Szegasztok!

Befutott immáron a negyedik versenyzőnk is Suzume néven, aki harmadik nyereményjátékunk írásos kritika versenyére a Katekyoushi Hitman Reborn-nal készült nekünk!

Jó szórakozást s továbbra is várjuk a lelkes és bátor versenyzőket mindkét nyereményjátékunkra! ;)

"

2014. ‎január ‎10.

 

A világ legfurcsább maffiája?

-Suzume és a Katekyoushi Hitman Reborn

Minden embernek más elképzelése van a maffiákról, de az biztos, hogy valami olyasmi, hogy: "egy halom felfegyverztett, fekete öltönyös ember jut eszembe, akik folyton a legjobb minőségű olasz borokat szürcsölgetik, ami persze nem igaz.. Sajnos most nem szeretnék belemenni ebbe a témába mivel nekem most egy animéről névszerint a Katekyoushi Hitman Reborn-ról kell beszélnem nektek. Ez egy "nem túl híres" vagy legalábbis nem olyan nagy a hírneve mint a a Bleach/One piece/Naruto animéknek és mangáknak és nemtudom, hogy vajon miért? Nem is húznám tovább az időt, vágjunk is bele! Tehát az anime amit bemutatok az a: Katekyoushi Hitman Reborn!

v41.jpg

A történet ott kezdődik, hogy Reborn belép egy kocsmába ahol bejelenti , hogy ő most Japánba megy (hova más hova?) és felneveli a 10. generációs Vongola vezért. Nem volt nehéz a közelébe kerülni a következő nagyfőnökenk, hiszen ő Japán vagy talán az egész világ  egyik legszerencsétlenebb embere, a 15 éves Sawada Thunayoshi, barátainak csak Semmirekellő Tsuna. Ilyen becenévvel nem nehéz kitalálni, hogy ő milyen ember lehet. Tehát Reborn elment hozzá és elválalta, hogy ő lesz Tsuna "magántanára". Hááát, igen csak ezzel van egy kis gond mivel Tsuna nem óhajt se magántanárt, se maffiózóvá válni és még azt sem akarja , hogy Reborn legyen a tanára lévén, hogy ő még csak kb.5 éves (és a világ egyik legprofibb bérgyilkosa). Rebornt azonban nem érdekli Tsuna nyavajgása és az ő tudtán kívül csak azért is összeszedi neki a társait/barátait. Névszerint és sorrendben Gokudera Hayato, Yamamoto Takeshi, Lambo, Hibari Kyoya, Sasagawa Ryohei és csak később Rokudo Mukuro és/vagy Chrome Dokuro csatlakozott hozzá meg még egy csomó ember akik nem annyira fontosak....vagyis ott van még a szerelme Kyoko is, az iskola bállványa, akinek a személyisége egész magávalragadó.

Az első 10 részben nem történik semmi érdekes és az egész kezdett nagyon furcsa lenni(ezt a manga készítője is belátta :D). Ezért csak nagyon lassan indul be a történet (hála a mangaka stílusváltásának).

Az animének 3 főbb/hosszabb cselekményszála van amiket az anime  openingekben jeleznek a cím alatt (ez itt egy egész jó ötlet volt).

 1.   Mivel kellett egy ellenségből (fél)barát ezért az első "fő"gonosza az animének Rokudo Mukuro volt aki megakrta/megakarja semmisíteni aaz egész Vongola maffiát, de őt börtönbezárják és mivel ő egy remek illúzionista   ezért Chrome-on keresztül tartja a kaplcsolatot a külvilággal.

 2.   Előkerülnek a Vongola gyűrűk és velük együtt a hatalomra éhes Xanxaus és az ő kis csapata akiknek meg kell küzdeniük Tsuna-val és az ő csapatával egy párbajban. Ezt a későbbiekben csak a Gyűrű konfliktusként tartanak számon. Eközben az olaszországi Vongola csapatot elég kemény csapások érik.

v42.jpg

3.  Lambo 10 év bazooka-jával eljutnak a jövőbe, ahol rájönnek, hogy innen bizony nincs vissza út egy jó idejig. Majd pedig az is kiderül, hogy itt is a Vongola gyűrűkért folyik a harc "burkoltan", mivel egy Byakuran és az ő Millfiore nevezetű kis "családja" , akik nem melesleg a Vongola-t és vele minden kapcsolatban álló embert is elakar pusztítani. (Itt azért már elégé elfajul az anime és 10 évvel a jövőben olyanok alakok haltak meg akikről nem gondoltuk, hogy megfognak halni.)

Ennyi röviden a történet. Elég sablonos, de szerethető., ha az ember nem vár tőle sokat!

A karakterek eléggé érdekesek és színesek. A mangaka összeállított egy olyan csapatot akik sosem unalmasak elllenben néha rettenetesen idegesítőek. Nincs sok olyan főbb karakter akibe nem tudnék néha belekötni. A főhős szinte folyton nyavajog (de ő még mindíg nem olyan irritáló mint a Mirrai Nikki főhőse), de helyén van a szíve és elég könnyen megkedvelhető a komoly pillanataiban, ráadásul a végén van egy kisebb jellemfelődése ami nekem tetszett.Lambo karaktere is rettenetesen irritál általában, de ő is még csak 5 éves. A fiúk szerintem nem fogják kedvelni, de a lányok imádni fogják.

Nekem Reborn személyisége nagyon tetszett. Jól áll neki a komoly, okos, vicces és egyéb "szerepek" is. Meg még ott van Kyoko karaktere aki szintén szimpatikus számomra, mivel ő ténleg kedves és szimpatikus.

Az anime végén mindenki jelleme fejlődik, de csak egy kicsit ami nem túl észrevehető.

v43.jpgv45.jpg

Az tetszett, hogy szerintem itt kitalátak egy eddig még animékben nem nagyon látott harcmodort, ezek az emberi "lángok" amik minden emberben lakozik. 7 különböző láng van az eső, vihar, villám, köd, felhő, nap és az őket egyesítő ég láng ami csak egy pár ember található, viszont egy "normális" ember több különböző lángot is tud egyszerre használni (kivéve az ég lángokat). Ezeket a lángokat úgy tudják használni, hogy a gyűrűikből előhívják a lángol és ezt (a későbbiekben felfedezett) dobozok álltal tudják használni.  Ha ezekbe az úgynevezett dobozokba lángot táplálunk akkor előjönnek belőlük külömböző fegyverek, állatok, segédeszközök vagy épp tárolásra is használhatók. Ha ezeket nem tápláljuk lángal akkor a megidézett dolgok visszatérnek  a tárolóba (kivételek a tárolásra alkalmas dobozokból előhívott tárgyak).

A látvány 2006-2010-hez képest egész szép és a harcok is egész jól néznek ki. Ráadásul az zenék is nagyon jók. A 8 opening közül nekem mondjuk a 2. volt a személyes kedvencem. Az endingek is egész élvezetesek de nem igazán lett kedvencem közülük. Amit még kiemelnék azok a betétdalok amiket csak úgy hallgat az ember, már akkor tudja, hogy melyik karakterhez írhatták őket.

Ezt az animét csak azoknak az embereknek tudom ajánlani akik, szeretik az ilyesmit, meg azoknak akik unatkoznak, mivel ez majd garantáltan elszórakoztatja őket. ;)

Katekyoushi Hitman Reborn:

Készült: 2006-2010

Stúdió: Viz media

Rendező: Kenichi Imaizumi

Részek száma: 203 rész+ 1 OVA

Műfaj: akció, dráma, shounen, szupererő, vígjáték

Értékelés:

Tetszett:

+Sablonos de szerethető történet

+Karakterek

+Reborn és Kyoko

+Harcok

+Zenék

+Látvány

+A poénok

+Egyedi harcstílus

+Byakuran mint főgonosz

+Tsuna jellemfejlődése

Nem tetszett:

-Az első 10-20 rész amikor nem történik semmi

-Lambo karaktere enyhén idegesített

-Némelyik sablon

-Fillerek

-Tipikus never ending shounen elemek

-Nem válaszoltak meg egy pár kérdést az animében (ezekre csak a mangában kapunk választ)

Az anime kap egy 7/10 azaz jó.

 

Tehát, ez volt a világ legfurább maffiája. Egyszer érdemes mindenképp megnézni, ha nem várok tőle túl sokat. Suzume voltam és örülök, hogy itt lehettem! Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr455752416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása