbeard", "Pharao Duck" és hasonlók. Azért valljuk be, az első részben ha nem sokkal, de azért változatosabb ellenfelek voltak.

duck-tales-2-la-bande-a-picsou-nes-1305815989-035_m.jpg

Milyen a hangulat? Szerintem hozza az első rész hangulatát, s szerencsére tudott annyit változni, hogy lehessen folytatásnak hívni.

Összefoglalva nekem tetszett a DuckTales 2, s tényleg ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a régi NES játékokat! ;)

DuckTales 2

Adatok:

- Év: 1993

- Kiadó: Capcom

- Fejlesztő: Capcom

- Konzol: NES (Nintendo Entertainment System), Gameboy

- Műfaj: Kaland, Platform

- Játékosok Száma: Egy

Értékek

- Grafika = 3/5

- Játszhatóság = 4/5

- Szavatosság = 4/5

- Zenebona = 4/5

- Hangulat = 4/5

Végső Értékelés: 7.5/10

(1-2.5 = Sz*r játék, 3-4.5 = Rossz játék, 5-6.5 = Közepes játék, 7-8.5 = Jó játék, 9-9.5 = Kiváló játék, 10 = Favorite játék)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr386493761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása