Jó Estét,Jó Olvasást!

Nos ahogyan ígértem ma arról az animéról írok egy kis véleményt amit képes voltam végignézni az őszi szezonból. A Szezon legtöbb animéját 2-3 rész után vágtam a kukába,a moe-loli szemetekbe meg bele se kezdtem és egyedül a Witch Craft Work-ot halogatom egy ideje.

Egyetlen sorozat volt amit képes voltam végignézni,ez pedig a Strike The Blood volt!

83fd66cede2723d350243459e2b241ce1380849787_full.jpg

A Strike The Blood egy műfajilag Ecchi-Shounen anime ami 2011-ben először Light Novel majd 2012-ben Manga formában is megjelent a Dengeki Daioh magazinban. A Mangáért Mikumo Gakuto a felelős aki többek közt az Asura Cryin és a Dantalian No Shoka mangákért is felel. Az animét pedig a Silver Link stúdió készítette akik mostanában azért csináltak 1-2 jobb és közepesebb minőségű animét. A Rendezői székben pedig Yamamoto Hideyo ült bele akinek ez volt az első komolyabb rendezése de segédkezett olyan animékben mint a Bleach ,az Eureka Seven, a Darker Than Black és a Ghost In The Schell: SAC .

Lássuk is mivel van dolgunk.

A Sztori a modern Japánban játszódik annyi különbséggel hogy itt az emberek egy szerződés értelmében békében együtt élnek mindenféle lényekkel szóval vámpírokkal,szörnyekkel,beastmanekkel meg egyéb lényekkel. A Szörnyek-nek megvan a saját kis szigetük amit a 3 vámpír az úgynevezett Ősök irányítanak.ám egyszercsak megjelenik a 4. Ősvámpír, egy Kojuo nevű középiskolás diák személyében bár erről nem sokan tudnak.

strike_the_blood_001.jpg

Próbálja titkolni ám a sziget békefenttartó szervezete az Oroszlánkirály Szervezet ( ki volt az a baromállat aki ezt kitalálta ? ) rájön a létezésére és hozzáküldik az egyik kard sámánukat egy Yukina nevű lányt méghozzá azért hogy megfigyelje őt.

strike_the_blood_024.jpg

A Csajszi beköltözik hozzá és ezek után egyik bonyodalom éri a másikat a sorozatban. Az anime maga több kisebb összefüggő részekből áll amik általában 3-4 részig tartanak és utána jön a következő. Ugyanez figyelhető meg a Trinity Blood-nál is.Tehát alapsztori nem nagyon van,és ezek az összefüggő részek is elég vegyes teljesítményt nyújtanak. Személy szerint szerintem a Haduras részek sikerültek a legjobbra,izgalmasak és nem melleseg van egy kis Black Lagoon fellengjük is. A Többi meg hát hogy is mondjam...mind sablon sztori. De itt a sablon kifejezés kb az egész animére értendő. A Szent Jobbos részek felvezetésnek nem voltak rosszak, A Mesterséges Angyal Arc egy szódával elmegy bár a vége iszonyat gáz lett, a Testcserés Arc iszonyatosan elcsépelt és röhejes lett, de az abszolút mélypontokat az Alkimistás és az utolsó részek jelentették. De mint már mondtam minden amit az anime felhoz egy nagy adag sablon. De nem is ez a főbb gond hanem az hogy ez a sorozat még pofátlanul lop is más animékból. Maga az alapszitu az Index-ből lett átvéve, vannak itt Ördögűzők a D.Gray-Man-ből, Az Alkimisták persze az FMA-t idézik,meg egy csomó ezerszer látott cuccot vonultat fel az anime szokásos mágikus harcokkal tarkítva. Hölgyeim és Uraim: EREDETISÉG RULEZ!

Látvány terén a sorozat hozza a 2013-as színvonalat, Az utóbbi időben a Silver Link úgylátszik megtanult látványt csinálni habár a széria itt is néha átmegy szemrák módba,ez főkép a csatáknál van így.

strike_the_blood_019.jpg

A Csaták többsége iszonyat látványos de sajnos egyben könnyen kiszámíthatóak is. Magyarán szólva semmi extrák.Akik látták a Shanát,az Index-et vagy a Fate/ Stay Night-ot akkor azok nyilván tudják mire gondolok.

Térjünk inkább ki a szereplőkre. Itt se sokkal jobb a helyzet,Koujo dettó ugyanazt csinálja mint Touma az Index-ből csak ő vámpír módban bár be kell látni hogy a vámpírkinézetet itt se erőltették túl,jó az mondjuk tetszett hogy a saját vére is csillapítja a vérszomját,Yukina hmmm... az már egy jó pont hogy nem annyira idegesítő mint amilyennek lennie kéne és nem is akkorra tsunderer@nc mint a többi hasonló sorozat női szereplője de azért neki is vannak wtf pillanatai. De nem kell félni,kapunk idegesítő tsunderer@ncot Sayaka képében aki utálja a fiúkat.

maxresdefault.jpg

A Fontosabb szereplők közé tartozik még Asagi ,Kojuo osztálytársa is aki profi hekker és ő az egyetlen a sorozatban aki nem idegesítő,sőt egész szerethető karaktere van neki.

strike_the_blood_114.jpg

Van egy Humunkulusz csaj Astarte,egy végtelenségig érzelemmentes fapofa nőszemély akit a 4.rész után ki kellet volna írni mert utána marha unalmas lesz a karaktere és csak töltelékszereplőnek lesz alkalmas.

strike_the_blood_040.jpg

Persze van Gótloli Moe Tancsinéni is akit szintén az Index-ből kukáztak ki,ő amolyan semleges karakter.

strike_the_blood_054.jpg

De nem is ők a legrosszabbak hanem egy Vatler nevű díszköcsög aki szerelmet vall Kojuo-nak mert az előző 4.Ős a szeretője volt (agyhalált kap jelenet) .

6xjx.jpg

Vannak persze még mellékszereplők de ők annyira szóra sem érdemesek hogy tovább beszéljek róluk.

Mindezek mellet a sorozat nem igazán ad választ néhány kérdésre ,habár gondolom akarnak  ennek csinálni 2.évadot,vagy talán a mangában vagy a novel-ben kiderül. Ecchi anime lévén mennek a csöcs és meztelenkedős poénok,más poén nincs is az animében. Ja de,tele van mindenféle félreértés jelenettel csak ezek sajnos marhára nem viccesek.

De Legalább a zenék jól sikerültek. Az animének 2 Openingje van,az elsőt a Highschool Of The Dead openingjét is előadó Kishida Kyoudan & The Akeboshi Rockets szolgáltatja,nem rossz a dal de annyira nem jött be, A 2.Openinget az Altima adja elő akiknek a napokban jelent meg az első nagylemezük. Ez a dal viszont nagyon tetszik nem véletlenül hiszen Kurosaki Maon az énekesnő és a FripSide billentyűse szolgáltatja a zenét hozzá.

 

Ending szintén 2 van,az elsőt az Astarténak hangot adó Iguchi Yuka adja elő,míg a 2.-at az általam igencsak szeretett Wakeshima Kanon adja elő habár megjegyzem vannak jobb számai is mint ez.

Tehát a Strike The Blood egy újabb sablonhalmaz mágikus shounen anime ,hozza a sokéves átlagot. Voltaképp még az eredetiség apró szikrája sincs meg benne. Erősen átlagos széria.

Strike The Blood

-Idő: 2013-2014

-Stúdió: Silver Link

-Rendező: Yamamoto Hideyo

-Műfaj: Ecchi-Shounen

-Openingek: Strike The Blood by Kishida Kyoudan & The Akeboshi Rockets

                  Fight 4 Real by ALTIMA

-Endingek: Strike The Soul by Iguchi Yuka

                Signal by Wakeshima Kanon

-Hossz: 24 rész

Tetszett:

-A Haduras részek

- Yukina és Asagi

- Nagyon Látványos

- Zenék

-Openingek

Nem Tetszett:

-Nagyon gyenge alapszituáció

-A Többi Arc eléggé gyenge

- Sablonhegyek

-Pofátlanul Lopkod más animékból

-A Csaták eléggé kiszámíthatóak

- Sablonkarakterek

-Vatler

-Endingek

Értékelés:

-Százalékban: 54%-Átlagosan Közepes

-Pontban : 5/10

Nos tehát ez volna a véleményem a Blood-ról. Mára Ennyi Voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr195883652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.03.28. 22:35:36

A kritika jó lett. Amúgy tudod mi zavar legjobban az ilyen animékben? Most ,hogy elnézegettem a képeket, egy az egyben feltűnt már nem először. Hogy a karakterek arcai megegyeznek más animék karaktereivel. Mintha újakat nem is csinálnának 10 éve legalább, ugyanazokat alkalmazzák újra és újra és újra az animékben, ami rémes. A legrosszabb pedig az, hogy ugyanazokat a szereplőket ugyanabba a sémában használják fel. Pl a goth lolit stb.. stb.. semmi módosítás nem történik benne. Rémesen egyhangú . A történet is az írásod alapján sablon, ami nem lenne baj ,de na :D én kifejezetten rossznak találtam. Sajnos nem tudta jól felhasználni az unásig ismételt elemeket.
süti beállítások módosítása