Sziasztok!

Mivel eme bejegyzésem a 300.-ik ezért arra gondoltam hogy a frissen alakult movie review blokkban bemutatom nektek a TOP 20 kedvenc filmem listáját. Azoknak a filmeknek a listája ez amiket akárhányadszorra is nézek meg sose tudom megunni őket. Lássunk neki!

20.Helyezett: Cry Baby


cry-baby1.jpg

John Waters mindig is a különc filmjeiről volt híres hamár csak a Hajlakk-ot és a Poliészter-t nézzük. A Cry Baby mégis egy üde színfolt a repertoárjában,szex-drog és rock and roll. Erről szól a film és nem mellesleg jól szétrúgnak benne néhány beképzelt sznob alakot. A Főszerepben pedig Johnny Depp látható még a korai éveiben és mondhatni fergeteges alakítást nyújt. Mindenképp érdemes legalább egyszer megnézni,nagyon jó szórakozást nyújt.

19.Helyezett: Bújj Bújj Ördög


repossessed.jpg

Ez nem túl ismert film,anno hatalmasat is bukott a mozikban de Leslie Nielsen fanoknak kötelező megtekinteniük. A Film az Ördögűző paródiája 1990-ből és habár sokszor erőltetett minden hibája ellenére érdemes megnézni hiszen nemcsak magát a filmet parodizálja hanem a TV-s Papokat illetve magát az egyházat is. Érdekesség hogy a megszállt nőt ugyanaz a Linda Blair alakítja aki anno az eredeti filmben is játszotta a megszállt kislányt  O_O

18.Helyezett: Macskafogó


macskafogo.jpg

Hogy mi is a macskafogó? Á semmi különleges csupán a magyar rajzfilmgyártás csúcspontja. Tele van mára legendássá vált beszólásokkal és szereplői mélyen bevésődtek az emberek emlékeibe. Akiknek nem mondanak azok a nevek hogy Grabovsky,Fritz Teufel,Safranek vagy Lusta Dick semmit azok sürgősen szégyeljék el magukat és máris tegyék be a lejátszóba a filmet és nézzék meg.

17.Helyezett: Tigris És Sárkány


tigris_es_sarkany_poszter.jpg

Ang Lee az ezredforduló idején készítette el ezt a zseniális filmet. Ugyan a wuxiafilmek valamiért nem annyira népszerüek mint más filmek mégis érdemes időt szánni a megnézésére. Tele van iszonyat jó harcjelenetekkel,a színészek csillagos 5-öst érdemelnek és mind emellet nagyon látványos is és a zenék is gyönyörűek. Nem csoda hogy anno 4 Oscart nyert a film köztük a legjobb idegen nyelvű film díját is elvitte és a zenékért is nyert egyet. Aki nem óckodik a kínai filmektől azok bátran nézzék meg.

16.Helyezett: South Park-Nagyobb-Hoszabb-Vágatlan


south_park.jpg

CARTMAN IS THE BOSS!  Akiknek nem elég hogy már több mint 17 évadnyi részt bámulhatnak minden idők egyik legjobb sorozatából azoknak ott van az 1999-ben készült mozifilm is ami még a rekordok könyvébe is bekerült mint a legtöbb káromkodást tartalmazó film. A Röhögés garantált az egyetlen hibája az hogy sok esetben még nem a sorozatban hallható magyar hangokat használták itt ,szóval Kyle-nak  nem Dolmány Attila a hangja és a többi illetve kicsit sok benne az éneklős jelenet de mindezek ellenére a sorozat rajongóinak kötelező megnézniük.

15.Helyezett: A Bárányok Hallgatnak


98.jpg

Szerintem nem is kell mondanom semmit erről a filmről. Hannibál Lecter mára kb olyan szintű mozigonosz lett mint Freddy Kruger vagy pedig Jason Voorhes. Antony Hopkins brilliánsan bravúrozik ,Jodie Foster lenyűgöző és a filmzene is mára beleitta magát az agyunkba.

14.Helyezett: Kifutó A Semmibe


937ff494c08583eee427e05bec1a7699.jpg

Kisebb kakukktojás a listán mert ez egy TV Film nem mozifilm mégis helye van a listámon egyetlen ok miatt: A Film nagyon badass. Gia Maria Carangi szupermodell életét mutatja be de ugyanakkor elénk tárja a kegyetlen valóságot is a modellek világáról. Szex-Drogok-Csillogás.Gia szerepében az elbűvölő Angelina Jolie látható aki élete talán legjobb alakítását nyújtja itt nem csoda hogy anno Golden Globe-ot nyert vele. Hát igen akkoriban még nem volt egy UTAZÓ típus.

13.Helyezett: A Hitetlen


8511.jpg

A Hitetlen szintén egy nem túl ismert film és lényegében ugyanazt a témát használja fel mint anno az Amerikai História X ami egyébként szintén egy zseniális film de a hitetlen egy valamiben mégis más. Mégpedig abban hogy más oldalról közelíti meg a dolgokat. A Film ugyanis egy zsidó gyűlölő zsidó-ról szól akiben túl sok a kérdés a vallása és a tanítása iránt ezért kezd el a neo nácizmussal foglalkozni. Ez a film szintén megtörtént események alapján készült,Daniel Burros életét mutatja be. Danny-t a még akkoriban pályakezdő Ryan Gosling alakítja aki valami fergeteges alakítást tesz le az asztalra. Nem egy könnyed kis popcorn mozi ezért csak az nézze meg aki tényleg kész rá.

12.Helyezett: Démonok Között


D_monok_k_z_tt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A Démonok Között kétségkívül 2013 egyik legtöbbet emlegetett horrorfilmje volt. Van akinek tetszett,van akinek nem de az én listámon mindenképp helye van. Jómagam a Kísértetházas-Megszállós horrorok nagy rajongója vagyok és ez a film is azért került be a listámba mert nem akarja ugyan megreformálni a műfajt és nem áll másból mint olyan jelentekből amiket már 12+1 tucat horrorban már láttunk de mégis valahogy úgy van összerakva hogy nagyon ijesztő és időnként hidegrázós jelenetek sokkolják a nézőt. Én például totál beszartam a médium pár kislányát zaklató szellemes jelenettől.

11.Helyezett: A Halott Menyasszony


A_halott_menyasszony.jpg

Tim Burton csodákra képes a stop motion technikával. Nagyra értékelem Burton-t mint rendezőt és habár mostanában volt néhány kellemetlen nekifutása (igen itt az Alice-re és a gyalázatos Éjsötét Árnyék-ra gondolok)
 attól még ő korunk egyik legzseniálisabb rendezője.A Halott Menyasszony pályájának egyik kiemelkedő darabja. Nagyon groteszk,nagyon röhej és borzongatóan vicces.

10.Helyezett: Harcosok Klubja


harcosok klubja.jpg.bmp

Szerintem No Cooment erre is. Aki egy kicsit is kedveli David Fincher filmjeit vagy pedig Brad Pitt-et azoknak kötelező darab.

9.Helyezett: A Pogány Madonna


1981_pogany_preview.jpg

Amióta csak az eszemet tudom imádom az Ötvös Csöpi filmeket,talán még jobban mint a Bud Spencer-es filmeket. Mégis a sok közül engem a Pogány Madonna fogott meg a legjobban. De igazából a mai napig nem tudom miért,talán a balatoni hangulata miatt vagy talán Bujtor István harcjeleneteitől? Nem tudom. De a Pogány Madonna akkor is kiérdemelten van a listámon.

8.Helyezett: A Csupasz Pisztoly Trilógia.


csupaszpisztoly.jpg

Hát hogy is hiányozhatna a listámról Leslie Nielsen pályájának egyik legmeghatározóbb filmes trilógiája. Frank Drebin hadnagy mára ikonná vált köszönhetően Leslie Nielsen zseniális alakításának és Prissilla Presley se játszik rosszul de alapból Leslie viszi el a filmet a hátán. De amúgy a mai napig nem értem hogy Nielsen hogy tudta azokat a mondatokat fapofával elmondani amiken még az emósok is szarrá röhögik magukat? Ki tudja,sajnos már sose fogjuk megtudni.

7.Helyezett: Fehérlófia


feherlofia.jpg

Ha valamihez Jankovics Marcell ért akkor az a rajzfilmkészítés. Elvégre neki köszönhetjük a János Vitézt és a Magyar Népmeséket is. A Fehérlófia kétségkívül egy mestermunka ami bekerült minden idők 50 legjobb rajzfilmje közé is. Aki még nem látta az sürgősen pótolja be.

6.Helyezett: Karácsonyi Lidércnyomás

NIGHTMAREBEFORECHRISTMAS1.jpg

Itt tanyázik Tim Burton leghíresebb alkotása a Karácsonyi Lidércnyomás. Habár a filmet nem ő rendezte hanem csak a producere volt minden másban fellelhető az ő stílusa. Ez a film egy különc ember legnagyobb alkotása,egyszerre groteszk és megmosolyogtató is egyben. Van valami a Stop-Motion technikában ami megigézi az embert miközben nézi.Én személy szerint imádom az ilyen filmeket bárcsak több lenne belőlök. Kit érdekel a Reszkessetek Betörök meg a többi halálig járatott karácsonyi szarság,karácsonykor karácsonyi lidércnyomást kell nézni és kész. És legalábbis minden karácsonykor megnézem. 1 hibája van csak a filmnek az pedig a kissé kidolgozatlan és néhol erőltetett szerelmi szál.

5.Helyezett: Nagy Durranás 2.


nagydurr2sz.jpg

Az első rész szintén nagyon jó volt de a 2.résztől gyakorlatilag a pad alá röhögtem magam. Már ahogy kezdődik film az megadja az alaphangulatot de igazán akkor röhögi ki magát az ember mikor jön a táboros kiszabadítós jelenet falra kent emberekkel,a nyílként használt csirke meg csak hab a tortán. Charlie Sheen pocsék színész de amit ezekben a filmekben alakít arra méltán büszke lehet akárcsak Loyd Bridges.

4.Helyezett: Fantázia


1940 - Fantasia.jpg

Sokan mondják a Walt Disney mestermunkájának az Oroszlánkirályt,a Mary Poppinst meg ezeket holott ez nem így van. Az Oroszlánkirály is egy jó rajzfilm de Disney már 1940-ben elkészítette a mestermunkáját amit úgy hívnak: FANTÁZIA


A Fantázia nem közönséges rajzfilm,hanem tökéletes összehangolása a képnek és a zenének. Mikor először láttam nem hittem a szememnek,másodjára elképedtem harmadszorra pedig örökre bekerült a kedvenceim közé. Még  a South Park-ban is kifigurázzák ezt a filmet.Akit nem rémiszt el hogy a film több mint 2 órás az vágjon bele mert egy nem mindennapi élménnyel lesz gazdagabb.

És akkor el is érkeztünk a legjobb 3-hoz.

3.Helyezett: Kung Fu Panda


220px-kungfupanda.jpg

Tettem már párszor említést itt a blog erről a filmről és most kijelentem hogy egyszerűen imádom. A Kung Fu Panda a Démonok Között-höz hasonlóan úgy ért el hatalmas sikert hogy nem épül másból mint ezerszer látott sablonok-ból de azok úgy vannak összerakva hogy mégis működnek. A Dreamworks mindig is jó animációs filmeket készített ,legalább ebben jobbak mint a Pixar akiknek a műveit 1-2 kivétellel persze,egyáltalán nem bírom. Ebben a filmben minden passzol,a látvány pazar,a karakterek nagyon el vannak találva ,jó Tai Lung nincs nagyon kidolgozva de ettől függetlenül az ő karaktere se semmi,a harcok főképp a végeharc iszonyat nagyot üt és a zenék gyönyörűek. És az a vicces hogy a 2.résznek még az elsőt is sikerült felülmúlnia,már tűkön ülve várom a 3.részt aminek állítólag még az előzőeknél is badass-eb főgonosza lesz akinek ha minden igaz Madds Mikelsen adja majd a hangját aki ugyebár a Hannibál sorozatban játssza Hannibál Lectert.

2.Helyezett: A Tanú


A Tanú.JPG

A Tanú nem csak egy magyar film. A Tanú A MAGYAR FILM csupa nagybetűkkel. Bacsó Péter 1969-es mestermunkája mindenhol kifigurázza a rendszert ahol csak lehet,be is tiltották ennek köszönhetően és csak 10 év után mutatták be egy betiltott filmes fesztiválon.Pelikán karakterét mintha csak Kállai Ferenc-e írták volna,Both Béla tökéletesen játssza Bástya elvtársat és a film tele van mára szállóigévé vált mondatokkal. Ez a film méltán a magyar filmgyártás egyik koronája,miért nem tudnak manapság is ilyen filmeket csinálni?

És akkor most dobpergés......... jöjjön a legjobb film számomra amit valaha láttam. Hölgyeim és Uraim ,Íme:

1.Helyezett: Az Ördögűző


MOV_da0b414b_b.jpg

Had kezdjem ezt is úgy mint ez előzőt: Az Ördögűző nem csak egy horrorfilm. Az Ördögűző MAGA A HORRORFILM. Ez a film egyszerűen zseniális. Mikor először adtam rá a fejemet akkor már rég túl voltam egy Átkon,A Rémálom az Elm Utcában is megvolt,A Poltergeist-et és az Amytiville Horrort is kivégeztem szóval edzettnek gondoltam magam. Aztán megnéztem és gyakorlatilag ugyanazt a hatást érte el amit a Rémálom az Elm Utcában-nak sikerült. Történetesen fostam este kimenni a WC-re este és be voltam tojva tőle. Olyan hatást gyakorol az emberre amire nem számít. Iszonyatosan durva hamár csak a kereszt maszturbálós jelenetre gondolunk de azért van mit még a tejbe aprítania.A Szinészi munka kiváló,mindhárom szereplőjét jelölték Oscar-ra naná hogy egyik se kapta meg,a bemutatója kisebb botrányba fulladt mert sokan rosszul lettek tőle vagy mert bibliával mentek be a moziterembe. Szóval van múltja és hatása a filmnek. Számomra az Ördögűző minden idők egyik legjobb filmje de kizárólag feliratosan érdemes megnézni mert a magyar szinkron kinyírja az egész hangulatát.

Szóval ezek lennének azok a filmek amik jelenleg a kedvenceim táborát erősítit,persze van még pár cím ami nem fért be a listába de hát istenem ez van. Ez a baj a listákkal,nem fér fel rá minden. Ha van rá igény akkor csinálok egy legrosszabb filmes listát is,na azon is vannak cifra címek. Remélem kedvet csináltam néhány filmhez,SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr35794413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.02.03. 01:05:20

A Hitetlen nekem is az egyik kedvencem, persze a bárányok hallgatnak és a harcosok klubjával egyetemben. Bevallom ennek ellenére valamivel jobbnak tartom az amerikai história x et :) ,bár nem sokkal. Talán egy hajszálnyival.

Junchi · http://junchidono.wordpress.com 2014.02.03. 18:56:27

20-as lista összefirkantását filmeknél még sosem vettem fel a lehetőségek közé (10-et annál inkább), viszont az bizonyos, hogy nem sok átfedés lenne kettőnk ízlése között. :3

A Tanú mondjuk 90%-ban bekerülne, ahogy talán a Halott Menyasszony is. A Karácsonyi lidércnyomást annyira nem szerettem, az Ördögűzőt pedig kimondottan utálom. Szerintem egy borzalmasan túlértékelt film - imho csak azért ért el akkora kultstátuszt, mert akkoriban még nem voltak annyira elterjedtek ezek a kaliberű horrorok + a remek technikai kivitelezés miatt, amit mondjuk kár lenne tagadni. Viszont mint film (már sztorira), véresen kevés + félelmetesből is akadnak ennél bőven jobb alkotások.

Btw, ha már említettem ott fentebb, hát akkor már ide is vésem a sajátomat:

1. Minden6ó
2. Mechanikus narancs (objektíve mondjuk jobb, mint a Minden6ó, de azt a hangulatot és castingot egyszerűen nem tudja überelni)
3. Jákob lajtorjája
4. Igenember
5. Egy Makulátlan elme örök ragyogása (komálom Jim Carrey-t, na)
6. A faun labirintusa
7. Árvaház
8. Pillangóhatás
9. Rekviem egy álomért
10. A dolog

kastor 2014.02.03. 21:45:58

Az én listán.
1. Gyu trilógia
2. Hobbit 1,2
3. Star Wars 4-6
4. Ace Ventura
5. Sétáló Palota
6. Maszk
7. Bud Spencer és Terence Hill filmek
8. Ace Ventura
9. Herkules Disney
10. Csupasz pisztoly kivéve az utolsó rész

xxroland23 2014.02.03. 23:04:23

@Junchi:

A Listádból még a Faun Labirintusán és a Requiem-en gondolkoztam hogy bekéne tenni mert mindkettő nagyon jó filmek,a requiemet mikor először láttam akkor sokkolt ,nem is kicsit. A Pillangóhatást el -elkezdtem de aztán valahogy sose jutottam a felénél tovább.

@kastor:

A Gyűrűk urát én is szeretem de a Hobbit-ot kérlek ne sértődj meg de utálom. A Star-Wars se tartozik a kedvenceim közé.

Ez a baj a listákkal hogy annyi mindent szeretne beletenni az ember és mégsincs elég hely. Majd a Legrosszabbak listáját is hamarosan prezentálom,azokon is vannak cifra nevek :)

HimuraHun 2014.02.04. 20:24:23

Pillangóhatás egy méltatlanul alulbecsült film. Rekviemet pedig nem berakni egy ilyen listában azért elég merész ilyen Csupasz Pisztoly meg Kungfu Pandák miatt... :'D

kastor 2014.02.04. 20:45:36

@xxroland23: Nem sértődöm meg hogy nem szereted a Hobbitot mindenkinek más a véleménye, nem tetszhet mindenkinek.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2014.02.05. 22:25:43

Annyi kedvenc filmem van, hogy nem is tudnék rendesen listát belőle csinálni.
De azért a Gyűrűk Ura trilógia mindig örök kedvenc marad.

kastor 2014.02.06. 21:32:34

@:{) MIKI (}:: Soha az életbe ne legyen belőle remake.
süti beállítások módosítása