Szegasztok ismét!

Még csak reggel raktam fel harmadik nyereményjátékunk "írásos anime kritika" versenyzőjének cikkét, máris itt a tizenkettedik bátor versenyzőnk, aki az Inuyasha című animéról fog írni nekünk!

Jó szórakozást és sok sikert! ;)

Figyelem: "Írásos Anime Kritika" versenyünk ma éjfélig tart, ami azt jelenti, hogy aki még indulni szeretne két versenyünk közül eme versenyben, az legkésőbb ma éjfélig tegye meg, mert holnap már nem fogadunk el újat! Ami ma éjfélig még bejön, azt ma vagy holnap kikerül, de ami már holnap érkezik, azt már nem fogadjuk el! Szóval aki még indulni szeretne eme számban, az éjfélig siessen! Másik nyereményjátékunk, az "Anime Videó Kritika" április 25-ig tart, de nem feltétlenül egy időben lesz mindkét nyereményjáték eredményhirdetése! Szóval érdemes sokszor látogatni a blogot. ;)

"

Sengoku Otogi Zōshi InuYasha

 

in1.jpg

Az én kedvenc animém az InuYasha és ezért szeretném ezt bemutatni.

Történet

Az anime egy középiskolás lányról Kagome Higurashiról szól. Kagome Tokyóban él anyjával, öcsséve, nagyapjával és a macskájával Buyóval. Nagyapja egy szentélyőrző ezért nem meglepő, hogy sok érdekességet lehet náluk találni. Ezek közül a két legfontosabb az ezeréve szent fa és a csontok kútja és persze mindezekhez különböző történetek kapcsolódnak. Kagomét a 15-ik születésnapján egy szellem magával rántja a csontok kútjába és igy átkerül a középkori Japánba. Ott találkozik egy InuYasha nevű félszellemmel és nekik kell megvédeniük a Shikon no Tamát magyarul a Négy Lélek Szent Ékkövét. A Négy lélek: Aramitama (荒魂, Bátorság), Nigimitama (和魂, barátság), Kushimitama (奇魂, bölcsesség) és Sakimitama (幸魂, szeretet). Az ékkövet sok gonosz szellem és ember akarja megszerezni hogy ezzel hatalmukat növelhessék, ugyan InuYasha is megakarja szerezni de ő azért hogy segitségével teljesen szellem lehessen. Egyszer amikor megpröbálták ellopni a harcban véletlenül eltörték és több ezer szilánka tört. Igy Kagoménak és InuYashának az lett a feladatuk, hogy összegyűjtsék a szilánkokat. Útközben sok új barátra tettek szert. Az egyik
közülük Shippo.

in2.jpg


Shippo egy rókaszellem aki sajnos elvesztette az apját és igy arva lett, ezért is csatlakozott InuYasháékhoz. Mivel csak ők ketten szellemek ezért gyakran veszekszenek aminek a vége mindig az, hogy Shippo egy újabb púppal gazdagodik. De nem ő az egyetlen, Sango, Miroku és nyeréKirara is velük utaznak.

in3.jpg


Miroku egy szerzetes akinek a bal tenyerén van egy lyuk ami beszippant mindent, idővel Mirokut is. A lyuk Naraku átka aki a csapat legnagyobb ellesége és a sorozat főgonosza. Amit még tudni kell Mirokuról, hogy egy hatalmas szoknyavadás akárcsak az apja és a nagyapja. Sango egy a szellemirtók klánjából és az egyik túlélője Naraku csapdájának ugyanis amég a legerősebb szellemirtók köztük Sango is, épp egy küldetésen voltak ahol Naraku irányitotta Kohakut Sangó öcssét hogy ölje meg a szellemirtókat, eközben a szellemek a falujukat támadták meg, igy Kohaku, Sango és Kirara, Sango kétfarkú macskaszelleme voltak az egyedüli túlélők. Emellett ott van még Sesshoumaru, InuYasha bátja.

in4.jpg

Sesshoumaru InuYashával ellentétben teljes szellem. Neki két utitársa van. Rin a kis ember lány és Jaken a kobold. Persze rajtuk kívül még sok más szereplő is van de ők a legfontosabbak.

Manga

Író       Takahasi Rumiko

Kiadó   Shogakukan

Megjelenés     1996 november 13. –

2008 június 18.

Kötetek           56

Anime

Rendező          Masashi Ikeda (1–44)

Yasunao Aoki (44– )

Stúdió  Sunrise

Csatorna         Nippon TV

Első sugárzás  2000. október 16. – 2004. szeptember 13.

Nemzetközi sugárzások

Magyarország            RTL Klub, A+, Animax, AXN Sci-Fi

Epizódok         167 (epizódlista)

Anime : InuYasha : The Final Act

Stúdió  Sunrise

Csatorna         Nippon TV

Első sugárzás  2009. október 3. –

2010. március 29.

Epizódok         26 (epizódlista)

Mozifilmek

1. InuYasha, a film – Az időt felülmúló szerelem

2. InuYasha, a film 2. – Kastély a tükör mögött

3. InuYasha, a film 3. – A világhódítás kardjai

4. InuYasha, a film 4. – A vörösen lángoló Haurai sziget

Értékelés

Engem az InuYashának a grafikája és a története is nagyon megfogott, ugyanis szerintem nagyon szép a táj a látványefektek, jó a története, tetszett a karakter fejlődés, jók a poénok és a zenék. A műfaja: kaland, vigjáték, dráma, fantázia, történelmi, romantikus, sónen. Én ajánlom mindenkinek akik szeretik az ilyen animéket. Viszon szerintem csak az az egy hátrány van, hogy a szereplők és a történet is csak a The Final Act-ben bontakozik ki igazán.

Tizes skálán: 10/10

Százalékban: 98%

Név: Oláh Nikolas

Időpont: 29. 3. 2014                            Email cím: kevinregnard@freemail.hu"

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr445885855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása