Sziasztok!

Ma egy újabb ajánlás kerül bepótlásra hiszen már ajánlották egy páran ezt a sorozatot és többen is mondták hogy állítólag nagyon jó így aztán némi elvárással ültem neki ennek az animének. Ma tehát nem más lesz kritikám alanya mint a KamiNomi avagy ismertebb nevén The World Only God Knows!

the_world_god_only_knows.jpg

A KamiNomi az azonos című manga alapján készült amit Wakaki Tamiki írt és rajzolt és ami 2008-tól egészen 2014 áprilisáig futott a Weekly Shounen Sunday magazinban majd 26 kötetben lett kiadva történet. Az első sorozat pedig 2010-ben debütált a Manglobe stúdió gondozásában ,a rendező pedig Takayanagi Shigehito volt akinek munkássága voltaképp kimerül annyiban hogy főképp loli animéket rendezett viszont ő rendezi a Tokyo ESP sorozatot is.

Főszereplőnk Keima egy igazi date sim game nerd aki a nap 24 órájából 23-at ezeknek a randijátékoknak a nyüstölésével tölt ,még a suliban is ezeket nyomja és többre tartja a virtuális világot a valóságnál és ahol csak lehet ennek hangot is ad.

the_world_god_only_knows_001.jpg

Tökéletes kis életébe azonban csúnyán belepiszkítanak mikor is egy furcsa kihívás üzenet elfogadása után megjelenik előtte egy még furcsább magát démonnak való lány Elsie és mindjárt közli is a tényeket: Kettőjüknek össze kell gyűjteniük az úgynevezett Elveszett Lelkeket amik a pokolból szöktek meg és női szívekben rejtőztek el  ha viszont Keima csődöt mond akkor mindkettőjüknek levágják a fejét.

the_world_god_only_knows_019.jpg

Keimának persze nem nagyon fűlik a foga a dologhoz mert még a 2D lányokat is többre tartja az igaziaknál de sajnos más választás híján nagy nehezen belemegy hogy meghódítsa ezeket a lányokat. Persze minden egyes hódítási trükkje valamelyik játékából származik.

Nem egy nagyon túlbonyolított történet ez ,igazából aki csak az ismertetőt olvassa el róla az egyből az gondolhatja hogy ez egy újabb sablon romantikus ecchi-hárem anime az összes műfajta jellemző sablonnal. Bevallom először én is ezt gondoltam de aztán a megtekintése után rá kellet jönnöm hogy ez nem így van. Ugyanis nem egy szokásos hárem animével van dolgunk de erről majd később. Mindezek ellenére a történet egyszerű de mégis tetszetős.

Őszintén bevallom hogy nem ismerem a manglobe stúdió munkásságát eddig ugyanis egyedül a Samurai Champloo-t láttam tőlük szóval nem nagyon tudom hogy milyen látvánnyal szoktak dolgozni. Mindenesetre a KamiNomi látványa hozza a 2010-es szintet. Szépen vannak kidolgozva a hátterek, a szereplők kinézete ugyan nem nagy durranás habár ezt már megszokhattuk. Mondjuk effektek terén is egész szépen teljesít az anime, van benne pár elég látványos jelenet mint például ez is....

horriblesubs-the-world-god-only-knows-12-720p-mkv_snapshot_12-09_2010-12-23_20-47-02.jpg

Látvány terén tehát egész jóra vizsgázik az anime.

Lássuk a szereplőket. Elsie háááát..... nem mondanám hogy rossz csak eléggé semmilyen karaktere van,voltaképp a sorozat össz-vissz 12 része alatt a lelkek elfogásán túl és Keima idegeire menésénél többet nem nem nagyon csinál. Keimánál viszont furcsa kettősséget éreztem. A Srác ugyan sokszor vernivalóan irritáló és eléggé beképzelt is de ugyanakkor az ő karaktere mintha egy ilyen gamer paródia is lenne és  meg kell hogy mondjam annak nagyon is jó. Persze egy hárem animébe elengedhetetlenek a csajok is. Mondjuk ők tényleg sablonra sikerültek. Komolyan itt megkapjuk az összes létező hárem csajt.....

Van itt sportos tsundere.....

the_world_god_only_knows_015.jpg

Aztán persze van beképzelt gazdag lolicsaj is aki valójában olyan szegény mint a templom egere....

the_world_god_only_knows_082.jpg

Van figyelemhiányos idol csaj ,mondjuk ő sikerült az egyik legidegesítőbbre az összes közül,komolyan még a gazdag csajszi se annyira irritáló mint ez a nőszemély.

the_world_god_only_knows_208.jpg

De igazából ő is elbújhat az utolsó csajszi mögött. Ugyanis nem ő legirritálóbb hanem a csendes csaj.

the_world_god_only_knows_363.jpg

Komolyan ez a lány minden egyes hárembeli csendes lányt überel. Ha részt venne egy "Ki Tud kevesebb szót kimondani 1 perc alatt" versenyen tuti megnyerné. Viccet félretéve talán Shiori-nál éreztem először hogy egy csendes csaj idegesít. Nem tudom miért de ez a lány képes azzal felidegesíteni a nézőt hogy alig szólal meg és még egy köszönést sem tud rendesen végigcsinálni. Azért ennyire nem kellet volna eltúlozni a karakterét.

Ott van még Keima anyja is aki nem szerepel valami sokat de azért produkál egy két vicces jelenetet....

the_world_god_only_knows_058.jpg

De akkor jöjjön is a magyarázat arra hogy ez miért is nem egy szokványos ecchi-hárem anime. Nos azért mert a KamiNomi nem arra megy rá hogy a főhős melyik csajt fogja megdugni először,itt tényleg a sztorira koncentrálnak és a lányok többsége nem is szerepel  2-3 résznél tovább. Itt tényleg csak arról van szó hogy megszerzik a lelket azt csá ennyi volt a csaj. Más szavakkal itt a keretsztori nem csak karácsonyfadísznek van és nem csak az utolsó 2-3 résznél történik belőle tényleg valami. Ennél fogva a KamiNomi kicsit kiemelkedik a többi ecchi anime közül. Mondjuk a 8.részt még így is csak időhúzásként pakolták bele mert annak semmi köze a történethez.

Már csak a zenék vannak hátra. Az ending zene felejtős igazából az opening az anime megérdemli a figyelmet mondjuk igazából ott sem a zene hanem a klipp viszi a pálmát. A Zene se rossz habár annak a full verziójában eléggé csalódtam. Maga a klipp valami elképesztően jól meg van csinálva, az eleje eléggé a Ghost In The Schell nyitójelenetére emlékeztetett .

Így a végén azt kell hogy mondjam hogy most már értem hogy miért mondják nagyon jó animének a KamiNomi-t. A történet szokásos ecchi-re ad okot de a sorozat képes kicsit kilépni a sablonok-ból és másik irányba megy el. Még készült belőle 2 évad és pár OVA rész is szal várom hogy mi lesz a 2.évadban.

Kami Nomi zo Shiru Sekai

-Idő: 2010

-Stúdió: Manglobe

-Rendező: Takayanagi Shigehito

-Műfaj: Komédia,Romatikus,Ecchi

-Opening: God Only Knows Daisanmaku by Elisa

-Ending:  Koi Ni Shirushi by Varius Artist's

-Hossz: 12 rész (1.évad)

Tetszett:

-Egyszerű a történet

-Látvány terén jól teljesít az anime

- Elise

- Keima paródiának nagyon jó

- Nem egy szokásos hárem-ecchi anime

- Opening

-Kevés benne a fanservice

Nem Tetszett

-Sablon szereplők

- Shiori és Kanon

Értékelés:

-Százalékban: 88%-Jó

-Pontban: 8.5/10

Kíváncsian várom a 2.szériát,remélem az is lesz olyan jó mint ez. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr826291289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lavirintos 2014.06.10. 11:19:12

Roland azt ugye tudod hogy a 2. évad és a Tenri-hen OVA között van egy feldolgozatlan rész a mangából ugye? A Tenri-hen után meg jön a 3. évad

xxroland23 2014.06.10. 12:17:16

@Lavirintos:

Nem olvasom a mangát de azért köszi hogy szóltál. Szóval akkor a 2.évad után a Tenri-hen OVA-t kell megnézni aztán a 3.évadot?

Lavirintos 2014.06.10. 14:54:19

Igen, egyébként szerintem olvasd el a manga fel nem dolgozott részeit, mert vannak belőle a 3. évadban visszatérő karakterek, egyébként a 3. évad totál más hangulatú mint az előzők.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2014.06.10. 17:43:55

jah a 3. évad más lesz, kicsit csalódtam is benne, bár nem volt olyan rossz az újítás.

Kanon-chan nem tetszett? :D :)

xxroland23 2014.06.10. 23:09:10

@viktor900:

Voltaképp egy dolog zavart benne még pedig az hogy szinte az egész suli a lábanyomát csókolja ő mégis erőlködik és csinálja az eszét csak mert ez a szerencsétlen nem a rajongója. Ez azért kissé dilis gondolkodásra vall.....

xxroland23 2014.06.11. 08:58:15

@viktor900:

Ezt én már régen megtanultam :)

xxroland23 2014.06.11. 08:59:05

@Lavirintos:

Tudsz mondani egy oldalt ahol meg lehet nézni hogy mely részeit nem dolgozták fel?

Lavirintos 2014.06.11. 09:48:30

@viktor900: nekem inkább az jött be jobban, nagyobb hangsúly volt a sztorin és végre nem egy tök új csajt hódított meg (a 14. lány után már picit unalmas)
süti beállítások módosítása